Από την «Aριστερά του Κυρίου» στον «πόλεμο των ράσων»

Η νέα κρίση στις σχέσεις εκκλησίας - κυβέρνησης μπορεί να βλάψει την θαυμαστή σχέση που έχουν εγκαθιδρύσει Τσίπρας και Ιερώνυμος;

Από την «Aριστερά του Κυρίου» στον «πόλεμο των ράσων»

Μπορεί να γίνει το επίμαχο νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση φύλου η θρυαλλίδα που θα ανατινάξει την «θαυμαστή» σχέση που έχουν χτίσει ο - κατά δήλωση του- άθεος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής της εκκλησίας της Ελλάδας κ. Ιερώνυμο;

'Αριστοι γνώστες του εκκλησιαστικού παρασκηνίου και προσεκτικοί ...μελετητές της προϊστορίας των σχέσεων του Αλέξη Τσίπρα και του κ. Ιερώνυμου απαντούν: ούτε μία στο εκατομμύριο.

Πρωθυπουργός και αρχιεπίσκοπος διατηρούν μια πνευματική σχέση ( κατά δήλωση του κ. Ιερώνυμου) που μετράει ήδη πολλά χρόνια ( από όταν ο κ.Τσίπρας ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης) και πέρασε αρκετά τέστ αντοχής.

Από την «Aριστερά του Κυρίου» στον «πόλεμο των ράσων»

Η μάχη για τα θρησκευτικά, οι λυγμοί του Καμμένου και η «θυσία» Φίλη

Η νέα εμπλοκή στις σχέσεις της εκκλησίας με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει ούτε την ένταση ούτε το βάθος των «μαχών» που προηγήθηκαν όταν το 2015 ο Νίκος Φίλης ως υπουργός παιδείας επιχείρησε να βάλει χέρι στο μάθημα των θρησκευτικών. Σε εκείνη τη «ιερή μάχη» είχε εμπλακεί προσωπικά ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με αλλεπάλληλες επισκέψεις και συσκέψεις στο Μαξίμου.

Ηταν Οκτώβριος του 2016 όταν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η συνοδεία του έφτασαν στο Μαξίμου για την σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη προκειμένου να βρουν λύση στο θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία. Παρών και καταλύτης στη συνάντηση ο κυβερνητικός εταίρος του κ Τσίπρα και υπουργός άμυνας ο Πάνος Καμμένος.

Από την «Aριστερά του Κυρίου» στον «πόλεμο των ράσων» - εικόνα 2

Τη ζημιά που κινδύνευε να επέλθει στη σχέση Μαξίμου - Εκκλησίας έσωσε με τους... λυγμούς του και μια πρωτοφανή δήλωση ( δεν την διέψευσε ποτέ) ο Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έριξε στα πόδια του αρχιεπισκόπου την τύχη της κυβέρνησης λέγοντας: «Μακαριότατε, αν εσείς μου ζητήσετε να ρίξω την κυβέρνηση, να ξέρετε ότι θα το κάνω. Να ξέρετε, όμως, ότι αυτό δεν είναι υπέρ του έθνους. Ο μόνος που θα ωφεληθεί είναι η Τουρκία».Ο αρχιεπίσκοπος έφυγε απολύτως ικανοποιημένος από τις δεσμεύσεις Τσίπρα και Καμμένου. Ο Νίκος Φίλης όμως δεν πειθάρχησε επαρκώς στα συμφωνημένα για τα θρησκευτικά και τελικώς θυσιάστηκε. Την θέση του πήρε ο μη συγκρουσιακός Κ. Γαβρόγλου ενώ και ο Π. Καμμένος έβαλε στο υπουργείο παιδείας εκκλησιαστικό τοποτηρητή τον Κώστα Ζουράρι.

Αριστερά, πατρίδα, εκκλησία μαζί στον Αη Στράτη

Η εξομάλυνση των σχέσεων Τσίπρα και Ιερώνυμου μετά την θύελλα των θρησκευτικών επιστεγάστηκε με μια κοινή επίσκεψη τους στον Αη Στράτη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου του 2016. Στον τόπο εξορίας αριστερών και το Μουσείο της Δημοκρατίας ο Ιερώνυμος έδωσε το στίγμα του στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Κύριε πρωθυπουργέ υπάρχει αναβρασμός και πρέπει να προλάβουμε. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μας. Να βάλουμε πλάτη. Δεν είναι καιρός να υπονομεύει ο ένας τον άλλο».

Από το φθινόπωρο του 2016 επήλθε ηρεμία στις σχέσεις της εκκλησίας και της κυβέρνησης παρά τις επιμέρους «αψιμαχίες» υπουργών και βουλευτών με μητροπολίτες και παπάδες για την υποδοχή του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους, την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης, την καύση των νεκρών και την υποδοχή του Αγίου Φωτός με τιμές αρχηγού κράτους!

Τα «παιχνιδίσματα» με το φύλο

Η ρύθμιση για την νομική αναγνώριση φύλου που αναμένεται να ψηφιστεί στην ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη δεν φαίνεται ικανή να δημιουργήσει προβλήματα στον δίαυλο Τσίπρα - Ιερώνυμου.

Ο αρχιεπίσκοπος είχε κρατήσει αξιοπρόσεκτα χαμηλούς τόνους όταν είχε ρωτηθεί την περασμένη Δευτέρα μετά τον αγιασμό στην έναρξη των εργασιών της ολομέλειας του κοινοβουλίου. «Όλα αυτά είναι παχνιδίσματα. Παιχνιδίσματα είναι. Η Εκκλησία έχει τις δικές της τις θέσεις. Η πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια. Όλα τα άλλα είναι εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και το χρόνο μας» είχε αναφέρει ο κ. Ιερώνυμος.

Ο Ιερώνυμος αγιάζει Καμμένο και Τσίπρα στη Βουλή
Ο Ιερώνυμος αγιάζει Καμμένο και Τσίπρα στη Βουλή

Κατευναστική εξάλλου ήταν διαρροή- απάντηση από το Μαξίμου στην ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που ζητούσε την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου. «Οι απόψεις και θέσεις της Εκκλησίας που κατατίθενται στη δημόσια συζήτηση είναι απολύτως σεβαστές Η κυβέρνηση με παρρησία και πάντοτε μέσα από τον διάλογο συνεχίζει να επιδιώκει τομές για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, καταγωγής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Το μυστικό στη «θαυμαστή» σχέση Τσίπρα - Ιερώνυμου

Πρωθυπουργός και αρχιεπίσκοπος πέρα από την καλή προσωπική σχέση μοιράζονται και την ίδια φιλοσοφία ηγεσίας, ο πρώτος της κυβέρνησης και ο δεύτερος της εκκλησιαστικής ιεραρχίας.

Από την «Aριστερά του Κυρίου» στον «πόλεμο των ράσων» - εικόνα 4

Κι αυτό τους διευκολύνει στην συναντίληψη του αμοιβαίου οφέλους!

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ποια ατζέντα ασπάζονται οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Την προωθεί ,όποτε του είναι χρήσιμη και αφήνει τους υπουργούς και τους βουλευτές του να την υπερασπίζονται με τα επιχειρήματα που ακούει καλύτερα η εκλογική του βάση.

Το ίδιο κάνει και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος! Αφήνει στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο και στους σκληρούς μητροπολίτες ελεύθερο το πεδίο να αντιτίθενται στην κυβερνητική ατζέντα (σύμφωνο συμβίωσης, κλπ) να κοντράρονται σκληρά με υπουργούς και βουλευτές και με επιχειρήματα που ακούει το ιερό ποίμνιο.

Οταν τα πράγματα γίνονται οριακά ανοίγει ο διάυλος Μαξίμου - Αρχιεπισκοπής και τα θέματα επιλύονται.

Ο αρχιεπίσκοπος επιπλέον και σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, επιλέγει προσεκτικά και τις μάχες και το χρόνο και το πεδίο που τις δίνει.

Ο κ.Ιερώνυμος είναι ρεαλιστής και αυτό του προσδίδει προοδευτικότητα καθώς ξέρει ότι δεν μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη! Ακόμη και αυτή που η εκκλησία χαρακτηρίζει καταστροφή του νόμου του Θεού. Για το λόγο αυτό και ο αρχιεπίσκοπος δεν σήκωσε την ρομφέα του για το θέμα της νομικής αναγνώρισης του φύλου.

Την κρατάει για τη «μάχη» που θεωρεί και ελπίζει πως δεν θα χρειαστεί να δώσει απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα σε ότι σχετίζεται με τις σχέσεις εκκλησίας και κράτους στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης. Το Μαξίμου φέρεται να έχει διαμηνύσει πολλές φορές στην Αρχιεπισκοπή πως δεν είναι στις προθέσεις του ο διαχωρισμός αλλά ο διακριτός ρόλος κάτι με το οποίο δεν διαφωνεί η εκκλησία.

Για καλό και για κακό η Ιερά Σύνοδος την περασμένη Πέμπτη εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία συνιστά στην Κυβέρνηση να μην ανοίξει ζήτημα διαχωρισμού Εκκλησίας Κράτους με τη συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Οι ιεράρχες μάλιστα εν είδη προειδοποίησης ή απειλής... ενημερώνουν την κυβέρνηση πως μια τέτοια συζήτηση η Εκκλησία δε θα την κάνει με την κυβέρνηση αλλά με την Βουλή!

«Οποιαδήποτε πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος (άρθρο 110 παρ. 2) απόκειται στην πρωτοβουλία της Βουλής. Επομένως η οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό θα γίνει με διακομματική Επιτροπή των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και όχι με εκπροσώπους της Κυβέρνησης. Παράλληλα η Εκκλησία, οφείλει να ορίζει τις σχέσεις της προς την Πολιτεία με όρους κοινωνίας και όχι με όρους ιδεολογίας, δεν γνωρίζει τον όρο "χωρισμός" στην πνευματική της αποστολή, αφού δεν μπορεί να τον εφαρμόσει στην κοινωνία, έστω και αν επιβληθή μονομερώς από την Πολιτεία με ιδεολογικούς όρους, γι’ αυτό την οριστική απάντηση στο ζήτημα αυτό την δίνει πάντοτε, «θάττον ή βράδιον» ο ίδιος ο ευλαβής ελληνικός λαός…»

Η «κίνηση ματ» Ιερώνυμου μετά την εκλογή του Τσίπρα ως πρωθυπουργού

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ωστόσο διαθέτει την ίδια ευελιξία με τον Αλέξη Τσίπρα στην τακτική. Το είχε αποδείξει λίγους μήνες μετά την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση όταν βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου από τηλεοράσεως δήλωσε την πρόθεσή της εκκλησίας να προχωρήσει μαζί με το κράτος στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδα που θα προκύψουν να διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους... Ο Αλέξης Τσίπρας άρπαξε την ευκαιρία και με επιστολή του προς τον κ Ιερώνυμο αφού τον ευχαρίστησε «από καρδιάς» του πρότεινε να ενεργοποιηθεί άμεσα η Επιτροπή για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος που θα εξετάσει ενδελεχώς το θέμα...

Δια της...παραπομπής στην επιτροπή Πρωθυπουργός και αρχιεπίσκοπος «απέφυγαν» μια δυσάρεστη και για τους δυο συζήτηση για την τύχη της εκκλησιαστικής περιουσίας. Το θέμα δεν ανακινήθηκε ουδέποτε και όποτε υπήρξε η παραμικρή νύξη η ιεραρχία «δείχνει τα νύχια της» και το κοινωφελές της έργο.

Και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άφησαν όμως στην άκρη τις πάγιες απόψεις τους περί της ανάγκης φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας ή της μισθοδοσίας των ιερέων από ίδιους πόρους της εκκλησίας. Μάλιστα προσφάτως με πρωτοβουλία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε και ψηφίστηκε στην Βουλή τροπολογία που απάλλασσε από τον ΕΝΦΙΑ και τα εκτός Αγίου 'Ορους ακίνητα που ανήκουν στην μοναστική κοινότητα όπως συμβαίνει με όσα βρίσκονται εντός της Αθωνικής Πολιτείας. Η μοναστική κοινότητα έδειξε σχετική αγνωμοσύνη μπλοκάροντας πριν από λίγες μέρες την επιθυμία του πρωθυπουργού να επισκεφθεί το Αγιο Ορος με μια δικαιολογία που δεν έγινε καθόλου πιστευτή. Κάποιοι από τους ηγούμενους θυμήθηκαν ότι δεν μπορούν να τον υποδεχθούν με τιμές πρωθυπουργού διότι δηλώνει άθεος αν και είχαν ανοίξει με αγάπη τις αγκάλες τους όταν ο κ. Τσίπρας ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης και εξίσου άθεος!

Ιερώνυμος: Τον πονάω τον Τσίπρα διότι θέλει, αγωνίζεται

Ο αρχιεπίσκοπος έχει ρωτηθεί πολλές φορές για το πως η «δεξιά του Κυρίου» βρέθηκε σε τόση αγαστή σχέση με την κυβέρνηση της Αριστεράς.

« Αυτό είναι το θαύμα της Εκκλησίας, συνενώνει τους ανθρώπους, δεν αφήνει τα πάθη να δημιουργούν συγκρούσεις. 'Οταν βγάζουμε τις αιχμές, οι άνθρωποι είναι ίδιοι πάντα. Και θα ήθελα να σας πω κάτι που είναι μια ομολογία του Αρχιεπισκόπου. 'Εχω αρχίσει να μην πιστεύω σε κόμματα, πιστεύω σε ανθρώπους, και άνθρωποι καλοί υπάρχουν σε όλα τα κόμματα και κακοί σε όλα τα κόμματα» ήταν η τελευταία εξήγηση που έδωσε ο αρχιεπίσκοπος σε συνέντευξή του την περασμένη άνοιξη στο Πρωτο Θέμα.

Η αποστροφή Ιερώνυμου στην ίδια συνέντευξη «Εγώ λυπάμαι τον Τσίπρα,και λέω λυπάμαι για όλα αυτά που τραβάει...έχει διάθεση θέλει αλλά... » και οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν όταν εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός έχει πέσει σε «βάτα» έφεραν άρον άρον στο αρχιεπισκοπικό γραφείο τον Πάνο Καμμένο. Και επ΄ευκαιρία της συναντήσεως ο αρχιεπίσκοπος διευκρίνησε τι είναι τα βάτα που έμπεξε ο πρωθυπουργός.

Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως τα Βάτα είναι τα άγρια φυτά που όταν κάποιος μπλέξει σε αυτά δεν μπορεί να ξεμπλέξει. «Είπα ότι αγαπώ, σέβομαι και έχω καλή συνεργασία με τον Πρωθυπουργό και σαν πατέρας προς παιδί τον πονάω, τον λυπάμαι διότι θέλει, αγωνίζεται,προσπαθεί. Αναγκάζομαι να πω για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις ότι για μένα βάτα είναι η τρόικα, ο Σόιμπλε, το Δ.Ν.Τ. και όλοι εκείνοι οι οποίοι δεν τον βοηθούν να ξεπεράσει τα προβλήματά του».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
"ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" 25 Νοε 2020 | 20:57

Το μήνυμα Τσίπρα για τον θάνατο του Μαραντόνα - "Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ"

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε τον "Ντιέγκο των παιδικών μας αναμνήσεων".

«ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ» 25 Νοε 2020 | 19:00

"Καρφιά" ΝΔ: Ανεπαρκής η εμφάνιση Τσίπρα, απογοητεύθηκαν ακόμη και οι σύντροφοί του

Το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή δείχνει ανεπάρκεια και απογοήτευση από την εμφάνιση Τσίπρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 25 Νοε 2020 | 15:53

Βουλή: Το ανέκδοτο Τσίπρα με τις 3 επιστολές "ρίξε τα όλα στους προηγούμενους"- Η πληρωμένη απάντηση Μητσοτάκη

Ποιο ήταν το ανέκδοτο που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή και ποια ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Νοε 2020 | 15:47

Νέα σκληρή επίθεση Καμμένου στην Αρχιεπισκοπή για την "ειδική θεραπεία στον Ιερώνυμο"- Ατόπημα

Καυστική ανάρτηση του Πάνου Καμμένου για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή με αφορμή την θεραπεία που ακολουθεί ο Ιερώνυμο

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 25 Νοε 2020 | 15:47

Οι εξηγήσεις Μητσοτάκη για τη δήλωση Γεραπετρίτη για τις κλίνες ΜΕΘ και τους "περισσότερους νεκρούς"

Κάλυψη στον Γιώργο Γεραπετρίτη για τη δήλωσή του για τις κλίνες ΜΕΘ έδωσε ο πρωθυπουργός

25 Νοε 2020 | 14:19

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: "Δεν σας ζητάμε να γίνετε Μεσσίας ούτε Μωυσής- Μην σκοτώνετε την λογική"

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ 25 Νοε 2020 | 13:46

Σάλος για τη θεραπεία Ιερώνυμου: Η δήλωση Παγώνη που εξόργισε την Αρχιεπισκοπή - Τι λένε Κονιδάρης και Κοτανίδου

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Αρχιεπισκόπου μίλησε για επιστήμονες και λοιπούς παρατρεχάμενους που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΜΑΦ 25 Νοε 2020 | 12:15

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - Νέο ιατρικό ανακοινωθέν: Αρκετά ικανοποιητική η κατάσταση της υγείας του

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αναφέρει ότι η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΕΘ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ 25 Νοε 2020 | 11:51

Κορονοϊός - Κοτανίδου: Αυτή είναι η αλήθεια για το φάρμακο που δόθηκε στον Ιερώνυμο

Τέλος στη φημολογία για το φάρμακο από την Αμερική που ήρθε για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό, έβαλε η κ. Κοτανίδου.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 25 Νοε 2020 | 08:01

Πορείες Πολυτεχνείου: Η Κρατική Ασφάλεια αρχίζει έρευνα για τους Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη - Ζητά ονόματα βουλευτών

Η παραγγελία για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έφθασε στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

«ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» 24 Νοε 2020 | 20:58

Απάντηση Πέτσα σε Τσίπρα: Πλειοδοσία για όλα η αντιπολιτευτική συνταγή του

Στις κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα μας και ο υπόλοιπος κόσμος, οι πολίτες ζητούν λιγότερο λαϊκισμό και περισσότερη σοβαρότητα, αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας.

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 24 Νοε 2020 | 18:35

Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: "Η κυβέρνηση είναι ιδεολογικά αντίθετη με το Εθνικό Σύστημα Υγείας"

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ TWITTER 24 Νοε 2020 | 16:23

Έξαλλος ο Πάνος Καμμένος για την ειδική θεραπεία στον Ιερώνυμο:Ήμαρτον πια, είναι χριστιανικό αυτό;

Εξοργισμένος για την ειδική θεραπεία που ακολουθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος