Την έναρξη της συνεργασίας με τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή της γαλλικής τηλεόρασης, Νίκο Αλιάγα ο οποίος θα παρουσιάσει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ανακοίνωσε η ΕΡΤ. Η συνεργασία ξεκινά με μια αποκλειστική συνέντευξη του Γάλλου προέδρου Μακρόν στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του ΄21.
Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η δημόσια τηλεόραση, ο Νίκος Αλιάγας που εντάσσεται στο δυναμικό της, θα συμμετέχει σε ειδικά τηλεοπτικά πρότζεκτ ή και καλύπτοντας δημοσιογραφικά μείζονος σημασίας διεθνή γεγονότα.
Η συνεργασία των δύο πλευρών θα ξεκινήσει με τη μετάδοση αποκλειστικής συνέντευξης με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, την οποία εξασφάλισε ο Νίκος Αλιάγας για την ΕΡΤ. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 την Τετάρτη 24 Μαρτίου, στο βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού στις 21:00.
Παρουσιάζει και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου με τη Σοφία Κορμά
Ο Νίκος Αλιάγας όπως έχει γίνει γνωστό, θα παρουσιάσει και την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η οποία θα έχει υψηλούς προσκεκλημένους όπως ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, με τη συζύγό του, Βλαντλένα κ.α.
Στο πλευρό του στην παρουσίαση, Σοφία Κορμά, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η αρχισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας, με καταγωγή από την Καλαμάτα και σπουδές στην ΑΣΟΕΕ, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια την εκπομπή "Αρετή και Τόλμη" στην κρατική τηλεόραση.