Ανέκρουσε πρύμναν ο Χρυσοχοΐδης για Βενιζέλο

Τα μαζεύει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Δεν αμφισβήτησα και δεν αμφισβητώ τον Ευάγγελο Βενιζέλο», δήλωσε σε συνέντευξή του.

«Δεν έχει τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο υπουργός υποδομών σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24 σε μία προσπάθεια να χαμηλώσει του τόνους στην αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μετά την θυελλώδη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Δήλωσε μάλιστα ότι είναι αλληλέγγυος στον κ. Βενιζέλο ως προς τον στόχο να μην συρρικνωθεί περαιτέρω το κόμμα, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μια παράταξη που την έχει ανάγκη η χώρα. Σημείωσε ότι έχουν γίνει λάθη και έχουν καλλιεργηθεί λανθασμένες αντιλήψεις κατά το παρελθόν και πρέπει «όλοι μαζί» στο ΠΑΣΟΚ να εξετάσουν αυτά τα ζητήματα και να βρεθεί τρόπος ανάταξης του κόμματος. Αρνήθηκε να σχολιάσει την φράση του Λ.Γρηγοράκου ότι μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν «αρχηγοί, αρχηγίσκοι και αρχηγόπουλα», εκτιμώντας ότι είναι ζητήματα που δεν απασχολούν ούτε τον κόσμο, ούτε τον ίδιο, και ότι μια τέτοια συζήτηση δεν έχει καμία αξία. Τόνισε ότι δεν μπορούν να συγκριθούν οι ηγεσίες του Γ. Παπανδρέου και του Ευ. Βενιζέλου διότι είναι διαφορετικές εποχές, διαφορετικές συνθήκες και δεν συγκρίνονται.

Χρησιμοποιώντας την φράση «δεν αμφισβήτησα και δεν αμφισβητώ τον Ευ. Βενιζέλο» ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάνει βήματα πίσω στην κόντρα του με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων των κοινοβουλευτικών ομάδων στόχος είναι να συζητηθεί τι έχει γίνει, πώς θα προχωρήσει η ΚΟ, τι δεν έχει γίνει πολύ καλά και τι μπορεί να γίνει καλύτερα. Ένα στέλεχος, υποστήριξε, δικαιούται και υποχρεούται να θέσει τα ζητήματα μέσα στα όργανα και εκεί ανταλλάσσονται απόψεις και γίνεται κουβέντα, πολλές φορές και ιδιαίτερα έντονη. «Όταν καλούμε τις άλλες δυνάμεις να συζητήσουν μαζί μας, δεν γίνεται να μην συζητάμε μεταξύ μας» πρόσθεσε. 

Ερωτώμενος για την πρόταση Λυκούδη για αναγκαιότητα σχηματισμού κυβέρνησης ειδικού σκοπού, ο κ. Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε ξεκάθαρα αντίθετος τονίζοντας: «Υπάρχει μια κυβέρνηση που έχει τετραετή εντολή. Δεν τα καταλαβαίνω τα περί κυβερνήσεων ειδικού σκοπού και εθνικής ενότητας. Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση. Αν αυτή η κυβέρνηση δώσει το μήνυμα ότι προχωράμε τις αλλαγές, ότι δεν κάνουμε πίσω, μπορεί να πάει μέχρι το τέλος της τετραετίας». Χαρακτήρισε μάλιστα αντιθεσμική τη στάση εκείνων που λένε ότι έχουν διασφαλίσει τους 180 ψήφους για την προεδρική εκλογή και κατά συνέπεια δεν θα γίνουν εκλογές αλλά και εκείνους που λένε ότι έχουν 120 ψήφους και δεν θα «ψηφίσουν ούτε τον Θεό».