Στο ρινγκ με στόχο αποχή & τους αναποφάσιστους

Οι αναποφάσιστοι δείχνουν να μένουν αναποφάσιστοι έως και την τελευταία ώρα και η μάχη των κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη θα επικεντρωθεί σ αυτούς.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Στο ρινγκ με στόχο αποχή & τους αναποφάσιστους

Οι αναποφάσιστοι δείχνουν να μένουν αναποφάσιστοι μέχρι και την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες και στα 24ωρα που απομένουν έως την Κυριακή ,Τσίπρας και Μεϊμαράκης θα επιδοθούν σε σκληρή μάχη να αντλήσουν απ αυτή τη δεξαμενή αλλά και να εξασφαλίσουν την μέγιστη δυνατή συσπείρωση.

Η στρατηγική της Κουμουνδούρου εμπεριέχει την σταθερή ανάδειξη δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα περί «νέου vs παλιού» ,« προόδου και συντήρησης» και με σκληρή ρητορεία περί « διαπλεκόμενων» ,«διεφθαρμένων» και «συμβιβασμένων» προκειμένου να δικαιολογήσει και την προεκλογική του άρνηση γαι συνεργασία με τη ΝΔ σε ένα μεγάλο συνασπισμό.

Η στρατηγική της Κουμουνδούρου εμπεριέχει την σταθερή ανάδειξη δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα περί «νέου vs παλιού» με σκληρή ρητορεία περί « διαπλεκόμενων» και «συμβιβασμένων»

Μια συνεργασία την οποία στο πλαίσιο και του debate απέρριψε ως «παρά φύσιν» κατηγορώντας μάλιστα τον πρόεδρο της ΝΔ ότι είναι συνώνυμο του παλιού πολιτικό συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην οικονομική χρεοκοπία.

Στην τελική ευθεία προς την κάλπη ο Αλέξης Τσίπρας θα αναδείξει με μεγάλη ένταση και το γεγονός ότι μια κυβερνητική συνεργασία των δυο πρώτων - ανεξαρτήτως σειράς εκλογής - κινδυνεύει να αναδείξει την Χρυσή Αυγή στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάτι που έχει χαρακτηρίσει ως « κατάρα».

Στον αντίποδα η ΝΔ με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα επιμείνει έως τέλους να καλεί και να προκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για κυβέρνηση ευρύτατης συναίνεσης και συνεννόησης που θα υλοποιήσει όσα συμφωνήθηκαν με τους εταίρους και φέρουν την δική τους υπογραφή.

«Τι παλιός και νέος; το θέμα είναι να είσαι αποτελεσματικός. Το παλιό είναι εκείνο που λέει ψέμματα και είναι αναποτελεσματικό» απάντησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο επιχείρημα Τσίπρα «περί παλιού» μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega το βράδυ της Τρίτης.

«Τι παλιός και νέος; το θέμα είναι να είσαι αποτελεσματικός. Το παλιό είναι εκείνο που λέει ψέμματα και είναι αναποτελεσματικό»

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι θα υπάρξει αναγκαστικά κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των εκλογών και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, χρέωσε στον κ. Τσίπρα πως όχι μόνο «δεν θέλει να συνεργαστεί» αλλά και πως «δεν δίνει και πειστικές απαντήσεις» γιατί δεν το θέλει.

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βρει πολλές δικαιολογίες για να μην συνεργαστούμε. Είναι δικαίωμά του με ποιον θα συνεργαστεί, αλλά δεν δίνει πειστικές απαντήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Σε περίπτωση δε επικράτησης της Ν.Δ εκτίμησε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει οδηγήσει σε παραίτηση τον κ.Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόντρα και για το «παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ

Την προεκλογική κόντρα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πυροδότησε και η δημοσιοποίηση του σχεδίου κυβερνητικού προγράμματος από την Κουμουνδούρου με την υπόσχεση ότι αυτό « θα προστατεύσει την πλειοψηφία της κοινωνίας και θα ανοίξει ένα διαφορετικό δρόμο με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες των πολλών και όχι για τους λίγους»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ενταφίασε το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», δίνει τώρα στη δημοσιότητα ένα άλλο (το… παράλληλο) «σχέδιο προγράμματος» για την «κυβέρνηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες». Βρισκόμαστε πλέον μπροστά σε μια ομολογία ψεύδους, εξαπάτησης, ανικανότητας και αποτυχίας τόσο στη διακυβέρνηση, όσο και στην διαπραγμάτευση» ανταπάντησε η Ν.Δ

ΝΔ: Η νέα προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ παίζει πάλι με τις λέξεις

«Πριν από έναν χρόνο, ο κ. Τσίπρας μας έλεγε πως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι «συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο».

Σήμερα, με το νέο «παράλληλο πρόγραμμα», αναγνωρίζουν ότι η εφαρμογή του απαιτούσε «σκληρή διαπραγμάτευση» για το χρέος και χρηματοδότηση της οικονομίας από τις αγορές.

-Πριν από έναν χρόνο μας έλεγαν ότι θα βαράνε τα νταούλια.
Σήμερα, αναγνωρίζουν ότι ηττήθηκαν σε όλα τα πεδία και υποχρεώθηκαν σε «τακτική υποχώρηση».

-Πριν από έναν χρόνο μας έλεγαν ότι είχαν βρει τις συμμαχίες τους.

Σήμερα, παραδέχονται πως ήταν αδύνατον να αποδράσουν από τον συσχετισμό δυνάμεων στο πλαίσιο της ευρωζώνης, ομολογώντας ότι «οι εξαιρετικά δυσμενείς ευρωπαϊκοί συσχετισμοί ήταν δεδομένοι».

-Πριν από έναν χρόνο μας έλεγαν ότι κατέχουν την τέχνη της διαπραγμάτευσης.

Σήμερα, ομολογούν «ολιγωρίες και τακτικές αστοχίες».

-Πριν από έναν χρόνο, αλλά και με το σημερινό «πρόγραμμά» τους υπόσχονταν ενίσχυση και ανάδειξη του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά, «σκούπισαν» τα διαθέσιμα δήμων και περιφερειών για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις και άφησαν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών 46.000 παιδιά.

-Πριν από έναν χρόνο μας έλεγαν ότι θα θέσουν υπό δημόσιο έλεγχο τις τράπεζες και κατήγγελλαν το ΤΧΣ, από το οποίο θα έπαιρναν 3 δις για να τα μοιράσουν.

Τώρα παραδέχονται πως οι τράπεζες θα περάσουν στον ιδιωτικό τομέα. Φυσικά, θα τις εποπτεύει το ΤΧΣ, του οποίου ο ρόλος θα ενισχυθεί.

-Πριν από έναν χρόνο έλεγαν ότι τα χρήματα που θα έπαιρναν από το ΤΧΣ θα τα έδιναν για να σβήσουν τα κόκκινα δάνεια.

Τώρα, μοιράζουν υποσχέσεις για τα «κόκκινα δάνεια», υποστηρίζοντας πως θα πετύχουν ό,τι δεν πέτυχαν με τη συμφωνία που έφεραν.

-Πριν από έναν χρόνο μας έλεγαν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν είναι τίποτε άλλο από χάρισμα των χρημάτων του λαού στους τραπεζίτες.

Σήμερα πανηγυρίζουν ότι δανείστηκαν 25 δις για την ανακεφαλαιοποίηση – προφανώς υπέρ της… λαϊκής αποταμίευσης.

-Πριν από έναν χρόνο αποκαλούσαν τις αποκρατικοποιήσεις «ξεπούλημα».

Τώρα απαριθμούν τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις (ανάμεσά τους και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια), παριστάνοντας ωστόσο ότι «διασώθηκαν» η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ!

-Πριν από έναν χρόνο μας έλεγαν ότι δεν θέλουν τα χρήματα των ξένων, δεν θέλουν το πακέτο Γιουνκέρ, δεν τους ενδιαφέρει η ποσοτική χαλάρωση (όλα αυτά ο κ. Βαρουφάκης τα αποκαλούσε «ηλιθιότητα»). Τώρα μας τα παρουσιάζουν όλα αυτά ως δικές τους επιτυχίες.

-Πριν από το δημοψήφισμα μας έλεγαν ότι αυτό είναι όπλο διαπραγμάτευσης. Τώρα περιγράφουν τα δεινά που επέφερε το δημοψήφισμα στην οικονομία.

Τώρα υπόσχονται ότι θα ξαναδιαπραγματευτούν «σκληρά» για να ελαχιστοποιήσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της συμφωνίας που αυτοί έφεραν και να βρουν ισοδύναμα και αντισταθμιστικά (τα οποία πάντως δεν μπόρεσαν να βρουν) για τα «ανοιχτά ζητήματα».

«Η νέα προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ παίζει πάλι με τις λέξεις. Υπόσχεται «εκδημοκρατισμό» των Σωμάτων Ασφαλείας και «σύγχρονη αντεγκληματική πολιτική» και επαίρονται για την κατάργηση των Φυλακών τύπου Γ, την ώρα που με δικό τους νόμο αφέθηκαν ελεύθεροι οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες και ήδη θρηνούμε θύματα.

Και προσβάλλουν το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων, υποσχόμενοι… «βάθεμα του εκδημοκρατισμού τους»» σημειώνει ακόμη η ΝΔ.

«Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Το σχέδιο προγράμματος που είχε δοθεί στην δημοσιότητα τον Αύγουστο, περιλάμβανε τη φράση «η κυβέρνησή μας αναγκάστηκε να επιβάλει μια σειρά από δύσκολα φορολογικά μέτρα, κατάφερε όμως πολλά από αυτά να έχουν στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης: Η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η φορολογία των κερδών και των πλοίων, η επιβολή ΦΠΑ σια ιδιωτικά σχολεία, η αύξηση των φόρων πολυτελείας είναι μέτρα που επιβαρύνουν σχεδόν αποκλειστικά τα υψηλά εισοδήματα»!

»Στο «σχέδιο προγράμματος» Σεπτεμβρίου, αναφέρεται: «Η κυβέρνησή μας αναγκάστηκε να επιβάλει μια σειρά από δύσκολα φορολογικά μέτρα, κατάφερε όμως πολλά από αυτά να έχουν στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης: Η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η φορολογία των κερδών και των πλοίων, η αύξηση των φόρων πολυτελείας είναι μέτρα που επιβαρύνουν σχεδόν αποκλειστικά τα υψηλά εισοδήματα».

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα προγράμματά του, η εκπαίδευση αποτελεί προφανώς… μαγική εικόνα! Όπως μαγική εικόνα είναι και οι εκπαιδευτικοί που δεν έφθασαν ποτέ στα σχολεία… Όπως μαγική εικόνα είναι και η… αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική την οποία ξαναϋπόσχονται! Όπως μαγική εικόνα είναι και ο ενεργειακός σχεδιασμός, καθώς επιμένουν να μιλούν για ένα «νέο δημοκρατικό ενεργειακό μοντέλο». Προφανώς γι’ αυτό δεν άνοιξαν καν τις προσφορές για τους υδρογονάνθρακες!»

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 17 Ιαν 2022 | 07:15

Τσίπρας για Αλέκο Φασιανό: Βαθιά ευγνωμοσύνη για την πολιτιστική κληρονομιά που μας αφήνει

Τη βαθιά ευγνωμοσύνη για την πολιτιστική κληρονομιά που αφήνει ο Αλέκος Φασιανός και τα συλλυπητήρια στους οικείους, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 16 Ιαν 2022 | 18:54

Πηγές ΝΔ: ''Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό''

Το σχόλιο των πηγών της ΝΔ, σχετικά με το άρθρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στο Documento.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 16 Ιαν 2022 | 18:37

Αιχμές Πλεύρη κατά Πολάκη: Η εποχή του ''ξέρεις ποιος είμαι εγώ'' έχει περάσει

Τι ανέφερε ο υπουργός Υγείας για το επεισόδιο που προκάλεσε ο Παύλος Πολάκης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ 16 Ιαν 2022 | 15:57

ΝΔ για Πολάκη: Απαράδεκτο να τον καλύπτει ο Τσίπρας διά της σιωπής του, παρά τις αποκαλύψεις

''Ο κ.Τσίπρας εξακολουθεί να τηρεί σιγή" τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 16 Ιαν 2022 | 15:51

Αλ. Τσίπρας: Προστατευόμενο είδος σήμερα η διαφθορά στη χώρα μας

''Εκείνοι που καταδιώκονται μέχρι εξαφάνισης είναι οι αντίπαλοί της'', ανέφερε με ανακοίνωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 13 Ιαν 2022 | 18:39

Το Υπουργείο Υγείας απαντά στον Τσίπρα: Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μετά την 5η μέρα χωρίς συμπτώματα και με μάσκα

Απάντηση του υπουργείου Υγείας στην κριτική Τσίπρα για το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 13 Ιαν 2022 | 16:50

Αλέξης Τσίπρας: Είμαι ακόμα θετικός - Με βάση τον ΕΟΔΥ μπορώ να πάω στη Βουλή και να κολλήσω τους συναδέλφους μου

"Εγώ δε θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται", σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗ ΓΣ 12 Ιαν 2022 | 15:43

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην "Αυγή": Ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα για καθαρές απαντήσεις

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας στην Αυγή ζητούν συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, μετά την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ FACEBOOK 12 Ιαν 2022 | 14:01

Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια στα καύσιμα - Σε βενζινάδικο με... Άδωνι στο ραδιόφωνο : "Κάνε τους off"

"Κάν' τους OFF". Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια στα καύσιμα. Η αξιωματική αντιπολίτευση φιλοδοξεί να κάνει νέα αρχή.

ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK 11 Ιαν 2022 | 15:16

Τσίπρας μετά από τρεις μέρες με την Όμικρον: Έπεσε ο πυρετός, έφυγε ο ζόρικος πονοκέφαλος - Ο ιός δεν αστειεύεται

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι θετικός στον κορονοϊό. Περιγράφει σε ανάρτησή του την εμπειρία του με τη μετάλλαξη Όμικρον.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 09 Ιαν 2022 | 14:26

Περαστικά Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Εχοντας κάνει την 3η δόση όλα θα πάνε καλά

Έχοντας κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου, είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά, σχολιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη νόσηση με κορονοϊό του Αλ. Τσίπρα

09 Ιαν 2022 | 13:56
ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ: «ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΜΠΑΡΑΖ ΣΤΗΡΙΞΗΣ» 09 Ιαν 2022 | 09:52

Γεωργιάδης: Με ευθύνη Τσίπρα η τοξικότητα Πολάκη διαχέεται στην κοινωνία

"Αυτός έχει αφήσει τη μάνα του χωρίς τρίτη δόση και βρίζει εμάς", "μιλάμε για φοβερά πράγματα", ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.