Αποστάσεις Βούτση από Καμμένο για τα περί μυστικών κονδυλίων

«Αυτή η διαδικασία έχει ακολουθηθεί έως τώρα έξι φορές, ενώ κατατέθηκε νέο αίτημα στις 15 Οκτωβρίου», ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

apostaseis-boutsi-apo-kammeno-gia-ta-peri-mustikwn-konduliwn
|
SHARE THIS
0
SHARES

Αποστάσεις Νίκου Βούτση από τις καταγγελίες Πάνου Καμμένου κατά του Νίκου Κοτζιά, αναφορικά με τη διαχείριση μυστικών κονδυλίων στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρόεδρος της Βουλής σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικές συντάκτες υπενθύμισε ότι με απόφαση της κυβέρνησης αυτής, η οποία κατέθεσε και ψήφισε σχετικό νομοσχέδιο τον Φεβρουάριο του 2017,  το κοινοβούλιο λαμβάνει γνώση όλων των κονδυλίων που διαχειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών ακόμα και των μυστικών.

Ο κ. Βούτσης εξήγησε ότι διπλωματικός υπάλληλος φέρνει στη Βουλή κλειστό φάκελο όπου περιέχει όλες οι δαπάνες από 25.000 ευρώ και πάνω. Των στοιχείων αυτών λαμβάνουν γνώση όλοι οι αντιπρόεδροι των κομμάτων και κατ'  επέκταση και οι πολιτικοί τους αρχηγοί. Στην συνέχεια ο φάκελος επιστρέφει στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Αυτή η διαδικασία έχει ακολουθηθεί έως τώρα έξι φορές, ενώ κατατέθηκε νέο αίτημα στις 15 Οκτωβρίου», ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ερωτηθείς πως κρίνει τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου περί κακοδιαχείρισης μυστικών κονδυλίων από το υπουργείο Εξωτερικών πέταξε το μπαλάκι στον υπουργό Εθνικής Άμυνας. «Να ρωτηθεί ο ίδιος», ανέφερε και πρόσθεσε πως «δεν έχω τέτοια εκτίμηση. Αυτή είναι μια συζήτηση που αφορά αυτούς που την κάνουν». 

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν υπάρχουν μυστικά κονδύλια σε άλλα υπουργεία.

Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα από την παραίτηση Κοτζιά, ο Νίκος Βούτσης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της. Όσο για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών υπονόησε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν θα δημιουργήσει προβλήματα καθώς «δεν είναι μόνο προσηλωμένος, αλλά παραμένει πρωταγωνιστής της εξωτερική πολιτικής της χώρας τα τελευταία χρόνια».

 

 

Φωτό: Ευρωκίνηση  

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook