Αντιπαράθεση για συντάξεις, φορολογικό και ΕΡΤ

Για αυξήσεις στις συντάξεις και μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές έκανε λόγο ο κ. Μηταράκης, ενώ ο κ. Χαρίτσης υπερασπίστηκε τον ΕΦΚΑ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας στις συντάξεις, το φορολογικό και τις ασφαλιστικές εισφορές παρουσίασε ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, διασταυρώνοντας το ξίφη του με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Έλλη Στάη. 

"Υπάρχει προοπτική αύξησης των συντάξεων και όχι μείωσής τους", ανέφερε ο κ. Μηταράκης, ο οποίος έκανε λόγο για κεφαλαιοποίηση της επικουρικής σύνταξης που θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια όχι μόνο τους συνταξιούχους αλλά και στους νέους εργαζόμενους. Παράλληλα έκανε λόγο για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25%. 

Ο κ. Χαρίτσης υπεραμύνθηκε της λειτουργίας του ΕΦΚΑ σημειώνοντας: Κατάφερε να είναι πλεονασματικός και μένει να δούμε αν θα ισχύσουν όλα αυτά που λένε στη Νέα Δημοκρατία για τις συντάξεις". 

Σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών, ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε τη ΝΔ για ακραία συντηρητική αντιλήψη να θεωρούν ότι ο σωφρονισμός είναι θέμα ασφάλειας. 

Ο κ. Μηταράκης του απάντησε ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι προτεραιότητα. 

Οι δύο πολιτικοί λογομάχησαν και για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΡΤ. Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων στον πρωθυπουργό δεν συνάδει με ένα κράτος δικαίου, ενώ ο κ. Μηταράκης ανταπάντησε ότι η ουσία είναι ο τρόπος που θα λειτουργήσει.