Follow us

Ανδρουλάκης καρφώνει Κασσελάκη: Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστής

"Αν κάποιος πολίτης θέλει να στείλει μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία, αξίζει να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ανδρουλακης

Έμφαση στο αυξημένο κόστος διαβίωσης και την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους έδωσε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο", αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

"Έχουμε προτείνει ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους για να ζουν με αξιοπρέπεια. Για τα αναδρομικά υπάρχουν κάποιες δικαστικές αποφάσεις. Δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε αλά καρτ στις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Υπάρχει μεγάλο δημοσιονομικό αποτύπωμα; Ας δοθούν τα χρήματα αυτά σε κάποιες δόσεις, σύμφωνα και με τις δυνατότητες της χώρας" ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

"Καταθέσαμε τροπολογία για να λάβουν ένα σημαντικό επίδομα μητρότητας οι γυναίκες που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και οι αγρότισσες. Η τροπολογία μας κατατέθηκε στις 24/01/2023. Η Νέα Δημοκρατία μας είπε ότι δεν γίνεται. Το έκανε ενάμιση χρόνο μετά" τόνισε καταδεικνύοντας την προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ.

"Όπου κι αν πάω στη χώρα μας συναντώ την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την αύξηση των ιδιωτικών δαπανών υγείας. Εμείς τι προτείνουμε; Αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πρέπει να κάνουμε νέο χάρτη, αξιοποιώντας το Ταμείο Ανάκαμψης να δημιουργήσουμε παντού ισχυρά δίκτυα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Πρέπει να δώσουμε τα βαρέα κι ανθυγιεινά σε γιατρούς και νοσηλευτές. Πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί τους για να υπάρχει ένα κίνητρο να μπουν ξανά νέοι άνθρωποι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, διότι φεύγουν, κατά κύριο λόγο, προς τα ευρωπαϊκά κράτη.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν τα απογευματινά χειρουργεία. Εμείς οι ίδιοι λέγαμε να γίνουν πριν 20 χρόνια, αλλά με χαμηλό αντίτιμο και με προσωπικό. Δεν μπορεί να μην έχεις πρωινά, αλλά να θες να κάνεις απογευματινά, με αποτέλεσμα πολύ πιθανόν βαριά χειρουργεία να γίνονται απόγευμα και οι μικρότερες επεμβάσεις το πρωί. Άρα, δημιουργείται μια νέα κοινωνική αδικία και μια νέα στρέβλωση του συστήματος" υπογράμμισε αναφερόμενος στα προβλήματα του ΕΣΥ.

Στον δρόμο προς την κάλπη των ευρωεκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης συμπύκνωσε σε τρεις τους λόγους της θετικής ψήφου στο ΠΑΣΟΚ.

"Ο πρώτος λόγος είναι για να αποδοκιμάσει τη Νέα Δημοκρατία. Ο δεύτερος λόγος είναι για να έχει μια σοβαρή, ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα αναγκάσει τον κ. Μητσοτάκη να αλλάξει τροπάριο, να κοιτάξει τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού και να έχει, συγχρόνως, μια κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Και ο τρίτος λόγος είναι ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, που έχουν σταθεί δίπλα στα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της χώρας σταθερά σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους υπόλοιπους" επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ως προς τη συζήτηση για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: "Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο πυλώνας ανασύνθεσης της Κεντροαριστερά, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αυτή η αλλαγή. Έχω πολλά παραδείγματα. Στην Ιβηρική χερσόνησο η Σοσιαλδημοκρατία ήταν αυτή που άνοιξε τον δρόμο για να ηττηθούν τα συντηρητικά κόμματα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα κόμμα, το οποίο έχει όμως μια ηγεσία η οποία δεν μπορεί να εκφράσει τον κόσμο της Αριστεράς σε καμία των περιπτώσεων. Πώς μπορείς να εκφράσεις τον κόσμο της Αριστεράς, τις πραγματικές αγωνίες των πολιτών που είναι σε δύσκολη κατάσταση, όταν στη μεγαλύτερη στεγαστική κρίση που περνάει ο λαός, πας και διαφημίζεις ένα σπίτι 2 εκατομμυρίων ευρώ και λες, μάλιστα, του δημοσιογράφου "δεν είσαι ο λογιστής μου” την ώρα μάλιστα που δεν έχεις καταθέσει πόθεν έσχες. Ένας πολιτικός αρχηγός θα έπρεπε πριν τις εκλογές να πει : "ορίστε, καταθέτω το πόθεν έσχες”".

Και συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης: "Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ένα ισχυρό ποσοστό για να καλέσει στο προσκήνιο όχι στο παρασκήνιο – γιατί ακούμε πολλά σενάρια – σε προγραμματική σύγκλιση δυνάμεις όπως ανθρώπους που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία αλλά καταλαβαίνουν ότι η αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη έχει πιάσει κόκκινο, ανθρώπους της Αριστεράς που καταλαβαίνουν ότι αυτή η ηγεσία δεν εκφράζει την Αριστερά αλλά κάτι άλλο".

"Αν κάποιος πολίτης θέλει να στείλει μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία, αξίζει να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, γιατί όσες ήττες έχει υποστεί το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη προέρχονται από δικές μου πρωτοβουλίες είτε στο θέμα των υποκλοπών είτε στο θέμα των Τεμπών είτε στις δημοτικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως χρυσός χορηγός. Για παράδειγμα, όταν αναδεικνύουμε τα ψέματα επί μια εβδομάδα του Πρωθυπουργού και των υπουργών του για τη διαρροή των email στην κα Ασημακοπούλου δείχνοντας πόσο αναξιόπιστοι είναι, και βγαίνεις και λες: "φέρτε διεθνείς παρατηρητές”, πετάς τη μπάλα στην κερκίδα" πρόσθεσε.
"Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου, παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστής" ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

"Τη μια μέρα υποψήφιος ευρωβουλευτής ο κ. Μπελέρης με τη Νέα Δημοκρατία, την άλλη μέρα η κα Μπακογιάννη φέρνει ψήφισμα για να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης και συγχρόνως βγαίνει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και λέει ότι δεν συμφωνεί με αυτό. Δηλαδή η κα Μπακογιάννη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψηφίζουν για να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ο Υπουργός Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας λέει άλλα. Είναι σοβαρή εξωτερική πολιτική; Μας εκθέτουν" σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στον απόηχο των αποστάσεων που πήρε ο Γιώργος Γεραπετρίτης για την έκθεση Μπακογιάννη.

Διαβάστε Επίσης

Ο κ. Ανδρουλάκης μιλά μονότονα και βαρετά με τους ίδιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

"Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να μιλάει μονότονα και βαρετά με τους ίδιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Πρόεδρο του", αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, με αφορμή συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Σχολιάζουν ότι "σήμερα έδειξε για μια ακόμη φορά τον πανικό του και κατέφυγε στη γνωστή μέθοδο της λασπολογίας, ψάχνοντας ‘σωσίβιο' για τη διαφαινόμενη αποτυχία στις προσεχείς ευρωεκλογές" και ότι "έφτασε μάλιστα σε σημείο να προσβάλει ακόμη και τους προοδευτικούς ψηφοφόρους διερωτώμενος αν προτιμούν διασκεδαστές".

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ "επισημαίνουν" προς τον κ. Ανδρουλάκη ότι "ελάχιστοι πλέον τον ακούν ακόμη και από το εσωτερικό του ίδιου του ΠΑΣΟΚ του οποίου ηγείται, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Στέφανος Κασσελάκης κάνουν ουσιαστική αντιπολίτευση στη δεξιά του κ. Μητσοτάκη". "Έκαστος εφ 'ω ετάχθη", αναφέρουν καταληκτικά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΡΙΖΑ 25 Μαϊ 2024 | 09:16

Αλήθειες και ψέματα για την οικονομική πρόταση του Κασσελάκη - Κοστίζει όντως 45 δις που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Αλήθειες και ψέματα για το οικονομικό πρόγραμμα που προκάλεσε την αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης…

ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ 24 Μαϊ 2024 | 14:24

Πυρά Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Ομολογία αποτυχίας και επικοινωνιακό τέχνασμα η επιστολή στη Φον ντερ Λάιεν

Κριτική Ανδρουλάκη στον Κ. Μητσοτάκη για τις αυξήσεις των τιμών - Η αιχμή για την άρνηση της ΕΥΠ να τον ενημερώσει για τους λόγους παρακολούθησής του.

ΦΥΣΙΚΗ 24 Μαϊ 2024 | 14:20

Γιατί ο Κασσελάκης δεν έχει χημεία με τον Ανδρουλάκη - Η απροσδόκητη απάντηση του Γιάννη Πρετεντέρη

Πώς σχολίασε με χιούμορ ο Γιάννης Πρετεντέρης, τη δήλωση Κασσελάκη ότι δεν θα πάρει τηλέφωνο τον Νίκο Ανδρουλάκη

ΣΥΡΙΖΑ 24 Μαϊ 2024 | 13:54

Κασσελάκης: Θα πάω στη Δυτική Όχθη την Κυριακή, αν βέβαια με αφήσει το Ισραήλ

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τη μετάβασή του στην Παλαιστίνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι θα πάει την Κυριακή στη Δυτική Όχθη, "αν βέβαια με αφήσει το Ισραήλ".

ΦΑΚΕΣ 24 Μαϊ 2024 | 13:35

Τι είναι ο νεοαριστερός "γκλαμουροσελεμπριτισμός"- Και ποια η σχέση με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο

Τι σημαίνει νεοαριστερός "γκλαμουροσελεμπριτισμός" και γιατί έχει γίνει της μόδας ως τάση στον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 24 Μαϊ 2024 | 09:35

Τα "γυρίζει" ο Κασσελάκης για το Πόθεν Έσχες: Δεν θα το δώσει πριν τις ευρωεκλογές, αλλά έως τις 30 Ιουνίου

Αναίρεσε τη δημόσια δέσμευσή του, σύμφωνα με την οποία επρόκειτο να εμφανίσει το "Πόθεν Έσχες" του πριν από τις ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ 24 Μαϊ 2024 | 09:23

Το ΕΣΡ αθώωσε τον Γιώργο Αυτιά για τα ομοφοβικά σχόλια κατά Κασσελάκη - Αιχμηρό σχόλιο της Αυγής

"Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στη Θήβα; Υπάρχει και γυμναστήριο για τους φαντάρους, εκεί να δούμε τι μέλλει γενέσθαι", είχε πει ο Γιώργος Αυτιάς στον αέρα του ΣΚΑΪ.

ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ 24 Μαϊ 2024 | 08:04

Ο Κασσελάκης στον Πειραιά: Το τραγούδι για τις γυναικοκτονίες από τους μουσικούς του δρόμου και η συναυλία των Οnirama

Στον Πειραιά βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο Στέφανος Κασσελάκης. Οι μουσικοί του δρόμου έκλεψαν την παράσταση.

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ 24 Μαϊ 2024 | 07:55

Οργή Ανδρουλάκη κατά Καμμένου: Εξώδικο για τα προκλητικά υπονοούμενα σχετικά με την παρακολούθησή του

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε εξώδικο στον Πάνο Καμμένο, ζητώντας του να αποσύρει τις επίμαχες αναρτήσεις εντός 3 ημερών αλλιώς θα προχωρήσει σε αγωγή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 23 Μαϊ 2024 | 20:12

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ετοιμάζει ταξίδι αστραπή στην Παλαιστίνη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ραμάλα και να έχει συνάντηση με την Παλαιστινιακή αρχή.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 23 Μαϊ 2024 | 17:59

Ανδρουλάκης: Στον πάτο της Ευρωζώνης σε αγοραστική δύναμη ο ελληνικός λαός, προτελευταίος στην Ευρώπη των 27

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε σήμερα τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη πως αυξήθηκε η ακρίβεια επί διακυβέρνησής του

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 23 Μαϊ 2024 | 12:51

Ανδρουλάκης: Ο Κασσελάκης με λέει εκβιαζόμενο - Παίζει τοξικό παιχνίδι

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εγκάλεσε την κυβέρνηση, καθώς η Ελλάδα παραμένει πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, στις υψηλές ιδιωτικές δαπάνες στον τομέα της υγείας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 23 Μαϊ 2024 | 11:01

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικές αντιδράσεις για το φλερτ με την Κωνσταντοπούλου - Νέες αποστάσεις Κασσελάκη από Τσίπρα

Οι νέες αποστάσεις του Κασσελάκη από τον Τσίπρα. Οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα στην Κωνσταντοπούλου.