
Να κάμψει (και) τις εσωκομματικές ενστάσεις αναφορικά με την εξαίρεση τραπεζικών στελεχών από αυτεπάγγελτη δίωξη επιχείρησε ο Κωνσταντίνος Τσιάρας ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που επεξεργάζεται το νέο Ποινικό Κώδικα.
«Με περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια ευρώ κόκκινα δάνεια δεν πρέπει να υπάρχει η Δαμόκλειος σπάθη της ποινικοποίησης του τραπεζικού συστήματος” σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας στην κριτική που έχει υπάρξει για το θέμα. “Είστε έτοιμοι να πείτε στον Έλληνα πολίτη πως δεν θα επιτρέψετε να περάσει μια ρύθμιση που θα επιτρέψει στους τραπεζίτες να διαγράψουν δάνεια” υπογράμμισε και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές συνέχισε: “Λέτε πως θα ευνοηθούν οι τραπεζίτες. Τους Έλληνες πολίτες τους έχετε βάλει στην εξίσωση».
Νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννη Μπούγας είχε εκφράσει τον προβληματισμό του λέγοντας ότι δεν προκύπτει με σαφήνεια ο λόγος της εξαίρεσης.
“Άκρως προβληματική” χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη διάταξη ο Χάρης Καστανίδης από το Κίνημα Αλλαγής.
Για “νομοθετικό έκτρωμα” έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως “με λίγα λόγια, καταργεί την αυτεπάγγελτη δίωξη και ο εκάστοτε τραπεζίτης θα μπορεί να διωχθεί ποινικά μόνο εάν ο ίδιος κάνει μήνυση στον... εαυτό του”.
Φωτό: Ευρωκίνηση
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr