
Στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας θα συζητηθούν οι διατάξεις για την αυστηροποίηση των ποινών σε βάρος εκείνων που κουβαλούν πάνω τους φαλτσέτες, μαχαίρια, σουγιάδες ή σιδηρογροθιές, όπλα που χρησιμοποιούν ακόμη και ανήλικα παιδιά, όπως έδειξαν οι πρόσφατες επιθέσεις σε σχολεία στο Λαύριο και στην Ερμιόνη.
Κατά πληροφορίες, η απαγόρευση αναμένεται να είναι καθολική και στην περίπτωση που κάποιος συλληφθεί έχοντας στην κατοχή του τέτοια αντικείμενα, θα τιμωρείται αυστηρότερα από ότι σήμερα, με τις ποινές να κινούνται από 6 μήνες έως 5 χρόνια και χρηματική ποινή 600 ευρώ.
Η έξαρση των κρουσμάτων βίας κυρίως στους ανήλικους έχει προβληματίσει το Μέγαρο Μαξίμου, με τους νεαρούς παραβάτες να βρίσκονται πολύ συχνά πλέον στο αυτόφωρο, για οπλοκατοχή.
Την ίδια ώρα οι 1.000 κάμερες που αναμένεται να τοποθετηθούν στην Αττική, μαζί με ακόμη 800 κάμερες της Περιφέρειας, φαίνεται ότι θα συνεισφέρουν και στην πάσης φύσεως παραβατικότητα στους δρόμους, εκτός από τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
Η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, των ορίων ταχύτητας, της κυκλοφορίας σε ΛΕΑ, και άλλες παραβιάσεις, θα αποτυπώνονται πλέον στην κάμερα, και οι… ενδιαφερόμενοι θα λαμβάνουν το ραβασάκι με μήνυμα στο τηλέφωνο τους.
"Η εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μπορεί να γίνει με την αξιοποίηση της τεχνολογίας. Έχω ζητήσει από το Προστασίας του Πολίτη και από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης πρόταση για το πώς θα βάλουμε 1.000 κάμερες στην Αθήνα για τον έλεγχο της παραβατικής συμπεριφοράς στο δρόμο. Αναφέρομαι σε κράνη, ζώνες ασφάλειας, ταχύτητα κ.α. Η κλήση θα πηγαίνει απευθείας στον παραβάτη και αν οι πολίτες αισθανθούν ότι μπαίνει τάξη τότε θα μειωθούν αισθητά και οι παραβατικές συμπεριφορές" ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης στο βήμα της ΔΕΘ, χθες ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε ένα βήμα περισσότερο, λέγοντας ότι οι κάμερες θα συνδράμουν και στην παραβατικότητα γενικότερα, αφού από αυτές θα μπορούν να αντληθούν στοιχεία που σήμερα οι αρχές αναζητούν από κάμερες ασφαλείας περίπτερων, εστιατορίων, ή μπαρ και καταστημάτων.
Πού θα τοποθετηθούν οι κάμερες
Πολλές κυκλοφοριακές μελέτες έχουν εντοπίσει τους δρόμους και τα σημεία όπου σημειώνονται πλείστες όσες παραβάσεις, με αποτέλεσμα τους σοβαρούς τραυματισμούς αλλά και τους θανάτους πολλών οδηγών.
Έτσι, η τοποθέτηση των νέων καμερών θα είναι στοχευμένη σε συγκεκριμένους δρόμους αλλά και κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως οι: Λεωφόροι Μεσογείων, Κηφισίας, Αλεξάνδρας, Ποσειδώνος, Αθηνών, Αλίμου, Κηφισού,Αμαλίας, Συγγρού, Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλίσσης Όλγας, Λαυρίου, Μαρκοπούλου, Κωνσταντινουπόλεως, Μαραθώνος, Πειραιώς, Κατεχάκη, Θηβών, Βουλιαγμένης και Βασιλέως Κωνσταντίνου. Εκτός από τις κάμερες, στα σκαριά βρίσκεται και ο νέος Κ.Ο.Κ. ο οποίος προβλέπει ιδιαίτερα αυστηρές ποινές σε όσους οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ ή παραβιάζουν το κόκκινο, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο ζωής οδηγούς ή πεζούς. Αλλαγές στις ποινές θα προβλέπονται και για όσους δεν φορούν κράνος ή ζώνη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr