Άνω κάτω το ΠΑΣΟΚ για τις Κάννες

Βολές κατά του Ευάγγ. Βενιζέλου από στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Οι Κάννες και τα ποσοστά των ευρωεκλογών διαμορφώνουν το πολεμικό σκηνικό της επόμενης μέρας. Λάδι στη φωτιά από νέες δηλώσεις στελεχών

anw-katw-to-pasok-gia-tis-kannes
|
SHARE THIS
0
SHARES

Το σκηνικό του 2007 στην σύγκρουση μεταξύ παπανδρεϊκών και βενιζελικών για την διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος προσπαθεί να αναβιώσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στον Alpha.

Κατηγορεί τους πρώην συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου που σήμερα κάνουν λόγο για «πραξικοπηματική» ανατροπή του πρώην Πρωθυπουργού ότι ήταν οι πρώτου που τον εγκατέλειψαν.

Σημειώνει ότι ο ίδιος ήταν ο μοναδικός που στήριξε τον Γιώργο Παπανδρέου «μέχρι τελευταίας στιγμής, με τεράστιο κόστος»

Σημειώνει ότι ο ίδιος ήταν ο μοναδικός που στήριξε τον Γιώργο Παπανδρέου «μέχρι τελευταίας στιγμής, με τεράστιο κόστος, με ανυπολόγιστο προσωπικό κόστος», όπως είπε χαρακτηριστικά προσπαθώντας να υπερβεί την πολιτική σύγκρουση με τον πρώην Πρωθυπουργό που έχει ξεσπάσει από την ημέρα που συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά.

Το δημοσίευμα των FT για το παρασκήνιο των Καννών και οι αναφορές ότι ο Μ. Μπαρόζο παρενέβη στον Ευάγγελο Βενιζέλο ζητώντας του να «σκοτώσει» το δημοψήφισμα που είχε προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου έχουν φέρει σε αμηχανία την Χαριλάου Τρικούπη και έχουν ανοίξει τον δρόμο της επανεμφάνισης πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπως ο Χ. Καστανίδης και ο Γ. Ραγκούσης που επιτίθενται στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

Το θέμα τους δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο των Καννών σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της κάλπης των ευρωεκλογών θα αποτελέσουν το σκηνικό της σύγκρουσης την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών στο ΠΑΣΟΚ και νυν και πρώην στελέχη του κόμματος λαμβάνουν θέσεις μάχης.

Γ. Ραγκούσης: Βενιζέλος και Μπαρόζο να διαψεύσουν τους FT

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξη του στο VIMA FM μιλώντας για το παρασκήνιο των Κανών και το δημοσίευμα των FT, είπε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε εξ αρχής είτε να ζητήσει διά του κ. Παπανδρέου να διαβεβαιώσει ότι ο κ. Βενιζέλος τον ενημέρωσε γι’ αυτά που του είπε ο κ. Μπαρόζο, αν του τα έχει πει.

«Διαφορετικά εαν δεν του τα έχει πει αυτά για το δημοψήφισμα που πρέπει να σκοτώσουν κοκ. οφείλει έστω και τώρα να απαιτήσει από τον κ. Μπαρόζο να διαψεύσει αυτά που λέγονται στους FT», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης σημειώνοντας ότι το δημοσίευμα της ξένης εφημερίδας εμφανίζει τον κ. Μπαρόζο να καθοδηγεί τον κ. Βενιζέλο σε θέματα εσωτερικής λειτουργίας της κυβέρνησης.

«Δεν θέλω να το πιστεύω αυτό και σας το λέω ειλικρινά» είπε με νόημα ο πρώην Υπουργός ο οποίος κατηγόρησε τον Ευ. Βενιζέλο πως με το δίλημμα που έθεσε μετέτρεψε « το ενδεχόμενο εσωτερικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ως ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς σε πρόβλημα της χώρας». Απαντώντας στο ερώτημα τι θα ψηφίσει δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ποιό κόμμα θα επιλέξει στις ευρωεκλογές παίρνοντας σαφέστατες αποστάσεις από την ΕΛΙΑ.

Δημήτρης Ρέππας: Ψηψίζω ΕΛΙΑ γιατί είμαι ΠΑΣΟΚ. Η ΕΛΙΑ δεν είναι Κεντροαριστερά

Από την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Ρέππας σε κείμενο παρέμβαση ενόψει των εκλογών στρέφει τα βέλη του κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας όμως ότι θα ψηφίσει ΕΛΙΑ όχι επειδή υποστηρίζει το σχήμα αλλά λόγω του ότι παραμένει ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην υπουργός επιτίθεται στις νέες κινήσεις και τα κόμματα σημειώνοντας ότι «δεν είναι Κεντροαριστερά οι άνωθεν και έξωθεν, σε σχέση με το λαό πρωτοβουλίες και κινήσεις όπως οι 58 και η ΕΛΙΑ και προσφάτως το ΠΟΤΑΜΙ, που δεν ανταποκρίνονται σε κάποια ιστορική ανάγκη ούτε απηχούν τις κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται αυτή την περίοδο. Και ασφαλώς δεν είναι Κεντροαριστερά η στρατηγική σύμπραξης με τη Δεξιά», αφήνοντας αιχμές για τοις επιλογές Βενιζέλου.

Κατηγορεί μάλιστα την ηγεσία του κόμματος ότι «τα δημοσκοπικά ευρήματα αποκαλύπτουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ανεβαίνει, την ώρα που «ανεβαίνει» η χώρα. Εκτός αν γίνει δεκτό ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ανεβαίνει γιατί ακόμα δεν ανέβηκε η χώρα. Τότε προς τι η θριαμβολογία για success story;» σημειώνει ότι Δ. Ρέππας.

Βενιζέλος κατά παπανδρεϊκών και υπερ του ....Γιώργου Παπανδρέου!

Το δημοσίευμα των FT έχει προκαλέσει αμηχανία στην Χαριλάου Τρικούπη κυρίως μετά την δημοσιοποίηση των βίντεο όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπερασπίζεται το δημοψήφισμα στην Βουλή.

Ο ίδιος δήλωσε αργότερα ότι δεν υποδείχτηκε από κανέναν να «σκοτώσουμε» το δημοψήφισμα αλλά το επέβαλε το εθνικό συμφέρον. Στο επιτελείο του Ευ. Βενιζέλου γνωρίζουν ότι η επόμενη μέρα των ευρωεκλογών στο ΠΑΣΟΚ θα έχει ως φόντο το παρασκήνιο για το δημοψήφισμα και γι αυτό τον λόγο ο Πρόεδρος του κόμματος εμφανίζεται σε σημερινή του συνέντευξη στον ALPHA ως υπερασπιστής της πολιτικής Παπανδρέου.

Επαναφέρει στις μνήμες των πολιτών την σύγκρουση του 2007 και επισημαίνει ότι όλα τα στελέχη που αποτελούσαν προσωπική επιλογή του πρώην Πρωθυπουργού το εγκατέλειψαν την κρίσιμη στιγμή.

Εγκατέλειψαν τον Γιώργο και εγώ παρέμεινα

«Ξέρουμε πάρα πολύ καλά, ποιοι είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και πρωτοκλασάτοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, που τιμήθηκαν από την παράταξη και τον κ. Παπανδρέου και τελικά τον εγκατέλειψαν.

Και θα μου επιτρέψετε να πω ότι τον πρόδωσαν, γιατί ψήφισαν εναντίον της κυβέρνησής του, ή εναντίον των νομοσχεδίων της κυβέρνησής του και τον ανάγκασαν να τους διαγράψει από το ΠΑΣΟΚ ή αποχώρησαν πανηγυρικά οι ίδιοι από το ΠΑΣΟΚ και λίγοι είχαν την εντιμότητα, πάρα πολύ λίγοι, ελάχιστοι, να παραιτηθούν και να αφήσουν τις έδρες τους.

Όπως συνέβη με το Γιώργο Φλωρίδη, ή με τον Έκτορα Νασιώκα» σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σημείωσε επίσης ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών που υποστήριξαν τον Γ. Παπανδρέου το 2007 τον εγκατέλειψαν.

«Δεν έφυγα το 2007 από το ΠΑΣΟΚ και διασφάλισα την ενότητα. Αγωνίστηκα να γίνει πρωθυπουργός το 2009 ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος με μεγάλες μάχες στη Βουλή. Έκανα τη δουλειά μου στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης βοηθώντας στην εκτέλεση του προγράμματος στήριξης και ανέλαβα την ηλεκτρική καρέκλα του Υπουργού Οικονομικών γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση.

Και στις Κάννες πήγα, ενώ διαφωνούσα με το δημοψήφισμα και το έχω πει αυτό γραπτά στον κ. Παπανδρέου, και έπεσα από τα σύννεφα όταν κατάλαβα ότι δεν είχε γίνει συνεννόηση με Σαρκοζί, Μέρκελ, με κανέναν», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι Κάννες και τα σενάρια αποπομπής του Παπανδρέου

«Και για θυμηθείτε», διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «ποιοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν αυτό το «χορό του Ζαλόγγου»; Ο κ. Βουδούρης επιλεγμένος από τον κ. Παπανδρέου; Ο κ. Κουρουμπλής; Η κυρία Σακοράφα; Ο κ. Βαγγέλης Παπαχρήστος, προσωπικός του φίλος; Για να φτάσουμε στον κ. Καστανίδη και την κυρία Κατσέλη.Έλεος με αυτά. Τέρμα.

Το τι έγινε στις Κάννες το ξέρουμε πάρα πολύ καλά όσοι ήμασταν παρόντες. Και ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει, γιατί οφείλει ιστορικά να μιλήσει. Και θα πούμε όλη την αλήθεια, αλλά δεν θέλω παιδαριώδεις αφέλειες και αθλιότητες του τύπου ο Μπαρόζο, οι Αμερικάνοι, ο Ομπάμα, η CIA, οι κακοί Γερμανοί, επέβαλαν την αλλαγή της κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας το θέμα τόνισε ότι :«υπάρχουν και κάποιοι «Ηρακλείς του στέμματος», οι οποίοι ερήμην του κ. Παπανδρέου διαχειρίζονται υποτίθεται το όνομά του και βυσσοδομούν κατά του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης, εναντίον μου, επειδή τυχαίνει να είμαι τώρα πρόεδρος της παράταξης, για να οδηγήσουν την παράταξη σε κακά αποτελέσματα, για να χτυπήσουν τη χώρα, την πολιτική εξόδου από την κρίση, να υπηρετήσουν εξ αντικειμένου την άθλια πολιτική της δραχμής.

Τι ρεβάνς θέλουν να πάρουν και στο όνομα ποιου; Στο όνομα του Παπανδρέου που είναι ο πρώτος Έλληνας που θέλει να πετύχει η πολιτική αυτή για να δικαιωθεί και ο ίδιος για τις δύσκολες επιλογές που έκανε;».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook