Η ατάκα του Αντρίκου Παπανδρέου στην εκδήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη: Νιώθω περιστοιχισμένος από πολλά αδέλφια

Διαδικτυακή εκδήλωση- συζήτηση διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης με θέμα: "Περιβάλλον και Κλιματική Κρίση: Από τις διακηρύξεις στην πράξη" - Συμμετείχε ο Αντρίκος Παπανδρέου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ανδρουλάκης Παπανδρέου

O Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ , Νίκος Ανδρουλάκης, για τον οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος το φθινόπωρο, διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: Περιβάλον και Κλιματική Κρίση: Από τις διακηρύξεις στην πράξη", με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το επόμενο Σάββατο 5 Ιουνίου.

Στη συζήτηση, μαζί με τον κ. Ανδρουλάκη συμμετείχαν ο Ανδρέας Παπανδρέου, καθηγητής Οικονομίας του Περιβάλλοντος στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και οι :

Χάρης Δούκας, αναπληρωτής καθηγητής στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μέλος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ και γραμματέας του τομέα Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής,

Ελεάννα Δημητρακούδη, σύμβουλος για θέματα Περιβάλλοντος και Κλιματικής Πολιτικής για την Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Ανδρουλάκης στη παρέμβασή του ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη παράταξη, έχει κάνει σημαία εδώ και 20 χρόνια τις πολιτικές για το περιβάλλον και πολλές φορές λοιδωρήθηκε από λαϊκιστές που τώρα δήθεν αναδεικνύουν την ίδια ανανγκαιότητα. "Μίλαγαν για πράσινα άλογα" σημείωσε και τόνισε πως "αν σήμερα δεν πάρουμε πρωτοβουλίες για τη Κλιματική Αλλαγή, με κόστος και συγκρούσεις με τα συμφέροντα που αντιδρούν, θα το πληρώσουν μετά από 10-20 χρόνια οι επόμενες γενιές".

Επίσης ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, υπογράμμισε τις σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής με την αύξηση στις φυσικές καταστροφές και επέκρινε όσους υποστήριξαν στο παρελθόν ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να μπει στο Χρηματιστήριο Ρύπων .

Ο Αντρίκος Παπανδρέου, καθηγητής Οικονομικών Περιβάλλοντος στο ΕΚΠΑ, τόνισε μεταξύ άλλων τους κινδύνους για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα από την κλιματική αλλαγή, καθώς μεγάλες εταιρείες πιθανόν να αντιμετωπίσουν απότομες κρίσεις και ταυτόχρονα να σημειωθεί κατάρρευση των μετοχών τους. Εξήρε την σοβαρή δουλειά που κάνει η Τράπεζα της Ελλάδας στην κατεύθυνση αυτή. Υπογράμμισε ακόμη ότι το κράτος, που ο ρόλος του αναβαθμίστηκε με τη οικονομική κρίση του 2008 και την πανδημία, πρέπει να αναλάβει ρυθμιστικό ρόλο για τη προστασία του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα χρειάζεται να αξιοποιηθεί και το κοινωνικό κεφάλαιο που έχει δημιουργηθεί.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε την τοποθέτησή του με μια ιστορία από το παρελθόν. "Νιώθω πως βρίσκομαι στην οικογένειά μου περιστοιχισμένος από πολλά αδέλφια" είπε και αφηγήθηκε ότι στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όντας τότε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ένας φοιτητής του, αιφνιδιάζοντάς τον, τον χτύπησε στην πλάτη αποκαλώντας τον αδελφό! "Οπως μου εξήγησε", συμπλήρωσε, "το έκανε διότι "ο πατέρας σου ήταν πατέρας όλων μας"", εννοώντας φυσικά τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής καθηγητής στο ΕΜΠ, Χάρης Δούκας, γραμματέας του τομέα Ενέργειας του ΚΙΝΑΛ, επεσήμανε στη παρέμβασή του την ουσιαστική πρόταση που έχει διαμορφώσει το Κίνημα Αλλαγής για νέο κλιματικό νόμο. Την πρόταση αυτή έθεσε, ως γνωστόν, στους πολιτικούς αρχηγούς, η Φώφη Γεννηματά και έγινε δεκτή από τον κ. Μητσοτάκη.

Όπως είπε ο κ. Δούκας, δύο είναι τα κρίσιμα σημεία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής: Δράση και φιλόδοξοι στόχοι, τώρα κι όχι σε 10 χρόνια - και η νέα Πράσινη Συμφωνία να βασίζεται στη συμμετοχή των πολιτών.Μ.Μ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΕΡΟ, ΟΠΩΣ ΖΩΗ 17 Ιουν 2021 | 14:01

Συνέντευξη Φοίβη Κουντούρη: Η παγκόσμια κρίση του νερού

Η Φοίβη Κουντούρη, Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου ReSEES στο ΟΠΑ μιλά για την παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για τη "διάσωση" των υδατικών πόρων.

17 Ιουν 2021 | 13:49

Μονόδρομος για το μέλλον η πράσινη ανάπτυξη

Η Τράπεζα Πειραιώς στην πρωτοπορία των μεγάλων αλλαγών με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

17 Ιουν 2021 | 13:07

Η ΔΕΛΤΑ πρωταγωνιστεί και πάλι για ένα καλύτερο αύριο

Η ΔΕΛΤΑ στέκεται στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας, στηρίζοντας το μέλλον του κόσμου, τα παιδιά, και προσφέροντας ανακούφιση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 15 Ιουν 2021 | 12:27

Επιφυλάξεις Νίκου Ανδρουλάκη: Ο Ερντογάν με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγια

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι "ο Ερντογάν έκανε χθες ακόμα μια τακτικίστικη κίνηση για να αποφύγει τη συζήτηση των κυρώσεων για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25ης Ιουνίου".

14 Ιουν 2021 | 15:21

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: 50 χρόνια στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη

Η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ σέβεται τον καταναλωτή και το περιβάλλον, προστατεύει τη φύση και στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και τον Έλληνα παραγωγό.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 10 Ιουν 2021 | 12:53

Στην πορεία η Γεννηματά: Η ΝΔ μας γυρίζει στην εποχή της εργοδοτικής αυθαιρεσίας - Αφίσα με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ [εικόνες]

Είμαστε απέναντι στην Κυβέρνηση της ΝΔ που με το εργασιακό νομοσχέδιο μας γυρίζει στην εποχή της εργοδοτικής ασυδοσίας και του αυταρχισμού", δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 09 Ιουν 2021 | 15:09
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 09 Ιουν 2021 | 14:03

ΚΙΝΑΛ: Ναι σε κίνητρα στους εμβολιασμένους - Ασόβαρες οι εξαγγελίες των υπουργών στα κανάλια

Ναι σε κίνητρα σε εμβολιασμένους- Αρκετά πιά στις πρόχειρες εξαγγελίες, λέει το Κίνημα Αλλαγής.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΑΛ 09 Ιουν 2021 | 13:57

Επιστολή Γεννηματά στους ευρωσοσιαλιστές: Η κυβέρνηση ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα

Επιστολή Φώφης Γεννηματά στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για το εργασιακό νομοσχέδιο. "Η κυβέρνηση ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα"

08 Ιουν 2021 | 17:42

Οι εκβολές του ποταμού Αχέροντα και η ακτογραμμή της Ηπείρου γίνονται ακόμα πιο κρυστάλλινες

Η ΒΙΚΟΣ στηρίζει το έργο της Acheron Actions για τον καθαρισμό των θαλασσών και των ακτών της Ηπείρου, με μια σειρά δράσεων και εκπαίδευσης του κοινού στο θέμα της ορθής χρήσης του πλαστικού

08 Ιουν 2021 | 12:06

Ιχθυοκαλλιέργεια: Η πλέον βιώσιμη λύση για την προστασία του πλούτου των θαλασσών

Με σημαντική κοινωνική προσφορά με δράσεις καθαρισμού, η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια αναδεικνύεται ως ένας σημαντικός παράγοντας και για τη διατήρηση της ισορροπίας στο θαλάσσιο περιβάλλον.

ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 08 Ιουν 2021 | 08:13
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 07 Ιουν 2021 | 09:38

Καταγγελία Ανδρουλάκη: Πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα εμπλέκονται στα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης άφησε σαφή υπονοούμενα για εμπλοκή οικονομικών συμφερόντων στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής.