Αντεπίθεση Βενιζέλου: Εκτός καταστατικού η πρόταση Γιώργου

Εκτός καταστατικού η πρόταση Παπανδρέου, πλαστά και ανιστόρητα τα διλήμματα, όλοι και όλα κρίνονται, αναφέρουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ.

Νίκος Τσίτσας
ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΤΣΙΤΣΑς

Μετά την χτεσινή κοινοποίηση του σήματος του ΠΑΣΟΚ με την επαναφορά του ήλιου και την μικρότερη αναγραφή της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης», ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περνά στην αντεπίθεση για την πρόταση Παπανδρέου σχετικά με την διοργάνωση ανοιχτού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ όπου θα συζητηθούν όλα.

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα (52 στις 61) μετά από συνεδριάσεις που πραγματοποίησαν, υποστηρίζουν ανοικτά τις αποφάσεις των κεντρικών οργάνων του κινήματος (ΚΠΕ- Πολιτικού Συμβουλίου) για την διενέργεια του Πολιτικού - Προγραμματικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και εντάσσονται ενεργά στις προσυνεδριακές διαδικασίες.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η πρόταση Παπανδρέου για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ κινείται εκτός καταστατικού

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία συγκρότησης των Νομαρχιακών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου και στις οποίες συμμετέχουν νυν και πρώην βουλευτές, στελέχη από την Νεολαία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους παραγωγικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, τα μαζικά κοινωνικά κινήματα, τις πολιτικές κινήσεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς, αλλά και προσωπικότητες. Προαναγγέλουν δε ότι το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου του 2015 τονίζοντας ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες και στηρίζουν στην πράξη την ενότητα και τη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

«Το ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη στιγμή των τελευταίων ετών για την πορεία και το μέλλον της χώρας - λίγο πριν την αλλαγή σελίδας - δεν θα επιτρέψει σε κανένα και σε καμία σκοπιμότητα να το μετατρέψει από εγγυητή της σταθερότητας σε παράγοντα αστάθειας είτε πριν είτε μετά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας», σημειώνουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη και επιτίθενται στον Γ. Παπανδρέου αναφέροντας ότι:

  • Τα διλήμματα που έχει προβάλλει μεταξύ δήθεν καθαρού κομματικού ΠΑΣΟΚ ή της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης χαρακτηρίζονται πλαστά και ανιστόρητα και σημειώνεται ότι έχουν απαντηθεί κατ´ επανάληψη στην ιστορική διαδρομή του Κινήματος. «Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που συγκρότησε το 1992 τη δημοκρατική συμπαράταξη (ανοίγοντας το εύρος της από τον Α. Μπριλάκη μέχρι τον Ι. Μπούτο ) και αυτό που στο όνομα μιας άκρως ευρείας αντίληψης περί Δημοκρατικής Παράταξης περιέλαβε το 2004 στο ψηφοδέλτιο επικρατείας τους Α. Ανδριανοπουλο, Μ. Ανδρουλάκη, Μ. Δαμανάκη και Σ. Μάνο», σημειώνουν κύκλοι της Χαρ. Τρικούπη .

  • Εκτιμούν ότι η πρόταση όμως που διατυπώθηκε κινείται εκτός του καταστατικού πλαισίου και θέτει τα πάντα υπό συζήτηση χωρίς κανένα φραγμό: ούτε το όνομα, ούτε το έμβλημα, ούτε την πολιτικό-αξιακή ταυτότητα. Το ΠΑΣΟΚ κηρύσσεται σε κατάσταση υπαρξιακής κρίσης που μηδενίζει την εισφορά και το ρόλο του στη σταθεροποίηση της χώρας και την ασφαλή έξοδο από την κρίση. Η πρόταση απευθύνεται άλλωστε σε όσους κινούνται στον ευρύτερο χώρο, άρα στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης και όχι στα μέλη και τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ. Επιιρίπτουν ευθύνες στον Γ. Παπανδρέου ότι δεν κάνει καμμία αναφορά για τα μεγάλα ανοικτά θέματα της χώρας που απασχολούν τους πολίτες

  • Υποστηρίζουν ότι ο κόσμος αποστρέφεται τις κομματικές διαδικασίες που προτείνει η πλευρά του Γ. Παπανδρέου και σημειώνουν με νόημα ότι «ενωτική πρωτοβουλία ήταν οι συναντήσεις που προκάλεσε πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τους προκατόχους του Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου τους οποίους και ενημέρωσε σε βάθος για όλα. Οι ενωτικές πρωτοβουλίες χρειάζονται βέβαια και ειλικρινή ανταπόκριση για να αποδώσουν. Όλα και όλοι κρίνονται» αναφέρουν χαρακτηριστικά .

ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ 28 Μαϊ 2020 | 09:24

Πέτσας: Το πακέτο στήριξης της ΕΕ δεν συνδέεται με μνημονιακές υποχρεώσεις

Διευκρίνισε πως τα χρήματα του πακέτου στήριξης θα εκταμιευθούν σταδιακά μέσα σε 3 χρόνια.

ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ 28 Μαϊ 2020 | 09:21
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 28 Μαϊ 2020 | 07:43

Στη Ξάνθη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Δεύτερη επίσκεψη στη Θράκη

Είναι η δεύτερη επίσκεψή της στη Θράκη μέσα σε σαράντα ημέρες.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΡΑΤΑ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ 28 Μαϊ 2020 | 07:24

Επιχείρηση: "Σφραγίστε τον Έβρο" - Μέχρι το τέλος του χρόνου έτοιμα 30χλμ φράχτη

Η Τουρκία παρακολουθεί από κοντά τις εργασίες που γίνονται στην περιοχή. Η κυβέρνηση κρατά χαμηλούς τόνους για τις παρεμβάσεις που γίνονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΔΑΣ 27 Μαϊ 2020 | 22:03

Τζέφρι Πάιατ: Τα ελληνικά σύνορα δεν μπορούν να αλλάξουν - Η ελληνική κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη

Την στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε Έβρο και Αιγαίο, εξέφρασε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα

27 Μαϊ 2020 | 21:04

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση Κομισιόν: Υπάρχουν πολλά επεισόδια να δούμε για το πώς θα καταλήξει η πρόταση

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι πανηγυρισμοί που σημειώνονται είναι τουλάχιστον επιπόλαιοι.

ΕΓΚΩΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ 27 Μαϊ 2020 | 20:53

Μητσοτάκης στο Ινστιτούτο Brookings: Το Ταμείο Ανάκαμψης "μεγάλο υπερόπλο" - Η Ελλάδα θα ωφεληθεί σημαντικά

Για τον Έβρο ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι "προστατεύουμε τα σύνορα, η Τουρκία τον Μάρτιο εκβίασε την Ευρώπη"

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 27 Μαϊ 2020 | 19:51

Γεννηματά: Κάποιοι θέλουν να μας "κοντύνουν" με fake news, απαξιωτικά σχόλια και σεξισμό

Η κ. Γεννηματά άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση ενώ από τα πυρά της δεν γλίτωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης

«ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΓΚΥΡΑ» 27 Μαϊ 2020 | 17:52

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Έβρο: Ενθαρρύναμε τον Μάρτιο την Τουρκία να αποκλιμακώσει την ένταση

Οι ΗΠΑ εργάζονται συστηματικά για τη μείωση των εντάσεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις υποστήριξε ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

ΤΟ 17,8% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΕΠ 27 Μαϊ 2020 | 17:33

Ποιες χώρες αντιδρούν στο σχέδιο της Κομισιόν - Στα 33,4 δισ. το καθαρό ποσό για την Ελλάδα

Σε ανάλυσή της για τις ανάγκες ανάκαμψης της Ευρώπης, η Κομισιόν προτείνει να δοθεί στην Ελλάδα ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

27 Μαϊ 2020 | 17:12

Reuters: Πράσινο φως της Ελλάδας για τουρίστες από 20 - 25 χώρες στις 15 Ιουνίου - Δείτε ποιες

Η Γερμανία, η Κύπρος και το Ισραήλ θα περιλαμβάνονται ανάμεσα στις 20 με 25 χώρες από τις οποίες η Ελλάδα θα επιτρέψει την άφιξη ταξιδιωτών χωρίς την πρόβλεψη καραντίνας από τις 15 Ιουνίου, δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης στο Reuters

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 27 Μαϊ 2020 | 16:08

Μητσοτάκης για το πακέτο των 750 δισ.: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αρθεί τώρα στο ύψος των περιστάσεων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter καλωσορίζει την τολμηρή πρόταση

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ 27 Μαϊ 2020 | 15:50

Χρυσοχοΐδης από τον Εβρο: "Κατασκευάζουμε τον φράχτη- Φυλάσσουμε τα σύνορά μας"

Οι ελληνικές δυνάμεις ανασυντάσσονται στην περιοχή, ενώ επιστρέφουν και οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν απομακρυνθεί λόγω της πανδημίας