Follow us

Από την κυβέρνηση "ηττημένων" στην κυβέρνηση... "τεράτων" - Τα καρφιά Μητσοτάκη σε Τσίπρα και Ανδρουλάκη

Την πολιτική "τερατογένεση" επανέφερε στον πολιτικό διάλογο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Περιοδεία του πρωθυπουργού στον Έβρο την Παρασκευή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΣΟΦΙΑ ΦΑΣΟΥΛΑΚΗ

Την πολιτική τερατογένεση επανέφερε στον πολιτικό διάλογο ο Κυριάκος Μητσοτακης στην ομιλία του απο τη Γλυφάδα, έναν όρο που ειχε χρησιμοποιήσει παλαιότερα, μιλώντας από το βήμα της ΔΕΘ για την κυβέρνηση των "ηττημένων", και το ενδεχόμενο οι Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιάνης Βαρουφάκης να συγκυβερνήσουν ελέω απλής αναλογικής.

Αν και τα δεδομένα έχουν αλλάξει και ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι αν δεν είναι νικητής των εκλογών δεν θα επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει βγάλει απο το κάδρο του πρωθυπουργού τον Αλέξη Τσίπρα και ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει πει "όχι" στην προοδευτική διακυβέρνηση που προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα τι θα φέρει το αποτέλεσμα της 21ης Μαίου, ποιοι θα είναι οι εκλογικοί συσχετισμοί και πώς θα "αντιδράσουν" οι αρχηγοί.

Και επειδή τα… μαθηματικά μπορεί να βγαίνουν, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μπορεί να αποκλειστεί μετεκλογικά ότι τα τρία κόμματα θα συγκεντρώσουν τέτοια ποσοστά, που να τους επιτρέπουν τον σχηματισμό κυβέρνησης με 151 βουλευτές.

"Για να κλείσουμε, λοιπόν τελείως την πόρτα σε ασταθείς κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν την χώρα πίσω, υπάρχει μόνο ενας δρόμος: Όλοι στην κάλπη. Ισχυρή Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη νικήτρια των εκλογων. Και μετά όλα θα πάρουν τον δρόμο τους", είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη να πάρουν θέση και εξηγήσουν πως αντιλαμβάνονται την προοδευτική διακυβέρνηση.

"Οφείλουν να εξηγήσουν με ποιους θα συνεργαστούν", συμπλήρωσε, υποστηρίζοντας ότι είναι αδήριτη ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα να υπάρχει μία σταθερή κυβέρνηση.

Από την κυβέρνηση "ηττημένων" στην κυβέρνηση... "τεράτων" - Τα καρφιά Μητσοτάκη σε Τσίπρα και Ανδρουλάκη

Σύγκριση και όχι σύγκρουση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας της πρώτης κάλπης αρχίζει εκ νέου τις περιοδείες με πρώτη στάση αύριο στον Έβρο, ενώ ακολουθούν την ερχόμενη εβδομάδα τα Γιάννενα.

Ενδιαμέσως, δεν θα λείπουν οι "βόλτες" σε περιοχές της Αττικής, όπως έγινε στο Μαρούσι πριν από λίγες ημέρες και χθες στη Γλυφάδα, με βασικό μήνυμα τη συνέπεια προεκλογικών λόγων και πράξεων κατά τη διάρκεια της 4ετούς θητείας. Το δυστύχημα στα Τέμπη, που προκάλεσε ρωγμή στην κυβερνητική εικόνα γίνεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπόσχεση για μάχη με το βαθύ κράτος και για όσα κρατούν την Ελλάδα πίσω, με τον πρωθυπουργό να μετανιώνει, όπως είχε πει στον Σταύρο Θεοδωράκη, γιατί δεν τόλμησε να πάρει γρηγορότερα κάποιες αποφάσεις.

Την ίδια ώρα στο κυβερνητικό επιτελείο κρίθηκε ότι πρέπει να προτάσσονται όλα όσα έγιναν την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ, να συγκρίνονται οι 2 τετραετίες, και να τίθεται το διλημμα εάν οι πολίτες θέλουν την Ελλάδα να πηγαίνει μπροστά ή να γυρίζει πίσω στο 2019. Μάλιστα ένα ακόμη σποτ κυκλοφόρησε αργά χθες το βράδυ από την ΝΔ, με τον "δεκάλογο" των πεπραγμένων της κυβέρνησης:

Μείωση της ανεργίας, αύξηση του κατώτατου μισθού 20%, μείωση φόρων, αύξηση των συντάξεων, ψηφιοποίηση του κράτους, διορισμοί εκπαιδευτικών είναι μερικές από τις αναφορές που γίνονται σε ένα ακομη σποτ που είδε το φως της δημοσιότητας αμέσως μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 10 Ιουν 2023 | 14:56

Εκλογές 2023: Βολιώτισσα μιλάει με τον Τσίπρα και στο τέλος του εύχεται να είναι... δεύτερος στις εκλογές [βίντεο]

Κάνοντας επίσκεψη στον Βόλο, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες

ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΝ 10 Ιουν 2023 | 14:39

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: "Την κρυφή ατζέντα του φανέρωσε ο κ. Πνευματικός

Σκληρή κριτική Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για "κρυφή ατζέντα στην υγεία"

«ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ» 10 Ιουν 2023 | 13:17

Μητσοτάκης: Η πίστη δεν φυλακίζεται στα όρια κάποιων μικρών κομμάτων - Η πίστη και η ορθοδοξία ενώνει, δεν διχάζει

Το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για το κόμμα Νίκη και τον Βελόπουλο, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ 10 Ιουν 2023 | 12:51

Δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει ποδήλατο ο Μητσοτάκης παρά το προεκλογικό "τρέξιμο" - Στον Χορτιάτη με τον Πρωταθλητή Ελλάδας

Ο Μητσοτάκης έκανε ποδήλατο στο Χορτιάτη με τον Πρωταθλητή Ελλάδας Δημήτρη Αντωνιάδη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 10 Ιουν 2023 | 12:06

Ακλόνητη η Κωνσταντοπούλου παρά τον σάλο για τα ψηφοδέλτια: Ο προπονητής της ομάδας κάποιους τους αφήνει στον πάγκο

Εξήγησε πως εκείνη πήρε την ευθύνη να διαμορφώσει τις λίστες, με κριτήριο να υπάρχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, που "δεν θα υπάρχει όμοιά της"

10 Ιουν 2023 | 11:39

Δημοσκόπηση GPO: Κυριαρχία ΝΔ με 43,9% και 160 έδρες - Στο 20,9% ο ΣΥΡΙΖΑ, στη Βουλή Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη

Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO

ΚΟΝΤΡΑ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ 10 Ιουν 2023 | 11:15

Ο Χατζηδάκης ζητάει την αποπομπή της Λινού: Είχε κάνει σχεδόν ίδιες δηλώσεις με του Πνευματικού - Θα είναι στα ψηφοδέλτια;

Ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Πνευματικού και τόνισε πως παλαιότερα η Αθηνά Λινού είχε κάνει σχεδόν ίδιες δηλώσεις για τους καρκινοπαθείς.

10 Ιουν 2023 | 09:37

Ο ΣΥΡΙΖΑ με γραβάτα και ο Νίκος Ανδρουλάκης χωρίς

Το ΠΑΣΟΚ θυμίζει ΣΥΡΙΖΑ, γιατί διεκδικεί τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο απλό.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 10 Ιουν 2023 | 08:55

Viral: Οταν η Λινού (ΣΥΡΙΖΑ) έλεγε ότι δεν παρατείνουμε τη ζωή των αγαπημένων μας αν δεν υπάρχει δυνατότητα θεραπείας

Η Αθηνά Λινού είχε χαρακτηρίσει "τρομακτική" την πρόσφατη τοποθέτηση του καθηγητή Ιατρικής και υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρου Πνευματικού

ΝΔ 10 Ιουν 2023 | 08:11

Το παρασκήνιο της αποπομπής Πνευματικού- Το πρόσωπο έκπληξη για το υπουργείο Υγείας που σκέφτεται ο Μητσοτάκης

Ο υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας αναδιπλώθηκε αμέσως με δήλωση του στο Facebook, υποστηρίζοντας ότι παρερμηνεύτηκαν όσα είπε, αλλά... δεν ήταν όπως φαίνεται αρκετό.

ΛΑΡΙΣΑ 09 Ιουν 2023 | 23:11

Τσίπρας: Αυταπάτη η απλή αναλογική- Οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις ήθελαν να μεγαλώσουν το χωράφι τους

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε από τη Λάρισα ότι "θα είμαστε μαζί σας μέχρι να σβήσει ο ήλιος" και πως "αυτή τη φορά ψηφίζουμε για τη ζωή μας".

09 Ιουν 2023 | 21:18

Με λουλούδια και χωρίς δηλώσεις στο σημείο του δυστυχήματος των Τεμπών ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με λουλούδια και χωρίς να κάνει καμία δήλωση επισκέφθηκε το σημείο της τραγωδίας των Τεμπών

ΕΠΕΝΕΒΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 09 Ιουν 2023 | 20:48

Πάτρα: Αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να καταλάβουν εκλογικό κέντρο της ΝΔ [εικόνες-βίντεο]

Οι αντιεξουσιαστές φέρονται να εγκλώβισαν άτομα που βρισκόταν στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ, ωστόσο οι ίδιοι τους ώθησαν σε φυγή με τη συνδρομή δυνάμεων της ΕΛΑΣ.