Στο ρινγκ με στόχο αποχή & τους αναποφάσιστους

Οι αναποφάσιστοι δείχνουν να μένουν αναποφάσιστοι έως και την τελευταία ώρα και η μάχη των κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη θα επικεντρωθεί σ αυτούς.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Στο ρινγκ με στόχο αποχή & τους αναποφάσιστους

Οι αναποφάσιστοι δείχνουν να μένουν αναποφάσιστοι μέχρι και την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες και στα 24ωρα που απομένουν έως την Κυριακή ,Τσίπρας και Μεϊμαράκης θα επιδοθούν σε σκληρή μάχη να αντλήσουν απ αυτή τη δεξαμενή αλλά και να εξασφαλίσουν την μέγιστη δυνατή συσπείρωση.

Η στρατηγική της Κουμουνδούρου εμπεριέχει την σταθερή ανάδειξη δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα περί «νέου vs παλιού» ,« προόδου και συντήρησης» και με σκληρή ρητορεία περί « διαπλεκόμενων» ,«διεφθαρμένων» και «συμβιβασμένων» προκειμένου να δικαιολογήσει και την προεκλογική του άρνηση γαι συνεργασία με τη ΝΔ σε ένα μεγάλο συνασπισμό.

Η στρατηγική της Κουμουνδούρου εμπεριέχει την σταθερή ανάδειξη δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα περί «νέου vs παλιού» με σκληρή ρητορεία περί « διαπλεκόμενων» και «συμβιβασμένων»

Μια συνεργασία την οποία στο πλαίσιο και του debate απέρριψε ως «παρά φύσιν» κατηγορώντας μάλιστα τον πρόεδρο της ΝΔ ότι είναι συνώνυμο του παλιού πολιτικό συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην οικονομική χρεοκοπία.

Στην τελική ευθεία προς την κάλπη ο Αλέξης Τσίπρας θα αναδείξει με μεγάλη ένταση και το γεγονός ότι μια κυβερνητική συνεργασία των δυο πρώτων - ανεξαρτήτως σειράς εκλογής - κινδυνεύει να αναδείξει την Χρυσή Αυγή στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάτι που έχει χαρακτηρίσει ως « κατάρα».

Στον αντίποδα η ΝΔ με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα επιμείνει έως τέλους να καλεί και να προκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για κυβέρνηση ευρύτατης συναίνεσης και συνεννόησης που θα υλοποιήσει όσα συμφωνήθηκαν με τους εταίρους και φέρουν την δική τους υπογραφή.

«Τι παλιός και νέος; το θέμα είναι να είσαι αποτελεσματικός. Το παλιό είναι εκείνο που λέει ψέμματα και είναι αναποτελεσματικό» απάντησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο επιχείρημα Τσίπρα «περί παλιού» μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega το βράδυ της Τρίτης.

«Τι παλιός και νέος; το θέμα είναι να είσαι αποτελεσματικός. Το παλιό είναι εκείνο που λέει ψέμματα και είναι αναποτελεσματικό»

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι θα υπάρξει αναγκαστικά κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των εκλογών και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, χρέωσε στον κ. Τσίπρα πως όχι μόνο «δεν θέλει να συνεργαστεί» αλλά και πως «δεν δίνει και πειστικές απαντήσεις» γιατί δεν το θέλει.

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βρει πολλές δικαιολογίες για να μην συνεργαστούμε. Είναι δικαίωμά του με ποιον θα συνεργαστεί, αλλά δεν δίνει πειστικές απαντήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Σε περίπτωση δε επικράτησης της Ν.Δ εκτίμησε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει οδηγήσει σε παραίτηση τον κ.Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόντρα και για το «παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ

Την προεκλογική κόντρα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πυροδότησε και η δημοσιοποίηση του σχεδίου κυβερνητικού προγράμματος από την Κουμουνδούρου με την υπόσχεση ότι αυτό « θα προστατεύσει την πλειοψηφία της κοινωνίας και θα ανοίξει ένα διαφορετικό δρόμο με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες των πολλών και όχι για τους λίγους»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ενταφίασε το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», δίνει τώρα στη δημοσιότητα ένα άλλο (το… παράλληλο) «σχέδιο προγράμματος» για την «κυβέρνηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες». Βρισκόμαστε πλέον μπροστά σε μια ομολογία ψεύδους, εξαπάτησης, ανικανότητας και αποτυχίας τόσο στη διακυβέρνηση, όσο και στην διαπραγμάτευση» ανταπάντησε η Ν.Δ

ΝΔ: Η νέα προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ παίζει πάλι με τις λέξεις

«Πριν από έναν χρόνο, ο κ. Τσίπρας μας έλεγε πως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι «συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο».

Σήμερα, με το νέο «παράλληλο πρόγραμμα», αναγνωρίζουν ότι η εφαρμογή του απαιτούσε «σκληρή διαπραγμάτευση» για το χρέος και χρηματοδότηση της οικονομίας από τις αγορές.

-Πριν από έναν χρόνο μας έλεγαν ότι θα βαράνε τα νταούλια.
Σήμερα, αναγνωρίζουν ότι ηττήθηκαν σε όλα τα πεδία και υποχρεώθηκαν σε «τακτική υποχώρηση».

-Πριν από έναν χρόνο μας έλεγαν ότι είχαν βρει τις συμμαχίες τους.

Σήμερα, παραδέχονται πως ήταν αδύνατον να αποδράσουν από τον συσχετισμό δυνάμεων στο πλαίσιο της ευρωζώνης, ομολογώντας ότι «οι εξαιρετικά δυσμενείς ευρωπαϊκοί συσχετισμοί ήταν δεδομένοι».

-Πριν από έναν χρόνο μας έλεγαν ότι κατέχουν την τέχνη της διαπραγμάτευσης.

Σήμερα, ομολογούν «ολιγωρίες και τακτικές αστοχίες».

-Πριν από έναν χρόνο, αλλά και με το σημερινό «πρόγραμμά» τους υπόσχονταν ενίσχυση και ανάδειξη του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά, «σκούπισαν» τα διαθέσιμα δήμων και περιφερειών για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις και άφησαν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών 46.000 παιδιά.

-Πριν από έναν χρόνο μας έλεγαν ότι θα θέσουν υπό δημόσιο έλεγχο τις τράπεζες και κατήγγελλαν το ΤΧΣ, από το οποίο θα έπαιρναν 3 δις για να τα μοιράσουν.

Τώρα παραδέχονται πως οι τράπεζες θα περάσουν στον ιδιωτικό τομέα. Φυσικά, θα τις εποπτεύει το ΤΧΣ, του οποίου ο ρόλος θα ενισχυθεί.

-Πριν από έναν χρόνο έλεγαν ότι τα χρήματα που θα έπαιρναν από το ΤΧΣ θα τα έδιναν για να σβήσουν τα κόκκινα δάνεια.

Τώρα, μοιράζουν υποσχέσεις για τα «κόκκινα δάνεια», υποστηρίζοντας πως θα πετύχουν ό,τι δεν πέτυχαν με τη συμφωνία που έφεραν.

-Πριν από έναν χρόνο μας έλεγαν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν είναι τίποτε άλλο από χάρισμα των χρημάτων του λαού στους τραπεζίτες.

Σήμερα πανηγυρίζουν ότι δανείστηκαν 25 δις για την ανακεφαλαιοποίηση – προφανώς υπέρ της… λαϊκής αποταμίευσης.

-Πριν από έναν χρόνο αποκαλούσαν τις αποκρατικοποιήσεις «ξεπούλημα».

Τώρα απαριθμούν τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις (ανάμεσά τους και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια), παριστάνοντας ωστόσο ότι «διασώθηκαν» η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ!

-Πριν από έναν χρόνο μας έλεγαν ότι δεν θέλουν τα χρήματα των ξένων, δεν θέλουν το πακέτο Γιουνκέρ, δεν τους ενδιαφέρει η ποσοτική χαλάρωση (όλα αυτά ο κ. Βαρουφάκης τα αποκαλούσε «ηλιθιότητα»). Τώρα μας τα παρουσιάζουν όλα αυτά ως δικές τους επιτυχίες.

-Πριν από το δημοψήφισμα μας έλεγαν ότι αυτό είναι όπλο διαπραγμάτευσης. Τώρα περιγράφουν τα δεινά που επέφερε το δημοψήφισμα στην οικονομία.

Τώρα υπόσχονται ότι θα ξαναδιαπραγματευτούν «σκληρά» για να ελαχιστοποιήσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της συμφωνίας που αυτοί έφεραν και να βρουν ισοδύναμα και αντισταθμιστικά (τα οποία πάντως δεν μπόρεσαν να βρουν) για τα «ανοιχτά ζητήματα».

«Η νέα προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ παίζει πάλι με τις λέξεις. Υπόσχεται «εκδημοκρατισμό» των Σωμάτων Ασφαλείας και «σύγχρονη αντεγκληματική πολιτική» και επαίρονται για την κατάργηση των Φυλακών τύπου Γ, την ώρα που με δικό τους νόμο αφέθηκαν ελεύθεροι οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες και ήδη θρηνούμε θύματα.

Και προσβάλλουν το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων, υποσχόμενοι… «βάθεμα του εκδημοκρατισμού τους»» σημειώνει ακόμη η ΝΔ.

«Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Το σχέδιο προγράμματος που είχε δοθεί στην δημοσιότητα τον Αύγουστο, περιλάμβανε τη φράση «η κυβέρνησή μας αναγκάστηκε να επιβάλει μια σειρά από δύσκολα φορολογικά μέτρα, κατάφερε όμως πολλά από αυτά να έχουν στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης: Η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η φορολογία των κερδών και των πλοίων, η επιβολή ΦΠΑ σια ιδιωτικά σχολεία, η αύξηση των φόρων πολυτελείας είναι μέτρα που επιβαρύνουν σχεδόν αποκλειστικά τα υψηλά εισοδήματα»!

»Στο «σχέδιο προγράμματος» Σεπτεμβρίου, αναφέρεται: «Η κυβέρνησή μας αναγκάστηκε να επιβάλει μια σειρά από δύσκολα φορολογικά μέτρα, κατάφερε όμως πολλά από αυτά να έχουν στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης: Η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η φορολογία των κερδών και των πλοίων, η αύξηση των φόρων πολυτελείας είναι μέτρα που επιβαρύνουν σχεδόν αποκλειστικά τα υψηλά εισοδήματα».

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα προγράμματά του, η εκπαίδευση αποτελεί προφανώς… μαγική εικόνα! Όπως μαγική εικόνα είναι και οι εκπαιδευτικοί που δεν έφθασαν ποτέ στα σχολεία… Όπως μαγική εικόνα είναι και η… αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική την οποία ξαναϋπόσχονται! Όπως μαγική εικόνα είναι και ο ενεργειακός σχεδιασμός, καθώς επιμένουν να μιλούν για ένα «νέο δημοκρατικό ενεργειακό μοντέλο». Προφανώς γι’ αυτό δεν άνοιξαν καν τις προσφορές για τους υδρογονάνθρακες!»

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 16 Ιαν 2021 | 09:11

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στην αντιπολιτευτική ρητορική του 3% - Ομιλία Τσίπρα με ανακρίβειες στη Βουλή

Για επιχείρηση εκμετάλλευσης της υγειονομικής κρίσης με ανακρίβειες και ψευδή στοιχεία από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 15 Ιαν 2021 | 15:08

Μητσοτάκης: "Παγώνει" το πρόστιμο των 500 ευρώ για 10 ημέρες - Επαναξιολογούμε τα στοιχεία σε τακτά χρονικά διαστήματα

Στο διάστημα αυτό θα καταγραφεί η συμπεριφορά συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα και θα ληφθούν αποφάσεις, είπε ο πρωθυπουργός.

15 Ιαν 2021 | 12:50

Live η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την πανδημία

Σε εξέλιξη η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την πανδημία μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 15 Ιαν 2021 | 11:54

Ειρωνείες Μητσοτάκη στην πρόταση Τσίπρα για τα εμβόλια: "Πάλι καλά που δεν είπατε να κρατικοποιήσουμε την Pfizer με ένα νόμο και ένα άρθρο"

Με ειρωνικό τρόπο σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόταση Τσίπρα να αγοράσει μόνη της, εκτός ΕΕ εμβόλια κατά του κορονοϊού

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 15 Ιαν 2021 | 11:19

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για την πανδημια: Για όλα φταίει η κυβέρνηση

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την διαχείρηση της πανδημίας επέρριψε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 15 Ιαν 2021 | 07:38

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή για την πανδημία και τα εμβόλια

Με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΤΡΙΓΜΟΥΣ 14 Ιαν 2021 | 09:04

Σκάνδαλο στην Κύπρο: Παραιτήθηκε ο διευθυντής της "Καθημερινής" - Τα χρυσά διαβατήρια, ο Αναστασιάδης και η συζήτηση με Τσίπρα

Παραίτηση βόμβα του διευθυντή της Καθημερινής Κύπρου με αφορμή άρθρο του για τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 13 Ιαν 2021 | 19:33

"Πυρά" Τσίπρα για την οικονομία: Το αποτέλεσμα της επιλογής της κυβέρνησης θα είναι ολέθριο

"Το αποτέλεσμα της επιλογής της κυβέρνησης θα είναι ολέθριο για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, την πραγματική οικονομία και την πορεία του χρέους".

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 13 Ιαν 2021 | 15:43

Δημοσκόπηση Prorata: Ο Μητσοτάκης δημοφιλέστερος πολιτικός - Ποιοι ξεχωρίζουν από κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Στη δημοσκόπηση της Prorata το 57% επιθυμεί να εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητοστάκη

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 13 Ιαν 2021 | 15:16

Πώς ο Νίκος Χατζηνικολάου "πετσόκοψε" τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου έδωσε πληρωμένη απάντηση στο Νάσο Ηλιόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι και την πανδημία

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 13 Ιαν 2021 | 14:48

Τσίπρας από Πάτρα: Μπορεί να χαθεί και ολόκληρο το 2021 χωρίς να έχει επιτευχθεί ανοσία στην κοινότητα

"Η πορεία του εμβολιασμού φανερώνει πρωτοφανή ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 12 Ιαν 2021 | 19:54

Καταπέλτης ο Μητσοτάκης για Τσίπρα: Στερείται σοβαρότητας η πρόταση για παρασκευή εμβολίων στην Ελλάδα

"Αυτό που βλέπω δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά απογοήτευση" πρόσθεσε στο αιχμηρό σχόλιό του ο κ. Μητσοτάκης.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 12 Ιαν 2021 | 19:16