Ανοικτό ντέρμπι με εκπλήξεις, ανατροπές και παρασκήνιο

Ανοικτή και αμφίρροπη πολιτική μάχη επικράτησης ανάμεσα στους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη ,προοιωνίζεται η δεύτερη φάση των εκλογών στη Ν.Δ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ανοικτό ντέρμπι με εκπλήξεις, ανατροπές και παρασκήνιο

Μια ανοικτή και αμφίρροπη πολιτική μάχη επικράτησης ανάμεσα στους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη ,προοιωνίζεται η δεύτερη φάση των εκλογών στη Ν.Δ στις 10 Ιανουαρίου.

Τα τελευταία επίσημα αλλά όχι και τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης δείχνουν τον κ. Μεϊμαράκη να έχει προς το παρόν ,διαφορά 11 μονάδων από τον κ. Μητσοτάκη. . Συνεργάτες του μάλιστα θεωρούν πως η τελική διαφορά τους θα κινηθεί στις 11 με 12 μονάδες.

Οι εκτιμήσεις από το στρατόπεδο του κ.Μητσοτάκη αναφέρουν πως η διαφορά θα κινηθεί στις 9 μονάδες καθώς υπολείπονται ακόμη προς επικύρωση αποτελέσματα από 181 εκλογικά τμήματα, τα περισσότερα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Μάχη μέχρις εσχάτων για τις συμμαχίες

Οι συμμαχίες και η στάση των ηττημένων αποτελούν κομβικό στοιχείο για το ποιος θα λάβει - θεωρητικά - κεφαλή, αν και οι 400.000 ψηφοφόροι της ΝΔ που ψήφισαν δεν θεωρούνται ως «κομματική δεξαμενή» που μπορεί να διοχετευθεί συντεταγμένα προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση.

Η υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται να έχει την μεγαλύτερη δυναμική και μεγαλύτερο εύρος συμμαχιών.

Ηδη «κέρδισε» την δημόσια στήριξη από τον τέταρτο στην κούρσα Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος εκτιμάται ότι θα παίξει και επικοινωνιακά πολύ ισχυρό ρόλο στην προώθηση της υποψηφιότητας του κ. Μητσοτάκη.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει « φανατικούς» πολιτικούς φίλους και ψηφοφόρους - το απέδειξαν με το διψήφιο ποσοστό που συγκεντρώνει- τους οποίους και επηρεάζει σε πολύ ισχυρό βαθμό.

Διευκρινίζοντας έξυπνα ότι δεν δίνει γραμμή και τιμώντας τον Β. Μεϊμαράκη έδωσε τρεις επαρκείς λόγους για τη στήριξη στον Μητσοτάκη.

Τι θα κάνει ο Τζιτζικώστας και τα στελέχη που τον στήριξαν

Η «σκληρότητα» της αντιπαράθεσης του στρατοπέδου του Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Β. Μεϊμαράκη αλλά και τα χαρακτηριστικά που προσέδωσε στην δική του υποψηφιότητα επιτρέπουν την πολιτική εκτίμηση ότι η ουδετερότητα θα είναι η τελική επιλογή του 38χρονου Περιφερειάρχη αν και αυτό άφησε να εννοηθεί αρχικώς στην δήλωση του.

Στελέχη που στήριξαν τον κ.Τζιτζικώστα όπως οι Μάκης Βορίδης,Νότης Μηταράκης, αλλά και η κυρία Ασημακοπούλου, φέρονται να προκρίνουν ότι η υποψηφιότητα του κ. Μητσοτάκη υπηρετεί καλύτερα αυτό που επιθυμούν για τη ΝΔ.

Βορίδης: θα συζητήσουμε με τον Απόστολο ποιον θα ψηφίσουμε

Ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στο Skai το βράδυ της Δευτέρας επιφυλάχθηκε να δει τα τελικά αποτελέσματα και επιβεβαίωσε εμμέσως τις συζητήσεις στο στρατόπεδο Τζιτζικώστα για τον ποιον θα στηρίξουν.

«Ποιον θα στηρίξετε Μεϊμαράκη ή Μητσοτάκη» ρωτήθηκε |αλλά απέφυγε να απαντήσει

« Προτού δω την τελική έκβαση αποτελεσμάτων δεν θα απαντήσω. Εχει σημασία να δω τα αποτελέσματα. Πρέπει να υπάρξουν μια σειρά συνεννοήσεις με τον Απόστολο» είπε.

«Θα αποφασίσετε από κοινού;» ρωτήθηκε και έδωσε μια αόριστη απάντηση «είναι βέβαιο ότι θα το συζητήσουμε».

Η Ντόρα σε πολιτική και οικογενειακή πίεση

Σε δύσκολη πολιτική και προσωπική θέση ΄,είναι από το βράδυ της Κυριακής και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία στήριξε ανεπιφύλακτα τον Β. Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Μπακογιάννη δέχεται από εισηγήσεις μέχρι και πιέσεις να αναπροσαρμόσει την στάση της. Της ζητείται αν όχι να στηρίξει δημόσια - και με τον ισχυρό προσωπικό της μηχανισμό - τον Κυριάκο τουλάχιστον να τηρήσει αυστηρή ουδετερότητα.

Όσοι εισηγούνται την αλλαγή στάσης της κας Μπακογιάννη σημειώνουν ότι ήταν άλλο πράγμα ο πρώτος γύρος, όπου στήριξε τον κ. Μεϊμαράκη, και άλλο ο δεύτερος γύρος από τη στιγμή μάλιστα που σε αυτόν πέρασε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ο Μεϊμαράκης...ακρογωνιαίος λίθος του καραμανλισμού

Στη μάχη του δεύτερου γύρου ο Β. Μεϊμαράκης θα έχει εκ νέου την αμέριστη στήριξη του Κώστα Καραμανλή ο οποίος έδωσε προσωπική μάχη ,ιδίως στην Θεσσαλονίκη ,για την πανηγυρική επικράτηση του έναντι του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Για πολλούς ακραιφνείς καραμανλικούς η μονομαχία Μεϊμαράκη - Κυριάκου Μητσοατάκη εκλαμβάνεται πως μια νέα εκδοχή αναμέτρησης Καραμανλικών - Μητσοτακικών.Αν και αναγνωρίζουν στον Κυριάκο απόλυτη πολιτική αυτονομία από την οικογένεια Μητσοτάκη.

Στυλιανίδης: γόνιμη μόνο ως συνιστώσα η νεοφιλελεύθερη αντίληψη του Κυριάκου

Λαβή για σχόλια σχετικά με τις...επιρροές από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την έναρξη νέου πολέμου Καραμανλικών -Μητσοτακικών δίνει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που βλέπει τον Κυριάκο μόνο ως...συνιστώσα.

«Θεωρώ ότι η νεοφιλελεύθερη αντίληψη (του Κυριάκου Μητσοτάκη) μπορεί να λειτουργήσει γόνιμα, μόνο ως συνιστώσα» σχολίασε σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών στη ΝΔ και το αύριο της παράταξης.

Μιλώντας στο Bήμα Fm εκτίμησε πως κανονικά δεν θα έπρεπε να γίνει δεύτερος γύρος και πρόσθεσε« Για μένα το δίλημμα που τίθεται ενόψει του δεύτερου γύρου, είναι ότι οι νεοδημοκράτες θα πρέπει επιλέξουν τί Νέα Δημοκρατία θέλουν. Θέλουν, μια νεοφιλελεύθερη Νέα δημοκρατία η οποία θα πάει στο καθαρό, δημοκρατικό και ορθολογικό ιδεολόγημα του νεοφιλελευθερισμού, το οποίο ουσιαστικά, κοινωνικά και εκλογικά πατάει σε μία οικονομική αριστοκρατία, σε μία οικονομική ελίτ;

Σαμαράς: είμαι ο μόνος ουδέτερος

Η αποτυχία των κ. Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη χρεώνεται από ορισμένους ως ήττα και στον κ. Σαμαρά.Συνεργάτες του πάντως επιμένουν πως « ο μόνος ουδέτερος είναι ο πρώην πρόεδρος» και μάλιστα προς επίρρωση αυτού ανέφεραν πως στην Μεσσηνία πρώτος αναδείχθηκε ο κ. Μεϊμαράκης.

Τα αποτελέσματα σε 1062 από τα 1251 εκλογικά τμήματα

Βαγγέλης Μεϊμαράκη: 39,51%

Κυριάκος Μητσοτάκης: 28,27%

Απόστολος Τζιτζικώστας : 21,15%

Αδωνις Γεωργιάδης : 11,07%

'Οπως διευκρίνισε ο Γιάννης Τραγάκης η πλειοψηφία των τμημάτων που απομένουν ακόμη να επικυρωθούν τυπικά τα αποτελέσματα είναι στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί πως τα υπολειπόμενα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Οκτ 2021 | 20:28

Συνάντηση Μητσοτάκη - ΕΒΕΑ: Στόχος οι καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας

Η Επιτροπή του ΕΒΕΑ διεμήνυσε στον κ. Μητσοτάκη πως ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις είναι η πρόσβαση στην χρηματοδότηση.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΗΓΕΤΕΣ 19 Οκτ 2021 | 22:48

Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη: "Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καμία λύση δύο κρατών"

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση περιοχών της Ανατολικής Αττικής (Μάτι)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ALPHA 19 Οκτ 2021 | 20:26

Τσίπρας: Χάνεται "ένα χωριό" κάθε βδομάδα και η κυβέρνηση έχει "σφυρίξει" τη λήξη της πανδημίας

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παρακάμπτει τους επιστήμονες" και "εκπέμπει μήνυμα και κλίμα χαλαρότητας" για τους εμβολιασμένους.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ 19 Οκτ 2021 | 14:01

ΝΔ: 6 καυτά ερωτήματα στον Τσίπρα μετά την ποινική δίωξη κατά του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Ματθαιόπουλου

Η ΝΔ απευθύνει στον Αλ. Τσίπρα ερωτήματα γύρω από τις κατηγορίες που βαραίνουν τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής Β. Ματθαιόπουλο.

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 19 Οκτ 2021 | 13:05

Μητσοτάκης, αλ Σίσι και Αναστασιάδης στην Τριμερή: Η Τουρκία συνιστά απειλή για την Αν. Μεσόγειο

Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος απευθύνουν μήνυμα προς την Τουρκία να απέχει από προκλήσεις και μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο.

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΚΥΠΡΟΥ 19 Οκτ 2021 | 11:20

Συνάντηση Μητσοτάκη - αλ Σίσι για ενέργεια και άμυνα: "Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας"

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Αιγύπτου για τις πρόσφατες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας τονίζοντας τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 19 Οκτ 2021 | 08:59

Επιμένει ο Πολάκης για το κτηνιατρικό φάρμακο ως θεραπεία για τον κορονοϊό: Το δίνουν και στην Ινδία

"Ξεπέρασες τα όρια, αποδεικνύοντας την μικροψυχία και την αμορφωσιά σου", έγραψε ο Π. Πολάκης για τον Κυρ. Μητσοτάκη.

"ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗΣ" 19 Οκτ 2021 | 08:35

ΣΥΡΙΖΑ για ακρίβεια: Μητσοτάκης - Γεωργιάδης εμπαίζουν τους πολίτες

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί Μητσοτάκγη και Γεωργιάδη πως εμπαίζουν τους πολίτες για την ακρίβεια.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΙΣΙ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 19 Οκτ 2021 | 07:45

Τριμερής Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρου: Συνάντηση κορυφής στην Αθήνα με ηχηρά μηνύματα για την ανατολική Μεσόγειο

Η 9η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη, 19 Οκτωβρίου στο Χίλτον.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 18 Οκτ 2021 | 19:32

Στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: "Και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια"

Σίγουρος πως η Ντόρα Μπακογιάννη θα ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας της είναι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 18 Οκτ 2021 | 18:29
ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 18 Οκτ 2021 | 16:01

Δημοσκόπηση ProRata: Στο 8% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Οι χαμηλοί μισθοί και τα εργασιακά απασχολούν τους πολίτες

Η ΝΔα προπορεύεται στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου σε δημοσκόπηση της Prorata με 34%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με ποσοστό 26%

"ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ" 18 Οκτ 2021 | 12:36

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Αντιμετωπίζετε την πανδημία με ελαφρότητα- Για όλα φταίει η αντιπολίτευση

Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον κ. Μητσοτάκη ότι αντιμετωπίζετε και την πανδημία δυστυχώς με ελαφρότητα και προσπάθεια να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη.