
Μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες κι ενώ η χώρα αντιμετωπίζει το χειρότερο κύμα της πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα 632 συναθροίσεις, οι μισές από τις οποίες έγιναν για τον τρομοκράτη της "17Ν" Δημήτρη Κουφοντίνα.
Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο οποίος μίλησε για την αστυνομική βία , που όπως είπε έχει απογειωθεί.
Από τις 632 διαδηλώσεις οι μισές έγιναν για τον Κουφοντίνα
"Από τις 632 διαδηλώσεις οι μισές έγιναν για τον Κουφοντίνα. Κάποιοι τις αγκάλισαν τις ονόμασαν κίνημα και αυτό είναι ανευθυνότητα. Είναι ιερόσυλο να μπερδεύεις το κίνημα, με ένα λούμπεν τραμπικού τύπου εξτρεμισμό" είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι ο συνολικός αριθμός των συγκεντρώσεων αντιστοιχεί σε σχεδόν 13 συναθροίσεις την ημέρα.

Απο τις 632 διαδηλώσεις- συναθροίσεις, σε 25 έγιναν επεισόδια
"Είναι απογείωση βίας ότι σε όλη την Ελλάδα μέσα σε 50 ημέρες έγιναν 632 συναθροίσεις, συνέχισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και από όλες αυτές μόνο σε 25 υπήρξαν επεισόδια; Έχουμε κλιμακούμενη βία; Οι 189 έγιναν στην Αθήνα και μόνο σε 19 έκλεισαν δρόμοι και μόνο σε 14 έγιναν επεισόδια. Δεν πετάω αριθμούς στο κεφάλι αλλά βάζω τα στοιχεία για μια ψύχραιμη συζήτηση" ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
"Σε ένα έτος η αστυνομία πραγματοποίησε 12 εκατ. ελέγχους για την πανδημία. Πόσα επεισόδια έγιναν; Να έγιναν δέκα; Εγώ σας λέω ότι έγιναν εκατό. Μοιάζει αυτό με κλιμακούμενη καταστολή; Ας σεβαστούμε τις λέξεις. Την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου έγιναν 72 χιλ έλεγχοι σε εργασιακούς χώρους. Ας μην μαυρίζουμε την πραγματικότητα".
Απαντώντας στο ΚΚΕ και στον βουλευτή Θανάση Παφίλη ανέφερε: "Στο ΚΚΕ ξέρετε να διαμαρτύρεστε και να διαφυλάσσετε τις διαδηλώσεις σας. Δεν είστε όμως οι μόνοι που διαδηλώνουν. Τα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη ένωσαν λούμπεν στοιχεία γηπέδων με βίαιες μειοψηφίες. Εκτοξεύτηκαν πάνω από 500 μολότοφ. Καταστολή είναι και αυτή; Ποιος ασκεί τελικά βία; Συμμετείχατε στην πορεία της Νέα Σμύρνης. Ποιος σας κατέστειλε; Ποιος χάλασε την εικόνα της δικής σας διαμαρτυρίας; Ποιος κερδίζει με λόγια αστήρικτα περί καταστολής βίας χούντας και δεκαετίας 50;
Μόνο λούμπεν στοιχεία και κόμματα που δεν έχουν επιχειρήματα και τίποτα να πουν. Δεν ανήκετε σε αυτά τα κόμματα αλλά μερικές φορές μιλάτε την γλώσσα τους. Δεν έχουμε να κάνουμε με λαϊκό κίνημα, ούτε με αγανακτισμένους. Οι μισές πορείες ήταν για τον Κουφοτνίνα. Στα πανεπιστήμια γίνονται καταλήψεις από ακραία στοιχεία όπου οι μισοί και πλέον δεν είναι φοιτητές".
Αναφερόμενος στον τρόπο που λειτουργεί η αστυνομία σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά: "Στην Ελλάδα έχουμε τα ηπιότερα μέσα καταστολής. Δεν έχουμε πλαστικές σφαίρες, αστυνομικούς σκύλους άλογα κ.α. Εχομε τα λιγότερα μέτρα καταστολής στην Ευρώπη και τα λιγότερα περιστατικά αυθαιρεσίας. Βλέπουμε σε Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία βίαιες καταστάσεις. Ας πάψουμε για μικρούς λόγους να βάζουμε μεγάλες τρικλοποδιές στην φήμη της χώρας μας".

Για τα περιστατικά αστυνομικής βίας
Για τα περιστατικά αστυνομικής βίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης τα χαρακτήρισε απαράδεκτα και προσθεσε:
"Επιχειρούμε να περιορίσουμε τα περιστατικά στο ελάχιστο και να αναδείξουμε όλα τα ζητήματα με στόχο να αποδοθούν ευθύνες. Δεν υποτιμώ το γεγονός που έγινε στην Ν. Σμύρνη. Δεν λέω ότι είναι μοναδικό. Πάντα θα υπάρχει κίνδυνος . Το ζήτημα είναι η συχνότητα και η έκταση και τι μέτρα παίρνουμε".
Ο κ. Παφίλης στην τοποθέτησή του ανέφερε: "Η κυβέρνηση πέρασε νομοσχέδια που τσάκισε τον λαό και την ίδια στιγμή του ζητά να μην διαμαρτύρεται. Οι χιλιάδες νέοι και νέες δεν βγήκαν για να βάλουν φωτιές και να κάνουν καταστροφές. Αυτά τα κάνουν γνωστές ομάδες για τις οποίες η αστυνομία δεν έχει ενδιαφέρον. Ακούμε για την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ που είναι σαν το τέρας του Λοχ Νες. Όλοι ακούνε να υπάρχει αλλά κανείς δεν το βλέπει. Τρεις και ο κούκος είναι" είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
Η πολιτική κόντρα για τις διαδηλώσεις
Η υπόθεση έχει πάρει σαφείς πολιτικές διαστάσεις καθώς τις τελευταίες ημέρες είναι αλλεπάλληλες οι επιθέσεις της κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις που οργανώνει εν μέσω της πανδημίας. Προ ημερών η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε ότι το τελευταίο Σαββατοκύριακο ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε 31 συγκεντρώσεις σε πλατείες όλης της χώρας, αγνοώντας πλήρως τα υγειονομικά μέτρα.
"Συνολικά από τις αρχές Φεβρουαρίου συνδιοργάνωσε, υποστήριξε, προσκάλεσε και συμμετείχε σε 151 πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, υπέρ του Κουφοντίνα ή με άλλες αφορμές, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση. Τη στιγμή που χλευάζει τις προσπάθειες της κοινωνίας κατά της πανδημίας, πάει πολύ να κουνάει και το δάχτυλο! ΣΥΡΙΖΑ: συνώνυμο της υποκρισίας!", τόνισε η ΝΔ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook έστρεψε τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας και ζήτησε την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, τονίζοντας ότι παρότι διανύουμε τον πέμπτο μήνα σε lockdown "η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι απελπιστική, ίσως στη χειρότερη στιγμή του από την αρχή της πανδημίας".
Κάλεσε ον πρωθυπουργό να σταματήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας "και να ασχοληθεί με το δύσκολο δρόμο της εξεύρεσης ουσιαστικών λύσεων".
"Να ξεχάσει, έστω για λίγο, το φανατισμό του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και να ασχοληθεί με τις ζωές και την υγεία των πολιτών αυτής της χώρας", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr