Follow us

Ανδρουλάκης: Δώρο στον Μητσοτάκη η αντιπολίτευση Κασσελάκη με τα κότερα - Μιλάει με τη γλώσσα του Βελόπουλου

"Δεν μπορεί προοδευτικός άνθρωπος να δεχθεί να έχει αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποιον που μιλά με τη γλώσσα του Βελόπουλου", τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο, στο ερώτημα "Μητσοτάκης ή χάος” η απάντηση θα είναι: ισχυρή, σοβαρή αντιπολίτευση και κυβερνητική επιλογή αύριο". Τα παραπάνω επεσήμανε στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, όπου μεταξύ άλλων ανέδειξε τη ραγδαία αύξηση του κόστους διαβίωσης και την εικονική πραγματικότητα που επιχειρεί να φιλοτεχνήσει η κυβέρνηση.

"Περίμενα από τους Έλληνες δημοσιογράφους σήμερα το πρωί να πάρουν αυτόν τον πίνακα της Eurostat, που σημειώνει ότι στην Ελλάδα είναι υπερτετραπλάσια η αύξηση του ρυθμού πληθωρισμού στα τρόφιμα σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση: 5,4% στη χώρα μας, 1,2% στην Ευρώπη τον Μάρτιο και να ρωτήσετε όλους τους Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας: Γιατί στην Ελλάδα έχουμε υπερτετραπλάσια αύξηση του ρυθμού πληθωρισμού;"

Και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμπλήρωσε:

"Σήμερα οι έλεγχοι στην αγορά είναι πολύ λίγοι και τα πρόστιμα πολύ μικρά. Αν υπήρχαν πολλοί έλεγχοι με πολύ βαριά πρόστιμα, δεν θα είχαμε αυτήν την τεράστια κερδοσκοπία. Να το πω πολύ απλά και λαϊκά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η χαρά των πολυεθνικών και της εγχώριας ολιγαρχίας".

"Αν ήμουν πρωθυπουργός αύριο το πρωί θα είχαμε μια έντιμη διακυβέρνηση. Και το λέω αυτό με ευθύ τρόπο απέναντι στον πρωθυπουργό. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μια ατιμία εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Οι ανισότητες καλπάζουν, καταρρέει το ΕΣΥ, η ακρίβεια είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και μας λέει ότι τα έχει πάει καλά" πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

"Για μένα ως σοσιαλδημοκράτη υπάρχουν δύο πυλώνες του κοινωνικού κράτους: η υγεία και η παιδεία. Η παιδεία ιδιωτικοποιείται και η δημόσια παιδεία καταρρέει σύμφωνα με τους διαγωνισμούς PISA στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τι έχει κάνει ο κ. Πιερρακάκης; Τίποτα. Να πει ο κ. Γεωργιάδης στους φτωχούς ανθρώπους ότι "η πολιτική μας για το ΕΣΥ κατατείνει στο εξής: Για να μην πας στο ιδιωτικό, θα πληρώνεις στο δημόσιο”. Εμείς έχουμε άλλη πολιτική" σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης αποδομώντας τις κυβερνητικές πολιτικές στους τομείς της υγείας και της παιδείας.

Διαβάστε Επίσης

Καρφιά σε Κασσελάκη

"Θα είναι μια μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα μετά από πάρα πολλά χρόνια. Είμαι πολύ αισιόδοξος και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, όχι– αν θέλετε – μόνο μέσα από μια κομματική προτεραιότητα. Πιστεύω ότι είναι κρίσιμο για την πατρίδα μας να μην κάνει "παρέλαση” η Νέα Δημοκρατία, μια "παρέλαση” αλαζονείας, χωρίς να νιώθει ότι την απειλεί κάποιος. Η αντιπολίτευση που κάνει σήμερα ο κ. Κασσελάκης, είναι "θείο δώρο” στον κ. Μητσοτάκη. Η αντιπολίτευση με τα κότερα, με τα 2 εκατομμύρια ευρώ σπίτια, με τα "θαύματα”, είναι ένα δώρο διαφυγής στον κ. Μητσοτάκη, εν αντιθέσει με μια αντιπολίτευση που βάζει τα θέματα της ακρίβειας, του κόστους στέγασης, του Εθνικού Συστήματος Υγείας που καταρρέει στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας, και τα εθνικά θέματα", επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης ως προς τους πολιτικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις ευρωεκλογές.

Ερωτηθείς για τις προϋποθέσεις ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς και την άποψη του Στέφανου Κασσελάκη επ’ αυτού, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: "εκτιμώ ότι ο κόσμος της αριστεράς, ο προοδευτικός κόσμος, ασφυκτιά με αυτήν την πολιτική. Δεν μπορεί ένας προοδευτικός άνθρωπος να δεχθεί να έχει αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποιον, ο οποίος μιλά με τη γλώσσα του Βελόπουλου"

"Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ αν είναι ισχυρό, θα είναι ο πυλώνας να συμβεί ό,τι συνέβη στην Ιβηρική χερσόνησο – και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία-. Με πυρήνα τη δημοκρατική παράταξη και άλλες δυνάμεις από το προοδευτικό Κέντρο που πήγαν στη Νέα Δημοκρατία καθώς και από την προοδευτική Αριστερά, -γιατί υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Αριστερά σοβαροί άνθρωποι, φιλοευρωπαϊστές που μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας-, να ενώσουμε τις αγωνίες μας και να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Σήμερα υπάρχει μια ασυμμετρία στο πολιτικό σύστημα. Αυτή την ασυμμετρία εκμεταλλεύεται ο κ. Μητσοτάκης γιατί τον βολεύει να θέτει το ερώτημα: "Μητσοτάκης ή χάος”. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο, δεν θα υπάρχει "χάος”, θα υπάρχει ισχυρή, σοβαρή αντιπολίτευση που θα είναι κυβερνητική επιλογή του προοδευτικού κόσμου στις επόμενες εθνικές εκλογές" τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέφερε την πρόταση του για τη διεξαγωγή debate των πολιτικών αρχηγών.

"Σήμερα υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ. Ο πρώτος λόγος είναι η ισχυρή και σοβαρή αντιπολίτευση για να σταματήσει η Νέα Δημοκρατία το ρεσιτάλ αλαζονείας και περιφρόνησης του δημοσίου συμφέροντος. Δεύτερος λόγος και πάρα πολύ σοβαρός: Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, τι σημαίνει αυτό; Κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, ευρωστρατός, κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτικές που κάνουν την Ελλάδα ισχυρή. Κάθε ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος στο κόμμα της λιτότητας του Λαϊκού Κόμματος, που ενισχύει τον γαλλογερμανικό άξονα. Αυτή είναι η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει debate. Ζητώ debate για τις ευρωεκλογές για να συζητήσουμε τα εθνικά, εσωτερικά και ευρωπαϊκά θέματα. Το αρνείται η Νέα Δημοκρατία γιατί δεν θέλει να ταυτιστεί ο κ. Μητσοτάκης" είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απέδωσε στην κυβέρνηση πονηριά και διγλωσσία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

"Η "μαρτυριάρα" κα. Χριστοφιλοπούλου είπε τον λόγο και τα κίνητρα του κ. Μητσοτάκη για την υποψηφιότητα Μπελέρη. Επειδή χάνει ψήφους προς τον Βελόπουλο, εργαλειοποίησε ένα εθνικό ζήτημα. Είχαμε, όμως, και κάτι άλλο. Την ώρα που η κα. Μπακογιάννη καταθέτει ψήφισμα για να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης, βγαίνει ο Υπουργός Εξωτερικών και λέει άλλα. Είναι αυτή σοβαρή στάση Κυβέρνησης για τα εθνικά θέματα;" αναρωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς για την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε: "Πρέπει να μιλάμε με την Τουρκία, είμαι ακραιφνής οπαδός να υπάρχει συνεχώς τραπέζι διαλόγου αλλά χωρίς αυταπάτες. Ο Ερντογάν εργαλειοποιεί τα πάντα, ένας ακραίος εθνολαϊκιστής, ο οποίος δεν πρόκειται να αλλάξει στρατηγική. Για εμένα το μεγάλο θέμα της εποχής είναι το Κυπριακό. Επειδή έχουν συμβεί πολλά τα τελευταία χρόνια, ο Ερντογάν μιλά ευθέως για διχοτόμηση. Πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όλος ο δυτικός κόσμος, να πιέσει ώστε να υπάρξει νέο τραπέζι διαλόγου βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ένας νέος άνθρωπος, έχει πολιτικό κεφάλαιο, πρέπει να τον στηρίξουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Η πολιτική που λέει: "μιλάμε με την Τουρκία και αφήνουμε λίγο δίπλα το Κυπριακό”, θεωρώ ότι δεν είναι σωστή. Είναι λάθος το μήνυμα που στέλνουμε προς τη διεθνή κοινότητα".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΑΣΟΚ 17 Μαϊ 2024 | 23:53

Ανδρουλάκης: "Τους κάλεσα σε debate, κανείς δεν έρχεται- Ο Κασσελάκης δεν ξέρει τα θέματα, ο Μητσοτάκης θέλει εξουσία"

Από τη Φλώρινα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε πως "νίκη του ΠΑΣΟΚ σημαίνει ευημερία και προοπτική για όλους τους Έλληνες".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 16 Μαϊ 2024 | 20:55

Υποκλοπές: Ανδρουλάκης για την απάντηση της ΕΥΠ - "Περιμένω την επίσημη ανακοίνωση, θα συνεχίσω νομικά"

Ο Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι θα στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό για "να μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά στα πρότυπα της Ισπανίας για όσο διαρκεί η κρίση".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 16 Μαϊ 2024 | 18:19

Νίκος Ανδρουλάκης: Η Δημοκρατική Παράταξη είναι η μόνη που μπορεί να ανοίξει την πόρτα εξόδου της ΝΔ

"Ψήφος αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στις 9 Ιουνίου και στήριξη στη Δημοκρατική Παράταξη", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 16 Μαϊ 2024 | 10:45

Σκάνδαλο υποκλοπών: Χωρίς εξηγήσεις η απάντηση της ΕΥΠ στην ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Στην επιστολή της προς την ΑΔΑΕ, η ΕΥΠ αναφέρει ότι o Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθήθηκε στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2021 για λόγους εθνικής ασφαλείας.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ 15 Μαϊ 2024 | 20:04

MRB: Κατοχυρώνει τη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ - Πώς κατανέμονται οι έδρες για τις ευρωεκλογές

Τα ποσοστά των κομμάτων - Πώς μοιράζονται με βάση το εύρος των ποσοστών οι έδρες που θα πάρουν τα κόμματα - Πώς θα ψηφίσουν οι Ελληνες στις ευρωεκλογές

ΟΞΥΤΑΤΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 15 Μαϊ 2024 | 09:13

Αρπάχτηκαν Γλαβίνας και Βούλτεψη στον αέρα: "Μην μου ξαναφέρεις πιτσιρικάδες στην εκπομπή" [βίντεο]

"Μην μου ξαναφέρεις πιτσιρικάδες στην εκπομπή". Καβγάς στον τηλεοπτικό αέρα με Θανάση Γλαβίνα (ΠΑΣΟΚ) και Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ).

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 14 Μαϊ 2024 | 13:29

Ανδρουλάκης: Κουτσή η Συμφωνία των Πρεσπών - Επρεπε να αναβληθεί το ταξίδι Μητσοτάκη στην Άγκυρα

"Εμείς εδώ έχουμε μια μουσουλμανική μειονότητα που ανθεί. Εκεί, πού είναι οι Έλληνες χριστιανοί; Πού είναι στην Κωνσταντινούπολη;", τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 14 Μαϊ 2024 | 10:15

Δημοσκόπηση Interview: Φρένο στην πτώση της ΝΔ - Ποια ονόματα προηγούνται στα ευρωψηφοδέλτια

Η ΝΔ κυριαρχεί στις ευρωεκλογές - Ο ΣΥΡΙΖΑ "κλειδώνει" τη δεύτερη θέση καθώς τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ μένουν καθηλωμένα - ΚΚΕ και Ελληνική Λύση "κονταροχτυπιούνται" για την τέταρτη θέση.

ΠΑΣΟΚ 14 Μαϊ 2024 | 08:43

Το γεύμα Ανδρουλάκη στους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ [εικόνες - βίντεο]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους 42 υποψηφίους του κόμματος σε γνωστό εστιατόριο στην περιοχή Γουδή.

ΠΑΣΟΚ 14 Μαϊ 2024 | 06:42

Ανδρουλάκης για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Για εμάς η συνθήκη της Λωζάνης είναι γραμμένη σε πέτρα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αντέδρασε καθυστερημένα όσον αφορά στη Μονή της Χώρας.

Η ΚΟΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 12 Μαϊ 2024 | 15:33

Ανάρτηση Ανδρουλάκη για την Ημέρα της Μητέρας: "Θα σου επιστρέψουμε καθαρά τα ταπεράκια"

Το χιουμοριστικό υστερόγραφο με το οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης έκλεισε την ανάρτησή του για τη γιορτή της Μητέρας.

ΣΚΩΠΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ 11 Μαϊ 2024 | 17:01

"Τσουτσουριάσαμε": Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τρολάρει τις δηλώσεις Κασσελάκη για τους υγειονομικούς [βίντεο]

"Θα τους ξεσκίσω", είχε πει ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας ενώπιο υγειονομικών εργαζομένων για την κυβερνητική πολιτική.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 11 Μαϊ 2024 | 14:35