Αποσύρθηκε άλλη μία σκανδαλώδης τροπολογία από τη Βουλή

Προέβλεπε ότι εταιρία στην οποία μεταβιβάζονταν περιουσία του δημοσίου μετά από διαδικασία ιδιωτικοποίησης δεν βαρύνεται από παραβάσεις λαθρεμπορίας.

aposurthike-alli-mia-skandalwdis-tropologia-apo-ti-bouli
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σε απόσυρση της τροπολογίας που οι ίδιοι είχαν καταθέσει προχώρησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά την σωρεία αντιδράσεων που προκάλεσαν στην αντιπολίτευση.

Επρόκειτο για ρύθμιση που αρχικά έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση. Προέβλεπε ότι εταιρία στην οποία μεταβιβάζονταν περιουσία του δημοσίου μετά από διαδικασία ιδιωτικοποίησης δεν βαρύνεται από παραβάσεις λαθρεμπορίας που τελέστηκαν κατά την τη περίοδο που το περιουσιακό στοιχείο ανήκε στο δημόσιο.

Την τροπολογία υπέγραφαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης, Μάριος Κάτσης και Απόστολος Καραναστάσης, ενώ επειδή η ρύθμιση  δεν κατατέθηκε από υπουργό (στην συγκεκριμένη περίπτωση από το οικονομικό επιτελείο διότι ήταν τελωνιακού χαρακτήρα) δεν υπήρχαν λεπτομέρειες για το ποιους θα μπορούσε να αφορά.

«Έρχεται η κυβέρνηση και απαλλάσσει σε βάρος του δημοσίου τον νέο μέτοχο είναι ντροπή να το πάρετε πίσω. Κάνετε τροποποιήσεις του εθνικού τελωνιακού κώδικα» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο ΟδυσσέαςΚωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) ενώ ο για φωτογραφική ρύθμιση έκανε λόγο και ο Βασίλης Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ) υπενθυμίζοντας ότι ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή είχε καταγγείλει νομοθετικές τακτοποιήσεις της κυβέρνησης ΝΔ –ΠΑΣΟΚ.

Στο ίδιο πνεύμα και οΓιώργος Αμυράς (Ποτάμι) ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας αν δεν υπάρξουν εξηγήσεις για το ποιους αφορά.

Τελικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης ανήγγειλε την απόσυρση της. Πάντως ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης επιχείρησε να δικαιολογήσει την κίνηση των βουλευτών τονίζοντας ότι πριν την κατάθεση της οι βουλευτές είχαν λάβει την άποψη της κοινωνίας αλλά και του αρμόδιου υπουργού. 

Η συγκεκριμένη τροπολογία δεν ήταν η μόνη που έφερε σε μετωπική σύγκρουση συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Και αυτό διότι σε μια τυπική κύρωση συμφωνίας αεροπορικών υπηρεσιών κατατέθηκαν εννέα υπουργικές τροπολογίες και έγιναν δεκτές άλλες τρεις βουλευτικές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook