Την «κεφαλή» του ανύπαρκτου συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών Νίκου Καραβίτη ζητούν 21 βουλευτές της ΝΔ προκαλώντας πολλές απορίες και αρνητικά σχόλια για την κίνησή τους. Οι βουλευτές της ΝΔ, προφανώς χωρίς να έχουν ενημέρωση για το τι γίνεται στο υπουργείο Οικονομικών και χωρίς να ρωτήσουν να μάθουν εάν ο Ν. Καραβίτης είναι σύμβουλος του Γκίκα Χαρδούβελη, κατάθεσαν ελαφρά την καρδία μια ερώτηση ζητώντας την αποπομπή του.
Ο Ν. Καραβίτης έφυγε από το υπουργείο από τον περασμένο Ιούνιο, όταν στον ανασχηματισμό εγκατέλειψε τη θέση του υπουργού Οικονομικών ο Γ. Στουρνάρας για να μετακινηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ακούσανε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να λέει στη ΔΕΘ το περασμένο Σάββατο ότι «αυτοί που το έκαναν (σσ. εννοούσε τα λάθη με τον ΕΝΦΙΑ) ή έδωσαν ήδη ή θα δώσουν λόγο…» και το πήραν τοις μετρητοίς. Με μια πρωτοφανή αφέλεια ή χαλαρότητα, δείγμα του πως κατατίθενται πολλές φορές οι ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο και με μόνο γνώμονα να φανούν αρεστοί στους ψηφοφόρους τους, κατέθεσαν ερώτηση στο νυν υπουργό Οικονομικών, αναζητώντας ουσιαστικά στο πρόσωπο του Ν. Καραβίτη τον αποδιοπομπαίο τράγο για τον ΕΝΦΙΑ και μάλιστα τον αποκαλούν και «αρχιτέκτονα» του συγκεκριμένου φόρου.
Οι βουλευτές που υπέγραψαν την ερώτηση είναι οι εξής: Ηλίας Βλαχογιάννης, Δάνης Τζαμτζής, Θόδωρος Σολδάτος, Παύλος Βογιατζής, Τιμολέων Κοψαχείλης, Ανδρέας Κουτσούμπας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Σάββας Αναασασιάδης, Ασημίνα Σκόνδρα, Ανδρέας Μαρίνος, Γεωργία Μπατσαρά, Δημήτρςη Κυριαζίδης, Θανάσης Νταβλούρος, Δημήτρης Χριστογιάννης, Γιάννης Πασχαλίδης, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Χρίστος Δήμας, Άννα Καραμανλή, Θόδωρος Καράογλου, Θύμιος Καρανάσιος, Ελένη Μακρή Θεοδώρου.
Το thetoc.gr αναζήτησε την αλήθεια, για να την πληροφορηθείτε και εσείς αλλά μήπως ενημερωθούν και οι βουλευτές, και ανακάλυψε ότι ο Ν. Καραβίτης δεν ήταν ούτε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Οικονομικών επί υπουργίας Γιάννη Στουρνάρα, όπως γράφεται και λέγεται από το πρωί, ούτε είχε κάποια θεσμική θέση. Ήταν βεβαίως δίπλα στον Γ. Στουρνάρα σε θέση άτυπου συμβούλου και όντως είχε ανάμειξη και εμπλοκή με τον ΕΝΦΙΑ. Όμως ο ίδιος έφυγε από το υπουργείο από τον περασμένο Ιούνιο, όταν στον ανασχηματισμό εγκατέλειψε τη θέση του υπουργού Οικονομικών ο Γ. Στουρνάρας για να μετακινηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Έχει ενδιαφέρον όμως να δούμε ποιος τελικά θα λογοδοτήσει, όπως είπε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, καθώς έχουν αναμειχθεί και άλλοι στην υπόθεση. Πολλοί είδαν ότι ο Αντώνης Σαμαράς έριξε καρφί κατά του Γ. Στουρνάρα, άλλοι εντόπισαν αιχμή για τον υφυπουργό Οικονομικών και αρμόδιο για τα φορολογικά, τον Γιώργο Μαυραγάνη, πολιτικό φίλο του πρωθυπουργού επί πολλά έτη. Ορισμένοι έβαλαν στο κάδρο τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, που όπως είχε πει στο Βήμα πρόσφατα ο ΕΝΦΙΑ ήταν ένας καταπληκτικός φόρος, άσχετα εάν μετά έκανε προσπάθεια αναδίπλωσης κινούμενος σε άλλη γραμμή.