Ανοικτό ντέρμπι με εκπλήξεις, ανατροπές και παρασκήνιο

Ανοικτή και αμφίρροπη πολιτική μάχη επικράτησης ανάμεσα στους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη ,προοιωνίζεται η δεύτερη φάση των εκλογών στη Ν.Δ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ανοικτό ντέρμπι με εκπλήξεις, ανατροπές και παρασκήνιο

Μια ανοικτή και αμφίρροπη πολιτική μάχη επικράτησης ανάμεσα στους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη ,προοιωνίζεται η δεύτερη φάση των εκλογών στη Ν.Δ στις 10 Ιανουαρίου.

Τα τελευταία επίσημα αλλά όχι και τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης δείχνουν τον κ. Μεϊμαράκη να έχει προς το παρόν ,διαφορά 11 μονάδων από τον κ. Μητσοτάκη. . Συνεργάτες του μάλιστα θεωρούν πως η τελική διαφορά τους θα κινηθεί στις 11 με 12 μονάδες.

Οι εκτιμήσεις από το στρατόπεδο του κ.Μητσοτάκη αναφέρουν πως η διαφορά θα κινηθεί στις 9 μονάδες καθώς υπολείπονται ακόμη προς επικύρωση αποτελέσματα από 181 εκλογικά τμήματα, τα περισσότερα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Μάχη μέχρις εσχάτων για τις συμμαχίες

Οι συμμαχίες και η στάση των ηττημένων αποτελούν κομβικό στοιχείο για το ποιος θα λάβει - θεωρητικά - κεφαλή, αν και οι 400.000 ψηφοφόροι της ΝΔ που ψήφισαν δεν θεωρούνται ως «κομματική δεξαμενή» που μπορεί να διοχετευθεί συντεταγμένα προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση.

Η υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται να έχει την μεγαλύτερη δυναμική και μεγαλύτερο εύρος συμμαχιών.

Ηδη «κέρδισε» την δημόσια στήριξη από τον τέταρτο στην κούρσα Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος εκτιμάται ότι θα παίξει και επικοινωνιακά πολύ ισχυρό ρόλο στην προώθηση της υποψηφιότητας του κ. Μητσοτάκη.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει « φανατικούς» πολιτικούς φίλους και ψηφοφόρους - το απέδειξαν με το διψήφιο ποσοστό που συγκεντρώνει- τους οποίους και επηρεάζει σε πολύ ισχυρό βαθμό.

Διευκρινίζοντας έξυπνα ότι δεν δίνει γραμμή και τιμώντας τον Β. Μεϊμαράκη έδωσε τρεις επαρκείς λόγους για τη στήριξη στον Μητσοτάκη.

Τι θα κάνει ο Τζιτζικώστας και τα στελέχη που τον στήριξαν

Η «σκληρότητα» της αντιπαράθεσης του στρατοπέδου του Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Β. Μεϊμαράκη αλλά και τα χαρακτηριστικά που προσέδωσε στην δική του υποψηφιότητα επιτρέπουν την πολιτική εκτίμηση ότι η ουδετερότητα θα είναι η τελική επιλογή του 38χρονου Περιφερειάρχη αν και αυτό άφησε να εννοηθεί αρχικώς στην δήλωση του.

Στελέχη που στήριξαν τον κ.Τζιτζικώστα όπως οι Μάκης Βορίδης,Νότης Μηταράκης, αλλά και η κυρία Ασημακοπούλου, φέρονται να προκρίνουν ότι η υποψηφιότητα του κ. Μητσοτάκη υπηρετεί καλύτερα αυτό που επιθυμούν για τη ΝΔ.

Βορίδης: θα συζητήσουμε με τον Απόστολο ποιον θα ψηφίσουμε

Ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στο Skai το βράδυ της Δευτέρας επιφυλάχθηκε να δει τα τελικά αποτελέσματα και επιβεβαίωσε εμμέσως τις συζητήσεις στο στρατόπεδο Τζιτζικώστα για τον ποιον θα στηρίξουν.

«Ποιον θα στηρίξετε Μεϊμαράκη ή Μητσοτάκη» ρωτήθηκε |αλλά απέφυγε να απαντήσει

« Προτού δω την τελική έκβαση αποτελεσμάτων δεν θα απαντήσω. Εχει σημασία να δω τα αποτελέσματα. Πρέπει να υπάρξουν μια σειρά συνεννοήσεις με τον Απόστολο» είπε.

«Θα αποφασίσετε από κοινού;» ρωτήθηκε και έδωσε μια αόριστη απάντηση «είναι βέβαιο ότι θα το συζητήσουμε».

Η Ντόρα σε πολιτική και οικογενειακή πίεση

Σε δύσκολη πολιτική και προσωπική θέση ΄,είναι από το βράδυ της Κυριακής και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία στήριξε ανεπιφύλακτα τον Β. Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Μπακογιάννη δέχεται από εισηγήσεις μέχρι και πιέσεις να αναπροσαρμόσει την στάση της. Της ζητείται αν όχι να στηρίξει δημόσια - και με τον ισχυρό προσωπικό της μηχανισμό - τον Κυριάκο τουλάχιστον να τηρήσει αυστηρή ουδετερότητα.

Όσοι εισηγούνται την αλλαγή στάσης της κας Μπακογιάννη σημειώνουν ότι ήταν άλλο πράγμα ο πρώτος γύρος, όπου στήριξε τον κ. Μεϊμαράκη, και άλλο ο δεύτερος γύρος από τη στιγμή μάλιστα που σε αυτόν πέρασε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ο Μεϊμαράκης...ακρογωνιαίος λίθος του καραμανλισμού

Στη μάχη του δεύτερου γύρου ο Β. Μεϊμαράκης θα έχει εκ νέου την αμέριστη στήριξη του Κώστα Καραμανλή ο οποίος έδωσε προσωπική μάχη ,ιδίως στην Θεσσαλονίκη ,για την πανηγυρική επικράτηση του έναντι του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Για πολλούς ακραιφνείς καραμανλικούς η μονομαχία Μεϊμαράκη - Κυριάκου Μητσοατάκη εκλαμβάνεται πως μια νέα εκδοχή αναμέτρησης Καραμανλικών - Μητσοτακικών.Αν και αναγνωρίζουν στον Κυριάκο απόλυτη πολιτική αυτονομία από την οικογένεια Μητσοτάκη.

Στυλιανίδης: γόνιμη μόνο ως συνιστώσα η νεοφιλελεύθερη αντίληψη του Κυριάκου

Λαβή για σχόλια σχετικά με τις...επιρροές από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την έναρξη νέου πολέμου Καραμανλικών -Μητσοτακικών δίνει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που βλέπει τον Κυριάκο μόνο ως...συνιστώσα.

«Θεωρώ ότι η νεοφιλελεύθερη αντίληψη (του Κυριάκου Μητσοτάκη) μπορεί να λειτουργήσει γόνιμα, μόνο ως συνιστώσα» σχολίασε σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών στη ΝΔ και το αύριο της παράταξης.

Μιλώντας στο Bήμα Fm εκτίμησε πως κανονικά δεν θα έπρεπε να γίνει δεύτερος γύρος και πρόσθεσε« Για μένα το δίλημμα που τίθεται ενόψει του δεύτερου γύρου, είναι ότι οι νεοδημοκράτες θα πρέπει επιλέξουν τί Νέα Δημοκρατία θέλουν. Θέλουν, μια νεοφιλελεύθερη Νέα δημοκρατία η οποία θα πάει στο καθαρό, δημοκρατικό και ορθολογικό ιδεολόγημα του νεοφιλελευθερισμού, το οποίο ουσιαστικά, κοινωνικά και εκλογικά πατάει σε μία οικονομική αριστοκρατία, σε μία οικονομική ελίτ;

Σαμαράς: είμαι ο μόνος ουδέτερος

Η αποτυχία των κ. Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη χρεώνεται από ορισμένους ως ήττα και στον κ. Σαμαρά.Συνεργάτες του πάντως επιμένουν πως « ο μόνος ουδέτερος είναι ο πρώην πρόεδρος» και μάλιστα προς επίρρωση αυτού ανέφεραν πως στην Μεσσηνία πρώτος αναδείχθηκε ο κ. Μεϊμαράκης.

Τα αποτελέσματα σε 1062 από τα 1251 εκλογικά τμήματα

Βαγγέλης Μεϊμαράκη: 39,51%

Κυριάκος Μητσοτάκης: 28,27%

Απόστολος Τζιτζικώστας : 21,15%

Αδωνις Γεωργιάδης : 11,07%

'Οπως διευκρίνισε ο Γιάννης Τραγάκης η πλειοψηφία των τμημάτων που απομένουν ακόμη να επικυρωθούν τυπικά τα αποτελέσματα είναι στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί πως τα υπολειπόμενα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ 01 Οκτ 2020 | 13:55

Σύνοδος Κορυφής: Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη - Μισέλ

Αυτή την ώρα η συνάντηση Μητσοτάκη - Μισέλ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής που ξεκινά στις 15:00 ώρα Βρυξελλών.

ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 01 Οκτ 2020 | 11:55

Σύνοδος Κορυφής: Ξεκίνησαν οι διμερείς επαφές του Σαρλ Μισέλ - Πότε θα συζητηθεί το θέμα της Τουρκίας

Το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η ειδική Σύνοδος Κορυφής, όπου θα τεθεί το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου και της τουρκικής παραβατικότητας.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 01 Οκτ 2020 | 11:36

Παρασκήνιο: Η σύγκρουση Σταϊκούρα – Μηταράκη στο υπουργικό που εκνεύρισε τον Μητσοτάκη - Διάλογοι "φωτιά"

Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας, είπε ο Πρωθυπουργός.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ 01 Οκτ 2020 | 07:36

Γιατί θύμωσε ο Μητσοτάκης και χτύπησε προειδοποιητικά καμπανάκια – Ποιοι υπουργοί "βγάζουν έξω την ουρά τους"

Η εικόνα που δόθηκε από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη προς την κοινωνία, η οποία αυτή την περίοδο δοκιμάζεται, δεν άρεσε στον πρωθυπουργό.

ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ, ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 30 Σεπ 2020 | 20:29

Μεγαλοπρεπής εκδήλωση για τον εορτασμό 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Η εκδήλωση έγινε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 30 Σεπ 2020 | 18:36

ΝΔ για ανάρτηση Πολάκη: Ο κολλητός του Τσίπρα ονειρεύεται αντάρτικα κι εμφυλίους

Αιχμηρό σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας για τον Παύλο Πολάκη με αφορμή ανάρτησή του στο Facebook

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 30 Σεπ 2020 | 16:56

Ενόχληση Μητσοτάκη για υπουργούς που το "παίζουν αναρμόδιοι" και δεν αναλαμβάνουν ευθύνες- Ποιους φωτογράφισε

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός με ορισμένους υπουργούς που αποφεύγουν να στηρίξουν την κυβέρνηση

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 30 Σεπ 2020 | 13:42

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Η Τουρκία εκνευρίστηκε με την εξαιρετικά επιτυχημένη επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα

"Η Ελλάδα, συνολικά, έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένη από αυτή την επίσκεψη", τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 30 Σεπ 2020 | 13:14

Δημοσκόπηση Prorata: Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς πολιτικοί και το πιο αξιόπιστο κόμμα

Πώς βλέπουν οι πολίτες τα πολιτικά πρόσωπα. Ποιους θεωρούν αξιόπιστους. Η αποκαλυπτική δημοσκόπηση της Prorata.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 30 Σεπ 2020 | 12:30

Η έκπληξη των ψαράδων στον Μάκη Βορίδη φεύγοντας από την Κάλυμνο [εικόνες]

Μία ευχάριστη έκπληξη έζησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης από ψαράδες στην Κάλυμνο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΕΣΒΗ 30 Σεπ 2020 | 11:07
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 30 Σεπ 2020 | 10:20

Πομπέο: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα - Η αναχώρηση από το σπίτι του πρωθυπουργού [βίντεο]

Το βράδυ της Τρίτης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φιλοξένησε για δεύτερο βράδυ τον Αμερικανό ΥΠΕΞ στο πατρικό σπίτι του, στα Χανιά.

ΥΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 29 Σεπ 2020 | 18:51

Υπουργικό την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης: Ποια θέματα περιλαμβάνει η ατζέντα

Αύριο στις 12:00 συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη μέσω τηλεδιάσκεψης-Ποια θέματα περιλαμβάνει η ατζέντα