Αποφασίζει και ...χαράσσει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης

Ο Π. Καμμένος δίνει την αίσθηση, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, ότι ο ίδιος έχει δική του πολιτική στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ότι αυτό σημαίνει.

Αποφασίζει και ...χαράσσει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης

Σε απρόβλεπτο παράγοντα της κυβέρνησης και για κάποιους κυβερνητικούς παράγοντες πλέον πολιτικό «βαρίδι» εξελίσσεται ο υπουργός Πάνος Καμμένος με τα όσα πράττει το τελευταίο διάστημα ειδικά στα εθνικά θέματα, για τα οποία έχει πολλές ταυτόσημες θέσεις με τον επικεφαλής της κίνησης Πράττω και υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Οι συνεχείς δηλώσεις του Π. Καμμένου για τα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική, ειδικά σε ότι αφορά την Τουρκία, αλλά και διάφορες κινήσεις του, όπως π.χ. η πτήση με ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια, στη μνήμη των τριών πεσόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην ελληνοτουρκική κρίση το 1996, δημιουργούν εντάσεις με τη γείτονα χώρα.

Ο Π. Καμμένος δίνει την αίσθηση, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, ότι ο ίδιος έχει δική του πολιτική στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ότι αυτό σημαίνει, καθώς δίνει την αίσθηση ότι δεν επιδέχεται παρατηρήσεων, συμβουλών και παραινέσεων στα θέματα που αφορούν τον τομέα του από τον Πρωθυπουργό.

Επί της ουσίας, ο Π. Καμμένος αποφασίζει και δεν εκτελεί εντολές του Πρωθυπουργού και απλά ο Αλέξης Τσίπρας συμπαρίσταται, κάτι που συμβαίνει και με τον Ν. Κοτζιά, όπως φάνηκε και φαίνεται και στην υπόθεση του Κυπριακού, παρά τις συνεχείς διαψεύσεις, ακόμα και τις δημόσιες δηλώσεις από την πλευρά της κυπριακής κυβέρνησης.

Ο απρόβλεπτος υπουργός Εθνικής Άμυνας πολλές φορές δοκιμάζει τις σχέσεις της Ελλάδας με διάφορες χώρες, λόγω των δηλώσεών του, οι οποίες προφανώς και δεν γίνονται σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό.

Η αυτόνομη πορεία του Καμμένου

Ο Π. Καμμένος δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν περιχαρακώνεται στο ρόλο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Πεντάγωνο έκανε δηλώσεις που προκαλούσαν εντάσεις στην αρχή της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως π.χ. με τα όσα είχε πει για τους τζιχαντιστές που θα έφθαναν στο Βερολίνο σε συνδυασμό με τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης έναντι της Ελλάδας στο οικονομικό πεδίο.

Τότε είχε δημιουργηθεί μεγάλη ένταση, καθώς ο υπουργός Εθνικής πυροδότησε κύκλο εμπρηστικών δηλώσεων από την γερμανική πλευρά που θεωρούσε πολιτικό εκβιασμό τα όσα είχαν ειπωθεί, καθώς εκτιμούσαν πως εάν η Γερμανία δεν βοηθήσει την Ελλάδα, τότε η ίδια θα ήταν επί της ουσίας χαλαρή στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και άρα θα έφθαναν και τζιχαντιστές στο Βερολίνο.

Εσχάτως όμως τα όσα λέει για τα εθνικά θέματα ο Π. Καμμένος είναι η δική του γραμμή και αυτός είναι που δίνει τον τόνο, σε σημείο να κυριαρχεί η άποψη πως ο Αλ. Τσίπρας έχει παραδοθεί στο πεδίο αυτό στον κυβερνητικό του εταίρο. Λέει αυτά που πιστεύει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο με τις απόψεις του συμφωνεί και ο Πρωθυπουργός.

Και αυτό διότι μόλις το τελευταίο διάστημα έγινε αντικείμενο της σύγκρουσης Ελλάδας – Τουρκίας με κεντρικά στελέχη της τουρκικής ηγεσίας να τον εγκαλούν και να ζητούν να ανασκευάσει δηλώσεις του. Λόγω αυτής της κατάστασης έμπειροι διπλωματικοί παράγοντες θεωρούν ότι η Τουρκία δύναται να εκμεταλλευτεί αυτές τις δηλώσεις για να δημιουργήσει κλίμα στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.

Δεν είναι τυχαία η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεχμέτ Τσαβούσογλου που ζήτησε από τον Π. Καμμένο προ ημερών να έρθει στα…συγκαλά του και να συνετιστεί και να μην προκαλεί, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών ανταπάντησε να μην προκαλεί η γειτονική χώρα.

Αντίστοιχη περίπτωση με τον Κοτζιά

Το ίδιο συμβαίνει εν πολλοίς και με τον Ν. Κοτζιά, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών έχει σταθερές και πάγιες θέσεις για την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα και ως εκ τούτου είναι αυτός που θέτει το πλαίσιο για το Μέγαρο Μαξίμου που ακολουθεί σιωπηλά, ευθυγραμμισμένο πλήρως με τις απόψεις του επικεφαλής της κίνησης Πράττω.

Το ενδιαφέρον όμως με τον Π. Καμμένο είναι ότι αν και στα εθνικά θέματα και στο πεδίο που εποπτεύει είναι αυτός που χαράσσει γραμμή, υπάρχει μια κοινή γραμμή στην αντιμετώπιση της Ν.Δ. και όχι μόνο.

Η εμφάνισή του στη Βουλή κατά την συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, έδινε την εντύπωση, για μια ακόμη φορά, ότι ο Π. Καμμένος κινείται κατόπιν συμφωνίας με το Μέγαρο Μαξίμου. «Είναι σαν να είχαν μοιράσει και πάλι ρόλους.

Ο Τσίπρας έλεγε αυτά που έπρεπε έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Π. Καμμένος επέκρινε με σφοδρότητα άλλα πρόσωπα, εκτός πολιτικής, ακόμα και δημοσιογράφους» τονίζει πρόσωπο με εμπειρία. Και όπως έλεγε, επειδή το Μέγαρο Μαξίμου το ενδιαφέρει ο Π. Καμμένος να είναι ο πολύ κακός έναντι της Ν.Δ. και διαφόρων προσώπων που θεωρεί εχθρούς, γι’ αυτό και του έχει δοθεί πεδίο ελεύθερο στα ζητήματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΜΝΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 18 Οκτ 2020 | 14:36

Politico: Υπό την επιδέξια διοίκηση του Κ. Μητσοτάκη διατηρήθηκε υπό έλεγχο ο κορονοϊός

Το Politico αναφέρει πως υπό την επιδέξια διοίκηση" του Κυριάκου Μητσοτάκη διατηρήθηκε υπό έλεγχο ο κορονοϊός.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ REAL FM 16 Οκτ 2020 | 14:09

Επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας: Πρέπει να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια- Είναι δικαίωμά μας

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να ασκήσει το δικαίωμα της χώρας μας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

38% ΓΙΑ ΝΔ 16 Οκτ 2020 | 11:38

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα ΝΔ με 19,9 μονάδες - Ιστορικό χαμηλό για ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll. Πώς κρίνουν οι πολίτες κυβέρνηση και αντιπολίτευση για Χρυσή Αυγή, πανδημία και ελληνοτουρκικά.

ΜΙΑ ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΡΟΙΤΕΡ 09 Οκτ 2020 | 12:28

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για όλα: Για τον Παναθηναϊκό, το τσιγάρο και τον πατέρα του

Στην εκπομπή "Tik Talk μίλησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όπου αναφέρθηκε για όλα. Για τον Παναθηναϊκό, το τσιγάρο και τη σχέση με τον πατέρα του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ 05 Οκτ 2020 | 13:24

"Κωδικός: Επενδύσεις" - Αυτά είναι τα 17 μεγάλα επενδυτικά στρατηγικά σχέδια της χώρας ύψους 3,4 δισ. ευρώ

Στη δημοσιότητα τα 17 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους σχεδόν 3,4 δισ. ευρώ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 03 Οκτ 2020 | 18:13

Γεννηματά από Κεφαλονιά: Ο ελληνικός λαός άφησε τη Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής και η ΝΔ την ξαναφέρνει

Αναφερόμενη στον διορισμό της κ. Ζαρούλια στη Βουλή, τον χαρακτήρισε ως απαράδεκτο γεγονός.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ 02 Οκτ 2020 | 21:58

ΔΝΤ: Προβλέπει ύφεση 9,5% φέτος και ανάκαμψη 5% του χρόνου - Εύσημα στην κυβέρνηση

Στη δημοσιότητα οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία – Ύφεση φέτος, ανάκαμψη το 2021-2022

«ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΙΕΖΕΤΑΙ» 01 Οκτ 2020 | 14:14

Ηλιόπουλος για καταλήψεις: Μια κυβέρνηση που καταφεύγει σε καταστολή και συκοφαντία, δείχνει αποσταθεροποίηση

Η κυβέρνηση συκοφαντεί ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ 01 Οκτ 2020 | 07:36

Γιατί θύμωσε ο Μητσοτάκης και χτύπησε προειδοποιητικά καμπανάκια – Ποιοι υπουργοί "βγάζουν έξω την ουρά τους"

Η εικόνα που δόθηκε από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη προς την κοινωνία, η οποία αυτή την περίοδο δοκιμάζεται, δεν άρεσε στον πρωθυπουργό.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 28 Σεπ 2020 | 12:52

Ηλιόπουλος: Ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ

Η κυβέρνηση σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η κοινωνία, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 27 Οκτ 2020 | 20:56

Παναγιωτόπουλος-εξοπλιστικό: Τετραπλασιάζονται τα ποσά για την άμυνα το 2021 - Με τι ενισχύεται η Ελλάδα

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι ο Προϋπολογισμός για το εξοπλιστικό του 2021 θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

ΤΙ ΕΙΠΕ 27 Οκτ 2020 | 20:19

Ο Ρούτε απευθύνεται στον Ερντογάν μπροστά στις κάμερες: "Εχω ένα μήνυμα και είναι απλό" [Βίντεο]

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός απευθύνθηκε απευθείας στον Ερντογάν, μπροστά στον τηλεοπτικό φακό και ενώπιον πολλών Ολλανδών δημοσιογράφων.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 27 Οκτ 2020 | 20:02

Σακελλαροπούλου: Η ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης μας γεμίζει θαυμασμό και κεντρίζει τη συνείδηση μας [Εικόνες]

"Περιηγήθηκα στην ιστορία μιας κοινότητας που πλούτισε την πόλη με πολιτισμό και επιχειρηματικό δαιμόνιο αλλά δοκιμάστηκε σκληρά", δήλωσε η Κατ.Σακελλαροπούλου.