Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά - Δυσαρέσκεια για Γερμανία

Ανήσυχοι για την προκλητική στάση της Τουρκίας εμφανίζοτναι οι Έλληνες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ανήσυχοι για την προκλητική στάση της Τουρκίας εμφανίζοτναι οι Έλληνες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειοδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ενδιαφέρον παρουσθιάζουν οι απαντήσεις για τον ρόλο της Γαλλίας, την επιρροή της Γερμανίας, της Ε.Ε. αλλά και των ΗΠΑ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Σε ποσοστό 62% οι πολίτες ανησυχούν πολύ/αρκετά για την προκλητική στάση της Τουρκίας ενώ μόλις το 16% απαντά ότι ανησυχεί μέτρια. Το 16% λένε ότι ανησυχούν λίγο/ελάχιστα έως καθόλου.   

Οι αποφάσεις και οι ενέργειες της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα κινούνται σίγουρα/μάλλον σε σωστή κατεύθυνση απαντά το 55% των πολιτών. Το 36% λέει σε σίγουρα/μάλλον λανθασμένη κατεύθυνση. 

Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά - Δυσαρέσκεια για Γερμανία
 

Οι πολίτες είναι ιδιαίτερα αρνητικοί για την στάση της Γερμανίας, της Ε.Ε. και των ΗΠΑ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και φαίνεται ότι εκτιμούν τον ρόλο της Γαλλίας. Το 76% αξιολογεί τη στάση της Γερμανίας στα ελληνοτουρκικά θέματα είναι σίγουρα/μάλλον αρνητικά και το 10% σίγουρα/μάλλον θετικά. Το 64% απαντά ότι αξιολογεί σίγουρα αρνητικά και μάλλον αρνητικά την στάση της Ε.Ε. και το 55% απαντά το ίδιο για τις ΗΠΑ.

 

 

 

 

 

 

 

Για το προσφυγικό-μεταναστευτικό το 49% λέει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης, όπως τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και η αυστηροποίηση της φύλαξης των συνόρων, είναι σίγουρα/ μάλλον σε σωστή κατεύθυνση και το 39% απαντά σε σίγουρα/μάλλον λάθος κατεύθυνση.   

 

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Κατεβάστε από εδώ 

Πηγή: ΣΚΑΙ