X

Ανδρουλάκης: Έχουμε τις υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην ΕΕ - Ήρθε η ώρα να αναγεννήσουμε το ΕΣΥ

"Ήρθε η ώρα να αναγεννήσουμε το ΕΣΥ", τόνισε από το Ηράκλειο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Γράφει: TheToc team

Το Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και συζήτησε με τη διοίκηση και τους εργαζομένους.

Η έλλειψη αναισθησιολόγων στο Βενιζέλειο έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα τακτικά χειρουργεία.

Το απόγευμα σήμερα Τετάρτη, στον κινηματογράφο "Αστόρια” διοργανώνεται μεγάλη θεματική εκδήλωση για την αναγέννηση του Ε.Σ.Υ. με κεντρικό ομιλητή τον κ. Ανδρουλάκη.

Διαβάστε Επίσης

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη:

"Βασική προϋπόθεση μιας ανθρώπινης και δίκαιης κοινωνίας είναι η επένδυση σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, -στη δημόσια Υγεία και τη δημόσια Παιδεία-, ώστε όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες.

Σήμερα, εδώ, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, συζητήσαμε με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε, όπως έπρεπε, το Ταμείο Ανάκαμψης. Γι’ αυτό, λοιπόν, έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Να υπάρξει αύξηση των μισθών και κίνητρα σε ειδικότητες, που λείπουν από τα νοσοκομεία μας και ως αποτέλεσμα έχουν χιλιάδες χειρουργεία να παίρνουν συνεχώς αναβολές.

Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι να αναγεννηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εμείς το φτιάξαμε κι έχουμε χρέος να προσφέρουμε τις υπηρεσίες εκείνες, που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία η οποία, δυστυχώς, συνεχώς γερνάει.

Έχουμε το υψηλότερο κόστος ιδιωτικών δαπανών υγείας, μετά τη Βουλγαρία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά είναι τα πραγματικά δεδομένα που έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε.

Γι’ αυτό και σήμερα, στο Ηράκλειο, το απόγευμα έχουμε καλέσει γιατρούς, νοσηλευτές, εξειδικευμένους στα οικονομικά της Υγείας και ασθενείς, προκειμένου να συζητήσουμε για αυτό το τεράστιο ζήτημα, που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία. Θέλουμε να είμαστε στην προτεραιότητα των λύσεων και όχι να αναμοχλεύονται συνεχώς τα ίδια προβλήματα που εμποδίζουν –ιδίως τους πιο αδύναμους- να έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας".