Από τη Βουλή στο ΕΣΥ: Τι λένε οι βουλευτές - γιατροί που επιστρατεύονται εθελοντικά στη μάχη κατά του κορονοϊού

Μιλούν οι βουλευτές – γιατροί που θα εργασθούν εθελοντικά στο ΕΣΥ προκειμένου να συνδράμουν στη μάχη κατά του κορονοϊού.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ως αυτονόητο χρέος και καθήκον, περιγράφουν οι βουλευτές – γιατροί τους λόγους για τους οποίους έθεσαν εαυτόν στη διάθεση του ΕΣΥ (Εθνικού Συστήματος Υγείας) μέσα στην υγειονομική κρίση του κορονοϊού που διέρχεται η χώρα.

Τα μέλη του Κοινοβουλίου, που ετοιμάζονται να φορέσουν ξανά την ιατρική τους μπλούζα, εφόσον κληθούν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, εξηγούν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι ο μόνος λόγος που τους οδηγεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι η αίσθηση του καθήκοντος και τίποτε άλλο, αφού δηλώνουν ότι θα εργασθούν εθελοντικά.

Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ) - Πνευμονολόγος

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος ανέλαβε ήδη εθελοντική υπηρεσία ως ιατρός πνευμονολόγος στο πολύ βεβαρημένο νοσοκομείο της Λάρισας, από την στιγμή που ζήτησε την αναστολή των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων, τόνισε ότι είναι αυτονόητο για εκείνον το καθήκον να προσφέρει δίπλα και μαζί με τους συναδέλφους του, που δίνουν την μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες, προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες, που προκύπτουν από την έλευση της πανδημίας.

Χρήστος Κέλλας (ΝΔ)

"Την ώρα που το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται στην κορύφωση, που καθημερινά νοσούν εκατοντάδες συμπολίτες μας και οι υγειονομικοί συνάδελφοι υπερβαίνουν τον εαυτό τους στα νοσοκομεία, θεωρώ αυτονόητο να βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια", λέει και ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας και στέλνει το μήνυμα: "Κανείς δεν περισσεύει σε αυτόν των αγώνα".

Βασίλης Γιόγιακας (ΝΔ) – Καρδιολόγος

Ο Βασίλης Γιόγιακας (βουλευτής της ΝΔ – καρδιολόγος) τονίζει ότι "ως μάχιμος γιατρός" – αφού καθόλη την κοινοβουλευτική του θητεία δεν έχει εγκαταλείψει το λειτούργημά του – "βλέποντας την λαίλαπα της πανδημίας και το σύστημα Υγείας να έχει φτάσει στα όριά του, υποχρέωσή μου να συμβάλλω κι εγώ, με τις όποιες δυνάμεις μου, στην αντιμετώπιση της κρίσιμης αυτής κατάστασης βοηθώντας τους συνανθρώπους μου που νοσούν".

Κωνσταντίνος Μπλούχος (ΝΔ) - Χειρουργός

Ο χειρουργός Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο οποίος εκλέγεται στον νομό Δράμας με την ΝΔ, επισημαίνει πως "έκανε κάτι που το θεώρησε αυτονόητο" και χαρακτηριστικά αναφέρει: "Υπηρέτησα το ΕΣΥ όλα μου τα χρόνια και θα εξακολουθήσω να το υπηρετώ. Στην συγκεριμένη συγκυρία είναι το ίδιο αυτονόητο και καθαρό όσο πρέπει να είναι το μήνυμα "Μένουμε σπίτι – Μένουμε ασφαλείς". Προσθέτει δε, ότι απαιτείται συστράτευση όλων των υγειονομικών δυνάμεων, αφου "Δεν είναι θέμα επιλογών, ούτε θέμα εναλλακτικού δρόμου, παρά είναι μονόδρομος η νίκη μας σε ένα ενιαίο και αραγές μέτωπο".

Νεοκλής Κρητικός (ΝΔ) – Χειρουργός

Ο Νεοκλής Κρητικός (βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ – χειρουργός) παρατηρεί ότι "είναι χρέος οποιουδήποτε Έλληνα, και πολύ περισσότερο ενός γιατρού να είναι κοντά στους αρρώστους και να προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί, για να ξεπεράσει η πατρίδα μας την πανδημία". Εύχεται δύναμη και κουράγιο και τονίζει "θα το ξεπεράσουμε".

Όλγα Γεροβασιλη (ΣΥΡΙΖΑ) – Ακτινοδιαγνώστρια

Η Όλγα Γεροβασιλη (Γραμματέας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – ακτινοδιαγνώστρια), τονίζει ότι "Πέρα από την πολιτική μας δράση, που έτσι και αλλιώς έχει έναν ισχυρό ρόλο αυτή την περίοδο, το σύνολο των βουλευτών-γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορετικές ειδικότητες, είμαστε στην διάθεση του σχεδιασμού του υπουργείου προκειμένου να υποστηρίξουμε τις υπηρεσίες του ΕΣΥ με βάση τις ανάγκες, όπως ενημέρωσα με επιστολή μου τον υπουργό Υγείας". Η βουλευτής Άρτας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας και μπροστά σε αυτό κανένας μας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος. "Οι συνάδελφοί μας γιατροί δοκιμάζονται στα νοσοκομεία της χώρας. Δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, με τραγικές ελλείψεις χωρίς να μπορούν να κάνουν με ασφάλεια την δουλειά τους. Εξέπεμψαν το σήμα της συστράτευσης και βεβαίως εμείς ως γιατροί δεν μπορούμε παρά να ανταποκριθούμε, ενώ η κυβέρνηση οφείλει να προβεί άμεσα σε προσλήψεις και ενίσχυση του ΕΣΥ".

Νίκος Ηγουμενίδης (ΣΥΡΙΖΑ) - Καρδιολόγος

"Το θεωρώ απολύτως φυσικό να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως γιατρός. Από το πρώτο ακόμη κύμα της πανδημίας, στις 19 Μαρτίου κατέθεσα την αίτησή μου στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια και τέθηκα στην διάθεση του ΕΣΥ. Δεν γίνεται να περνάει η χώρα μας μια τέτοια υγειονομική κρίση και να μην συμμετέχεις. Δεν συνέδεσα ποτέ την προσφορά μου με την βουλευτική μου ιδιότητα. Κι αυτός είναι ο λόγος που δεν δημοσιοποίησα το γεγονός" λέει από την πλευρά του και ο επεμβατικός καρδιολόγος, βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηγουμενίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην διάθεση του ΕΣΥ έχουν επίσης τεθεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Μάρκου, ενδοκρινολόγος καθηγητής, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ρευματολόγος, Γιάννης Μουζάλας, γυναικολόγος χειρουργός – μαιευτήρας, Ανδρέας Ξανθός, μικροβιολόγος, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, παθολόγος, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, δερματολόγους, Παύλος Πολάκης, γενικός Χειρουργός – εντατικολόγος και Μερόπη Τζούφη Μερόπη, αν. καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας.

Ανδρέας Πουλάς (ΚΙΝΑΛ) - Νεφρολόγος

Από το ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής που εξέφρασε την βούληση να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες, είναι ο νεφρολόγος ιατρός, Ανδρέας Πουλάς, ο οποίος εκλέγεται στην Αργολίδα. Όπως εξηγεί για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση "Από την στιγμή που δώσαμε τον όρκο του Ιπποκράτη οφείλουμε να τον τηρήσουμε. Η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν αόρατο εχθρό και κανένας δεν μπορεί να λείψει. Χωρίς πολλά λόγια και χωρίς τυμπανοκρουσίες όλοι οφείλουμε να δουλέψουμε και να προσφέρουμε τα μέγιστα στις νοσοκομειακές δομές που μπορούμε και σε ότι κι αν κληθούμε", αναφέρει.

Μαρία Αθανασίου (Ελληνική Λύση) - Γυναικολόγος

Και η Μαρία Αθανασίου η μοναδική ιατρός στην ΚΟ της Ελληνικής Λύσης (είναι γυναικολόγος) διακρίνει και κάτι καλό μέσα στην κατάσταση που βιώνει η χώρα. Όπως λέει χαρακτηριστικά: "Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ο ιός θα μας φέρει πιο κοντά. Διότι θα καλλιεργηθεί ο εθελοντισμός ενώ το κράτος θα ενισχύσει το ΕΣΥ, στο οποίο καταφεύγουμε όλοι στα δύσκολα περιστατικά". Εξηγεί ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα χρημάτων για την συμβολή της αυτή την ώρα στον τομέα της Υγείας παρά αναφέρει πως "Είναι θέμα συμπεριφοράς. Είναι θέμα συνείδησης. Είναι θέμα προσφοράς προς τον συνάνθρωπό μας. Και είναι και κάτι άλλο: Το παράδειγμα που δίνουμε στις νεώτερες γενιές".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ 18 Ιαν 2021 | 18:44

Θεοδωρίδου για θανάτους στη Νορβηγία: Δεν υπάρχει συσχέτιση με τα εμβόλια κορονοϊού - Στους 33 οι νεκροί

Οι αρχικές αναφορές από τη Νορβηγία προκάλεσαν ανησυχία καθώς ο κόσμος αναζητά πρώιμα σημάδια πιθανών παρενεργειών από τα εμβόλια.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 18 Ιαν 2021 | 18:01

Κορονοϊός: Έχουν κλειστεί 372.243 ραντεβού για εμβόλιο - Σε ποια νησιά θα εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι ταυτόχρονα

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 84.831 πολίτες στη χώρα - Η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Ιαν 2021 | 17:56

Κορονοϊός: 138 νέα κρούσματα στην Αττική - Στο "επίκεντρο" και ο Πειραιάς - Ο χάρτης της διασποράς

Η Αττική κατέγραψε 137 κρούσματα κορονοϊού με τα περισσότερα να εντοπίζονται στον Κεντρικό Τομέα και στον Πειραιά. Μόλις 35 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 Ιαν 2021 | 17:39

Κορονοϊός: 320 νέα κρούσματα σήμερα - 19 θάνατοι και 322 διασωληνωμένοι

Σήμερα Δευτέρα 21/01 τα νέα κρούσματα είναι 320, οι θάνατοι 19 και οι διασωληνωμένοι 322 - Η κατάσταση όπως φαίνεται αποσυμφορείται

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 18 Ιαν 2021 | 17:01

Συγκίνηση: Αντί για στεφάνια κηδείας για τον φίλο τους, μάζεψαν χρήματα για αναπνευστήρες, στολές και μόνιτορ για τις ΜΕΘ

Αντί για στεφάνια κηδείας για τον φίλο του Γιάννη Σταματίου που πέθανε από κορονοϊό, μάζεψαν χρήματα για να ενισχύσουν τις ΜΕΘ

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 18 Ιαν 2021 | 16:01

Κοντοζαμάνης: Θα γίνονται έξι αντί για πέντε εμβόλια για τον κορονοϊό ανά φιαλίδιο της Pfizer - Με τη χρήση ειδικής σύριγγας

Από κάθε φιαλίδιο της Pfizer θα γίνονται έξι εμβόλια και όχι πέντε που ίσχυε μέχρι σήμερα ανακοίνωσε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ 18 Ιαν 2021 | 15:39

Γυμνάσια και Λύκεια: Στόχος να ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου- Θα κριθεί τις επόμενες 10 ημέρες από τα κρούσματα

Το πώς θα κινηθούν τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες θα κρίνει και το άνοιγμα των σχολείων την 1η Φεβρουαρίου

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 18 Ιαν 2021 | 14:22

Καμπανάκι ΠΟΥ για τη διανομή των εμβολίων για τον κορονοϊό: Μοιράστε πιο δίκαια τις δόσεις

Είμαστε στο χείλος μιας "καταστροφικής ηθικής αποτυχίας" αναφέρει ο ΠΟΥ για το θέμα της διανομής των εμβολίων για τον κορονοϊό

ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΜΟΝΟ 46 ΠΟΛΙΤΕΣ 18 Ιαν 2021 | 13:53

Κορονοϊός: Οι 85χρονοι αψήφησαν το χιόνι- Εμβολιάστηκε το 95% όσων είχαν κλείσει ραντεβού

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 3.777 πολίτες είχαν επιβεβαιώσει το ραντεβού τους για το Σάββατο, εκ των οποίων προσήλθαν οι 3.585, ποσοστό που αγγίζει το 95%.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 18 Ιαν 2021 | 13:25

Κορονοϊός: Η Βρετανία εμβολιάζει 140 ανθρώπους το λεπτό- Πλησιάζουν τα 4 εκατομμύρια οι εμβολιασθέντες

Αγώνας δρόμου για τον εμβολιασμό των πολιτών για τον κορονοϊό στη Βρετανία

ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ 18 Ιαν 2021 | 13:08

Κορονοϊός- Επιτροπή εμβολιασμού: Όσοι νοσήσαν μπορούν να περιμένουν ως και 90 ημέρες για να εμβολιαστούν

Η επιτροπή εμβολιασμού ενημερώνει πως όσοι ασθένησαν με κορονοϊό μπορούν,. εάν θέλουν, να περιμένουν ως και 90 ημέρες πριν κάνουν το εμβόλιο.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ 18 Ιαν 2021 | 13:03

Κορονοϊός: Περισσότεροι εξωνοσοκομειακοί θάνατοι σε μέρη που χτυπήθηκαν περισσότερο από την πανδημία

Η μελέτη αποκαλύπτει ότι οι εξωνοσοκομειακοί θάνατοι ακολουθούν τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων του κορονοϊού.

ΧΩΡΙΣ ΤΕΣΤ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ 18 Ιαν 2021 | 13:02

Πάτρα: Μεγάλη διασπορά κορονοϊού σε παθολογική του "Αγίου Ανδρέα" - Καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ

Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 44χρονης μητέρας η οποία εισήχθη στην κλινική με λευχαιμία και στη συνέχεια διαγνώστηκε με κορωνοϊό.