Ανδρουλάκης: Εγώ θέλω το ΠΑΣΟΚ κόμμα εξουσίας - Εχουμε ιδεολογικές και προγραμματικές διαφορές με ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

"Εγώ θέλω το ΠΑΣΟΚ κόμμα εξουσίας, γι’ αυτό αγωνίζομαι και γι’ αυτό είμαι υποψήφιος", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών με τα άλλα κόμματα εξουσίας και τις προσωπικές του κινήσεις αν εκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην Μεγάλη Εικόνα του Mega.

"Πρέπει να υπάρχει και κουλτούρα συνεργασιών. Όμως πρώτα δυναμώνεις, πρώτα δημιουργείς ένα άλλο κλίμα για την παράταξή σου ώστε να μπορείς να επιβάλλεις τις θέσεις και τις ιδέες σου και πάνω απ’ όλα πρώτα ψηφίζει ο ελληνικός λαός" τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι "δεν δέχομαι με δημοσκοπικούς όρους του σήμερα να ασκήσω πολιτική που θα είναι μετά από έναν ή ενάμιση χρόνο".

"Αν πάρουμε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό τότε η παράταξή μας μπορεί να ξαναπρωταγωνιστήσει. Εγώ θέλω το ΠΑΣΟΚ κόμμα εξουσίας, γι’ αυτό αγωνίζομαι και γι’ αυτό είμαι υποψήφιος. Δεν είναι υποψήφιος για να μείνω αρχηγός σε ένα μικρό κόμμα" συμπλήρωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

"Θεωρώ ότι στην πολιτική δεν πρέπει να είμαστε μόνιμοι" σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, υποστηρίζοντας πως "η πολιτική δεν σημαίνει μονιμότητα". "Μπορεί να προσφέρεις στην πολιτική χωρίς να χρειάζεται να κάθεσαι μονίμως σε θέσεις εξουσίας και αυτό είναι ένα μήνυμα προς τη νέα γενιά να έρθει να οργανωθεί στο κόμμα μας, θα είναι ακόμα αξιοκρατικό, με διαφάνεια που κάθε πολίτης θα μπορεί να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι να υπάρχουν φέουδα τα οποία δημιουργούν συνθήκες αποκλεισμού" τόνισε.

"Στη νέα εποχή πρέπει να είμαστε ένα κόμμα από τα κάτω προς τα πάνω κι όχι ένα κόμμα που θεωρεί ότι η ενότητα προέρχεται από τη διανομή εξουσίας σε μερικά πρόσωπα. Αυτό το κόμμα δεν υπάρχει για μένα στον ορίζοντα μου τον πολιτικό. Υπάρχει το κόμμα της ενότητας, της βάσης, που ο κόσμος πιστεύει σε ένα κοινό πρόγραμμα, φτιάχνεται με περιφερειακούς όρους ανάπτυξης άρα είναι η κοινωνία οι πολίτες στη συνδιαμόρφωση και έτσι είμαστε ενωμένοι στον πολιτικό προσανατολισμό να αλλάξουμε τη χώρα και όχι στο να είμαστε πάντα κάποτε σε μια θέση εξουσίας" συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει πολύ μεγάλη αυτοκριτική.

Στο ερώτημα αν θα παραιτηθεί από ευρωβουλευτής σε περίπτωση που εκλεγεί, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι "στην ελληνική βουλή προφανέστατα θα υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος εκφράζει τη δική μου ιδεολογική πυξίδα", τονίζοντας ότι αυτός θα επιλεγεί έπειτα από συζήτηση με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ.

"Προφανέστατα η μάχη στην κοινωνία είναι στην Ελλάδα. Προφανέστατα οι παρεμβάσεις μου στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα αφορούν εθνικά θέματα, θέματα οικονομίας άρα πάρα πολλά ανοιχτά θέματα. Δηλαδή, είναι προφανές ότι είναι αυτό ένα σημαντικό βήμα ενός προέδρου για να παρεμβαίνει στις διεθνείς εξελίξεις προς όφελος της πατρίδας μας και του κόμματός μας" υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

"Το γραφείο μου θα είναι στη Βουλή των Ελλήνων. Το γραφείο μου, του προέδρου, θα είναι στη Βουλή των Ελλήνων. Η θέση μου θα είναι να παρεμβαίνω σε ευρωπαϊκά ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος και τι εννοώ: Είναι προίκα και για την παράταξή μας και για την πατρίδα μας, ένας αρχηγός κόμματος όταν συζητούνται τα θέματα με την Τουρκία, όταν έχουμε μπροστά μας το σύμφωνο σταθερότητας που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα και είναι λάθος σε νέο μνημόνιο, να έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει και τη δύναμη των ευρωπαίων σοσιαλιστών να αποτρέπει προβληματικές αποφάσεις για την Ελλάδα" πρόσθεσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

"Εμένα προτεραιότητά μου κι ως ευρωβουλευτή και ως απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ είναι η πατρίδα μας να βρει ένα άλλο βηματισμό. Για να βρει ένα άλλο βηματισμό, πιστεύω ότι ο μόνος δρόμος είναι ένα ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα το οποίο θα παρεμβαίνει και σε ευρωπαϊκές εξελίξεις και εσωτερικές εξελίξεις με κάποιες προτεραιότητες. Βασική προτεραιότητα η αλληλεγγύη, οι κοινωνικές ανισότητες και πολλές ευκαιρίες για τους νέους. Δεν αξίζει στην Ελλάδα αυτό που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Μια Ελλάδα που η νέα γενιά της είναι μια γενιά χαμηλών προσδοκιών" συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε Επίσης

"Ο καθένας έχει κάποιες προτεραιότητες στην πολιτική του ζωή και το αποδεικνύει μέρα με τη μέρα με τη δουλειά του. Προτεραιότητά μου είναι η παράταξή μας να ανακάμψει και προτεραιότητά μου να υπάρχει μια πολιτική αλληλεγγύης μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και πολλές ευκαιρίες για τους νέους" τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης σχετικά με το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ως βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές, υποστηρίζοντας πως "αυτές οι προτεραιότητες δυστυχώς σήμερα υπονομεύονται από ένα κόμμα που δεν τις πιστεύει για να αγωνιστεί τη Νέα Δημοκρατία και ένα κόμμα που δεν έχει καμία επάρκεια στρατηγικού σχεδιασμού για να δώσει μια εναλλακτική πρόταση".

"Το κόμμα μου που έχω υπηρετήσει πέρασε πάρα πολύ δύσκολα. Και ξέρετε είμαι από τους νέους ανθρώπους που δεν έχω κυβερνήσει ποτέ αλλά έμενα στα δύσκολα και δεν κουνήθηκα ρούπι. Έμεινα, αγωνίστηκα μαζί, και με άλλους νέους ανθρώπους για να παραμείνει κοινοβουλευτικό κόμμα και παρέμεινε κοινοβουλευτικό κόμμα το ΠΑΣΟΚ παρ’ όλο που κάποιοι άλλοι κάνανε άλλες επιλογές" κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ 02 Δεκ 2021 | 07:32

Ανδρουλάκης: To δίλημμα είναι ανανέωση ή ανακύκλωση - Ολοι μαζί να μεγαλώσουμε την παράταξη

Σχετικά με την πολιτική αυτονομία, κατέστησε σαφές ότι δεν λοξοκοιτάζει, ούτε προς τη ΝΔ, ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε από το Γκάζι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ» 01 Δεκ 2021 | 20:56

Στην Πνύκα το προεκλογικό σποτ του ΓΑΠ: "Εδώ δίπλα μου, μίλησε ο Περικλής - Η δική σου ψήφος θα κάνει τη διαφορά" [Βίντεο]

Το προεκλογικό του σποτ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ έδωσε στη δημοσιότητα ο Γιώργος Παπανδρέου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ 01 Δεκ 2021 | 12:22

Παπανδρέου: Με μεγάλη συμμετοχή την Κυριακή ίσως δεν χρειαστεί 2ος γύρος - Δημιουργεί ανισότητες το πρόστιμο των 100 ευρώ

Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε πως εάν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών είναι πολύ πιθανόν να μην χρειαστεί β΄ γύρος.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ 01 Δεκ 2021 | 09:15

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το προεκλογικό σποτ του Παύλου Γερουλάνου με μία "καλημέρα" [βίντεο]

Με μια "Καλημέρα" δημοσιεύτηκε σήμερα στα social media το προεκλογικό σποτ του Παύλου Γερουλάνου για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στις 5 Δεκεμβρίου.

ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ 01 Δεκ 2021 | 07:13

Χρηστίδης: Οι νέοι άνθρωποι είναι η πρώτη γενιά της μεταπολίτευσης που ζει χειρότερα από τους γονείς της

"Υπάρχει ένας άλλος δρόμος για την πολιτική ζωή του τόπου, ένας δρόμος που βασίζεται σε ιδέες, ένας δρόμος ο οποίος βασίζεται σε αξίες", τόνισε ο κ. Χρηστίδης.

ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 01 Δεκ 2021 | 07:08

Ανδρουλάκης: Το δίλημμα στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ είναι ανανέωση ή ανακύκλωση

"Στις 5 και 12 του Δεκέμβρη αλλάζουμε σελίδα για ένα λαμπρό μέλλον. Το μέλλον που αξίζει στον ελληνικό λαό", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ομιλία στο Ηράκλειο.

01 Δεκ 2021 | 06:57

ΠΑΣΟΚ, αχ ωραία χρόνια

Το ερώτημα είναι όμως, αν η επιστροφή στο παρελθόν, η νοσταλγία και η επίκληση των ωραίων χρόνων της δεκαετίας του '80, συνιστούν πολιτική πρόταση.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ 30 Νοε 2021 | 16:08

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Αυτό είναι το φαβορί μετά το debate των 5- Τι γίνεται με τον ΓΑΠ, τι δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου του Κινήματος

ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΛΛΑ… 30 Νοε 2021 | 14:51

Χαμηλή τηλεθέαση για το debate των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ- Μόλις 8,2% στο σύνολο

Χαμηλή τηλεθέαση για το debate των υποψηφίων αρχηγών του ΚΙΝΑΛ

ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΕΥΘΕΙΕΣ ΒΟΛΕΣ 30 Νοε 2021 | 09:17

Αναψαν τα αίματα στο ΚΙΝΑΛ με Καϊλή και Κωνσταντινόπουλο: "Θα έχουμε διαρχία με Ανδρουλάκη" - "Είσαι εκτός πραγματικότητας"

Αίσθηση προκάλεσε η Εύα Καϊλή καθώς αναφέρθηκε σε "διαρχία" με Παπανδρέου ή Κωνσταντινόπουλο στη Βουλή, εφόσον εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η απάντηση Κωνσταντινόπουλου.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ 30 Νοε 2021 | 08:29

Debate ΚΙΝΑΛ: Με στρατηγική β' γύρου Λοβέρδος και Ανδρουλάκης - Οι αιχμές, οι διαφοροποιήσεις και τα μηνύματα

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στην ΕΡΤ οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Χρηστίδης.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ 29 Νοε 2021 | 22:00

ΚΙΝΑΛ: Χωρίς εκπλήξεις και μάλλον ανιαρό...το debate των 5 υποψηφίων για τη διαδοχή- Απών ο ΓΑΠ

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στο στούντιο της ΕΡΤ οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Χρηστίδης.

30 ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΗ 29 Νοε 2021 | 18:33

Κορονοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ 38χρονη έγκυος, κόρη πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - Η έκκληση της οικογένειας

Η 38χρονη δεν είχε εμβολιαστεί αφού περίμενε, μετά την συμβουλή του γυναικολόγου της πρώτα να γεννήσει