Follow us

Ανοιγμα σχολείων: Η ΟΛΜΕ κάνει άτυπο "σαμποτάζ", ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται

Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ήδη αντιδράσει για την εκπαίδευση εξ αποστάσεως που είχε δημιουργήσει το υπουργείο Παιδείας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Κατώτερη της συγκυρίας και των απαιτήσεων των καιρών αποδεικνύεται η στάση της ΟΛΜΕ αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων.

Κόντρα στις έρευνες που αποδεικνύουν ότι είναι επώδυνη για τον ψυχισμό των μαθητών η βίαιη διακοπή της σχολικής τους καθημερινότητας και ότι η επιστροφή τους στην "ρουτίνα" λειτουργεί καταπραυντικά στα αισθήματα άγχους, το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης επιμένει να προκρίνει τις συντεχνιακές του "αγκυλώσεις" και να απαντά με απεργίες και κινητοποιήσεις.

Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αντί να νουθετήσει την ΟΛΜΕ υπέρ της μαθητικής κοινότητας, στέκεται συμπαραστάτης της ναρκοθετώντας επί της ουσίας την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ήδη αντιδράσει για την εκπαίδευση εξ αποστάσεως που είχε δημιουργήσει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των μαθητών, αλλά και να μην κοπούν οι "γέφυρες" με την εκπαιδευτική δραστηριότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είχε καταθέσει μάλιστα επίκαιρη ερώτηση προς την Νίκη Κεραμέως εγείροντας ζητήματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες γονέων μαθητών, ειδικά των μικρότερων τάξεων, υπήρξαν εκπαιδευτικοί που "σαμπόταραν" τις διαδικτυακές πλατφόρμες που έσπευσε να στήσει το υπουργείο Παιδείας, απέχοντας από την διαδικασία ή εκτελώντας πλημμελώς τα καθήκοντα τους.

Ο Νίκος Φίλης όπως και η Κουμουνδούρου αντιδρούν και στον άνοιγμα των σχολείων την επόμενη Δευτέρα κατηγορώντας το υπουργείο Παιδείας ότι είναι έκθετο καθώς όπως ισχυρίζονται στα μέτρα δημοσίας υγείας του ΕΟΔΥ, άλλαξαν την αναλογία μαθητών/ τμ και την αντικατέστησαν με οδηγίες.

Όσο για την ΟΛΜΕ μετά από δύο μήνες κλειστών σχολείων λόγω πανδημίας είχε εξαγγείλει για χθες πρώτη ημέρα της επιστροφής των καθηγητών στα σχολεία προκειμένου να προετοιμαστούν για την επαναλειτουργία τους, τρίωρη στάση εργασίας, πρωί και απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ότι αδιαφορεί για τις προτάσεις της Ομοσπονδίας στα ζητήματα που ανακύπτουν από την επαναλειτουργία των σχολείων. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι στην ίδια ανακοίνωση υπήρχαν αναφορές και στο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση που σχεδιάζει το υπουργείο., ζήτημα που δεν έχει καμία σχέση με τον κορονοιό και την προετοιμασία των σχολείων.

Η ΟΛΜΕ υποστηρίζει ότι το υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να μην παίρνει κανένα μέτρο προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα υγειονομικής προστασίας και καταγγέλλει ότι παρά τις δηλώσεις αρκετών λοιμωξιολόγων, που θεωρούν επικίνδυνη την επαναλειτουργία των σχολείων, παρά τις ελλείψεις σε ατομικά μέτρα προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) στα σχολεία, παρά το γεγονός ότι στα περισσότερα σχολεία δεν έχουν γίνει απολυμάνσεις, παρά το ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες κτιριακές υποδομές (αίθουσες με τα απαραίτητα τετραγωνικά μέτρα), παρά το ότι δεν έχουν προβλεφθεί άδειες για τους εκπαιδευτικούς που έχουν ασθένειες που δεν συμπεριλαμβάνονται στο ΦΕΚ του ΥΠΕΣ ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στο άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον, ούτε υπάρχει μέριμνα για τις άδειες ειδικού σκοπού των αναπληρωτών, το ΥΠΑΙΘ καλεί τους εκπαιδευτικούς νωρίτερα στα σχολεία και επιμένει στο άνοιγμα Γυμνασίων και Α’ και Β’ Λυκείου, παρά την αντίθετη πρόταση της ΟΛΜΕ.

Προτρέπει δε όσους συναδέλφους ανήκουν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν χρήση των προβλεπομένων αδειών (ειδικού σκοπού, αναρρωτικές, κανονικές) για τις 7 και 8 Μαΐου.

Παρά πάντως την εξαγγελθείσα στάση εργασίας σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος myschool, που έδωσε άτυπα στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας 73.668 εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (εκτός Ειδικής Αγωγής) που παρουσιάστηκαν στα σχολεία της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο στην στάση εργασίας συμμετείχαν μόνο 276 εκπαιδευτικοί.

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας επιχειρώντας να καθησυχάσει γονείς και μαθητές ότι έχουν ληφθεί και λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την διασφάλιση και προστασία της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών εξέδωσε λίστα με 34 ερωτήσεις και απαντήσεις που αφορούν την επαναλειτουργία των σχολείων.

Ενημερώνει εξάλλου ότι έχει διανεμηθεί στους δήμους ένας σημαντικός αριθμός αλκοολούχων διαλυμάτων για όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες που θα επαναλειτουργήσουν. Επίσης ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον καθαρισμό των εκπαιδευτικών δομών δύο φορές την ημέρα, και κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους και μετά το πέρας του ωραρίου βάσει αναλυτικών οδηγιών από τον ΕΟΔΥ.
Σε ότι αφορά τον κατάλογο με τις ερωτήσεις και απαντήσεις παραθέτουμε τις πιο χαρακτηριστικές:

Γιατί ανοίγουν τα σχολεία; Είναι ασφαλή τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί;

Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοιού οι οποίοι σύστησαν με ομόφωνη απόφαση τη σταδιακή επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, στο πλαίσιο της προοδευτικής αποκλιμάκωσης των μέτρων, και πάντα λαμβάνοντας μέτρα πρόληψης και προφύλαξης. Όπως επισήμανε και ο κ. Τσιόδρας τα αντικειμενικά δεδομένα δικαιολογούν την επαναλειτουργία των σχολείων:

• Οι λοιμώξεις παρατηρούνται με πολύ μικρότερη συχνότητα στα παιδιά.
• Τα παιδιά εμφανίζουν στη συντριπτική πλειονότητά τους ηπιότερα συμπτώματα.
• Το ποσοστό παιδιών με σοβαρή νόσο ήταν λιγότερο από το 1%.
• Τα παιδιά μολύνονται κυρίως εντός του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, ενώ ο δευτερογενής δείκτης προσβολής είναι πολύ χαμηλότερος για τα παιδιά απ’ ότι για τους ενήλικες.
• Μετάδοση από παιδί σε ενήλικα φαίνεται να είναι ασυνήθιστη.

Επιπλέον, διεθνείς μελέτες έχουν καταδείξει τις συνέπειες από τη βίαιη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην εξέλιξη των παιδιών.

Αξίζει το ρίσκο για λίγες ημέρες μαθημάτων;
Εστιάζουμε στη σταδιακή επαναφορά σε μία νέα κανονικότητα, πάντα υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις ασφαλείας. Με δεδομένη την καθημερινή επαγρύπνηση των ειδικών, επαναφέρουμε τους μαθητές στο σχολικό τους περιβάλλον, η απουσία από το οποίο ενδέχεται να έχει μακροχρόνια αρνητικά αποτελέσματα. Οι ημέρες, δε, δεν είναι λίγες, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι τα τμήματα θα έχουν τους μισούς μαθητές, επομένως η εκπαιδευτική διαδικασία θα είναι πιο έντονη, ενώ για τις ημέρες που οι μαθητές θα είναι σπίτι, θα έχουν σαφείς οδηγίες μελέτης. Το Υπουργείο Παιδείας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους ειδικούς και προετοιμασμένο για παν ενδεχόμενο.

Τι θα γίνει αν προκύψει νέο κύμα επιδημίας;
Καταρχάς να τονίσουμε ότι πρώτιστο μέλημά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και ότι βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας. Οι εβδομάδες που μείναμε σπίτι συνέβαλαν σημαντικά στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού, κάτι που μας εξασφάλισε πολύτιμο χρόνο για την καλύτερη προετοιμασία της αντιμετώπισής του και για την ταχύτερη επαναφορά στη νέα κανονικότητα. Στην απευκταία περίπτωση νέου κύματος, θα είμαστε, δε, καλύτερα προετοιμασμένοι σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης και της εξ αποστάσεως εκπαιδεύση.

Αν νοσήσει υποψήφιος πανελλαδικών εξετάσεων;
Θα ισχύσει ό,τι ακριβώς ισχύει και αν νοσήσει εν γένει: ο υποψήφιος θα συμμετάσχει στις ήδη προβλεπόμενες επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις το Σεπτέμβριο.

Σε περίπτωση που νοσήσει κάποιο μέλος της οικογένειας του υποψηφίου που συμμετέχει στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ο μαθητής θα μπει σε υποχρεωτική "καραντίνα" και θα παραπεμφθεί στις επαναληπτικές του Σεπτεμβρίου; Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες που μοιράζονται την ίδια τάξη;
Θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και το κάθε περιστατικό θα κρίνεται αναλόγως.

Αν ένας μαθητής νοσήσει τότε θα μπει σε καραντίνα όλο το σχολείο;
Πριν την καθολική αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων το Μάρτιο, κάθε νόσημα ισοδυναμούσε με ταυτόχρονο κλείσιμο της σχολικής μονάδας. Όπως τόνισαν και οι ειδικοί, ωστόσο, οι οδηγίες αλλάζουν ανάλογα με την εξέλιξη της πορείας της επιδημίας. Στο πλαίσιο αυτής της πορείας και στον απόηχο της αποτελεσματικής στρατηγικής που ακολούθησε η Κυβέρνηση, η περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων θα αντιμετωπίζεται σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, στη βάση της διαδικασίας της ιχνηλάτησης και με διαβαθμίσεις ανάλογα με το κάθε περιστατικό.

Μάσκες / γάντια / άλλα προληπτικά μέτρα; Ποιος θα αναλάβει το κόστος; Πότε θα εξοπλιστούν τα σχολεία και πώς θα γίνει η συνεχής ροή της προμήθειας;
Το Υπουργείο έχει μεριμνήσει για τον εφοδιασμό των σχολικών μονάδων με αντισηπτικά, τα οποία βρίσκονται ήδη καθοδόν. Επιπλέον, έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για καθαρισμό των σχολείων 2 φορές την ημέρα, ενώ θα αποσταλούν σαφείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και το ΥΠΑΙΘ αναφορικά με μέτρα προστασίας και προφύλαξης. Η χρήση της μάσκας στο σχολείο είναι προαιρετική.

Τι μέτρα έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού;
Όλες οι εκπαιδευτικές δομές έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, προβλέπεται διάσπαση των τμημάτων και ανώτατο όριο 15 μαθητών ανά τάξη, 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ τους, συχνός καθαρισμός, προμήθεια αντισηπτικών για το σύνολο των σχολείων της χώρας, χωριστά διαλείμματα, μη λειτουργία των κυλικείων. Επιπλέον, τα σχολεία θα ενημερωθούν με τις νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ για τους κανόνες υγιεινής και τα ατομικά μέτρα προστασίας μέσω εγκυκλίων, βίντεο και καθοδηγητικών τηλεδιασκέψεων με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Πώς θα διαχειριστείτε την μαζική προσέλευση μαθητών στις 18/5, καθώς εκεί πλέον θα επιστρέψουν, εκτός από την Πρώτη και Δευτέρα Λυκείου, και οι τρείς τάξεις του Γυμνασίου; Υπάρχουν αρκετά σχολεία που συστεγάζονται. Θα υπάρχει επάρκεια σε αίθουσες για τους μαθητές;
Όπως αποσαφηνίστηκε, τα τμήματα θα διαιρούνται στα 2 και θα εναλλάσσονται – επομένως δεν θα αυξηθούν οι ανάγκες σε αίθουσες.

Τι ακριβώς θα ισχύσει με τις απουσίες; Πολλές οικογένειες δηλώνουν απρόθυμες να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό; Θα παίρνουν απουσίες οι καθηγητές; Στο τέλος δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες όσων έχουν βεβαίωση; Θα χρειάζεται μόνο μια απλή δήλωση των γονέων για άτομα ευπαθή στην οικογένεια;
Στο σχέδιο που ανακοινώσαμε προβλέπεται η δυνατότητα μη προσμετρώμενης απουσίας για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο να μην επιστρέψουν στα σχολεία, βάσει δήλωσης γονέα/κηδεμόνα για ύπαρξη ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι ή κάποιου που νοσεί. Προβλέπεται, επομένως, η καταγραφή των απουσιών από τους εκπαιδευτικούς, αλλά με ένα πιο ευέλικτο πλαίσιο δικαιολόγησής τους, με απλή δήλωση/βεβαίωση γονέα/κηδεμόνα.

Αυτό σημαίνει ότι αφήνετε ανοιχτό παράθυρο σε όσους γονείς φοβούνται να μην στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία; Με ποιο κριτήριο θα αποφασίσει ο γονέας αν στείλει το παιδί του στο σχολείο ή όχι;
Παρά το ευέλικτο πλαίσιο δικαιολόγησης απουσιών, οι λόγοι που τις δικαιολογούν είναι συγκεκριμένοι: πρέπει ο μαθητής να ανήκει ή να συνοικεί με άτομο ευπαθούς ομάδας, όπως έχει οριστεί από την Επιτροπή, ή με άτομο που νοσεί. Αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι συμπολίτες μας μπορεί να φοβούνται να κάνουν το πρώτο αυτό βήμα. Η Πολιτεία δείχνει εμπιστοσύνη στους πολίτες και την ατομική ευθύνη του καθενός και της κάθε μίας, αλλά και στους ειδικούς. Στο μέτρο που αφορά το Υπουργείο Παιδείας, διαβεβαιώνουμε ότι έχουν εξασφαλιστεί τα απαιτούμενα από τους ειδικούς μέτρα για την προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών, ενώ θα υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση, άμεση ανταπόκριση σε κάθε εξέλιξη, καθώς και τάχιστη ενημέρωσή τους σχετικά με την πορεία του ιού.

Στην ουσία με το διαχωρισμό των τμημάτων οι μαθητές θα κάνουν ουσιαστικά 10 ημέρες μάθημα. Οι μαθητές της Γ Λυκείου, αν κάνουν 5 εβδομάδες μάθημα, κάποιοι από το ίδιο τμήμα θα κάνουν περισσότερο και κάποιο λιγότερο.
Με την αργία του Αγίου Πνεύματος (8/6), οι ημέρες είναι ακριβώς ίδιες για όλα τα τμήματα.

Πώς θα προστατεύονται οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν θα μπορούν να κρατούν αποστάσεις και θα πλησιάζουν τους μαθητές. Τι οδηγίες θα τους δώσετε;
Όπως αναφέρθηκε και στη σχετική συνέντευξη τύπου, θα υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα (πρόβλεψη άδειας) για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας, όπως αυτές έχουν οριστεί από το ΥΠΕΣ:
• Άτομα με βαριά καρδιοπάθεια.
• Άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια.
• Άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη.
• Καρκινοπαθείς υπό ενεργό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία.
• Μεταμοσχευμένοι ασθενείς.
Επίσης άδεια θα δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως έχουν οριστεί από το Υπουργείο Υγείας. Περαιτέρω, θα δοθούν πλήρεις οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Παιδείας για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται στις σχολικές μονάδες.

Τι θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς που έχουν ηλικία πάνω από 45-50 χρονών (μιας και σε αυτές τις ηλικίες χτυπάει περισσότερο ο ιός);
Σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, η ευπαθής ομάδα ορίζεται από τα 65 έτη και άνω. Εκπαιδευτικοί οποιασδήποτε βαθμίδας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως έχουν οριστεί από το Υπουργείο Υγείας, ή εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας, όπως έχουν οριστεί από το ΥΠΕΣ, θα μπορούν να απουσιάσουν. Για τους υπόλοιπους ισχύει η εργασία κανονικά.

Υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο με λεωφορείο - θα υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα μέσα σε αυτά; Πριν τη λήψη μέτρων λόγω κορωνοϊού, τα παιδιά ήταν στριμωγμένα.
Έχουν ήδη ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για τα ΜΜΜ για όλους τους συμπολίτες μας, συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών, όπως πυκνότερα δρομολόγια, τήρηση αποστάσεων κλπ.

Οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια θα δώσουν με τηλεεξετάσεις;
Στην ανώτατη εκπαίδευση συνεχίζεται κανονικά η εξ αποστάσεως διδασκαλία, και με αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρωθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο. Αναφορικά με τη διεξαγωγή των εξετάσεων, το κάθε πανεπιστήμιο ορίζει τους τρόπους εξέτασης των μαθημάτων του. Έχει ήδη γίνει σύσταση στα πανεπιστήμια να διερευνήσουν – κατά το δυνατόν – τρόπους εξέτασης εξ αποστάσεως (π.χ. προφορική εξέταση μέσω τηλεδιάσκεψης). Για τις εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης, αναμένεται άμεσα η έκδοση οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής.

Τι θα γίνει με την ύλη που δεν έχει καλυφθεί ανά τάξη;
Με στόχο τη μέγιστη αξιοποίηση του χρόνου, επεκτείνουμε το σχολικό έτος, ακυρώνουμε τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και προγραμματίζουμε την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους για την 1η Σεπτεμβρίου. Σε στενή συνεργασία με το ΙΕΠ, θα ακολουθήσουν λεπτομερείς οδηγίες αναφορικά με την κάλυψη της ύλης και τη σύνδεσή της με την ύλη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ένα από τα πιο τίμια σουβλάκια της Αθήνας: Γιατί όλοι τρώνε σε αυτό το μέρος στο Κουκάκι

Ένα κλασικού τύπου, παραδοσιακό σουβλατζίδικο στην οδό Πετμεζά κάνει εσχάτως σουξέ.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 16:37

Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πληρωμές επιδοτήσεων χωρίς ελέγχους δεν θα γίνουν" - Καβγάς με Χαρίτση, Σταρακά και Κόκκαλη

"Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τις ροές των ευρωπαϊκών πόρων", τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Τσιάρας

ΣΤΕΛΕΧΗ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ 26 Σεπ 2025 | 09:59

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για το "κόμμα Τσίπρα"- Εντάσεις, νεύρα και εγκλήσεις για... αποστασία

Συνυπολογίζεται στο βαρύ κλίμα φυσικά και η συνολική δημοσκοπική επίδοση για το μελλοντικό κόμμα Τσίπρα.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 26 Σεπ 2025 | 09:29

Και η Νίνα Κασιμάτη κατά Πάρι Ρούπου: Ήρθε να υποδυθεί τον "αντιφασίστα" με ρυπαρολογίες σε βάρος της ελληνικής σημαίας

Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, εμφανίστηκε σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή του κόμματος, το οποίο τάχθηκε στο πλευρό του κωμικού.

24 Σεπ 2025 | 11:40

Μετεγγραφές φοιτητών: Άνοιξε η πλατφόρμα – Από σήμερα ως τις 2 Οκτωβρίου οι αιτήσεις

Είναι ανοιχτή από σήμερα Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2025 έως και τις 2 Οκτωβρίου 2025, στις 14:00.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 23 Σεπ 2025 | 11:03

Οι δημοσκοπικές πτήσεις του υπό σύσταση κόμματος Τσίπρα και τα φίλια "πυρά"

Κοινός δημοσκοπικός τόπος, είναι πως το "κόμμα Τσίπρα" εκκινεί - θεωρητικώς και χωρίς να υπάρχει καν δήλωση πρόθεσης, με δημοσκοπικό "ταβάνι" πέριξ του 20%.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 23 Σεπ 2025 | 08:31

Μήλος: Έκκληση στους κατοίκους για τη στέγαση των εκπαιδευτικών - "Με ενοίκιο 550 και 700 ευρώ δεν γίνεται"

Έκκληση στους κατοίκους απευθύνει ο δήμος Μήλου, να διαθέσουν ακίνητα που τυχόν έχουν σε εκπαιδευτικούς για τη στέγασή τους.

ΠΑΡΑΛΥΕΙ Η ΧΩΡΑ 23 Σεπ 2025 | 07:37

Πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία - Τι θα γίνει με τα πλοία

Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Σε αυτή, θα συμμετέχουν τόσο η ΠΝΟ όσο και οι εκπαιδευτικοί.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 22 Σεπ 2025 | 22:22

Σχεδόν το 23% των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν έχει πάρει άδεια - Σε έναν νομό από τους 12 νηπιαγωγούς έμειναν οι 6

Ο υφυπουργός Παιδείας είπε επίσης ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έρθει η νομοθετική ρύθμιση για τα Κέντρα Μελέτης.

ΩΝΑΣΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 22 Σεπ 2025 | 11:58

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ωνάσειο Σχολείο στο Περιστέρι: Η κυβέρνησή μας επενδύει συστηματικά στη δημόσια παιδεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις αίθουσες, παρακολούθησε επίδειξη του διαδραστικού πίνακα από καθηγητή και συνομίλησε με μαθητές.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 18 Σεπ 2025 | 16:28

Φάμελλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη ξέρει νσ διαλέγει τους σωστούς ανθρώπους για την κατάλληλη "δουλειά""

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση συνολικά για τα "σοβαρά πλήγματα" που έχει επιφέρει στο κράτος δικαίου.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΝΤΖΟΣ - ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 18 Σεπ 2025 | 12:50

Ενταση στη Βουλή μεταξύ Φλωρίδη και ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ: "Εχετε λατρεία σε δολοφόνους" - "Είστε πολιτικά αχρείος"

Η ανακοίνωση Φλωρίδη πυροδότησε την αντίδραση των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, οι οποίοι ζήτησαν την απόσυρση της ρύθμισης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 18 Σεπ 2025 | 10:32

Εθνικό Απολυτήριο: Δεν καταργούνται οι Πανελλαδικές - Από το 2029 θα μετράνε και οι βαθμοί των 3 τάξεων του Λυκείου

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σημείωσε ότι το Λύκειο έχει μετατραπεί σε "προθάλαμο" των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 17 Σεπ 2025 | 23:59

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Έίναι πολύ μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών"

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "Δεν αναφέρθηκε στα καρτέλ, δεν αναφέρθηκε στην αισχροκέρδεια και κυρίως ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θα πειράξει τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη τους"

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 17 Σεπ 2025 | 20:53

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - Αρνητικοί οι πολίτες σε κόμμα Τσίπρα - Οκτακομματική η Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία, λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ, εμφανίζεται στο 29%, έναντι 14% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 15 Σεπ 2025 | 11:36

Καρφιά Πολάκη σε Τσίπρα: Να συνεισφέρει μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ - Όχι άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί

"Δεν σηκώνει η κατάσταση άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί ως χώρος", τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

''ΒΕΝΤΕΤΑ'' 15 Σεπ 2025 | 07:24
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 12 Σεπ 2025 | 10:39

Ζαχαράκη για αναπληρωτές: Σε έναν νομό εμφανίστηκαν 12 νηπιαγωγοί και οι έξι πήραν άδεια την πρώτη ημέρα

"Στην Ανάφη στείλαμε σύμβουλο για να καλύψει άδεια εκπαιδευτικού", τόνισε η κ. Ζαχαράκη.

12 Σεπ 2025 | 09:32

Δήμος Αθηναίων: Σχολικά είδη σε 1.500 μαθητές ευάλωτων οικογενειών

Χ. Δούκας: "Όλα τα παιδιά δικαιούνται να πάνε με χαμόγελο την πρώτη μέρα στο σχολείο".

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 11 Σεπ 2025 | 14:39

Φοιτητές έστησαν αντίσκηνα έξω από το υπουργείο Παιδείας: "Έκαναν εμπόρευμα τη φοιτητική στέγη - Όχι στις διαγραφές"

Μαζί τους και σύλλογοι εκπαιδευτικών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση αλλά και για το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 11 Σεπ 2025 | 13:23

Φάμελλος για Τσίπρα: Είναι πολύτιμο κεφάλαιο - Αδιανόητη η συζήτηση περί κατακερματισμού ή ανεξαρτητοποίησης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι "έχουμε συμφωνήσει σε ενιαία προσπάθεια με τον Τσίπρα".

ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ 11 Σεπ 2025 | 07:48

Η Finos Film εύχεται "καλή σχολική" χρονιά με... αισιοδοξία - Το σπαρταριστό βίντεο

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σήμερα 11 Σεπτεμβρίου, η Finos Film έκανε μια ανάρτηση στα social media.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 11 Σεπ 2025 | 07:18

Σήμερα το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς - Ολες οι αλλαγές φέτος στα σχολεία

Με τον καθιερωμένο .αγιασμό αρχίζει σήμερα, Πέμπτη, η νέα σχολική χρονιά, 2025-26 για τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων της επικράτειας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 10 Σεπ 2025 | 21:45

Φάμελλος απο τη ΔΕΘ: "To όραμα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα"

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι "με τη δουλειά μας βγάλαμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, με ισχυρό κοινωνικό κράτος

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 10 Σεπ 2025 | 08:07

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία: Αγιασμός και μοίρασμα βιβλίων την Πέμπτη, έναρξη μαθημάτων την Παρασκευή

Αύριο, Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, με τον καθιερωμένο αγιασμό, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου.

09 Σεπ 2025 | 11:48

Συνελήφθησαν οι γιοι πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια με πτυσσόμενα γκλομπ

Στη σύλληψη των γιων γνωστού πολιτικού, πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στελέχους της Νέας Αριστεράς, προχώρησε η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 08 Σεπ 2025 | 15:36

ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τη διαδικασία σχετικά με τον μειωμένο ΦΠΑ σε τρόφιμα - φάρμακα

"Ο πρωθυπουργός της χώρας ισχυρίστηκε πως αγνοεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει σε βάρος της Ελλάδας".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 08 Σεπ 2025 | 09:50

Κεραμέως για ανακοινώσεις στη ΔΕΘ: Αυξημένα καθαρά ποσά στη μισθοδοσία από τον Ιανουάριο

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως για "την ακρίβεια δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να στηρίξεις τους πολίτες από το να διευρύνεις το διαθέσιμο εισόδημα".

ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Σεπ 2025 | 17:27

ΣΥΡΙΖΑ: " Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό"

"Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Σεπ 2025 | 08:56

Νέα σχολική χρονιά: Οι αλλαγές στη διδακτέα ύλη, το πολλαπλό βιβλίο και το Ψηφιακό Φροντιστήριο

Οικονομικά στο γυμνάσιο - Λαχανόκηποι σε νηπιαγωγεία και δημοτικά. Ολες οι αλλαγές στα σχολεία φέτος.

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΕΖΟΝ 06 Σεπ 2025 | 08:58

Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Η ώρα του αγιασμού για τη νέα χρονιά και οι πρώτες αργίες

Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη επιστρέψει στις σχολικές μονάδες από την περασμένη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά τους και ξεκινώντας τις προετοιμασίες.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2025-26 04 Σεπ 2025 | 18:41

Υπουργείο Παιδείας: Οι προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών - Δείτε όλα τα ονόματα

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη 18.566 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 09:22

Ζαχαράκη: Περίπου 700 σχολεία κάθε χρόνο μένουν κλειστά, επειδή δεν έχουν μαθητές

Η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση είναι απαραίτητο βήμα για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 650 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ 01 Σεπ 2025 | 17:53

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το πρόγραμμα "Μαριέττα Γιαννάκου"

Μεγάλη αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος "Μαριέττα Γιαννάκου" για την ανακαίνιση και αναβάθμιση των δημόσιων σχολείων

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 01 Σεπ 2025 | 12:24

Από 5.000 έως 27.000 ευρώ τα ετήσια δίδακτρα στα μη κρατικά ΑΕΙ – 10.000 διορισμοί εκπαιδευτικών για τη σχολική χρονιά

Για πρώτη φορά στη χώρα, τέσσερα μη κρατικά ξένα πανεπιστήμια πήραν το "πράσινο φως" και θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τον Οκτώβριο.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 01 Σεπ 2025 | 09:12

Η νέα κόντρα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Πρύτανης ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας

Ο πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας, Οδυσσέας Ζώρας, εμφανίζεται ως πρύτανης στο University of Keele, το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί στην Αθήνα από το νέο διδακτικό έτος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 29 Αυγ 2025 | 12:40

Δ. Αθηναίων: Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές για ένα μήνα στα σχολικά προαύλια - Οι ταινίες

Από την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου ξεκινούν και πάλι οι δωρεάν προβολές παιδικών ταινιών στα προαύλια των σχολείων.

29 Αυγ 2025 | 12:01
ΓΙΑ 2022-2023 29 Σεπ 2025 | 07:26

Στη δημοσιότητα σήμερα τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών

Σήμερα, Δευτέρα, δίδονται στη δημοσιότητα, από την επιτροπή Ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων, οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων για τα οικονομικά έτη 2022-2023.

"ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ" 29 Σεπ 2025 | 06:41

Στο προσκήνιο ξανά Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ - Με νέα μέτωπα μπροστά της η κυβέρνηση

Η τραγωδία των Τεμπών, όχι μόνο δεν έχει ξεχαστεί, αλλά αντιθέτως "προκαλεί" το θυμικό, αφήνοντας πληγές στην κυβέρνηση.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 28 Σεπ 2025 | 17:15

ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το Μαξίμου όχι μόνο γνώριζε αλλά και ενορχήστρωνε την επιχείρηση των παράνομων επιδοτήσεων

"Οι διάλογοι που έρχονται στο φως της δημοσιότητας[...]είναι ενδεικτικοί του ύφους και του ήθους της διακυβέρνησης Μητσοτάκη", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 28 Σεπ 2025 | 16:45

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαφθορά βρίσκεται στην καρδιά του Μεγάρου Μαξίμου

"Φαίνεται πως για να ανέβεις στην επετηρίδα του Μαξίμου, πρέπει να έχεις εμπλοκή σε σκάνδαλα", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28 Σεπ 2025 | 11:32

Με 8 βουλευτές η "Νίκη": Διέγραψε τον αντάρτη Βρεττό που στήριξε την πρόταση ΝΔ για πρόεδρο της Εξεταστικής του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Νίκος Βρεττός στήριξε για πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ τον Ανδρέα Νικολόπουλο και την πρόταση της ΝΔ, σε αντίθεση με τη βούληση του κόμματός του.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 28 Σεπ 2025 | 11:13

Παύλος Γερουλάνος: Το πολιτικό έδαφος είναι εξαιρετικά εύφορο για το ΠΑΣΟΚ - Οι συνεργασίες δεν είναι μέσα στο ραντάρ

"Η ανατροπή στις εκλογές είναι πλέον υπόθεση κινητοποίησης των ανθρώπων οι οποίοι δεν πάνε στην κάλπη"

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 28 Σεπ 2025 | 11:03

Μητσοτάκης: "Ωρα να αποσύρει το casus belli η Τουρκία - Δεν χάνεται το δικαίωμα κανενός συγγενούς" αναφέρει για Ρούτσι

"Η Πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν" αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 28 Σεπ 2025 | 09:34

Βουλή: Στη δημοσιότητα τη Δευτέρα τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών για τα έτη 2022 και 2023

Τα πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, των αρχηγών των κομμάτων, των μελών του υπουργικού συμβουλίου, των βουλευτών, των ευρωβουλευτών, των περιφερειαρχών, των δημάρχων και όσων διαχειρίζονται τα οικονομικά των κομμάτων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Σεπ 2025 | 21:57

Νίκος Ανδρουλάκης: Επίσκεψη στα μαστιχοχώρια της Χίου

Το πρωί της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφτεί τη Βολισσό που επλήγη από την πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 27 Σεπ 2025 | 19:27

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Mαζί με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Σε ανάρτησή της, η Μαρέβα Γκραμπόφκι, μοιράστηκε μία φωτογραφία από την σημερινή εκδήλωση

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 27 Σεπ 2025 | 17:56

Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Aπροκάλυπτη εργαλειοποίηση και "κυνήγι μαγισσών"

Με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για "κυνήγι μαγισσών"

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 364 ΣΗΜΕΙΩΝ 27 Σεπ 2025 | 15:19

Καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο λόγω της λευκής απεργίας ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας - Εισοδήματα έως και 120.000 ευρώ λέει το υπουργείο

Γιατί καθυστερούν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο - "Έχουμε θεσπίσει πολύ σημαντικές διατάξεις για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας" δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δίμας

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 27 Σεπ 2025 | 12:29

Θεοδωρικάκος: Απολύτως αναγκαία η ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή

Για το "κόμμα Τσίπρα" είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός βλέπει ότι υπάρχει κενό στην αντιπολίτευση

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 27 Σεπ 2025 | 11:05

Διπλωματική πηγή: Επικοινωνία Γεραπετρίτη - Φιντάν πριν την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη Ερντογάν

"Ήταν δύσκολο να υπάρξει επαναπρογραμματισμός διότι ήταν πολύ πιεσμένα τα προγράμματα" αναφέρει ανώτατη διπλωματική πηγή - Χαμηλές προσδοκίες για την επικείμενη τριμερή στο Κυπριακό λόγω εκλογών στα κατεχόμενα

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ 27 Σεπ 2025 | 10:42

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Δημοφιλία 55,1% για τον Χάρη Δούκα - Οι Αθηναίοι συμφωνούν με τις παρεμβάσεις του Δήμου

Tο 48,9% πιστεύει ότι ο Χάρης Δούκας θα έχει καλύτερα αποτελέσματα στη θητεία του απ' ό,τι είχε ο προηγούμενος Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

ΣΤΗ ΔΕΞΙΩΣΗ 27 Σεπ 2025 | 08:55

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στο δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Φωτογραφία του πρωθυπουργικού ζεύγους με τον Αμερικανό πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 27 Σεπ 2025 | 08:30

Απίθανη μια συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στο αμέσως επόμενο διάστημα- Το μήνυμα για το casus belli

Πώς βλέπουν στην κυβέρνηση την επόμενη μέρα στα ελληνοτουρκικά - Η συνάντηση με Ερντογάν που δεν έγινε, αυτή με Τραμπ που... θα γίνει

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 26 Σεπ 2025 | 23:47

ΟΗΕ: Συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν το Κυπριακό, οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς και οι εξελίξεις στη Λιβύη

"ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ" 26 Σεπ 2025 | 22:26

Η ΝΔ στηρίζει τον Γ. Σταμάτη: Συνέβαλε στη στήριξη των συγγενών των νεκρών στα Τέμπη

Η ΝΔ αναφέρεται στα όσα καταλογίζουν στον βουλευτή Γιώργο Σταμάτη, και σημείωσε ότι "ο κ. Σταμάτης, τότε ως Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, συνέβαλε καίρια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην παροχή κάθε στήριξης στις οικογένειες των πληγέντων"

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ 26 Σεπ 2025 | 22:18

Νέες καταγγελίες Ασλανίδη: "Ο Σταμάτης της ΝΔ έπαιρνε συγγενείς θυμάτων και έταζε ρουσφέτια και διαγραφές δανείων"

Ο Παύλος Ασλανίδης μίλησε στο ραδιόφωνο του Focus FM, σχετικά με το περιστατικό που ανέφερε ο Πάνος Ρούτσι μεταξύ του ίδιου και του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Σταμάτη έξω από την Βουλή.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 19:34

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: "Η Τουρκία να ανακαλέσει το casus belli - Δεν δικαιολογείται ο θάνατος αμάχων στη Γάζα"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το Βήμα του ΟΗΕ, ανέφερε ότι "η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων -Στηρίζουμε τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου - Επιζητούμε διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές μας"

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 19:14

Σωκράτης Φάμελλος: Να γίνει πλήρως δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι

Να γίνει πλήρως δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι, ζητά με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 17:54

Τέμπη: Επιστολή Κυρανάκη στον ΟΣΕ για να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα για τις αποζημιώσεις σε συγγενείς θύματων

Ο Αν. Υπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ζήτησε από τη νέα διοίκηση του ΟΣΕ να παραιτηθεί από αυτήν την αξίωση, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι συγγενείς του θύματος.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 16:37

Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πληρωμές επιδοτήσεων χωρίς ελέγχους δεν θα γίνουν" - Καβγάς με Χαρίτση, Σταρακά και Κόκκαλη

"Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τις ροές των ευρωπαϊκών πόρων", τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Τσιάρας

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Σεπ 2025 | 15:25
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 15:11

Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ουρά της Κωνσταντοπούλου και του Βαξεβάνη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Το ένα λάθος μετά το άλλο

"Η απελπισία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής οδηγεί την ηγεσία του από το ένα λάθος στο άλλο", σημειώνουν κυβερνητικές πηγές

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 14:09

Παρέμβαση Βενιζέλου υπέρ της εκταφής στα Τέμπη - Οι αναφορές στον Κρέοντα και την... κάθαρση

"Οποιοι παριστάνουν τον Κρέοντα ως προς την (εκ)ταφή των νεκρών, ας σκεφτούν το ταχύτερο ότι όλα τελούνται στο πλαίσιο μιας τραγωδίας η οποία δεν τελειώνει αν δεν επέλθει κάθαρση" έγραψε.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 13:36

ΠΑΣΟΚ: Ένοχη η σιωπή του Μαξίμου για τον Μυλωνάκη - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατάπιε τη γλώσσα του

"Πέντε ώρες μετά την ανακοίνωση μας και το Μαξίμου συνεχίζει την ένοχη σιωπή" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 26 Σεπ 2025 | 12:48

Μαρινάκης: Κάποιους τους νοιάζει μόνο να κάνουν αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν στην Ελλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σημείωσε πως πρέπει να σταματήσει αυτό που γίνεται στη Γάζα, αλλά συγχρόνως είπε ότι είμαστε σύμμαχοι του Ισραήλ.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ 26 Σεπ 2025 | 12:11

Ο διάλογος Τσιάρτα - Πλεύρη στο Χ για μεταναστευτικό και εγκληματικότητα: "Τι γίνεται; Αυτά θα έχουμε κάθε μέρα;"

Ο Βασίλης Τσιάρτας είπε πως "δεν γίνεται να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια" και ζήτησε να εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις και να μην κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 12:07

Στο Ηρώδειο ο Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη - Η χειραψία με την Μαρίνα Σταυράκη [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο Ηρώδειο μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη, για να παρακολουθήσουν την αρχαία τραγωδία "Ανδρομάχη" του Ευρυπίδη.

ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 26 Σεπ 2025 | 11:20

Νέες αιχμές Βαληνάκη σε Μητσοτάκη: Κατέρρευσαν οι ψευδαισθήσεις των "ήρεμων νερών" στα ελληνοτουρκικά

Ο κ. Βαληνάκης έκανε λόγο για κατάρρευση των ψευδαισθήσεων ότι ο Ερντογάν θα σταματούσε τις διεκδικήσεις του λόγω των "ήρεμων νερών".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 26 Σεπ 2025 | 11:14

Μπλακ χιούμορ Καράογλου της ΝΔ για τους πεθαμένους μάρτυρες της εξεταστικής ΟΠΕΚΕΠΕ: "Μπορεί να πέθαναν από το άγχος τους"

Απίστευτο σχόλιο από τον βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρο Καράογλου για τους νεκρούς μάρτυρες που εκλήθησαν στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 11:09

Επιμένει ο Γερουλάνος: Οι απόψεις και οι αγωνίες δεν συνιστούν αμφισβήτηση - Μικρό το παράθυρο ευκαιρίας

Ο Παύλος Γερουλάνος επέμεινε ότι το κόμμα έχει μικρό χρονικό περιθώριο για να "ξεκολλήσει η βελόνα".

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:39

Αποκάλυψη Τζον Κατσιματίδη: Ο Τραμπ είπε στον Μητσοτάκη ότι κάνει φοβερή δουλειά

Ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης εξήρε την πορεία της χώρας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 26 Σεπ 2025 | 10:17

Φλωρίδης: Η Κωνσταντοπούλου δεν θέλει να ξεκινήσει η δίκη για τα Τέμπη - Ταχύτατη θα είναι η απάντηση στο αίτημα Ρούτσι

Ο κ. Φλωρίδης εξήγησε τι ισχύει με τα αιτήματα εκταφής σορών από συγγενείς θυμάτων και απαντάει σε όσους τον καλούν να παραιτηθεί.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:12

"Ποιος είναι ο Μάκης;": Οι επίμονες ερωτήσεις της Μιλένας Αποστολάκη στον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Κυριάκος Μπαμπασίδης δήλωσε ότι δεν ξέρει ποιος είναι ο "Μάκης" της επίμαχης συνομιλίας.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ 26 Σεπ 2025 | 09:59

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για το "κόμμα Τσίπρα"- Εντάσεις, νεύρα και εγκλήσεις για... αποστασία

Συνυπολογίζεται στο βαρύ κλίμα φυσικά και η συνολική δημοσκοπική επίδοση για το μελλοντικό κόμμα Τσίπρα.

36 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 26 Σεπ 2025 | 09:47

Μητσοτάκης για Παύλο Μπακογιάννη: "Η στάση σου επαναστατική - Η μνήμη σου φάρος ελπίδας για όλους μας"

Ανάρτηση για τα 36 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την "17 Νοέμβρη" έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ S-400 26 Σεπ 2025 | 09:44

Έντι Ζεμενίδης για Τραμπ – Ερντογάν: Η πώληση των F-35 είναι πιο δύσκολη απ' ότι το παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Μεταξύ άλλων ο κ. Ζεμενίδης τόνισε πως "η πώληση των F-35 είναι πιο δύσκολη από ότι το παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ".

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 09:38

ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να αποπέμψει τον Μυλωνάκη - Ο Σαλμάς επιβεβαιώνει τον Μπουκώρο

"Το ότι γνώριζε για τις επισυνδέσεις και ενημέρωνε τους εμπλεκόμενους, θέτει μείζον ζήτημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 26 Σεπ 2025 | 09:29

Και η Νίνα Κασιμάτη κατά Πάρι Ρούπου: Ήρθε να υποδυθεί τον "αντιφασίστα" με ρυπαρολογίες σε βάρος της ελληνικής σημαίας

Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, εμφανίστηκε σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή του κόμματος, το οποίο τάχθηκε στο πλευρό του κωμικού.

ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ 26 Σεπ 2025 | 09:14

Ντόρα Μπακογιάννη: Η συγκινητική ανάρτηση για τα 36 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

Σήμερα συμπληρώνονται 36 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε από τη "17 Νοέμβρη".

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 08:25

Γεωργιάδης για Πάρι Ρούπο: "Οι υποκριτές αριστεροί μισούν καθετί ελληνικό - Από τη μικρασιατική εκστρατεία πάντα ίδιοι..."

Για "υποκρισία των αριστερών" κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την απόλυση του κωμικού Πάρι Ρούπου από την Pizza Fan.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 26 Σεπ 2025 | 07:30

Η εκτίμηση της Αθήνας για τη συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν και η ατάκα του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αγκυρα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τού ζήτησε να σταματήσει να παίρνει πετρέλαιο από την Ρωσία, δίνοντας μία "υποσχετική" για το μέλλον.

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 25 Σεπ 2025 | 23:15

Κυρανάκης προς ΟΣΕ: Μην ασκήσετε αναίρεση για τις αποζημιώσεις οικογένειας θύματος των Τεμπών

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης ζήτησε να παραιτηθεί η εταιρεία από τα ένδικα μέσα κατά της πρόσφατης απόφασης του Εφετείου για αποζημιώσεις 4 μελών της οικογένειας θύματος των Τεμπών.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ 25 Σεπ 2025 | 22:56

Βουλή: Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις για τις φρεγάτες Belharra - Ποιοι καταψήφισαν

Το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε επί της Αρχής από τη ΝΔ. Το καταψήφισαν ΚΚΕ και Νέα Αριστερά ενώ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 25 Σεπ 2025 | 22:30

Νεα Υόρκη: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Exxon Mobil και τον πρόεδρο της Lockheed Martin

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Lockheed Martin, επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία, και η ομαλή πρόοδος τόσο στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F16, όσο και στο πρόγραμμα των F35

ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 25 Σεπ 2025 | 22:24

Γεραπετρίτης στο Reuters: Η Ελλάδα θα εγγυηθεί την ασφαλή πλεύση του στολίσκου για τη Γάζα στα χωρικά της ύδατα

"Υπάρχει ένας μικρός αριθμός πλοίων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νερά της Κρήτης, και θα εγγυηθούμε την ασφαλή πλεύση τους", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στο Reuters, σε συνέντευξή του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 25 Σεπ 2025 | 21:46

Γεωργιάδης κατά Κωνσταντοπούλου: Αν ξεκινήσει η δίκη, δεν θα μπει στη Βουλή - Δεν πρόκειται περί ευαισθησίας, αλλά περί συμφέροντος

"Κάνει χρήση του βουλευτικού αξιώματος για να εκπροσωπεί πελάτες της-Υπηρετεί το σχέδιο της να καθυστερήσει η δίκη για τα Τέμπη γιατί αλλιώς δεν θα μπει ούτε στη Βουλή"

ΣΤΟ STAR 25 Σεπ 2025 | 21:03

Δημοσκόπηση GPO: Αγγίζει το 20% το "κόμμα Τσίπρα" - 1 στους 2 θέλει προσφυγή στις κάλπες και κυβέρνηση συνεργασίας

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,7% με πτώση μιας μονάδας σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα που έγινε τον Ιούνιο - Τι λένε οι πολίτες για ακρίβεια, φορολογικές ρυθμίσεις και χαμολά εισοδήματα

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 25 Σεπ 2025 | 19:01

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Μπαμπασίδης για Τυχεροπούλου - "Ανοίξαμε την ντουλάπα της με αλυσοπρίονο, βρέθηκαν 13 προσφυγές"

"Όταν αποχώρησε, δεν παρέδιδε το ερμάριο με τα έγγραφα των έλεγχων, παρότι της ζητήθηκε" είπε για την Παρασκευή Τυχεροπούλου ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ - "Καμία παράνομη πράξη και καμία πληρωμή που να μην είναι νόμιμη δεν έγινε"

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 18:00

Μητσοτάκης: "Οι επιλογές, σχετικά με την ΤΝ, θα καθορίσουν αν η τεχνολογία θα γίνει δύναμη προόδου ή μοχλός απειλής"

Σε εκδήλωση υψηλού επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που διοργανώθηκε από την κορεατική Προεδρία

ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΕΜΠΛΕΤΟΝ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Βράβευση Οικουμενικού Πατριάρχη στη Ν. Υόρκη - Μητσοτάκης: "Αντιπροσωπεύει μεγάλη κληρονομιά"

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι η διάκριση "δεν ανήκει σε ένα άτομο αλλά σε ένα όραμα που εμπνέει το Οικουμενικό Πατριαρχείο επί τρεις δεκαετίες"

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Συνάντηση Μητσοτάκη με επενδυτές και επιχειρηματίες για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τα σχέδια της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες της Ελλάδας να αποτελέσει σημαντικό επενδυτικό προορισμό στους κλάδους τεχνολογιών υγείας και AI