
Επιστολή προς την Τράπεζα της Ελλάδος έστειλε σήμερα Τρίτη η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Καλογρίτσα. Με την επιστολή ζητείται το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να φανούν οι τροφοδότες λογαριασμοί μέσω των οποίων διακινήθηκε το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ προς τον Χρήστο Καλογρίτσα ώστε να συμμετέχει στον τηλεοπτικό διαγωνισμό.
Σημειώνεται ότι με τον κ. Αντ. Λιανό, διευθυντή λογιστηρίου της κατασκευαστικής εταιρείας CCC (οικ. Χούρι) θα συνεχιστεί την Πέμπτη 13 Μαΐου, η εξέταση μαρτύρων από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά αδικήματα που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Ν. Παππά.
Σύμφωνα με πηγές της επιτροπής, ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας θα κληθεί να καταθέσει την Δευτέρα 17/05/2021. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει στείλει επιστολή στην επιτροπή, σύμφωνα με την οποία η υγεία του βαίνει καλώς και επιθυμεί αμέσως μετά την λήξη της καραντίνας του, να καταθέσει. Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Καλογρίτσας είχε ενημερώσει την προανακριτική επιτροπή ότι από τις 30/04/2021 ήταν σε καθεστώς 14ήμερης καραντίνας, καθώς είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Την επιστολή προς την ΤτΕ υπογράφει ο εισηγητής της πλειοψηφίας Θάνος Πλεύρης και είναι η ακόλουθη:
"ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Την 29.08.16 εξεδόθη από την ATTIKA BANK εγγυητική επιστολή με αριθμ. LD/069/050/183544-183545 ποσού 3.000.000 ευρώ για λογαριασμό της εταιρίας με την επωνυμία "Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ Καλογρίτσας ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΕ" για συμμετοχή στο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών. Το ποσό το συγκεκριμένο κατέληξε στο λογαριασμό της ανωτέρω εταιρίας μέσω τρίτης εταιρίας από έμβασμα που έγινε από το εξωτερικό.
Αιτούμαστε
1. Όπως πληροφορηθούμε, εάν το συγκεκριμένο έμβασμα ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητα της προέλευσης του και τη διαδρομή του, καθώς και οι λογαριασμοί που αφορούν στη συγκεκριμένη συναλλαγή και ποια η τύχη του ελέγχου.
2. Όπως πληροφορηθούμε για την ακριβή διαδρομή του ποσού και τους λογαριασμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα όσα έχουν κατατεθεί από μάρτυρες ενόρκως στην Επιτροπή μας για τη συγκεκριμένη διαδρομή του εμβάσματος.
3. Όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων Σας ελέγξετε το σύνολο των λογαριασμών που χρησιμοποιηθήκαν για το συγκεκριμένο ποσό και μας ενημερώσετε προς τούτο.
Παρακαλούμε για την άμεση απάντηση Σας

Η Τράπεζα της Ελλάδος καλείται το επόμενο διάστημα να απαντήσει στο αίτημα της προανακριτικής επιτροπής και να δώσει στοιχεία όπως τον αριθμό των τροφοδοτώ λογαριασμών τα πρόσωπα και τις εταιρείες.
Ακόμη στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής την Πέμπτη θα γίνει εξέταση του κ. Αντώνη Λιανού, συνεργάτη της CCC, ενώ ο Χρήστος Καλογρίτσας θα εξεταστεί την ερχόμενη Δευτέρα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr