Απάντηση Παπαδημητρίου μετά τον σάλο για την τιμή του νερού

Απάντηση Παπαδημητρίου μετά την τοποθέτησή του στη Βουλή: είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης της τιμής του νερού

apantisi-papadimitriou-meta-ton-salo-gia-tin-timi-tou-nerou
SHARE THIS
0
SHARES

Απάντηση σε όσα υποστήριξε στην Επιτροπή της Βουλής για την τιμή του νερού, έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου, μετά τον σάλο που ακολούθησε αρνούμενος πως υπάρχει  θέμα αύξησης της τιμής του νερού  σημειώνοντας πως «υπάρχει μια πενία στην αντιπολίτευση και στα επιχειρήματα που αναζητούν».

Ο βουλευτής της ΝΔ, υποστήριξε ότι η δήλωση του προβλήθηκε αποσπασματικά.

Μιλώντας στον ANT1 τόνισε ότι «είναι κακό να παίρνουμε ένα κομματάκι. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών. Όμως υπάρχει ένα τεράστιο θέμα σπατάλης, σχολιάζοντας ότι όσα είπε έγιναν σε ένα ενδιαφέρον περιβάλλον συζήτησης».

Ερωτώμενος γιατί αφού δεν τίθεται θέμα αύξησης τιμών προχώρησε σε αυτή την τοποθέτηση σχολίασε πως «όταν δεν υπάρχει καλή ποιότητα νερού, όταν οι δήμοι δεν φροντίζουν ώστε οι δημότες να προσέχουν να μη σπαταλούν και αφήνουν να τρέχει το νερό, εκεί υπάρχει ένα θέμα καλής τιμολόγησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις η τιμή είναι ένα φόβητρο και πρέπει να λειτουργήσει ως τέτοιο».

Υπενθυμίζεται ότι  ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου στη συζήτηση στην Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Βουλής χαρακτήρισε «απαράδεκτα φθηνή» την τιμή του νερού που διατίθεται στους καταναλωτές.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Οι δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική.

Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα.

Άρα θα ήταν καλό για την επιτροπή να ρίξουμε λίγο περισσότερο βάρος στο θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων όταν πρόκειται για τις χρήσεις οι οποίες είναι πολύ κοντά στην καθημερινότητα του ανθρώπου».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

"Οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Μπ. Παπαδημητρίου, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σχετικά με το "απαράδεκτα φθηνό νερό", προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτει πως "μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό" και σχολιάζει ότι "παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις".

"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δημόσια αγαθά προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της οικονομίας", υπογραμμίζει.
 
 
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
 
 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook