X

Ανησυχία στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της απεργίας πείνας του Ρούτσι - Φουντώνει το κίνημα των Τεμπών

Αναβρασμός στις τάξεις της ΝΔ μετά τη δήλωση Δένδια για τον Πάνο Ρούτσι - Πυροσβεστικό ρόλο έπαιξε η επικοινωνία του υπουργού Άμυνας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Γράφει: Σοφια Φασουλακη

Η ηχηρή έως και προειδοποιητική παρέμβαση του Νίκου Δένδια για το αίτημα του Πάνου Ρούτσι και τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων στην σορό του γιου του, σήκωσε πολλή σκόνη μέσα στη γαλάζια παράταξη.

Εκλήφθη άλλωστε ως ένα βήμα παραπάνω από την κυβερνητική γραμμή, που συμπαρίσταται μεν σε ανθρώπινο επίπεδο, αλλά δείχνει τη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω, με αρκετούς βουλευτές να συντάσσονται στη γραμμή του Υπουργού Άμυνας, ο οποίος με δύο λόγια είπε ότι αυτή η κατάσταση με την απεργία πείνας του πατέρα για 20 ημέρες δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο.

Όπως λένε σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους "γαλάζιοι" βουλευτές, ο κίνδυνος να συμβεί κάτι κακό στην υγεία του Πάνου Ρούτσι είναι υπαρκτός, μετά από τόσες ημέρες απεργίας πείνας. Αν αυτό συμβεί, και ο άνθρωπος μπορεί να υποστεί βλάβες και η κυβέρνηση θα πρέπει να διαχειριστεί στη συνέχεια ένα άλλο μεγαλύτερο πρόβλημα.

Διαβάστε Επίσης

"Ποιο είναι το σχέδιό μας;" λέει βουλευτής και "γιατί αφήνουμε να προκαλούνται υπόνοιες ότι θέλουμε κάτι να κρύψουμε;" υποστηρίζει.

"Ό,τι είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας για τον απεργό πείνας το έχουν πει τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και άλλα στελέχη της κυβέρνησης" λένε κυβερνητικές πηγές, με τον Παύλο Μαρινάκη να αφήνει χθες και μία αιχμή.

"Σε ανθρώπινο επίπεδο στεκόμαστε δίπλα του, όμως δεν πρόκειται ποτέ η Νέα Δημοκρατία να μπει στη διαδικασία είτε για να γίνει αρεστή είτε για να γίνουν δημοφιλή τα στελέχη της, να παρέμβει στη Δικαιοσύνη" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα περιθώρια ωστόσο για την υγεία του Πάνου Ρούτσι στενεύουν, καθώς η δίκη δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, αλλά ακόμη και αν αυτό γίνει σύντομα, δεν θα αρχίσει νωρίτερα από τον Μάρτιο. Εκεί μόνο πλέον μπορεί ο άτυχος πατέρας να θέσει το αίτημα για τοξικολογική εξέταση στη σορό του γιου του, ώστε να μάθει τα αίτια του θανάτου του.

Μέχρι ώρας πάντως, το νοσοκομείο της Νίκαιας απαντά ότι από την ιατρική εκτίμηση δεν προέκυψε άμεση απειλή για τη ζωή του. Υποβλήθηκε σε κλινική εξέταση, καρδιολογικό και παθολογικό έλεγχο, καθώς και σε εργαστηριακές εξετάσεις. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και σύμφωνα με τη δική του επιθυμία αποχώρησε από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

Η επικοινωνία Μητσοτάκη-Δένδια

Ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Άμυνας είχαν πάντως επικοινωνία την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή, σε πνεύμα συνεννόησης και χωρίς ίχνος έντασης, όπως λένε συνεργάτες του Νίκου Δένδια, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη και αναδίπλωση του Υπουργού, μέσω διορθωτικής δήλωσης.

Διαβάστε Επίσης

Αυτό άλλωστε φάνηκε και από τη δευτερολογία του Νίκου Δένδια, ο οποίος επέμεινε στην αρχική του τοποθέτηση. Τι είχε πει; "Δεν διανοούμαι, δεν διανοούμαι ειλικρινά, πώς μπορεί να απαγορευτεί το δικαίωμα ενός πατέρα, να διερευνήσει οτιδήποτε αυτός κρίνει, με όποιον τρόπο κρίνει, τον θάνατο του παιδιού του… Δεν γνωρίζω τη δικονομία, δεν θεώρησα ότι πρέπει να υποκαταστήσω κανέναν, παριστάνοντας τον συνήγορο υπόθεσης. Αλλά νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε πως δεν μπορεί κανείς να στερήσει από έναν πατέρα το δικαίωμα να ψάξει την αλήθεια. Το τελευταίο που χρειάζεται είναι να επιδεινωθούν οι συνθήκες μέσα στις οποίες ζει το δράμα του" είπε ο Νίκος Δένδιας.