Απάντηση χαμηλών τόνων στον Ερντογάν και με μια μέρα καθυστέρηση

Χαμηλοί τόνοι της Αθήνας στο προκλητικό κρεσέντο Ερντογάν για τη Θεσσαλονίκη και τη Θράκη- Για "γεωγραφικές και ιστορικές αναφορές" μιλάει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

apantisi-xamilwn-tonwn-ston-erntogan-kai-me-mia-mera-kathusterisi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Μια μέρα μετά το παραλήρημα Ερντογάν, ο οποίος συμπεριέλαβε στη Θράκη και τη Θεσσαλονίκη, η Αθήνα αποφάσισε να απαντήσει κρατώντας πάντως χαμηλούς τόνους.

Σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας σημείωσε με νόημα ότι θα μπορούσε και η Ελλάδα να κάνει «πολλές ιστορικές αναφορές». Υπενθυμίζουμε ότι χθες κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών έλεγαν στο TheToc ότι οι δηλώσεις Ερντογάν εντάσσονται στην ιστορική και γεωγραφική άποψη που έχουν οι Τούρκοι για την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Αναλυτικά, η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:
«Οι ιστορικές και γεωγραφικές αναφορές, ιδίως σε μια περιοχή με έντονη ιστορική φόρτιση, όπως τα Βαλκάνια, πρέπει να γίνονται πάντοτε με ιδιαίτερη προσοχή. Σήμερα πλέον το μόνο κριτήριο είναι η τήρηση του διεθνούς δικαίου και άρα των κανόνων που διέπουν τις σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες βασίζονται στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών της περιοχής. Για την Ελλάδα -που θα μπορούσε, προφανώς, να κάνει πάρα πολλές ιστορικές αναφορές- αυτή είναι μια θεμελιώδης, αυτονόητη και απαράβατη θέση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook