Follow us

Ανδρουλάκης: "Ως εδώ!" - Έρχεται το ταμείο των εκλογών και η ΝΔ πρέπει να λάβει ένα ηχηρό μήνυμα

Επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι "δεν αξίζει στον ελληνικό λαό αυτό που έζησε και με τον κ. Τσίπρα και αυτό που ζει με τον κ. Μητσοτάκη" έκανε από το Ρέθυμνο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι "δεν αξίζει στον ελληνικό λαό αυτό που έζησε και με τον κ. Τσίπρα και αυτό που ζει με τον κ. Μητσοτάκη", έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, που πραγματοποίησε ομιλία στο Ωδείο της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο "ιδιαίτερο κίνητρο", όπως είπε, πριν από τις εθνικές εκλογές, που είναι η ενδυνάμωση της παράταξης με στόχο "να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει μια άλλη προοπτική, υπάρχει η φιλοδοξία όχι για καρέκλες αλλά για ένα καλύτερο αύριο" συμπληρώνοντας ότι "κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει το εύκολο παραμύθι, η τρομοκρατία ότι αν δεν είναι ο Μητσοτάκης θα έρθει ο Τσίπρας" και ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ "θα αποδείξει ότι η χώρα δεν χρειάζεται ούτε τον Μητσοτάκη ούτε τον Τσίπρα, διότι ο ελληνικός λαός είδε, έμαθε και γνωρίζει".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στις υποκλοπές και τη συζήτηση του νομοσχεδίου την επόμενη εβδομάδα, τονίζοντας ότι "ένας πρωθυπουργός που θέλει να διορθώσει το λάθος του, νομοθετεί σωστά και όχι λέγοντας στον αρχηγό του τρίτου κόμματος " έλα μετά από τρία χρόνια να σε ενημερώσουμε”, από τη στιγμή που κατάλαβε ότι το " έλα να σε ενημερώσουμε” δεν το δέχομαι, γιατί είμαι δημοκράτης και δεν πρόκειται η παράταξη αυτή να συμβιβαστεί με τέτοιες άθλιες παρακρατικές πρακτικές" προσθέτοντας ότι "δεν είναι προσωπικό ζήτημα, είναι ζήτημα δημοκρατίας".

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι ένα πατριωτικό κόμμα λέγοντας ότι "πατριωτισμός για εμάς σημαίνει όχι μόνο αγάπη για την πατρίδα αλλά γνώση των διεθνών ισορροπιών και των συσχετισμών, ώστε να λαμβάνουμε κατάλληλες αποφάσεις για τα εθνικά μας συμφέροντα" κάνοντας επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι "δε χωράει στα εθνικά θέματα λαϊκισμός" και πως "όταν ήρθε η ώρα της πατρίδας ψηφίσαμε ναι και στη συμφωνία με τη Γαλλία και στις ενισχύσεις της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας. Δεν είμαστε αυτοί που όταν είναι στην κυβέρνηση πάνε στον Λευκό Οίκο και βγάζουν φωτογραφίες με τον Τραμπ, κάνουνε με τον Καμένο συμφωνίες με τους Αμερικάνους για τα εξοπλιστικά, αλλά όταν γίνουν αντιπολίτευση τα ξεχνάνε όλα και κρατούν στείρα αρνητική στάση στη Βουλή".

"Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ όπως με θράσος είπε ο κ. Μητσοτάκης στις 28 Αυγούστου, όταν αποκάλυψα το σκάνδαλο των υποκλοπών -για να δει όλος ο ελληνικός λαός το πρόσωπο, τις παρακρατικές πρακτικές του Μεγάρου Μαξίμου- και αντί να δώσει μια απάντηση σε αυτά που έκανε η ΕΥΠ με τα pretador είχε να πει από τη Βουλή ότι όλα τα κάνουμε για να τα βρούμε με το ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ θα ήθελε αλλά δεν θα του κάνω το χατίρι, διότι δεν ήρθαμε στα πράγματα για να τα βρούμε ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη Ν.Δ, ήρθαμε στα πράγματα για να αναγεννήσουμε τη Δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου" ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, διευκρινίζοντας ότι "δεκαετίες μετά την μεταρρύθμιση που έκανε ο Γιώργος Γεννηματάς και ο Παρασκευάς Αυγερινός κανείς δεν τόλμησε να υπονομεύσει ευθέως το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ", συμπληρώνοντας ότι παρά τα προβλήματα που έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και μετά την πανδημία θα έπρεπε να υπάρξει δημόσιος διάλογος. Ωστόσο, είπε, ο πρωθυπουργός "ιδιωτικοποιεί την υγεία και κάνει τους πολίτες να ζήσουνε σε περισσότερη ανασφάλεια, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το μεγάλο πρόβλημα που είναι η υποστελέχωση θα κλιμακωθεί τα επόμενα χρόνια".

"Ένας πρωθυπουργός που μετά την πανδημία συμπεριφέρεται έτσι, δείχνει ποια είναι η πραγματική του ατζέντα, ότι ιδεοληπτικά εχθρεύονται το κράτος -όχι το οποιοδήποτε κράτος- το κράτος των παρακολουθήσεων το χρησιμοποίησαν μια χαρά, εχθρεύονται το κοινωνικό κράτος, αυτό που υπερασπίζεται η σοσιαλδημοκρατία και που είναι αναγκαίο σήμερα, για να μειώσουμε τις ανισότητες και να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες" πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του Ωδείου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι με τα μέτρα της κυβέρνησης εν μέσω ενεργειακής κρίσης και πρωτοφανούς ακρίβειας "οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι" προσθέτοντας σε ότι αφορά τις τράπεζες ότι "υπάρχει η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και μέσου όρου επιτοκίων στεγαστικών δανείων" προτείνοντας η χώρα να πράξει ότι και η Ισπανία που φορολόγησε με έκτακτη εισφορά τα υπερκέρδη των τραπεζών "για να πάρουν ένα μήνυμα ότι σε άλλη περίπτωση δεν μπορούν να κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού μας, όταν ζει σε ακραίες συνθήκες φτωχοποίησης".

Σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι "το ΠΑΣΟΚ τη δυσκολότερη στιγμή των διαπραγματεύσεων, όταν η ΝΔ του Καραμανλή άφησε πίσω μια χρεοκοπημένη Ελλάδα, διαπραγματεύτηκε και πέτυχε την προστασία της πρώτης κατοικίας των Ελλήνων. Ο κ. Τσίπρας με τα πολλά και παχιά λόγια κατάφερε να παραδώσει στα φαντς χωρίς πλαίσιο διαφάνειας και αξιοκρατίας τα κόκκινα δάνεια των Ελλήνων και ο κ. Μητσοτάκης το πήγε ένα βήμα παρακάτω. Κατήργησε σχεδόν πλήρως το πλαίσιο υπεράσπισης της πρώτης κατοικίας των Ελλήνων και σήμερα χύνουν και οι δύο κροκοδείλια δάκρυα".

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι "η κοροϊδία έχει κοντά ποδάρια" και πως "όλα αυτά, στην ενεργειακή κρίση, στο ΕΣΥ, στις υποκλοπές, στη Δημοκρατία και στους θεσμούς, έρχεται το ταμείο των εκλογών και εκεί η Ν.Δ πρέπει να πάρει ένα ηχηρό μήνυμα, ως εδώ".

Σε ότι αφορά τον πρωτογενή τομέα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι "πέρα από το πλαφόν στη λιανική και τις ενεργειακές κοινότητες που είναι μια μακροπρόθεσμη πολιτική επιλογή, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει μια γενναία επιδότηση που αφορά στις ζωοτροφές, τα λιπάσματα και φυτοφάρμακα και βέβαια η μείωση του Ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και επίσης θεωρούμε σημαντικό μια πολιτική που θα διασυνδέει τον ποιοτικό τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα" ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη στήριξης των νέων ζευγαριών, υπό το βάρος και του δημογραφικού προβλήματος.

"Η πανδημία και η ενεργειακή κρίση έχουν αυξήσει κόστος ζωής και κατοικίας" είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης που επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας ότι με τη Νέα Δημοκρατία υπάρχει διαφορετική κουλτούρα.

Διαβάστε Επίσης

"Εμείς δε λέμε να πάρουνε δάνεια για να αγοράσουν σπίτι, λέμε ότι το κράτος πρέπει να δώσει φορολογικά κίνητρα, να ανοίξουν κλειστά σπίτια, να ανακαινιστούν από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και να δεσμευτούν οι ιδιοκτήτες τους -με χαμηλό ΕΝΦΙΑ- ότι θα βάλουν μακροπρόθεσμα τα σπίτια αυτά σε προγράμματα κοινωνικής κατοικίας, που θα μπορούν νέα ζευγάρια να τα ενοικιάζουν κι όταν έχουν ξεπεράσει τα κοινωνικά κριτήρια αυτές οι κοινωνικές κατοικίες, θα πηγαίνουν σε άλλα νέα ζευγάρια" είπε ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι η φιλοδοξία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι "να μας δώσει ο ελληνικός λαός τη δύναμη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να έχει την ισχύ και να επιβάλει τις αξίες του ως κυβερνητικό πρόγραμμα και όχι τα παζάρια κάτω από το τραπέζι" συμπληρώνοντας ότι "η δημοκρατική παράταξη θα είναι στην όχθη των νικητών στις επόμενες εθνικές εκλογές και είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που θα έχει μια συντριπτική άνοδο στα ποσοστά του, όταν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι θα βλέπουν την πλάτη του ελληνικού λαού, συγκριτικά με τα ποσοστά που είχαν στις εκλογές του 2019".

Τέλος ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι ενόψει των εθνικών εκλογών "το δίλλημα είναι απλό. Προφανέστατα δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης, αλλά είναι δημοκρατική ανατροπή αύριο ή ανοχή στον καθεστωτισμό και τις πελατειακές νοοτροπίες που αξιοποίησαν και οι δύο".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Φεβ 2023 | 23:05

Μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη: Πέρασε με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η τροπολογία - "Παρών" από ΣΥΡΙΖΑ

Υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η τροπολογία που μπλοκάρει τη συμμετοχή στις εκλογές στη Χρυσή Αυγή και το κόμμα Κασιδιάρη - Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε "παρών", καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 08 Φεβ 2023 | 17:06

Νίκος Ανδρουλάκης: Στηρίζουμε την τροπολογία που προστατεύει τη Δημοκρατία έναντι της εγκληματικής οργάνωσης

"Δυστυχώς, όμως, όλα αυτά τα χρόνια, ορισμένοι έκαναν δεύτερες σκέψεις με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις" αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ 05 Φεβ 2023 | 15:39

Νίκος Ανδρουλάκης: Στην κοινωνική κουζίνα ''Ο άλλος άνθρωπος'' μαγείρεψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ [εικόνες]

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, μαγείρεψαν μαζί το μεσημεριανό γεύμα, που καθημερινά φτάνει ζεστό στους συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ 05 Φεβ 2023 | 08:55

Ο Τάσος Τέλλογλου μιλάει στο TheTOC: Το κινητό του Τσίπρα ελέγχθηκε για υποκλοπή, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα...

Ο Τάσος Τέλλογλου μιλάει για πρώτη φορά στο TheToc για όλα όσα έμαθε και όσα ξέρει γύρω από το θέμα των παρακολουθήσεων

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 04 Φεβ 2023 | 12:20

Νίκος Ανδρουλάκης: Η παράσταση μίμησης του Ανδρέα τελείωσε κ. Τσίπρα

''"Προοδευτικά" μαθήματα δεν δέχομαι από τον αρχιτέκτονα της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς''.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 03 Φεβ 2023 | 14:29

Πόπη Τσαπανίδου για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Αδιανόητο να συνεργαστεί το θύμα με τον θύτη των υποκλοπών

"Αδιανόητο να συνεργαστεί το κόμμα που ίδρυσε ο Αν. Παπανδρέου με τη ΝΔ του Μητσοτάκη" τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου

"ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΧΑΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΤΗ ΧΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" 03 Φεβ 2023 | 13:48

Κωνσταντινόπουλος: Είμαστε θετικοί με την τροπολογία για Κασιδιάρη - Εφόσον κριθεί ως συνταγματικά ορθή

Σε συνέντευξή του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σημειώνει πως το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 03 Φεβ 2023 | 12:34

Γεωργιάδης: Συγκυβέρνηση μόνο με το ΠΑΣΟΚ - Αν δεν θέλει ο Ανδρουλάκης, θα πάμε σε τρίτες εκλογές

"Οι πρώτες εκλογές είναι εκλογές εξουδετέρωσης μιας παγίδας, ενός μηχανισμού του παρελθόντος", τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 03 Φεβ 2023 | 10:52

Γιατί απουσιάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης - Τα νεότερα με την υγεία του

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε στην κηδεία του υποσμηναγού Μάριου Τουρούτσικα την Πέμπτη ο βουλευτής Αρκαδίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 03 Φεβ 2023 | 10:05

O γιος του Ροβέρτου Σπυρόπουλου εξυμνεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη - Αφού αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αναφορά του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ως "την καλύτερη κυβέρνηση μετά τα μνημόνια".

02 Φεβ 2023 | 14:27

Το ΠΑΣΟΚ τα βάζει με τον Αλέξη Τσίπρα: "Μέγας Ευεργέτης" του Κυριάκου Μητσοτάκη...

Το ΠΑΣΟΚ "σήκωσε" το γάντι, χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρα ως "Μέγα Ευεργέτη του Κυριάκου Μητσοτάκη"

ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΣΤΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 02 Φεβ 2023 | 12:44

Ο Τσίπρας έκλεισε τα σενάρια κυβέρνησης μειοψηφίας και ειδικού σκοπού- Η αποκωδικοποίηση της ομιλίας του στο Περιστέρι

Ο Τσίπρας με την επιλογή του να προσδιορίσει το κυβερνητικό σχήμα ως "μακράς πνοής", έκλεισε το σενάριο περί συγκρότησης κυβέρνησης "ειδικού σκοπού".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 01 Φεβ 2023 | 15:39

Δημήτρης Μάντζος: Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για Ανδρουλάκη συνιστούν "εκβιασμό" - Αν έχει στοιχεία να τα πει [βιντεο]

"Η λέξη "εκβίαση", "εκβιασμός" έχει ποινική απαξία και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εύκολα" ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος