Ανεβαίνουν οι τόνοι στο ΚΙΝΑΛ: Καρφιά Ανδρουλάκη - Παπανδρέου για... πάρτι, άκαπνους και Τσίπρα

Κορυφώνεται η μάχη για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ. "Άκαπνο" στην πολιτική ζωή του τόπου χαρακτηρίζει ο Γ. Παπανδρέου τον αντίπαλό του. Δεν σηκώνει το γάντι ο Ν. Ανδρουλάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Κορυφώνεται η μάχη για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ, τρεις ημέρες πριν τον β' γύρο των εκλογών, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, με τον Γιώργο Παπανδρέου να εξαπολύει επιθέσεις κατά του αντιπάλου του και τον Νίκο Ανδρουλάκη να μην σηκώνει το γάντι.

Σε συνέντευξή του στο Mega, o Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τον αντίπαλό του "άκαπνο" στην πολιτική ζωή του τόπου, σημειώνοντας πως "στην Ευρωβουλή, μπορείς να έχεις μια ενδιαφέρουσα συζήτηση αλλά για τα καυτά θέματα, τα καθημερινά της χώρας, δεν έχει ‘τριφτεί’, είναι ‘άκαπνος’", είπε και επανέλαβε ότι "θα γίνεται πάρτι. Άλλο ο αντικαταστάτης, άλλο ο αρχηγός".

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε με χιούμορ πως πράγματι είναι άκαπνος, διότι... έχει κόψει το τσιγάρο εδώ και πολλά χρόνια. Πρόσθεσε, όμως, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου στην πρώτη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλε δίπλα του ανθρώπους "άκαπνους", χωρίς προηγούμενη εξουσία και έκανε ένα μεγάλο κίνημα και μια παράταξη ισχυρή.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται από τον πρώην πρωθυπουργό αναφορικά με το ότι οι θέσεις του δεν είναι γνωστές, επεσήμανε ότι έχει λάβει εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους πολιτών. "Αν δεν γνωρίζουν τις θέσεις μου, τότε πάει να πει ότι είμαι μάγος. Οι θέσεις μου είναι γνωστές", υπογράμμισε καλώντας όποιον θέλει να τον ρωτήσει για οποιοδήποτε θέμα.

Όσο για τα "καρφιά" του Γιώργου Παπανδρέου ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει πάρτι στη Βουλή όταν απουσιάζει ο αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, απάντησε ότι "ο Μητσοτάκης κάνει πάρτι γιατί έχει απέναντί του τον Τσίπρα. Το πάρτι όμως τελειώνει την Κυριακή. Θα γίνουμε πρωταγωνιστές".

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει ότι δεν πρόκειται να μπει σε πεδίο αντιπαράθεσης με κανέναν: "Η ενότητα για εμένα είναι για εμένα μια μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε πίσω της η Φώφη Γεννηματά και θα την διατηρήσω ως κόρη οφθαλμού".

Διαβάστε Επίσης

"Δεν διεκδικώ ένα μικρό κόμμα του κέντρου, το κόμμα μας είναι ένα μεγάλο κεντροαριστερό με στρατηγικό σχέδιο. Φιλοδοξώ σε μια μεγάλη παράταξη δημοκρατική, με πρόγραμμα προοδευτικό, ρεαλιστικό, συνεπές, χωρίς λαϊκισμούς και δημαγωγία", τόνισε.

Ερωτώμενος για τον χαρακτηρισμό που του έχουν αποδώσει, ως "νέος Τσίπρας", απάντησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε δαχτυλίδι για την ηγεσία της παράταξης, ενώ ο ίδιος αγωνίζεται καθημερινά "πόρτα-πόρτα" σε κάθε γωνία της χώρας. "Δεν μου χαρίστηκε τίποτα, κερδήθηκαν με αγώνα πολιτικό, χωρίς πελατειακές συμπεριφορές, δημαγωγία και λαϊκισμό. Έχουμε διαφορετική πολιτική συμπεριφορά και ιδεολογική πυξίδα, ανήκω στην Ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία", ανέφερε.

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και στα θέματα της πανδημίας. Επανέλαβε την πρόταση του για την εφαρμογή της τηλεργασίας αλλά και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε δημόσιους λειτουργούς και όσοι έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ατολμία και ότι "χαϊδεύει" συγκεκριμένα κοινά.

Η επίθεση Γ. Παπανδρέου

"Πάντα στη ζωή μου είναι γνωστή η αφοσίωσή μου σε αξίες. Δίνω τις μάχες όχι μόνο για την επιδίωξη κάποιου αξιώματος, αλλά γιατί θέλω να έχω τη δυνατότητα να ηγηθώ αυτής της παράταξης, γιατί πιστεύω ότι μπορώ. Ωστόσο, ο αγώνας μου είναι αρχών", είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, σημείωσε ότι συνέβαλε "στη μεγάλη συμμετοχή" των πολιτών στις κάλπες, φέρνοντας, όπως είπε, "κάτι διαφορετικό".

Διαβάστε Επίσης

"Ο κόσμος θέλει κάτι διαφορετικό. Δεν είναι ευχαριστημένοι οι προοδευτικοί πολίτες ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη ΝΔ. Ο κόσμος έχει την ελπίδα για νέα πολιτική από τη δική μας παράταξη", τόνισε.

"Δεν χαρακτηρίζομαι από σκληρό ροκ"

Σχετικά με την τακτική του να "φθείρει" ουσιαστικά τον συνυποψήφιό του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε: "Δεν χαρακτηρίζομαι από το σκληρό ροκ. Καμία φορά χρειάζονται σκληρές αλήθειες. Θα ήθελα αυτά τα θέματα που αφορούν τον κόσμο να είναι θέματα μιας μεγάλης δημόσιας συζήτησης".

Παράλληλα, τόνισε ότι η ανανέωση δε συνεπάγεται με την ηλικία: "Δεν είναι νομίζω το θέμα της γενιάς ή της ηλικίας. Είναι θέμα ιδεών αλλά και προτάσεων. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό το δικό μου. Οι νέες ιδέες, η δυνατότητα να συγκρουστώ με τα κατεστημένα και η δυνατότητα να αναδείξω νέους ανθρώπους.

Η μετάβαση μπορεί να γίνει και από έναν άνθρωπο που είναι έμπειρος, που δεν έχει ανταγωνισμό με τη νέα γενιά. Πάντα έφερνα νέους ανθρώπους. Το διακύβευμα είναι πού θα πάει αυτός ο χώρος, τι στίγμα θα δώσει, αν θα είναι μια στιβαρή ηγεσία, μια ηγεσία με εμπειρία, μια ηγεσία που μπορεί να έχει διεθνή φωνή μια ηγεσία που έχει γνώσεις".

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι βασικό κομμάτι της ανανέωσης ενός πολιτικού κόμματος, που θα το οδηγήσει στην επόμενη μέρα, είναι να "σπάσουν τα στεγανά".

"Έσπασα τα στεγανά, αυτό είναι τα βασικό της ανανέωσης, να χτυπήσουμε τα στεγανά. Το θέμα της ανανέωσης δεν είναι μόνο το θέμα των νέων, αλλά και άλλων κομματιών της ελληνικής κοινωνίας που περιθωριοποιούνται, με αποτέλεσμα να μην είναι στην ατζέντα. Να πολιτικοποιήσουμε το θέμα της ανανέωσης και όχι να μένουμε σε ποια χρονιά γεννήθηκες".

"Σε κάθε περίπτωση, θα είμαι παρών"

παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως στόχος του είναι η νίκη στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο είστε χάσει είτε κερδίσει, θα είναι πάντα παρών για την παράταξη.

Διαβάστε Επίσης

"Ο αγώνας είναι να νικήσω την Κυριακή. Οι κάλπες ξεκινούν από το μηδέν. Στον β’ γύρο κρίνεται όχι όποιος μας αρέσει περισσότερο, αλλά ποιος θα πάει την παράταξη μπροστά. Σε κάθε περίπτωση, εγώ θα είμαι εδώ να παλέψω στο ΠΑΣΟΚ, στο ΚΙΝΑΛ. Ο αγώνας για τις ιδέες δεν κλείνει ποτέ, είναι απέναντι σε πολλά συμφέροντα και σε πολλές αντιλήψεις. Μάχες χάνονται αλλά πολλές φορές κερδίζονται.

Όποιος δίνει μάχες πάει την κοινωνία μπροστά. Εγώ με τη μάχη που έχω δώσει, έχω πάει την παράταξη μπροστά. Είμαι περήφανος για αυτό και θα πηγαίνω την παράταξη μπροστά όπως και να έχει, με τις ιδέες και αξίες. Αυτό είναι που με χαρακτηρίζει, ο αγώνας για αξίες και για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις".

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

"Ήταν λάθος ότι δεν μπήκαμε σε διάλογο και με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχουμε την υπεροχή", είπε ο Γιώργος Παπανδρέου σε σχέση με τη στάση απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Όταν μπαίνεις σε διάλογο και έχεις υπεροχή, αναδεικνύονται οι ιδέες. Έπρεπε να μπούμε σε διάλογο. Υπάρχουν πολλές προοδευτικές δυνάμεις που έχουν εγκλωβιστεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν καταθέτουμε απόψεις, κερδίζουμε", είπε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος ωστόσο απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη ΝΔ:

"Θεωρώ ότι η συζήτηση για οποιαδήποτε συνεργασία είναι άτοπη και άκαιρη. Είναι σα να λέμε ότι δε μιλάμε για τα προβλήματα του σήμερα, αλλά για το πώς θα μοιράσουμε τα αξιώματα. Αυτήν τη συζήτηση εγώ δεν την κάνω. Μια παράταξη που βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση, μπορεί να κάνει το άλμα, όχι μιλώντας για συνεργασίες αλλά για το πού μπορεί να πάει τη χώρα. Έτσι θεωρώ ότι μπορούμε να κερδίσουμε".

Σε ερώτηση για το αν θα επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ στελέχη όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή η Άννα Διαμαντοπούλου, είπε ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές, εκτός από όσους "πλήγωσαν" την παράταξη, πήγαν σε άλλα κόμματα και πήραν θέσεις.

"Είμαστε μια μεγάλη παράταξη που χωράει όλους, όχι όμως αυτούς που πλήγωσαν την παράταξη, δηλαδή αυτούς που πήγαν σε άλλες παρατάξεις και πήραν πολιτικές θέσεις".

Για την εκλογή Ανδρουλάκη

ανδρουλάκης

Για το τι θα γίνει αν εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δεν είναι βουλευτής, τόνισε ξανά ότι "ο νέος αρχηγός θα λείπει από τη Βουλή", ενώ επισήμανε και πάλι ότι δεν ξέρει τις απόψεις του.

"Στην Ευρωβουλή, μπορείς να έχεις μια ενδιαφέρουσα συζήτηση αλλά για τα καυτά θέματα, τα καθημερινά της χώρας, δεν έχει ‘τριφτεί’, είναι ‘άκαπνος’", είπε και επανέλαβε ότι "θα γίνεται πάρτι. Άλλο ο αντικαταστάτης, άλλο ο αρχηγός".

Ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι έρχονται εκλογές με απλή αναλογική και τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει "χαμένη ψήφος". Εκτίμησε ότι τα αποτελέσματα του ΚΙΝΑΛ θα είναι πολύ καλά και ότι το κόμμα θα ξεπεράσει το διψήφιο ποσοστό. "Το κίνημά μας μπορεί να κάνει το άλμα, έχουμε μάχες πολλές μπροστά μας".

Σχετικά με τους συνυποψηφίους του στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, είπε: "Σέβομαι τις απόψεις κάθε συνυποψηφίου μου και ελπίζω να έχουμε μια καλή συνεργασία".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΕΡΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ 20 Ιαν 2022 | 16:27

ΚΙΝΑΛ: Όλοι οι άνθρωποι του Νίκου Ανδρουλάκη - Ποια είναι η νεαρή δικηγόρος που αναλαμβάνει αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου

Η γενιά των 40άρηδων αναλαμβάνει τα ηνία του ΚΙΝΑΛ - Όλες οι επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Ιαν 2022 | 10:23

Ανδρουλάκης: Σειρά επαφών με φορείς για το θέμα της ακρίβειας

Με φόντο την οικονομία και την ακρίβεια ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκινά σειρά επαφών με φορείς της αγοράς και ενώσεις των καταναλωτών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 20 Ιαν 2022 | 07:12

Ανδρουλάκης για Rafale: Ντροπή να χρησιμοποιούνται για την επικοινωνιακή προπαγάνδα της ΝΔ

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγόρησε τη ΝΔ για επικοινωνιακή προπαγάνδα με αφορμή την παραλαβή των έξι πρώτων Rafale.

"ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ" 19 Ιαν 2022 | 13:31

Αιχμές από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ για το σποτάκι με τα Rafale: Μικροκομματική οικειοποίηση με λεφτά των φορολογουμένων

Για μικροπολιτική εκμετάλλευση και κομματική οικειοποίηση κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, σχετικά με την προβολή της αγοράς των Rafale.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 18 Ιαν 2022 | 11:10

Δημήτρης Μάντζος: Ο 40άρης δικηγόρος που αναλαμβάνει νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Γυναίκα δημοσιογράφος αναπληρώτρια

Εκπρόσωπος Τύπου θα είναι ο 40χρονος δικηγόρος, μέχρι τώρα διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Δημήτρης Μάντζος.

ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ 17 Ιαν 2022 | 19:05

Γαλλία: Καταδίκη του ακροδεξιού Ζεμούρ για ρατσισμό - Ο ίδιος μιλά για φίμωση της ελευθερίας του λόγου

Με καταδίκη για υποκίνηση φυλετικού μίσους βαρύνεται πλέον ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας ενώ το 64% των Γάλλων τον θεωρεί επικίνδυνο.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ 17 Ιαν 2022 | 12:12

Δημοσκόπηση: Το ΠΑΣΟΚ "απειλεί" τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη- Σε απόσταση αναπνοής στους 3 από τους 4 νομούς

Η δημοσκόπηση της GPO για τις περιφέρειες της Κρήτης δείχνει ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ κυρίως σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 17 Ιαν 2022 | 12:10

Ανδρουλάκης για θάνατο Αλέκου Φασιανού: Η ζωή του έγινε απόδειξη ότι η τέχνη θα αντηχεί σε όλο τον κόσμο

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρει για τον Αλέκο Φασιανό πως ήταν ένας Έλληνας παγκόσμιας ακτινοβολίας.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 17 Ιαν 2022 | 08:28

Βράβευση Παπανδρέου στην Αγκυρα με τον Ζουλφού Λιβανελί - Το μήνυμα για τα ελληνοτουρκικά

Ο Γ. Παπανδρέου βραβεύτηκε με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Çankaya, μαζί με τον συνθέτη και συγγραφέα Zulfu Livaneli,για την προσφορά τους στους αγώνες για την ειρήνη και τη δημοκρατία.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΟΥΝΗ ΣΤΟ FACEBOOK 16 Ιαν 2022 | 15:36

Ανδρέας Τσούνης: Βράζει η κοινωνία για τα φαινόμενα κακοποίησης γυναικών, περιμένω ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, λέει ο σύζυγος της Γεννηματά

"Δεν βράζει μόνο η Θεσσαλονίκη αλλά όλη η ελληνική κοινωνία με αυτά που αποκαλύπτονται και η ΝΔ δεν βλέπω να έχει πάρει κάποια επίσημη θέση", γράφει ο Ανδρέας Τσούνης.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 13 Ιαν 2022 | 13:15

Ο "ανασχηματισμός" του Νίκου Ανδρουλάκη: Αυτοί είναι οι νέοι τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ

Ανακοινώθηκαν από το Κίνημα Αλλαγής οι Τομείς Πολιτικής Ευθύνης, των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

ΣΤΟ 12,3% ΤΟ ΚΙΝΑΛ 13 Ιαν 2022 | 10:49

Δημοσκόπηση Interview: 10,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Το 57,4% διαφωνεί με το αίτημα Τσίπρα για πρόωρες εκλογές

Σταθερό προβάδισμα Ν.Δ έναντι ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνία με Τσίπρα στο αίτημα για πρόωρες εκλογές, σταθερή δυναμική του ΚΙΝΑΛ. Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Interview.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ 13 Ιαν 2022 | 08:53

Καρφιά Κατρίνη για την ακρίβεια: Η κυβέρνηση έχει αφήσει ανυπεράσπιστους τους πολίτες

Τονίζει ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα για τη μείωση των τιμών αλλά δεν προχωρά και σε ελέγχους για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.