Απορρίφθηκε η πρόταση για Εξεταστική - Άγρια κόντρα στη Βουλή

Προηγήθηκε σκληρή αντιπαράθεση των βουλευτών της αντιπολίτευσης

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Απορρίφθηκε η πρόταση για Εξεταστική - Άγρια κόντρα στη Βουλή

Απορρίφθηκε με 151 ψήφους η σύσταση για εξεταστική επιτροπή στη Βουλή για τον Πάνο Καμμένο.Η πρόταση απορρίφθηκε με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Υπέρ της πρότασης της ΝΔ ψήφισανοι 122 βουλευτές της αντιπολίτευσης, πλην των βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων, που απουσίασαν από την ψηφοφορία. Στην ψηφοφορία δεν μετείχε ο Πάνος Καμμένος, ενώ απουσίαζε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Παπαδόπουλος.

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για τις συνομιλίες του υπουργού Άμυνας με τον ισοβίτη Ε. Γιαννουσάκη για την υπόθεση του πλοίο Noor 1 συγκέντρωσε τις ψήφους 122 βουλευτών σε σύνολο 273 παρόντων.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε το πρωί στην Ολομέλεια και τα είχε όλα εντάσεις, αιχμές, προσωπικές αναφορές, βέλη και καρφιά.

Προηγήθηκε σκληρή αντιπαράθεση των βουλευτών της αντιπολίτευσης κατά του Πάνου Καμμένου κατά τη διάρκεια της συζήτηση της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής από το πρωί που ξεκίνησε η διαδικασία.

Διαβάστε επίσης Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά Καμμένου

Καυγάς Πάνου Καμμένου – Ντόρας Μπακογιάννη

Η αναφορά του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Πάνου Καμμένου στη σχέση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη με την κ. Μπακογιάννη και τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο, προκάλεσε μια δριμύτατη αντιπαράθεση στη λήξη της μαραθώνιας συνεδρίασης για την εξεταστική.

"Έχω μάθει ότι το κοινοβούλιο έχει μια βασική αρχή, τον διάλογο. Και ομολογώ ότι μου έκανε αλγεινή εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός της χώρας και ο κ. Καμμένος μιλούν τελευταίοι, διότι φοβούνται τις απαντήσεις" σχολίασε η κ. Μπακογιάννη. "Επειδή είμαι λίγο πιο παλιά εδώ μέσα, τζάμπα μάγκας είναι εκείνος που σηκώνεται από κει και προκαλεί να γίνει προκαταρκτική επιτροπή και στην εξεταστική κρύβεται πίσω από τις φούστες του κυρίου Τσίπρα", είπε η Ντόρα Μπακογιάννη. Στις σφοδρές αντιδράσεις από τα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η κ. Μπακογιάννη συνέστησε "ψυχραιμία" για να διορθώσει τη "φούστα", με "τα παντελόνια του κυρίου Τσίπρα, αν αυτό ενοχλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ".

"Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι είμαι φίλη με τον κ. Μαρινάκη. Τον διόρθωσα. Είμαι κουμπάρα του από το 1996. Με έχει παντρέψει και έχω βάλει λάδι στο γιο του, ο οποίος είναι σήμερα 18 ετών. Αλλά επειδή εγώ από το 1996 είμαι στη Νέα Δημοκρατία, θυμάμαι πάρα πολύ καλά τις εξαιρετικές σχέσεις του κ. Καμένου με τον Μαρινάκη! Και σας διαβεβαιώ ότι εγώ μεν είχα κοινωνικές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη, και είναι γνωστό σε όλους, αλλά ο κ. Καμμένος ο οποίος δεν είχε αυτού του είδους την κουμπαριά με τον κ. Μαρινάκη, τον επισκέπτετο πολλές φορές στο γραφείο του. Έτσι δεν είναι κύριε Καμμένε; Εσείς και όταν βρισκόσασταν σε αδυναμία, τώρα τελευταία, στέλνατε και τη σύζυγο να τον επισκεφθεί κύριε Καμμένε. Έτσι δεν είναι; Και επειδή θα σας πρότεινα να είστε προσεκτικός, διότι στη ζωή αυτή, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κύριε Καμμένε, και επειδή τα νταηλίκια καλό είναι να μπορεί κανένας να τα υποστηρίξει και άλλως πως, με προσοχή, με σεβασμό και ότι έχετε να πείτε, επειδή παλιά σας έδινα και καμία συμβουλή, αν έχετε στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία, θα σηκωθείτε και αυτό που είπατε από αυτό το έδρανο, θα το πείτε τώρα σε όλους. Και θα πείτε ‘ψηφίστε την εξεταστική' , για να μην γίνετε εσείς ρόμπα", είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

"Κυρία Μπακογιάννη, τον κ. Μαρινάκη τον συνάντησα ενώπιον σας, ενώπιον του κ. Γιακουμάτου και άλλων συναδέλφων, σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή, με τον κ. Πατέρα. Αυτή ήταν η φορά που τον συνάντησα", απάντησε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και πρόσθεσε: "η γυναίκα μου δεν τον συνάντησε ποτέ. Τον μόνο που συνάντησε εν συνεχεία ήταν τον κ. Κουρτάκη και όταν έκανε την περίφημη εκπομπή στα Παραπολιτικά, ήρθε και ο κ. Μαρινάκης να χαιρετίσει. Αυτές ήταν οι συναντήσεις. Ακούστε κυρία Μπακογιάννη...πέστε μας εκείνο το εκατομμύριο στο Λονδίνο, που σας βρήκαν στο πόθεν έσχες, μήπως έφυγε από ναυτιλιακή που συστέγαζεται ο κ. Μαρινάκης; Φέρτε πίσω τα κλεμμένα και αφήστε τη λάσπη σε εμένα!".

"Κύριε πρόεδρε, εμένα δεν με εκπλήσσει η χυδαιότητα του κυρίου Καμμένου" απάντησε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε: "επειδή ακούει ο ελληνικός λαός όμως έχω την υποχρέωση να θυμίσω ότι όταν έγινε η ιστορία με το πόθεν έσχες, όπου αναρωτήθηκαν αν αυτό το ένα εκατομμύριο ήταν μετοχές ή μετρητά, εγώ κύριε Καμμένε, επειδή εγώ φοράω παντελόνια, προσήλθα σε αυτή τη Βουλή και ζήτησα από έναν-έναν τους συναδέλφους να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας μου. Και επειδή ο Μανώλης Γλέζος ζει, ήρθε και με ρώτησε. Μου λέει μα θέλεις να ψηφίσουμε όλοι υπέρ της άρσης ασυλίας σου; και είπα ‘ναι'. Και πήγα στο δικαστήριο και αθωώθηκα πανηγυρικά και φάνηκε ότι ήταν μια στημένη πολιτικά υπόθεση. Μια υπόθεση κύριε Καμμένο που δεν μπήκε στο αρχείο, υπήρξε από τη ναυτιλιακή δραστηριότητα του άνδρα μου. Αυτό είναι γνωστό σε όλους. Εσείς όμως προσέξτε κύριε Καμμένε, διότι εμένα με έχουν ψάξει άνθρωποι άλλου επιπέδου. Σας διαβεβαιώ, πριν και μετά το Βουκουρέστι, με ψάξανε άνθρωποι όχι του δικού σας επιπέδου. Δεν έχω λοιπόν τίποτα να φοβηθώ. Εσείς όμως με τον τρόπο που έχετε μαζέψει τα λεφτά σας, προσέξτε, διότι μιλήσατε και τα πρακτικά γράψανε. Δεν υπάρχει χειρότερο να μην έχεις το θάρρος να πεις σε αυτούς τους ατυχείς συναδέλφους (σ.σ. δείχνει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ), που οι μισοί από αυτούς είναι μουγκοί σήμερα, ότι τους δίνεις τη δυνατότητα να ψηφίσουν υπέρ της εξεταστικής".

"Τα χρήματα του χαμένου εκατομμυρίου της κυρίας Μπακογιάννη πήγαν από ναυτιλιακή εταιρεία η οποία κατά τύχη είχε έδρα τις εταιρείες του κ. Μαρινάκη", σχολίασε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και πρόσθεσε "ότι αυτό αρκεί να γίνει μια εξεταστική όταν ολοκληρώσει αυτή την έρευνα η δικαιοσύνη, για να δούμε ποιος είχε σχέση με ποιον".

Στα άκρα

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, εκτυλίχθηκε κατόπιν της τοποθέτησης του πρώτου στην ολομέλεια της Βουλής.

Καθώς ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στα όσα ο κ. Γεωργιάδης τον κατηγόρησε, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ζήτησε και έλαβε τον λόγο για να απαντήσει επί προσωπικού. Ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε την απόφαση του δικαστηρίου που καταδικάζει τον κ. Καμμένο για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του κ. Κουρτάκη, εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», στο ποσό των 10.000 ευρώ. «Έχετε τώρα να πληρώσετε για το δικαστήριο 10.000 ευρώ, επειδή είστε συκοφάντης κύριε Καμμένε», είπε ο Γεωργιάδης προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζήτησε εκ νέου από τον κ. Καμμένο να πληροφορήσει την Βουλή για το ύψος του ποσού με το οποίο χρέωσε - όπως ο ίδιος είπε - την πιστωτική του κάρτα για την εξόφληση της διαμονής του «στο καλύτερο ξενοδοχείο» του Λονδίνου. Ακόμη, του ζήτησε να δώσει την άδεια στο Καζίνο του Λονδίνου, «όπου έπαιξε ρουλέτα», να αποκαλύψει το ποσό, που τζογάρισε ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε εξάλλου την αναφορά του προέδρου των ΑΝΕΛ, στον Τάκη Μπαλτάκο, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό για να πει: «Αλήθεια κύριε Τσίπρα, ο συγκυβερνήτης σας είπε πως πήρε τηλέφωνο έναν «ακροδεξιό και χρυσαυγίτη», όπως εσείς χαρακτηρίζατε τον Μπαλτάκο. Είναι φιλαράκια ο κ. Καμμένος με τον Μπαλτάκο;».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε στην Βουλή έγγραφο, το οποίο, όπως ο ίδιος είπε, αποδεικνύει ότι υπεβλήθη πρόστιμο στην πεθερά του κ. Καμμένου για το σπίτι της στην Ικαρία, «γιατί έκλεψε το κράτος».

«Πήραν τα λεφτά του ΕΣΠΑ, είπαν θα το κάνουν τουριστικό κατάλυμα, το έκαναν βίλα, έφαγαν το πρόστιμο και τώρα δεν πληρώνουν και το πρόστιμο», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το ότι ο κ. Καμμένος δεν απάντησε ποτέ στην αναφορά του ότι ήταν «συνεργάτης του Γεωργαλά», είπε: «Καλά κάνατε και δεν τολμήσατε να πείτε λέξη σε μένα, γιατί μαζί σας τον είδα στο γραφείο σας, όταν με υποδέχθηκε το 1996. Εγώ, εσείς κι αυτός».

«Μήπως είδατε και τον Ιωάννη Μεταξά στο γραφείο μου, κύριε Γεωργιάδη; Ούτε έξω από το γραφείο μου δεν περνούσατε, ούτε εσείς, ούτε άλλα φασιστοειδή. Ούτε για έρανο δεν μπαίνατε μέσα. Όσον αφορά τις φωτογραφίες, μήπως να σας στείλουμε καμία από την κρεβατοκάμαρά μας; Αν δεν σας τις δίνει ο Κουρτάκης, να σας τις δώσουμε εμείς», απάντησε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας. Τέλος, ο κ. Καμμένος είπε πως «η πιστωτική του κάρτα είναι διαθέσιμη και μπορεί να γίνει έλεγχος».

Δένδιας - Παρασκευόπουλος

«Αν αποδεχθείτε την δυνατότητα που άσκησε ο υπουργός 'Αμυνας, στην πραγματικότητα καταργείτε πλήρως το θεσμικό πλαίσιο όχι μόνο του νομικού μας πολιτισμού και τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος» κατηγόρησε την κυβέρνηση όσο και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας .

«Αυτό που κάνετε είναι μια ώθηση της χώρας προς μια συνολική θεσμική της κατάρρευσης. Αποτελεί προμετωπίδα θεσμικής κατάρρευσης ενός κράτους που με τέτοιες αποφάσεις, δεν μπορεί να λέγεται ευρωπαϊκό», τόνισε ο κ. Δένδιας. Δεδομένης της αρνητικής τοποθέτησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας να υπερψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι με αυτόν τον τρόπο, αρνείται την διάκριση των εξουσιών καθώς και αντιτίθεται στον θεσμό του κοινοβουλευτικού ελέγχου, το δικαίωμα δηλαδή της αντιπολίτευσης. «Οφείλετε αν έχετε στοιχειώδη δημοκρατική συνείδηση να δεχθείτε την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ανεξαρτήτως αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το πνεύμα της πρότασης η οποία υποβάλλεται», είπε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Αναφορικώς με τα επιχειρήματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας να μην συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, ο κ. Δένδιας είπε πως αν αντιλήφθηκε σωστά, «σε μια χώρα μέλος της ΕΕ, είναι αυτονόητο τμήμα του θεσμικού πλαισίου η δυνατότητα ενός υπουργού να διατηρεί τηλεφωνική συνδιάλεξη με βαρυποινίτη, ο οποίος παρανόμως κατέχει κινητό στις φυλακές και ο υπουργός διαλέγεται μαζί του, τον προπέμπει, τον βοηθά και ασχολείται με το ανακριτικό έργο».

«Καταλαβαίνω ότι πρέπει να δημιουργηθεί εδώ μια παραμυθία για να αντέξετε αυτό που καλείστε να πράξετε: Να ψηφίσετε εναντίον της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής. Μία παραμυθία που υπό την αφελή της παιδικής της έκφανσης παρουσιάζει τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας σαν Μπάτμαν, "όπου κακό και ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας να το παλέψει"» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Συνέχισε λέγοντας πως με τη προσέγγιση που υποστηρίζουν νομικοί, σε ένα σύγχρονο κράτος με τον νομικό πολιτισμό μιας ευρωπαϊκής χώρας δεν εμποδίζει τίποτα απολύτως έναν υπουργό να συνομιλεί με έναν βαρυποινίτη μέσα στις φυλακές, ο οποίος κατέχει παράνομα ένα κινητό. «Όλα αυτά είναι πράγματα απολύτως λογικά, ευρωπαϊκά, επαινετέα , σύγχρονα, έντιμα, ηθικά γενναία. Ότι έτσι διοικούνται οι χώρες στον 21ο αιώνα. Δεν αντέχουν αυτά σε καμία σοβαρή αντιμετώπιση» παρατήρησε επίσης.

Παρασκευόπουλος

Όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, μάλιστα ο καθηγητής κ. Παρασκευόπουλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πήγε ένα ακόμα βήμα παραπέρα, βρήκε και άρθρο συγκεκριμένο , το άρθρο 28 του νόμου 4139 του 2013 ως ενισχυτικό της θέσης της σύννομης συμπεριφοράς του κ. υπουργού εθνικής 'Αμυνας: Ότι ενήργησε ως εντεταλμένο όργανο.

«Αυτό το άρθρο που επικαλείστε για να νομιμοποιήσετε την συμπεριφορά του υπουργού 'Αμυνας, είναι στο νόμο περί ναρκωτικών και αφορά αυτούς που στέλνει η Αστυνομία για να παγιδεύσει στην αγορά ναρκωτικών».

«Έτσι λέει ο νόμος. Η ποινική δικονομία αναφέρεται σε αυτό, αυτά είναι τα κυριότερα εργαλεία που έχει η έννομη τάξη για να μπορέσει να καταπολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα, η οποία λέει ότι προκειμένου να χτυπηθεί ένα μεγάλο έγκλημα μπορεί να δικαιολογηθεί ένα μικρό πταίσμα» παρενέβη ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Δηλαδή η κυβερνητική πλειοψηφία επικαλείται διάταξη που αφορά την παγίδευση αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών, για την συμπεριφορά του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας; Αυτό επικαλείται ως νομιμοποιητικό στοιχείο; Έστειλε δηλαδή η Αστυνομία, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, τον κ. Καμμένο να παγιδεύσει έμπορο ναρκωτικών; Αυτό είναι το σενάριο που επικαλείται τώρα η πλειοψηφία;», επέμεινε από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας, απευθύνοντας τα ερωτήματα προς την κυβερνητική πλευρά.

Παρέμβαση Τσίπρα

Ενδεικτική της αντιπολίτευσης της «συμφοράς και της πυρκαγιάς» εκ μέρους της ΝΔ και της αντιπολιτευτικής γραμμής «εξυπηρέτησης εκδοτικών συμφερόντων», χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας και τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι ταυτίζεται με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα και ότι ο τρόπος που αντιπολιτεύεται έχει να κάνει και με την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και επιχειρηματικών σχεδιασμών. Σημείωσε ότι αυτή η αντιπολιτευτική τακτική είναι σύμπτωμα του «στρατηγικού αδιεξόδου» της ΝΔ, της οποίας το «καταστροφολογικό αφήγημα» κατέρρευσε, καθώς «η χώρα βαδίζει, σε πείσμα δικό σας και των συμφερόντων που σας στηρίζουν, με σταθερά βήματα στην έξοδο από το πρόγραμμα και την μνημονιακή επιτροπεία».

Σχολιάζοντας τον τρόπο που αντιπολιτεύεται η ΝΔ, ο κ. Τσίπρας σχολίασε σκωπτικά πως αν έκρινε με κριτήρια εκλογικών σκοπιμοτήτων θα ομολογούσε ευθαρσώς ότι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη μας προσφέρει την αντιπολίτευση «των ονείρων μας», που κάθε κυβέρνηση θα ήθελε να έχει: «Με έναν ακραίο λόγο που κινείται στα όρια του παροξυσμού, χωρίς στρατηγική, με γραμμή που πολλές φορές υπαγορεύουν τα εκδοτικά συγκροτήματα, με θέσεις που δεν κρύβουν το αντικοινωνικό μένος της ηγετικής ομάδας και προσωπικές επιθέσεις, που αφαιρούν από την αξιοπιστία ενός κόμματος που για χρόνια λειτουργούσε με όρους εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος τουλάχιστον όπως το όριζε από τη δική της συντηρητική οπτική».

«Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον τόπο», είπε ο κ. Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη, καταλογίζοντας του ότι με τις «αμέτρητες φορές που έχει υποπέσει σε πρωτοφανή ηθικά και πολιτικά ατοπήματα, δίνει την αίσθηση ότι πάσχει από στερητικό σύνδρομο εξουσίας» και ότι από εκεί πηγάζει και το άγχος ώστε με κάθε κόστος για τη χώρα, την οικονομία και τους πολίτες να επανέλθει στη θέση της κυβέρνησης.

«Ταυτίζεστε με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα»

«Η υπόθεση που μας φέρατε σήμερα εδώ να συζητάμε δεν είναι παρά ένα ακόμα σύμπτωμα αυτής της καταστροφικής και αυτοκαταστροφικής πολιτικής», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας όμως ότι στην προσπάθεια του ο πρόεδρος της ΝΔ να «σπιλώσετε υπολήψεις, να ανακαλύψετε σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν, έχετε υποπέσει και σε ένα ακόμα μοιραίο λάθος, ταυτίζεστε με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα με τρόπο που δεν ταιριάζει στην ιστορία της παράταξής σας».

«Θέλετε μήπως να μείνει κάτι κρυφό από τη Δικαιοσύνη;»

Ο πρωθυπουργός έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα που προκύπτουν και από το περιεχόμενο της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής. Έθεσε το ερώτημα ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα που ένας υπουργός -όπως τον κατηγορεί η ΝΔ- παρέπεμψε έναν κατάδικο στη δικαιοσύνη για τα δέοντα. «Ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα σας με το ότι τον παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη; Είναι πρόβλημα; Θέλετε μήπως κάτι να μείνει κρυφό από τη δικαιοσύνη;».

Σημείωσε ότι το πιο ενδιαφέρον είναι ότι στην πρόταση που κατέθεσε η ΝΔ αναφέρει ότι ο κ. Καμμένος και κατ΄επέκταση η κυβέρνηση στοχοποιεί έναν επιχειρηματία προκειμένου να εξοντώσει πολιτικά τον κ. Μητσοτάκη. «Πράγματι είναι λίγο περίεργη ομολογία αυτή», σχολίασε ο κ. Τσίπρας, θέτοντας το ερώτημα για ποιον λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση με τόσο κραυγαλέο τρόπο να ομολογεί ότι η δήθεν στοχοποίηση ενός επιχειρηματία εξοντώνει πολιτικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ποιος είναι αυτός ο άρρηκτος δεσμός που ενώνει έναν επιχειρηματία, όποιος και να 'ναι αυτός, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;», συνέχισε, ρωτώντας τον κ. Μητσοτάκη γιατί φοβάται να αναφερθεί ονομαστικά σε αυτόν τον επιχειρηματία. «Ο εν λόγω επιχειρηματίας του οποίου αποφεύγετε να αναφέρετε το όνομά του, είναι ο κ. Μαρινάκης», είπε και τόνισε ότι τον κ. Μαρινάκη, όπως και κάθε επιχειρηματία που έχει εκκρεμείς υποθέσεις με την δικαιοσύνη, δεν είναι δουλειά των κομμάτων ούτε να παρεμβαίνουν, ούτε να προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, είτε την ενοχή, είτε την αθωότητα. «Προς τι λοιπόν αυτός ο ζήλος και η πρεμούρα από πλευράς σας να αναδείξετε ότι τάχα στοχοποιεί η κυβέρνηση τον εν λόγω επιχειρηματία και ότι ο λόγος είναι για να εξοντώσει πολιτικά τον κ. Μητσοτάκη;», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση ούτε ενοχοποίησε, ούτε στοχοποίησε τον κ. Μαρινάκη παρά μονάδα στωικά και θεσμικά αναμένει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Εσείς γιατί επισπεύδετε; Μήπως δεν έχετε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της; Εμείς ούτε κατασκευάζουμε κατηγορίες, ούτε προκαταλαμβάνουμε αποφάσεις. 'Αλλοι μολύνουν τη δημόσια ζωή με αθλιότητες», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. Τόνισε ότι εκείνος δεν πρόκειται να κάνει κρίσεις για τις υποθέσεις που εξετάζονται στη δικαιοσύνη και αφορούν είτε τον συγκεκριμένο είτε άλλον επιχειρηματία. «Η δική σας σπουδή να προεξοφλήσετε τα αποτελέσματα ερευνών είναι που γεννά ερωτηματικά», είπε προς τον κ. Μητσοτάκη, προσθέτοντας ότι «μοιάζει πάρα πολύ με επιχείρηση παρέμβασης και επηρεασμού της δικαστικής κρίσης», για να σχολιάσει ότι αυτά είναι επικίνδυνα για την δημοκρατία, την παράταξη της ΝΔ και προσωπικά για τον πρόεδρο της. «Γιατί όταν συνδέεστε αξεχώριστα με συγκεκριμένους επιχειρηματίες, τότε μάλλον κάτι πολύ σημαντικό σας ενώνει και αυτά είναι επικίνδυνα, γιατί στο τέλος της ημέρας μπορεί να βρεθείτε εσείς απολογούμενος».

Κλείνοντας το θέμα, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι η ΝΔ έσπευσε να φέρει ενώπιον της Βουλής, κατηγορώντας τον υπουργό 'Αμυνας ως ηθικό αυτουργό χωρίς να περιμένει την απόφαση της δικαιοσύνης για τα κύρια αδικήματα. Επισήμανε ότι η δικογραφία είναι στη Βουλή γιατί δεν έχει αρμοδιότητα η τακτική δικαιοσύνη. «Για τους υποτιθέμενους φυσικούς αυτουργούς οι υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο. Επομένως σε τι συνίσταται η ηθική αυτουργία του υπουργού 'Αμυνας; Που πήγε το αδίκημα; Στο αρχείο. 'Αρα δεν υπάρχει αδίκημα. Και χωρίς αδίκημα δεν υπάρχουν και αυτουργοί. Φυσικοί ή ηθικοί. Επομένως τι αλήθεια συζητάμε εδώ; Γιατί μας ζητάτε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής;», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Αν θεωρείτε ότι προσφέρετε υπηρεσίες στη δημοκρατία, με το να λειτουργείτε ως παρακράτος, μένω άφωνος»

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας στις αιτιάσεις της ΝΔ περί προσπάθειας ελέγχου του Τύπου, είπε ότι η ΝΔ έχει το σαράκι γιατί εκείνη «λιβανίζει» η πλειοψηφία του Τύπου και φοβάται μη χάσει αυτή τη στήριξη. «Ας έχουν και 7 και 17 πρωτοσέλιδα, το πρόβλημα είναι δικό τους, δεν δίνουμε δεκάρα», τόνισε.

«Και αν εσείς θεωρείτε ότι σας τιμά να επικαλείστε παράνομα αποκτηθείσες συνομιλίες και ηχογραφήσεις, αν θεωρείτε ότι σας τιμά να επικαλείστε παρακολουθήσεις και φωτογραφίσεις προσωπικής ζωής για να κάνετε αντιπολίτευση, αν θεωρείτε ότι με το να λειτουργείτε ως παρακράτος προσφέρετε υπηρεσίες στην δημοκρατία, τότε μένω άφωνος. Εμάς καλό μας κάνει, δεν κερδίζετε με αυτά με τα ψέματα και τις επιθέσεις κάτω από το τραπέζι», υπογράμμισε.

Σχολίασε σε αυτό το πλαίσιο ότι επίσης πολύ μεγάλο καλό κάνουν στον κ. Κουρουμπλή με το πρωτοσέλιδο του σάιτ Παραπολιτικά ότι ο υπουργός «γλεντοκοπούσε» στο πάρτυ της ονομαστικής εορτής του πλοιοκτήτη του πλοίου Αγία Ζώνη του οποίου το πετρέλαιο διέρρευσε. «Αν κάποιος αυτές τις μέρες είχε αρχίσει να είναι καχύποπτος απέναντι του και να μην το συμπαθεί, με αυτά που κάνουν αυτοί που σας υποστηρίζουν, του κάνουν ένα πολύ μεγάλο δώρο, και ο τελευταίος πολίτης θα τον συμπαθήσει τον Παναγιώτη Κουρουμπλή με αυτού του είδους τις κατηγορίες», σχολίασε. Διότι, όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, αποκαθιστώντας την αλήθεια, επρόκειτο για την ετήσια εκδήλωση του συνδέσμου επιχειρήσεων ναυπηγικής βιομηχανίας, όπου όφειλε να βρίσκεται εκεί ο υπουργός. Πρόσθεσε επίσης ότι εξέδωσε και ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας ο πανελλήνιος σύλλογος υπαλλήλων εμπορικής ναυτιλίας «γι' αυτή την απίστευτη χυδαιότητα των ΜΜΕ που στον βωμό της αντικυβερνητικής προπαγάνδας δεν ορρωδούν προ ουδενός».

«Συζητάμε επί της υπόθεσης αυτής, γιατί πλέον δεν έχετε τίποτα άλλο να πείτε»

Ο πρωθυπουργός σχολίασε με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, ότι συζητάμε επί της υπόθεσης αυτής «διότι δεν έχετε τίποτα άλλο πλέον να πείτε, γιατί κάνετε αντιπολίτευση της συμφοράς και της πυρκαγιάς, γιατί όλοι πλέον κατανοούν ότι βρίσκεστε σε στρατηγικό αδιέξοδο».

«Αντί να καταρρεύσει η οικονομία και η χώρα που προβλέπατε, κατέρρευσε το αφήγημά σας, της καταστροφολογίας, της κινδυνολογίας, της κατατρομοκράτησης των πολιτών, υπογράμμισε.

«Η ελληνική οικονομία βαδίζει με σταθερότητα στην έξοδο από την κρίση»

Στο ίδιο πλαίσιο αποδόμησης του αφηγήματος της ΝΔ, ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στα μεγέθη της πραγματικής οικονομίας που δήθεν «κατέρρεε».

«Η ελληνική οικονομία βαδίζει με σταθερότητα στην έξοδο από την κρίση. Για πρώτη φορά τα θεμελιώδη μεγέθη ανακάμπτουν. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις, οι εξαγωγές, η βιομηχανική παραγωγή, το λιανικό εμπόριο , το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, και η ανεργία μειώνεται μήνα με το μήνα», τόνισε. Σημείωσε ειδικότερα ότι σε πείσμα της ΝΔ και των «συμφερόντων που σας στηρίζουν»:

Η χώρα βαδίζει «με σταθερά βήματα στην έξοδο από το πρόγραμμα και την μνημονιακή επιτροπεία. Το χρέος είναι σε πορεία ρύθμισης μετά και την απόφαση της 15ης Ιουνίου. Η χώρα κατάφερε μια επιτυχημένη έξοδο στις αγορές, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης μας αναβαθμίζουν και μάλιστα με θετική προοπτική. Μόλις σήμερα και επισήμως βγήκαμε από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος της ευρωπαϊκής επιτροπής, που ήμαστε από το 2009». Επισήμανε ακόμη ότι επίσης, πριν από λίγες ώρες, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ -για τον οποίο, όπως είπε, κάποτε ορισμένοι από τις παραφυάδες της ΝΔ έλεγαν «Γερούν γερά» στη διαπραγμάτευση με τη χώρα- ο Γερούν πολύ γερά δήλωσε ότι η χώρα οδεύει στην καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. «Αυτό δεν θέλετε να χωνέψετε», τόνισε.

Κατηγόρησε ακόμη τη ΝΔ ότι της έχει απομείνει να τροφοδοτεί τον διεθνή Τύπου με δυσφημιστικά δημοσιεύματα για τη χώρα, με στόχο να εμποδίσει την ανάκαμψη και πως «ευτυχώς η ζημιά που πλέον μπορείτε να κάνετε είναι πολύ μικρή, γιατί δεν μπορείτε να εμποδίσετε την ανάκαμψη της οικονομίας».

«Κάθε φορά που μιλάτε με ειλικρίνεια, κύματα ρίγους και ανατριχίλας διαπερνούν τον λαό»

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η κατάρρευση του αφηγήματός της «της καταστροφής» δεν είναι ο μόνος λόγος που η ΝΔ έχει επιλέξει αυτού του τύπου την αντιπολίτευση, αλλά πως η αιτία είναι ότι κατανοεί ο κ. Μητσοτάκης ότι «το πολιτικό πρόγραμμα του, το πρόγραμμα «Σοκ και Δέους», που προτείνει για την ελληνική κοινωνία δεν μπορεί και δεν θα γίνει ποτέ πλειοψηφικό».

«Κάθε φορά που μιλάτε με ειλικρίνεια για το πρόγραμμα σας, κάθε φορά που ομολογείτε τους πολιτικούς σας σχεδιασμούς αλλά και τις ιδεολογικές σας αντιλήψεις, κύματα ρίγους και ανατριχίλας διαπερνούν τον ελληνικό λαό αλλά και πολλούς ακόμα από την ίδια σας την παράταξη», είπε ο πρωθυπουργός. Αναφέρθηκε στα εξής σημεία που καταλογίζει στον κ. Μητσοτάκη και το πρόγραμμα του: «Τον καθαγιασμό και την δικαίωση των κοινωνικών ανισοτήτων που είναι δήθεν φυσικά δεδομένα. Την απελευθέρωση των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων. Την πρόταση του να ιδιωτικοποιήσουμε μέχρι και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Την ταξικότητα των απόψεων του για την αγορά εργασίας. Τις απόψεις του για την ανάγκη κατεδάφισης του συστήματος δημόσιας υγείας. Τις απόψεις του για το δημόσιο σχολείο για την οποία αναγκάστηκε να κάνει διορθωτικές δηλώσεις».

«Στον αντικοινωνικό λόγο της ηγεσίας της ΝΔ φαίνεται η κάθετη διαχωριστική γραμμή που τέμνει το πολιτικό μας σύστημα».

Σχολίασε ότι «η ιδεολογία που σήμερα πρεσβεύει η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του 'Αδωνη Γεωργιάδη είναι ένα μίγμα πολιτικής που έκανε χθες ολόκληρη την Ευρώπη να προβληματιστεί πολύ. Ένα μίγμα FDP και AFD μαζί».

Παρότρυνε τη ΝΔ να συνεχίσει να μην κρύβει την ιδεολογία της, «διότι γίνονται ευδιάκριτα, φανερά και τα κοινωνικά συμφέροντα που εκπροσωπείτε και φαίνεται και η κάθετη διαχωριστική γραμμή που τέμνει το πολιτικό σύστημα στα δύο. Τόνισε ότι η κυβέρνηση μέσα από πολύ μεγάλες δυσκολίες αναγκάστηκε και πήρε δύσκολες αποφάσεις, αλλά έκανε ό,τι περνά από το χέρι της για να προστατεύσει την κοινωνική πλειοψηφία και να αμβλύνει τις συνέπειες στο κοινωνικό σώμα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα εξής:

«Το σύστημα πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας. Η ενίσχυση του δημόσιου σχολείου και του δημόσιου πανεπιστήμιου. Η χρηματοδότηση της έρευνας . Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης χωρίς περικοπές επιδομάτων. Η ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας πριν λίγες μόνο εβδομάδες που καταψήφισε η ΝΔ. Ο νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που συμπεριλαμβάνει και τις μικρές επιχειρήσεις που επίσης καταψηφίσατε. Η εφάπαξ παροχή 13ης σύνταξης για την οποία σχεδόν μας καταγγείλατε στους θεσμούς και μετά φυσικά καταψηφίσατε».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέληξε ότι αυτό ακριβώς είναι το πεδίο που η ΝΔ δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί, αυτό που θέλει να αποφύγει, σχολιάζοντας ότι «γι' αυτό αναγκάζετε τους βουλευτές σας σύμφωνα με την αξιολύπητη αυτή πρακτική να δημιουργούν αντιπερισπασμούς, να κατασκευάζουν κατηγορίες, να μηχανεύονται σκευωρίες και τελικά να καταλήγουν στα μάτια της κοινωνίας ως ατζέντηδες προσωπικών στρατηγικών και επιχειρηματικών συμφερόντων».

«Αν επιθυμείτε να συνεχίσετε έτσι κάντε το. Καλό μας κάνετε, κακό τους κεφαλιού σας. Εμείς θα συνεχίσουμε για το καλύτερο της χώρας και όχι για το καλύτερο ορισμένων συμφερόντων», υπογράμμισε.

Κυριάκος Μητσοτάκης Συμπαιγνία για συσκότιση

Για «πολιτική συμπαιγνία» που στόχο έχει την συσκότιση της υπόθεσης των τηλεφωνικών επικοινωνιών του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη για την υπόθεση του Noo1 έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν άφησε ασχολίαστη την απουσία του υπουργού Άμυνας από την ολομέλεια και κάλεσε τους βουλευτές της πλειοψηφίας να στηρίξουν την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής εναντίον του Πάνου Καμμένου. Παράλληλα επανέλαβε την απόφαση του να μην στηρίζει η ΝΔ νομοσχέδια που δεν θα ψηφίζουν οι ΑΝΕΛ.

«Με την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής θέτει ένα αυτονόητο ζήτημα. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για κατάχρηση εξουσίας και χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Να μην μείνει εκτός διερεύνησης υπόθεσης. Να μην κακοποιηθούν άλλο οι δημοκρατικές διαδικασίες. Να μπουν μπροστά οι διατάξεις του συντάγματος από τις πολιτικές σκοπιμότητες. Η κυβέρνηση προτιμά την συσκότιση από την διερεύνηση, προτιμούν την καρέκλα και την πολιτική συμπαιγνία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ακόμα όμως και η πολιτική συμπαιγνία έχει και τα όρια της. Ξέραμε ότι είστε ικανοί για πολλά. Υβρίζεται τους δικαστικούς. Ξέραμε ότι δεν έχετε καμιά δυσκολία να στοχοποιείτε όποιον σας ενοχλεί. Φτιάχνετε ψεύτικές δημοσκοπήσεις στα υπόγεια του Μαξίμου το ομολόγησε ο κ. Βερναδάκης. Η δικαιοσύνη το τελευταίο καταφύγιο του αδύνατου πολίτη. Αν κλονιστεί η εμπιστοσύνη σε αυτό τον θεσμό τότε κλονίζονται οι πυλώνες της κοινωνίας».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως την υπόθεση Καμμένου εμπλέκεται και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής καθώς ακόμα δεν έχει διατάξει πειθαρχική έρευνα για τον λιμενικό που συνομιλούσε και αυτός με τον ισοβίτη.

«Ο πρωθυπουργός καλύπτει με την ένοχη σιωπή του τον κ. Κουρουμπλή που εμπλέκεται στην υπόθεση Καμμένου. Ο υπουργός Ναυτιλίας δεν έχει διατάξει ακόμα πειθαρχική έρευνα είναι εκείνος που έκανε μαύρη την θάλασσα στον Σαρωνικο και παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα του. Στις δημοκρατικές χώρες τις αποφάσεις τις παίρνει η δικαιοσύνη, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Καμμένος. Είναι τραγικό η κυβέρνηση να θεωρεί φυσιολογική τις συνομιλίες του Καμμένου με τον ισοβίτη. Δεν ιδρώνει το αυτί τους. Ο μόνος τρόπος για να μάθουμε τι συμβαίνει είναι να γίνει έρευνα μέσω εξεταστικής. Είναι μονόδρομος τον οποίο πρέπει να στηρίξουν οι βουλευτές της πλειοψηφίας την πρόταση της ΝΔ. Να μάθουμε ακριβώς τι είπαν 12 φορές σε διάστημα μιας εβδομάδας ο Καμμένος με τον ισοβίτη. Ποιος είναι επιτέλους ο ρόλος του λιμενικού υπαλλήλου που μίλησε για πολιτικό σχέδιο να κυβερνήσει την χώρα ο Τσίπρας για 10 χρόνια. Ο κ. Τσίρπας οφείλει να απαντήσει αν γνώριζε τις κινήσεις του Καμμένου.»

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Πάνο Καμμένο αν αισθάνεται «καθαρός» να ζητήσει ο ίδιος την σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Αν αισθάνεται καθαρός τότε να ζητήσει ο ίδιος εξεταστική. Υβρίζει οχυρωμένος πίσω από την βουλευτική του ασυλία. Ανέχεστε τον προκλητικό τρόπο ζωής του. Είμαι περίεργος αν θα εμφανιστεί ή θα κρυφτεί ο πρωθυπουργός, όπως έκανε με την ρύπανση του Σαρωνικού που δεν τόλμησε να επισκεφθεί τις περιοχές… Φοβισμένος και αμήχανος . Πλέον θα αναφέρομε σε κυβέρνηση Καμμένου – Τσίπρα και όχι Τσίπρα - Καμμένου. Είστε πολιτικά ανέντιμοι. Εμείς έχουμε ψηφίσει όλες τις προτάσεις για εξεταστική επιτροπή ενώ εσείς καμία. Τα επιχειρήματα σας είναι προφάσεις εν αμαρτίες και λειτουργείτε με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Έχετε γίνει όμηρος ο ένας του άλλου. Σε αυτό τον μοιραίο εναγκαλισμό εμείς δεν θα δώσουμε σωσίβιο. Στα νομοσχέδια οι μεν δεν θα εμφανίζονται προοδευτικοί και οι άλλοι τους πατριώτες. Αφού διαλέξατε τον Καμμένο θα πάτε μέχρι τέλους με τον Καμμένο».

«Η χώρα βρίσκεται σε έναν επικίνδυνο θεσμικό κατήφορο. Χρέος όλως μας να προστατεύσουμε τη νομιμότητα και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Η υπόθεση Καμμένου δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να δηλητηριάζει άλλο τον δημόσιο βίο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να διορθώσουν τη βλάβη που έγινε στο δημόσιο βίο. Δείξτε ότι έχετε ευαισθησία για τη νομιμοτητα και την ηθική τάξη. Μην εκτίθεστε ηθικά στα μάτια των πολιτών» κατέληξε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 28 Ιαν 2021 | 06:37

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο - Τα επίμαχα θέματα που είναι στην ατζέντα

Συνεδριάζει στις 11:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το υπουργικό συμβούλιο.

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 28 Ιαν 2021 | 06:22

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ολοκληρωμένη στρατηγική Νησιωτικής Πολιτικής

Επί της Αρχής του νομοσχεδίου θετικά ψήφισε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ 27 Ιαν 2021 | 21:58

Αλέξης Τσίπρας: Οι ένοπλοι αστυνομικοί στις σχολές δεν θα λύσουν προβλήματα, θα δημιουργήσουν κι άλλα

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να αναβάλει την ψήφιση του νόμου για τη περίοδο που θα έχει επανέλθει η κανονικότητα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΤΖΕΝΤΑ 27 Ιαν 2021 | 20:16

Με πλούσια ατζέντα συνεδριάζει την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο: Τα νομοσχέδια που θα συζητηθούν

Συνεδριάζει στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 27 Ιαν 2021 | 19:53

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ζαγοράκη: Επιστρέφει στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα - Υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Θεόδωρου Ζαγοράκη

ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 27 Ιαν 2021 | 19:02

Απάντηση Κικίλια στο TheTOC: Πότε θα ξέρουμε τον αντίκτυπο στα κρούσματα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Τι είπε ο κ. Κικίλιας για το άνοιγμα νέων δραστηριοτήτων από Δευτέρα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ 27 Ιαν 2021 | 18:45

"Πυρά" Κικίλια για εμβόλια: Ανησυχητικές οι καθυστερήσεις - Οι φαρμακευτικές να καταλάβουν ότι τα έχουν πληρώσει οι πολίτες

Στην κόντρα μεταξύ Ε.Ε. και φαρμακευτικών εταιρειών για την έγκαιρη παράδοση των εμβολίων ενάντια στον κορονοϊό αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΔΗΛΩΣΗ 27 Ιαν 2021 | 18:27

Στην αντεπίθεση ο Συρίγος: Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και η ιστορική αναφορά στα χρόνια της δικτατορίας, σε κάνει χουντικό

"Μη πηγαίνουμε βόλτες στο Τατόι γιατί θα κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί" απαντά ο Άγγελος Συρίγος στον ΣΥΡΙΖΑ.

«ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΗΡΟ» 27 Ιαν 2021 | 18:14

Ταραντίλης σε ΣΥΡΙΖΑ: "Είναι καιρός να πάψει να επιτίθεται στην ίδια του τη χώρα"

"Είναι πραγματικά λυπηρό που η αξιωματική αντιπολίτευση αντιπολιτεύεται τα ίδια τα γεγονότα και προκαλεί την κοινή λογική", τονίζει ο Χρήστος Ταραντίλης.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 27 Ιαν 2021 | 16:00

Γκάφα Συρίγου: Και το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα [Βίντεο]

Η ατυχής δήλωση του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27 Ιαν 2021 | 15:40

Το Σωματείο Εργαζομένων της Οξφόρδης διαφωνεί με την Αστυνομία στα ελληνικά ΑΕΙ

Το Σωματείο Εργαζομένων της Οξφόρδης τάσσεται κατά της πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για ίδρυση σώματος της αστυνομίας στα ΑΕΙ

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 27 Ιαν 2021 | 15:38

Ο Μητσοτάκης στο Μαξίμου με τον πρώτο Εβραίο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ: Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με το Μωυσή Ελισάφ με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ 27 Ιαν 2021 | 15:14

Η σιωπή της Αυγής για την υπόθεση Κιμούλη- Το μονόστηλο και η μήνυση του ηθοποιού

Παρά τον σάλο και τις καταγγελίες η Αυγή φιλοξενεί μόνο την είδηση της μήνυσης του ηθοποιού εναντίον της Ζέτας Δούκα