Αψιμαχία Βενιζέλου-Ντόρας: «Μιλάει το τότε ΠΑΣΟΚ»-«Είστε ντεμοντέ» [βίντεο]

«Δεν υπάρχουν αυτά τώρα. Είστε πολύ ντεμοντέ τώρα. Είστε ντεμοντέ. Πολύ ντεμοντέ», είπε ο Ε. βενιζέλος στην Ντόρα Μπακογιάννη.

apsimaxia-benizelou---ntoras-milaei-to-tote-pasok---eiste-ntemonte
SHARE THIS
0
SHARES

Ηταν η εκδήλωση του e-kyklos, του Think Tank του Ευάγγελου Βενιζέλου και το θέμα της συζήτησης που προσέκλυσε πολύ κόσμο, ήταν τα ελληνοτουρκικά. Εκτός από τους δύο πολιτικούς στην συζήτηση συμμετείχαν οι πρέσβεις επί τιμή Γιώργος Σαββαΐδης και Παύλος Αποστολίδης. Την συζήτηση συντόνισε ο διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή» Αλέξης Παπαχελάς.

Στις παρεμβάσεις τόσο του Ευάγγελου Βενιζέλου όσο και της Ντόρας Μπακογιάννη, το επίκαιρο ζήτημα της οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών στη Ανατολική Μεσόγειο, βρέθηκε στο επίκεντρο, αλλά ουσιαστικά και οι δύο πρότειναν μία συνολικότερη προσέγγιση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αποκορύφωμα την επανεκκίνηση των διπραγματέυσεων με την Τουρκία για προσφυγή στη Χάγη.

Το στιγμιότυπο που ξεχώρισε πάντως ήταν μια μίνι κόντρα του Ευάγγελου Βενιζέλου με την Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή το παρελθόν και την απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή να αποχωρήσει η Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ λόγω του Αττίλα

Το επεισόδιο Βενιζέλου - Ντόρας

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρεται στο Κυπριακό και σημειώνει ότι η Ζυρίχη και το Λονδίνο- δηλαδή οι συμφωνίες που οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση της Κύπρου- είναι ιστορικά δικαιωμένες επιλογές του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Προσθέτει όμως ότι “είναι συζητήσιμη και αμφισβητήσιμη” η επιλογή του τότε πρωθυπουργού να βγάλει την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ σαν αντίδραση στην εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.

Αλλά πρέπει να κρατήσουμε την μεγάλη εικόνα, συνεχίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.. και τότε σκύβει η Ντόρα Μπακογιάννη και του λέει περιπαικτικά: Κοίτα ποιός μιλάει.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Τι ποιος μιλάει; Εγώ μιλάω.

Ντόρα Μπακογιάννη: Το τότε ΠΑΣΟΚ. Δεν το πιστεύω

Το κοινό σκάει στα γέλια καθώς θυμάται τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ την εποχή εκείνη για Εξω από το ΝΑΤΟ καθώς και το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο κτλπ. Αλλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχίζει γελώντας και αυτό είναι η αλήθεια

Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν υπάρχουν αυτά τώρα. Είστε πολύ ντεμοντέ τώρα. Είστε ντεμοντέ. Πολύ ντεμοντέ.

Αλλωστε στον Ανένδοτο ξέρετε τι έλεγαν για την Ζυρίχη και το Λονδίνο, πρίν το 65 και ποιοί πρωτοστατούσαν.. συνέχισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με άμεση αναφορά στον ρόλο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ηγετικού στελέχους τότε της Ενωσης Κέντρου, που κατήγγειλε την εποχή εκείνη τις συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Καραμανλή.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Εγώ δεν υπηρετώ καμία σκοπιμότητα παρά μόνο το εθνικό συμφέρον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook