Follow us

Ανένδοτος από την αντιπολίτευση για τις βόμβες της Αραβίας

Πυρ ομαδόν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζουν συνυπεύθυνο τον Αλέξη Τσίπρα. Ψηλά αναμένεται να κρατήσουν το θέμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. .

Ανένδοτος από την αντιπολίτευση για τις βόμβες της Αραβίας

«Πρώτος στόχος επετεύχθη» λένε στη ΝΔ καθώς με την αντιπολιτευτική της τακτική κατάφερε να βάλει τον Αλέξη Τσίπρα στο ίδιο κάδρο με τον Πάνο Καμμένο. Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δύο φορές στην δευτερολογία του έκανε λόγο για «σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου». Η αξιωματική αντιπολίτευση που εκτιμά πως κατάφερε ένα σημαντικό ρήγμα στην κυβερνητική συμμαχία, θα συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, μιλώντας για συνευθύνη και συνενοχή των δύο κυβερνητικών εταίρων κάτι που αναμένεται να τονίσει ο πρόεδρος της ΝΔ και κατά την σημερινή συνεδρίαση των τομεαρχών η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης, η ΝΔ ζήτησε την ενεργοποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με τις οποίες η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων έχει και την εξουσία της συλλογής πληροφοριών και εγγράφων, όπως και εξέτασης προσώπων. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής που έχει προγραμματιστεί με αντικείμενο ενημέρωση για διάφορα θέματα, από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, η Νέα Δημοκρατία, δια του Κ. Τασούλα, επανέλαβε την πρόταση που έκανε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, και προ της ημερησίας διατάξεως, έθεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Συμεών Μπαλλή, θεσμικό αίτημα σε συνέχεια των όσων είπε ο κ. Μητσοτάκης, χθες στη Βουλή. Επειδή έμειναν κρίσιμα θέματα, ουσιαστικά αναπάντητα, από τη χθεσινή συνεδρίαση, και για εμάς το τεράστιο αυτό θέμα και το τεράστιο αυτό σκάνδαλο, προφανώς δεν έκλεισε με την ολοκλήρωση της χθεσινής διαδικασίας της επερώτησης και από τις εξηγήσεις που ουσιαστικά δεν έδωσε ο κ. Τσίπρας, επαναφέρουμε το θέμα θεσμικά στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής» δήλωσε ο κ. Τασούλας, θυμίζοντας ότι, με βάση τον Κανονισμό, η Επιτροπή Εξοπλιστικών δεν έχει μόνο αρμοδιότητα την προηγούμενη εξέταση και παρακολούθηση των συμβάσεων, αλλά και τη συλλογή πληροφοριών και την εξέταση προσώπων. Ο κ. Τασούλας ζήτησε «να κληθούν θεσμικά -και με όλες τις διαδικασίες διακριτικότητας και απορρήτου που υπάρχουν- στην επιτροπή ο κ. Β. Παπαδόπουλος, ο κ. Σφακιανάκης, ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, ο Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών Κ. Κυριακίδης, ο ταξίαρχος Μιχάλης Παπαδάκης, τα στελέχη της Διεύθυνσης Αμυντικών Προμηθειών και Συμβάσεων που υπογράφουν το έγγραφο της 14ης Ιουνίου 2017, δηλαδή της ημερομηνίας μια ημέρα μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο πρέσβης και ο πρόξενος στο Ριάντ και ο διοικητής των ΕΑΣ».

Στο Μοσχάτο τονίζουν πως η υπόθεση της πώλησης των όπλων δεν τελείωσε καθώς τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απέφυγαν να απαντήσουν στα ερωτήματα που έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Μάλιστα στην αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζουν την απορία γιατί δεν πραγματοποιήθηκε η πώληση από την στιγμή που η κυβέρνηση ισχυρίζεται πολλά έγιναν σωστά. Παράλληλα οι ίδιες πηγές σημείωναν πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Πάνος Καμμένος δεν διευκρίνισαν το μυστηριώδη ρόλο που είχε στην υπόθεση ο Βασίλης Παπαδόπουλος, παρά τα χαρτιά που κατέθεσε στην βουλή ο υπουργός Άμυνας, για τα οποία η ΝΔ διατυπώνει έντονες επιφυλάξεις για την εγκυρότητα τους.

Την ίδια όμως στιγμή που στην βουλή ήταν σε εξέλιξη η σφοδρή αντιπαράθεση μία ακόμη σύμβαση του Βασίλη Παπαδόπουλου είδε το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για μια νέα συμφωνία που αφορά την πώληση 1000 βομβών ΜΚ82 και ακόμη 700 βόμβες τύπου ΜΚ83 συνολικής αξίας 5 εκ. ευρώ. Η νέα αυτή σύμβαση ήρθε στην βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό άμυνας Δημήτρη Βίτσα και φέρει την υπογραφή του Βασίλη Παπαδόπουλου ως εκπροσώπου της Σαουδικής Αραβίας. Ωστόσο η συγκεκριμένη σύμβαση δεν έχει υπογραφεί από το ελληνικό δημόσιο. Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν και είναι πεπεισμένοι πως η πώληση πήγε να γίνει μέσω μεσάζοντα και όχι μέσω διακρατικής συμφωνίας όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Γι αυτό τον λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε πως θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή μόλις το κόμμα αναλάβει την εξουσία, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην διερεύνηση της υπόθεσης από την δικαιοσύνη καθώς εκτιμούν στο Μοσχάτο πως θα υπάρξουν εξελίξεις από τα στοιχεία που θα προκύψουν από την δικαστική έρευνα.

Κοινό μέτωπο ΔΗ.ΣΥ – ΠΟΤΑΜΙ απέναντι σε Τσίπρα – Καμμένο

Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς υπήρξε κοινό μέτωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι καθώς τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησαν τον Αλέξη Τσίπρα για την κάλυψη που παρείχε στον κυβερνητικό του εταίρο. Άλλωστε η ΔΗ.ΣΥ μέσω του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Ανδρέα Λοβέρδου, ήταν το κόμμα που είχε πρωταγωνιστήσει στις αποκαλύψεις για την υπόθεση της πώλησης του στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, που έφεραν την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση.

Μάλιστα οι δύο πολιτικοί αρχηγοί κατέθεσαν από κοινού τα τρία έγγραφα που είχε καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες ο Ανδρέας Λοβέρδος και αρνήθηκε να παραλάβει το προεδρείο της βουλής καθώς όπως υποστήριξε ήταν απόρρητα, ενώ στην συνέχεια και για τον ίδιο λόγο υπήρξε ανακοίνωση από τα δύο κόμματα. Η Φώφη Γεννηματά έκλεψε τις εντυπώσεις όταν συγκρούστηκε γι αυτό το θέμα με τον Νίκο Βούτση, τον οποίο κατηγόρησε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση προσπαθούν να συγκαλύψουν την υπόθεση. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χαρακτήρισε «ακροδεξιό» τον κυβερνητικό εταίρο, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός είναι συνυπεύθυνος καθώς συνεχίζει να καλύπτει τον κυβερνητικό του εταίρο.

Φωτό: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ένα στέκι με τη γεύση της παλιάς Αθήνας: Εκεί τρώμε στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 19 Νοε 2025 | 17:57

Η Κωνσταντοπούλου αποθεώνει Καραναστάση μετά την παραίτηση: "Ιδρυσε την Πλεύση Ελευθερίας, την έφερε στη βουλή "

"Δεν είμαστε όλοι ίδιοι ούτε θα γίνουμε ποτέ δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ο Διαμαντής το απέδειξε με κάθε πράξη του και κάθε ρανίδα της υπέρβασης του", αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Κωνσταντοπούλου

ΑΠΟΥΣΙΕΣ 19 Νοε 2025 | 13:44

Ο ΓΑΠ και το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα - Γιατί η πρόσκληση δεν έφθασε ποτέ στο γραφείο του Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα δώσει το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΡΔΑΝΟΣ 19 Νοε 2025 | 12:54

Gutenberg για βιβλίο Τσίπρα: Έχουμε να δουμε τέτοιες προ-παραγγελίες από την εποχή του Χάρι Πότερ

Όπως αναφέρει ο εκδότης, το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα έχει κάνει ήδη 5.000 ανατυπώσεις πριν καν βγει στην αγορά προς πώληση.

ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 87 ΕΤΩΝ 19 Νοε 2025 | 12:00

Boυλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέκου Φλαμπουράρη

"Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας και στην οικογένεια του και στο κόμμα του", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς.

ΣΤΟ ACTION 24 18 Νοε 2025 | 19:36

Επική ατάκα Γεωργιάδη για βιβλίο Τσίπρα: "Εμένα έλεγε τηλεβιβλιοπώλη... - Σε λίγο θα πει 'το λιγουρεύεστε;'" [βίντεο]

"Μια χαρά μάρκετινγκ κάνει να πουλήσει το βιβλίο του. Άρα, Αλέξη μου, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ 18 Νοε 2025 | 18:01

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για την απώλεια του Αλέκου Φλαμπουράρη

Θλίψη προκάλεσε στον πολιτικό κόσμο η είδηση θανάτου του Αλέκου Φλαμπουράρη σε ηλικία 87 ετών

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 18 Νοε 2025 | 17:32
ΝΕΑ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 18 Νοε 2025 | 16:34

Τσίπρας στην "Ιθάκη" για το δημοψήφισμα του '15: Η αγωνία της Μέρκελ - "Τι θα πεις στον ελληνικό λαό, Αλέξη;"

Ο Αλέξης Τσίπρας περιγράφει στο βιβλίο του τα όσα συνέβησαν στη Σύνοδο Κορυφής που προηγήθηκε της αναγγελίας του δημοψηφίσματος

ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ 18 Νοε 2025 | 09:44

Ιεροκλής Μιχαηλίδης για την "Ιθάκη" του Τσίπρα: Κανονικά ο Καβάφης έπρεπε να του κάνει ασφαλιστικά μέτρα

Τις νομικές κινήσεις που έχουν δρομολογηθεί σχετικά με δημοσιεύματα τα οποία περιείχαν αποσπάσματα από το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα "Ιθάκη" σχολίασε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 18 Νοε 2025 | 09:10

Μητσοτάκης για Τσίπρα: "Θα μπαίνατε σε πλοίο που ο καπετάνιος το έριξε μια φορά στα βράχια;"

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση που είχε εκφράσει προ ημερών, κατά την παρουσία του σε συνέδριο, ότι δεν προτίθεται να διαβάσει το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 17 Νοε 2025 | 16:17

Τσίπρας: Ο Λαφαζάνης ήταν "γραφικός", έλεγε τον Μεντβέντεφ σύντροφο- Διαψεύδει ο Λαφαζάνης, αλλά μια φωτό τον εκθέτει

Η φωτογραφία διαψεύδει τον κ. Λαφαζάνη και επιβεβαιώνει τον Αλέξη Τσίπρα, όσον αφορά τουλάχιστον την πραγματικότητα της συνάντησης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 17 Νοε 2025 | 14:31

Μαρινάκης: Συμφωνούν στο ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις Θρασκιά για τον Τσίπρα; Είναι πιθανή η συνεργασία τους;

"Είναι όλοι στο ΠΑΣΟΚ σύμφωνοι με αυτές τις δηλώσεις, τη στιγμή που στελέχη του στοχοποιήθηκαν από τα "παραϋπουργεία δικαιοσύνης" του Τσίπρα";

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Νοε 2025 | 14:27

Πολυτεχνείο: Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα - "Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία…"

"52 χρόνια μετά, δεν είναι μνημείο του χθες, αλλά η μνήμη του αύριο", έγραψε στα social media ο Αλέξης Τσίπρας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΤΙ ΛΕΝΕ "ΓΑΛΑΖΙΑ" ΣΤΕΛΕΧΗ 16 Νοε 2025 | 10:14

Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και η στρατηγική του Μαξίμου

Έπειτα από μια περίοδο "γκρίζων" διαπιστώσεων στο μέτωπο της πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ καταγράφει σημαντική, όπως χαρακτηρίζεται από "γαλάζια" στελέχη, άνοδο στις προτιμήσεις των πολιτών.

15 Νοε 2025 | 15:06

Το περιστέρι στο μπαλκόνι του Αλέξη Τσίπρα

Το βιβλίο ξεκινάει με την παραίτηση του κ. Τσίπρα από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την δραματική ήττα του στις εκλογές του 2023. Ο Αλέξης Τσίπρας ξυπνάει από έναν θόρυβο στο μπαλκόνι του λέει, και όταν βγαίνει έξω να δει τι συμβαίνει, ανακαλύπτει ότι ένα περιστέρι έχει εγκλωβιστεί εκεί και δεν μπορεί να φύγει.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 14 Νοε 2025 | 18:57

Τσίπρας στην "Ιθάκη": "Προσωπική απόφαση το δημοψήφισμα" - Πώς η Μπέτυ του θύμισε τα γενέθλια του παιδιού του

Τις ώρες που προηγήθηκαν της απόφασης για το δημοψήφισμα του 2015 αλλά και το πώς την ανακοίνωσε στους συνεργάτες του περιγράφει ο Αλέξης Τσίπρας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 14 Νοε 2025 | 18:18

Σκέρτσος: Αυτοί που καθύβριζαν τον Μητσοτάκη ως ολετήρα της χώρας πλέον ανταλλάσσουν εξώδικα μεταξύ τους

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος φωτογραφίζει τους Αλέξη Τσίπρα-Κώστα Βαξεβάνη σε ανάρτησή του

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 14 Νοε 2025 | 16:02

ΕπίθεσηΤσίπρα στον Μητσοτάκη που είπε ότι δεν θα διαβάσει το βιβλίο του, με αναφορές σε Φραπέ, υποκλοπές και Τέμπη

"Επιλέγει, όπως έχει κάνει σε όλη τη διαδρομή του, τη συγκάλυψη και την αποδόμηση της αλήθειας, από την αναμέτρηση μαζί της", είπε ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΤΟ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 14 Νοε 2025 | 15:19

Μητσοτάκης σε βουλευτές ΝΔ: Μετά το Πάσχα του 2027 οι εκλογές – Το θέμα είναι ποιος θα "σουβλιστεί"

Βορίζια, ακρίβεια, δημοσκοπήσεις, εσωκομματική ηρεμία, αλλά και εκλογές, στο επίκεντρο της συζήτησης Μητσοτάκη με τους βουλευτές ΝΔ

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 14 Νοε 2025 | 12:21

Λαφαζάνης: "Χονδροειδή ψεύδη Τσίπρα τα περί συνάντησής μου με τον Μεντβέντεφ - Πρώτη φορά λέει ψέματα;"

"Από τον Αλέξη Τσίπρα τα περιμένω όλα πλέον. Βρίσκεται σε δεινή θέση. Θέλει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα", είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

«ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ» 14 Νοε 2025 | 12:16

Μονομαχία Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για την ακρίβεια: "Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ" - "Θησαυρίζουν τα ολιγοπώλια"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι "ανακοινώνει μέτρα παυσίπονα'' για την ακρίβεια

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 14 Νοε 2025 | 12:05

Βαξεβάνης για Τσίπρα μετά τη δικαστική απόφαση: "Ξέρει πού μένω, ας στείλει να με συλλάβουν"

Ο Κώστας Βαξεβάνης καλεί τον κ. Τσίπρα να στείλει να τον συλλάβουν, καθώς όπως λέει "δεν μπορώ να λειτουργήσω ενάντια στη δημοσιογραφία και το Σύνταγμα".

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ 14 Νοε 2025 | 11:09

Βιβλίο Τσίπρα: Κέρδισε ο εκδοτικός οίκος - Προσωρινή διαταγή για να αποσυρθούν τα δημοσιεύματα από το Documento

"Μπράβο στον Αλέξη Τσίπρα. Κατάφερε κρυπτόμενος να πετύχει δια του εκδοτικού του οίκου, την πρώτη στην Ελλάδα απόφαση προληπτικής λογοκρισίας" σχολίασε ο Κώστας Βαξεβάνης.

«ΚΑΝΕΛ» 14 Νοε 2025 | 10:36

Καραχάλιος: Ο Καμμένος ήθελε να μας προσφέρει το κουφάρι των ΑΝΕΛ για να ενωθεί με το ΚΥΜΑ της Καρυστιανού

Ο Νίκος Καραχάλιος αναφέρει ότι ο Πάνος Καμμένος ήθελε μία συγκεκριμένη "σεβαστή κυρία" σε ρόλο Αντιπροέδρου.

ΤΙ ΕΙΠΕ 14 Νοε 2025 | 08:45

Καραχάλιος κατά Καμμένου: Έχει μία ροπή προς τη μυθολογία – Η εμπλοκή του επηρέασε τη στάση της Καρυστιανού

Ο Νίκος Καραχάλιος υποστήριξε ότι η εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση των Τεμπών φαίνεται να επηρέασε τη στάση της Μαρίας Καρυστιανού.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Νοε 2025 | 06:40

Στα μέτρα της ΔΕΘ ποντάρει η κυβέρνηση - Σύγκρουση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή για την ακρίβεια

Τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει να επανα-λανσάρει τα μέτρα της ΔΕΘ, που θα αρχίσουν να αποδίδουν από τον Ιανουάριο του '26 στην τσέπη όλων των μισθωτών.

"ΣΚΛΗΡΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" 13 Νοε 2025 | 22:46

Κυριαζίδης: Δεν βγαίνω με τα 5.000 ευρώ της βουλευτικής αποζημίωσης - Ευτυχώς η σύζυγός μου δουλεύει [βίντεο]

"Έχουμε την αίσθηση για τους βουλευτές, ότι έχουν μία βουλευτική αποζημίωση, ώστε να διασφαλίζουν τα πάντα", σημείωσε ο Δημήτρης Κυριαζίδης

ΓΙΑ ΤΟ ACTION 24 13 Νοε 2025 | 19:51

Δημοσκόπηση Opinion Pοll: Μεγάλη η διαφορά της ΝΔ από τα υπόλοιπα κόμματα - Δεν κάνουν "γκελ" Τσίπρας και Σαμαράς

Αξιοσημείωτη είναι η πολυκομματική μάχη για τις θέσεις πίσω από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως καταγράφει η δημοσκόπηση της Opinion Pοll

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Νοε 2025 | 18:11

Ανδρουλάκης: "Εγκληματική οργάνωση στον ΟΠΕΚΕΠΕ έκλεβε τις επιδοτήσεις των αγροτών και τις έκανε μαύρο χρήμα"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε για "γκεμπελισμό" τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και "τον αρχηγό του Τάγματος των Γενιτσάρων, Γιώργο Φλωρίδη"

ΜΕ ΠΝΠ 13 Νοε 2025 | 17:09

Στη Βουλή οι ρυθμίσεις για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - Αποζημιώσεις για τους κτηνοτρόφους

Θεσπίζεται δικαίωμα αποζημίωσης παραγωγών που διατηρούν εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων, των οποίων το ζωικό κεφάλαιο πλήττεται από την επιζωοτία της ευλογιάς

ΦΩΤΙΕΣ 13 Νοε 2025 | 16:14

Νέα διαρροή από το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα ανάβει φωτιές: "Φοβόταν τον Τσακαλώτο και τον Χουλιαράκη"

Η διαρροή νέου αποσπάσματος από το βιβλίο "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα στο Documento

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 13 Νοε 2025 | 15:19

Βαξεβάνης για Τσίπρα: "Ομολογεί στο βιβλίο ότι παρεμπόδισε να συσταθεί η προανακριτική της Βουλής για τη Novartis"

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο εκδοτικός οίκος Gutenberg για το βιβλίο "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα, καταγγέλλοντας υποκλοπή ηλεκτρονικών αρχείων.

ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 13 Νοε 2025 | 12:25

Αποστολάκης στην Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Είχαμε καταφέρει να βάλουμε μία τάξη - Τώρα το θέμα έχει ξεφύγει"

"Τώρα το θέμα έχει όμως ξεφύγει από ότι φαίνεται" είπε ο κ. Αποστολάκης.

ΤΖΑΚ ΣΛΟΣΜΠΕΡΓΚ 13 Νοε 2025 | 09:23

ΗΠΑ: Ο 32χρονος εγγονός του Τζον Κένεντι θα διεκδικήσει μια έδρα στη Βουλή

Ο Σλόσμπεργκ επισημαίνει ότι αν οι Δημοκρατικοί δεν θέσουν υπό τον έλεγχό τους το Κογκρέσο, τότε θα υπάρξει κίνδυνος μιας "τρίτης θητείας" του Τραμπ.

ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 13 Νοε 2025 | 09:08

Ο Μωραΐτης στηρίζει Τσίπρα και επιτίθεται σε Βαξεβάνη: "Οι γενίτσαροι είναι πιο παθιασμένοι και αιμοσταγείς"

Ο Νίκος Μωραΐτης έκανε λόγο για "δεύτερη πολιτική δολοφονία" του Αλέξη Τσίπρα.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 13 Νοε 2025 | 07:08

Tα υπονοούμενα Καμμένου για Σαμαρά και μια φωτογραφία από τα παλιά: "Ξέρεις εσύ..."

Μία ανάρτηση στο X με μια φωτογραφία από το παρελθόν και... υπονοούμενα, έκανε ο Πάνος Καμμένος., για τον Αντώνη Σαμαρά.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ 12 Νοε 2025 | 18:13

Ο εκδοτικός οίκος του Τσίπρα κατηγορεί το Documento για υποκλοπή - "Στα πρότυπα Μητσοτάκη", απαντά ο Βαξεβάνης

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Documento από τον εκδοτικό οίκο Gutenberg, που εκδίδει το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα

ΒΟΥΛΗ 12 Νοε 2025 | 14:42

"Μάχη" ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την κατάθεση του αντιπροέδρου της Cognitera

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του Ιωάννη Κάτρη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ COGNITERA 12 Νοε 2025 | 14:16
ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 12 Νοε 2025 | 10:38

Βουλή: Άρχισε η εφαρμογή του "χρονο-κόφτη" στις ομιλίες - Πρώτο "θύμα" ο Μ. Κατρίνης

Ο χρόνος όλων των ομιλιών ελέγχεται ηλεκτρονικά και αυτόματα, με τη χρήση εφαρμογής

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΕΛ 12 Νοε 2025 | 09:56

Σκληρή επίθεση Καμμένου σε Σαμαρά: Αποτελεί την "πολιτική εκδοχή του αρχαιότερου επαγγέλματος του κόσμου" [βίντεο]

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στην τελευταία συνέντευξη του κ. Σαμαρά, λέγοντας πως "ούτε ο Φιντέλ Κάστρο στο τηλεοπτικό κανάλι της Κούβας δεν είχε δώσει συνέντευξη διάρκειας δύο ωρών".

11 Νοε 2025 | 19:03

Τσίπρας: "Το βιβλίο μου έχει έναν χαρακτήρα λύτρωσης - Κάνω την αυτοκριτική μου, αλλά κάνω και κριτική"

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως "δεν πρόκειται για re-branding, αλλά για... re-load" - "Για τη δραματική εκείνη περίοδο έχουν μιλήσει πάρα πολλοί αλλά όχι ο βασικός πρωταγωνιστής"

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 11 Νοε 2025 | 15:24

Τσίπρας: Το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου "Ιθάκη" και το τραύμα του 2015 – "Σταμάτησα να γράφω για 6 μήνες"

Το βιβλίο "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων από τη Δευτέρα 24, ενώ η παρουσίαση θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου.

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 11 Νοε 2025 | 12:46

Το "συγγνώμη" του Αλέξη Τσίπρα στους καναλάρχες για τις άδειες: "Λάθος η μετωπική σύγκρουση και η διαδικασία"

Ο Αλέξης Τσίπας αφιερώνει 14 σελίδες από το βιβλίο του στις τηλεοπτικές άδειες και τη "μάχη" με τους καναλάρχες.

ΠΑΣΟΚ 11 Νοε 2025 | 09:15

Ο Τσίπρας διχάζει και τη Νέα Αριστερά - Την Παρασκευή η μονομαχία Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη στη Βουλή

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αξιοποιήσει το εναπομείναν ατού του, το μόνο που διαθέτει σε επίπεδο επικοινωνίας: Τα τετ α τετ στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 11 Νοε 2025 | 06:28

Γιατί όλα δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει κόμμα - Τι εκτιμούν συνομιλητές του για το πότε

Η δίωρη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον Αντέννα, εκτός από συζητήσεις έχει προκαλέσει και απορίες αλλά και προβληματισμό.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 10 Νοε 2025 | 17:37

Τσίπρας για το βιβλίο του: Η Ιθάκη είναι σαν τον σοσιαλισμό, όσο πηγαίνεις προς τα εκεί, τόσο θα απομακρύνεται

"Η Ιθάκη δεν είναι ένας προορισμός, είναι ένα ταξίδι αέναο. Και αυτό αφορά τον καθένα από εμάς" - Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα στo Bookvoice - The podcast

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 10 Νοε 2025 | 16:33

Στουρνάρας: Είχα ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι η διαπραγμάτευση του 2015 θα κόστιζε 100 δισ. ευρώ

"Έχουμε ανακάμψει από την κρίση πολύ γρηγορότερα" είπε ο Γιάννης Στουρνάρας για την τωρινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Νοε 2025 | 10:15

"Οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ": Το νέο βίντεο του Αλέξη Τσίπρα από την εκτύπωση του βιβλίου του

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα "Ιθάκη" θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία τις επόμενες ημέρες

ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ 10 Νοε 2025 | 09:09

Προς διάσπαση η Νέα Αριστερά: Χαρίτσης - Αχτσιόγλου θέλουν Τσίπρα, οι άλλοι θέλουν Βαρουφάκη

Στο δίλημμα " με τον Τσίπρα" ή "με τον Βαρουφάκη", Χαρίτσης και Αχτσιόγλου επιλέγουν τον Τσίπρα. Αντιδρά η ομάδα Σακελλαρίδη, Τσακαλώτου και πρώην "Ομπρέλα".

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ - ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ 09 Νοε 2025 | 19:18

Πρώτες αντιδράσεις για τη συνέντευξη Σαμαρά: Δεν ακούσαμε όραμα - πρόταση - Δεν έφυγε για να επιστρέψει

Μακάριος Λαζαρίδης και Στράτος Σιμόπουλος τοποθετήθηκαν για τη συνέντευξη Σαμαρά.

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 09 Νοε 2025 | 11:14

Αλέξης Τσίπρας: Η ξεκαρδιστική ατάκα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο - "Γεια σας κ. Σαμαρά, σαν να αραίωσαν τα μαλλιά σας" [βίντεο]

Στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας αφηγείται τι έγινε την πρώτη του μέρα ως πρωθυπουργός - Πήγε στο Μαξίμου και αντί για τον απερχόμενο Αντώνη Σαμαρά, τον υποδέχτηκε ο Τζανακόπουλος!

"Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ" 08 Νοε 2025 | 16:20

ΝΔ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της ιστοσελίδας ellada24.gr που ανήκει στην "Ομάδα Αλήθειας"

"Αναμένουμε από όλα τα κόμματα την αυτονόητη και επιβεβλημένη καταδίκη της", σχολιάζει η ΝΔ.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 08 Νοε 2025 | 11:24

Γεωργιάδης: "Η Κωνσταντοπούλου πίσω από την επίθεση στην Καρυστιανού - Ανησυχεί για πιθανό κόμμα" [βίντεο]

"Η κ. Κωνσταντοπούλου έβγαλε μπροστά τον κ. Ρούτσι γιατί ήθελε να θαμπώσει την κ. Καρυστιανού - Δεν έχω μεγάλη αγωνία να διαβάσω το προεκλογικό φυλλάδιο του κ. Τσίπρα" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ 07 Νοε 2025 | 18:51

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το φορολογικό νομοσχέδιο - Τι περιλαμβάνει

Επί της Αρχής το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από 160 βουλευτές, έναντι 84 που το καταψήφισαν, ενώ 49 τοποθετήθηκαν με το "Παρών"

"ΙΘΑΚΗ" 07 Νοε 2025 | 11:34

Αλέξης Τσίπρας: Στις 3 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς η παρουσίαση του βιβλίου του

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου.

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ 07 Νοε 2025 | 08:45

Ο Τσίπρας στην ηχογράφηση της "Ιθάκης" με τον Χειλάκη - "Δεν ακούγεται σαν να είμαι εγώ, εσύ;" [βίντεο]

Ο ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης είναι ο αφηγητής της "Ιθάκης", του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα.

ΣΤΟ OPEN 06 Νοε 2025 | 20:56

Γιάνης Βαρουφάκης: Η χιουμοριστική απάντηση για το βιβλίο του Τσίπρα - "Στο δικό μου δεν κάνατε τέτοια διαφήμιση"

"Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Και με γεια του, με χαρά του" σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης - Τι απάντησε όταν ο δημοσιογράφος τού είπε "Δεν είστε Τσίπρας"

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 06 Νοε 2025 | 19:02

Κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου για το πώς φορολόγησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - "Η υποκρισία και ο... Μίκι Μάους"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε 77 καταστήματα ΕΛΤΑ", τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης - "Το Μαξίμου γνώριζε από τον Οκτώβριο", απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 19:02

Ο Τσίπρας διαβάζει... Τσίπρα: "Ώρα να ακουστεί και η δική μου φωνή" - Ποιος γνωστός ηθοποιός δίνει τη φωνή του στο βιβλίο [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός κάθεται μπροστά στο μικρόφωνο, διαβάζοντας την εισαγωγή του βιβλίου του, "Ιθάκη"

"ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ" 06 Νοε 2025 | 11:35

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ζητά η ΝΔ για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο κ. Κόνσολας είπε χαρακτηριστικά ότι "η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας".

ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Γεωργιάδης για ΕΛΤΑ: "Τα καταστήματα θα κλείσουν εφόσον είναι ζημιογόνα- Ο Σκλήκας φταίει και καλώς παραιτήθηκε"

"Τα ΕΛΤΑ δεν έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν κρατικό χρήμα" τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 05 Νοε 2025 | 15:10
"ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ;" 05 Νοε 2025 | 14:33

Επίθεση της Νέας Δημοκρατίας σε Τυχεροπούλου για το ΟΠΕΚΕΠΕ: Παίζει παιχνίδια εντυπώσεων

Σύμφωνα με τις πηγές της ΝΔ η πραγματικότητα διαψεύδει την κ. Τυχεροπούλου.

ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 05 Νοε 2025 | 14:24

H "ομάδα των 11" γαλάζιων βουλευτών ξαναχτυπά με κατάθεση ερώτησης στον Παπασταύρου για τις τιμές στο ρεύμα

"Ποια νομοθετικά μέτρα θα λάβει προκειμένου οι χαμηλές τιμές των ΑΠΕ να αποτυπώνονται στις λιανικές τιμές καταναλωτή του ηλεκτρικού ρεύματος;" ρωτούν οι 11 βουλευτές.

ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 12:24

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Σύγκρουση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την κλήση των μαρτύρων

"Η λίστα μαρτύρων που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες περιλαμβάνει ρητά τον κ. Κουφουδάκη από την Cognitera, το όνομα του οποίου δεν υπάρχει στην λίστα της Νέας Δημοκρατίας" απάντησαν οι πηγές του ΠΑΣΟΚ.

ΜΗΝΥΜΑ 05 Νοε 2025 | 11:46

Τσίπρας για εκλογή Μαμντάνι: Είναι μία νίκη απέναντη στην ολιγαρχία - Δείχνει ότι υπάρχει εναλλακτική

Για "νίκη απέναντι στην ολιγαρχία" έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά τη νίκη Μαμντάνι στη Νέα Υόρκη.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 11:14

Μεϊκόπουλος: Συνδικαλιστής της ΝΔ στον ΟΣΕ που συνέταξε το πόρισμα για τα Τέμπη, έχει καταδικαστεί για απάτη

Η καταγγελία - ερώτηση στη Βουλή του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για τον συνδικαλιστή της ΝΔ στον ΟΣΕ.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 10:09

Η ανάρτηση της Αγαπηδάκη για τα ΕΛΤΑ που εκνεύρισε τους βουλευτές της ΝΔ και το like από Σκέρτσο - Μυλωνάκη

Η ανάρτηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη που άναψε νέα "φωτιά" στη ΝΔ για το θέμα των ΕΛΤΑ.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: Το 62% δεν εμπιστεύεται καθόλου τον Τσίπρα - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους

Οι πολίτες ρωτήθηκαν συγκεκριμένα "πόσο εμπιστεύονται" τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ 04 Νοε 2025 | 19:37

Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του "Ιθάκη" - Πότε θα κυκλοφορήσει

Πρόκειται για προσωπική, εξομολογητική, αλλά και αυτοκριτική ματιά του Αλέξη Τσίπρα

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 03 Νοε 2025 | 21:03

"Σφαγή" στην κυβερνητική τηλεδιάσκεψη για τα ΕΛΤΑ: Βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν την παραίτηση της διοίκησης

Η άτυπη τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για τα ΕΛΤΑ συνοδεύτηκε από αρκετή ένταση - Ποιοι βουλευτές αντέδρασαν έντονα

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 03 Νοε 2025 | 18:47

Στρατάκος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο "Φραπές" δεν εννοούσε τα περί δολοφονίας της Τυχεροπούλου - Δεν τα έπαιρνα στα σοβαρά

"Ο διάλογος είναι καθ’ υπερβολήν - Συνεχώς έλεγε διάφορα. Τα περισσότερα δεν τα εκλάμβανα ως σοβαρά", τόνισε ο Γιώργος Στρατάκος στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΤΕΜΠΗ 03 Νοε 2025 | 12:25

Καρυστιανού: "Ο Μητσοτάκης είναι το χάος - H λύση ετοιμάζεται πολύ γοργά, θα βγάλει και τον ηγέτη της"

"Αυτή η κυβέρνηση είναι το χειρότερο που μας έχει συμβεί" είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΡ 03 Νοε 2025 | 11:34

Η οργισμένη διάψευση της Έφης Αχτσιόγλου για τον... καναπέ και τις δύο βιβλιοθήκες: "Εχω περάσει πολύ χειρότερα"

Η κ. Αχτσιόγλου διέψευσε το συκοφαντικό δημοσίευμα, λέγοντας "στις ιδιοφυίες που σκέφτηκαν αυτή την ιστοριούλα ότι έχει περάσει πολύ χειρότερα ".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Νοε 2025 | 08:35

Παπαγιαννίδης για Τσίπρα στο TheTOC: Η πολιτική ζωή χρειάζεται οπωσδήποτε αλλαγή και επανισορρόπηση

Ποιος είναι ο νέος Αλέξης Τσίπρας μετά το rebranding πόσο έχει αποστασιοποιηθεί από λογικές του παρελθόντος και ποιος κινδυνεύει από την επιστροφή του.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 31 Οκτ 2025 | 23:06

Γαλλία: Η Βουλή απέρριψε τον "φόρο Ζικμάν" για τη φορολόγηση των υπερπλούσιων

Η ψηφοφορία στη Βουλή κατέδειξε τον βαθύ διχασμό του Σώματος σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των πλουσιότερων πολιτών της Γαλλίας

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΙΓΜΟΥΣ 31 Οκτ 2025 | 19:15

ΕΛΤΑ: Αντιδράσεις και εντός ΝΔ για το κλείσιμο 204 καταστημάτων - Θέμα επιβίωσης των θέσεων εργασίας έθεσε ο Μαρκόπουλος

Βουλευτές της κυβέρνησης κατέθεσαν ερωτήσεις και αναφορές, ζητώντας εξηγήσεις για το κλείσιμο 204 καταστημάτων ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 31 Οκτ 2025 | 15:07

ΕΛΤΑ: Αυτά είναι τα 204 υποκαταστήματα που κλείνουν - Στη Βουλή το θέμα, αντιδράσεις και από βουλευτές ΝΔ

Συγκαλούνται οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για το ζήτημα των ΕΛΤΑ, μετά το αίτημα του Νίκου Παππά.

ΒΟΥΛΗ 31 Οκτ 2025 | 13:42

"Απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις για την αναδιάρθρωση": Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ μετά τις αντιδράσεις για το μαζικό λουκέο

Το κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ, σημείωσε ο υπουργός, "δεν είναι ένα καινούριο θέμα, είναι μια συζήτηση που έχει ξεκινήσει επί προηγούμενων κυβερνήσεων".

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΛΤΑ 31 Οκτ 2025 | 12:51

ΕΛΤΑ: "Ναι" και από τη ΝΔ στην άμεση σύγκληση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής που ζήτησε η αντιπολίτευση

Προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της απόφασης να κλείσουν τα καταστήματα των ΕΛΤΑ

ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 31 Οκτ 2025 | 12:23

Ο Γεωργιάδης είπε ότι η Μπακογιάννη ήταν στο πίσω κάθισμα στο τροχαίο έξω από τη Βουλή- Μετά το διόρθωσε

Δύο διαφορετικές εκδοχές έδωσε μέσα σε λίγη ώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, για το τροχαίο έξω από τη Βουλή που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο φοιτητή Ιάσονα Λαλαούνη.

ΜΑΚΡΟΚΕΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 31 Οκτ 2025 | 12:02

Καρανίκας για επιστημονικό συμβούλιο Τσίπρα: "Τα νέα λιγούρια της πολιτικής – Θεωρεί ότι είμαστε χαζοί"

Ο Νίκος Καρανίκας κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι "μας κοροϊδεύει μπροστά στα μάτια μας".

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ 31 Οκτ 2025 | 10:50

Μαραντζίδης: "Αν όχι με τον Τσίπρα, με ποιον; - Δεν είναι κόμμα, είναι προοδευτικό think tank"

Ο κ. Μαραντζίδης ξεκαθάρισε ότι το Ινστιτούτο "Αλέξης Τσίπρας" δεν αποτελεί πρόπλασμα νέου πολιτικού φορέα, αλλά ένα προοδευτικό think tank που θα παράγει ιδέες και εφαρμοσμένες πολιτικές.

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ 31 Οκτ 2025 | 09:24

Πώς ο Τσίπρας "χτίζει" κόμμα με τους 41 τεχνοκράτες - Επανέρχεται η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ με γκρίνιες και αιχμές

Το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί για την επαναδραστηριοποίηση του πρώην πρωθυπουργού, από την εποχή ήδη που το "κόμμα Τσίπρα" δεν ήταν παρά ένα σενάριο.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Οκτ 2025 | 20:11

Πυρά Μωραΐτη κατά Τσίπρα για το επιστημονικό συμβούλιο: "Δεν ακούει τον κόσμο που λέει μη φέρεις τους ίδιους, τους σιχαινόμαστε"

Στο πλαίσιο της κριτικής του επισημαίνει πως η κοινωνία έχει στείλει πολλάκις μήνυμα ανανέωσης, το οποίο, κατά την άποψή του, ο Αλέξης Τσίπρας "δεν ακούει"

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ 30 Οκτ 2025 | 16:15

Με Μαραντζίδη, Γαβρόγλου και Παπαγιαννίδη το επιστημονικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Τσίπρα: Δείτε τα 41 ονόματα

Δείτε την πλήρη σύνθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τσίπρα.

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΥΡΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗ 30 Οκτ 2025 | 15:25

Ν. Κακλαμάνης: Μέχρι τον Μάρτιο η εισαγωγή της συνολικής αναθεώρησης του Κανονισμού της Βουλής

Oι τρεις τροποποιήσεις που ψηφίστηκαν σήμερα, αφορούν στην κοινοβουλευτική διαδικασία και όχι στη θεσμική λειτουργία της Βουλής

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 30 Οκτ 2025 | 15:20

Αποστολάκης: Αν με εκφράζουν όσα πει, βεβαίως και θα είμαι με τον Τσίπρα - Δεν ασχολούμαι με τον Κασσελάκη

Ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι θα μπορούσε, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να συγκλίνουν οι δρόμοι του με τον Αλέξη Τσίπρα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 30 Οκτ 2025 | 15:13

Μαρινάκης για επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Είναι ντροπή για τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως η όλη στάσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι η επιτομή της υποκρισίας.

ΣΥΡΙΖΑ 30 Οκτ 2025 | 14:20

Νέο άνοιγμα Φάμελλου σε Τσίπρα: Οι δρόμοι μας μπορούν και οφείλουν να συγκλίνουν

Ο Σωκράτης Φάμελλος ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί κάθετα με την εκτίμηση ότι "η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν διασπαστική".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 30 Οκτ 2025 | 11:24

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γεώργιος Παπαδόπουλος

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Παπαδόπουλος, ένας εκ των στελεχών που συγκρότησαν την πρώτη Κοινοβουλευτική της Ομάδα το 1974.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ 30 Οκτ 2025 | 11:03

Βουλή: Ψηφίστηκε ο "χρονοκόφτης" - Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι προτάσεις του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής.

ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 30 Οκτ 2025 | 10:58

Κύρτσος: "Θετική η πρωτοβουλία Τσίπρα - Το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε πρέσα δημοσκόπων - Μαξίμου - Media"

Ο κ. Κύρτσος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαθέτει έναν ισχυρό προπαγανδιστικό μηχανισμό, ο οποίος χρησιμοποιεί ΜΜΕ και δημόσιο χρήμα για να ελέγχει την πολιτική του εικόνα.

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 30 Οκτ 2025 | 08:59

Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακαδημαϊκοί, τεχνοκράτες, πρόσωπα από την Κοινωνία των Πολιτών, δημοσιογράφοι και πρώην συνεργάτες αναμένεται να συγκροτήσουν την "επιστημονική επιτροπή" του Ινστιτούτου Τσίπρα.

ΑΡΘΗΚΕ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΗΣ 29 Οκτ 2025 | 17:14

Εξαλλη για... άλλη μια φορά η Κωνσταντοπούλου: "Δεκανίκι της ΝΔ η Γεροβασίλη - Θαυμαστής του Γκέμπελς ο Γεωργιάδης"

Απαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλεσε την Ζωή Κωνσταντοπούλου "το πιο απαίσιο πλάσμα" και "υστερική"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 29 Οκτ 2025 | 08:43

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας θέλει rebranding αλλά λείπει από την κηδεία Σαββόπουλου – Στο ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι να τσακωθούν στο δευτερόλεπτο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πως ήταν πολύ άσχημη εικόνα οι άδειες καρέκλες στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ 28 Οκτ 2025 | 08:38

Σύνταγμα: "Ίσως είναι η τελευταία φορά που είμαστε εδώ" - Προσκλητήριο νεκρών στα Τέμπη μπροστά στη Βουλή

Με το προσκλητήριο νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών και μια σιγή 57 δευτερολέπτων εις μνήμην των θυμάτων κορυφώθηκε μια ακόμη συνάθροιση πολιτών μπροστά στο μνημείο με τα ονόματα που έχει στηθεί στη Βουλή.