
Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα της υπόθεσης πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.
Η έρευνα ανατέθηκε στην επικεφαλής των εισαγγελέων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη η οποία θα διερευνήσει τι ακριβώς έχει συμβεί και αν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα.
Η κυρία Ξένη Δημητρίου απέστειλε στην Εισαγγελία Διαφθοράς σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται στις συνθήκες πώλησης του συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού και στον ρόλο που διαδραμάτισε συγκεκριμένος μεσάζοντας.
Καμμένος: να σταματήσει η σπέκουλα
«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την εντολή διερεύνησης της υπόθεσης διακρατικής για τη Σαουδική Αραβία. Όλα τα στοιχεία αποστέλλονται στην εισαγγελέα να σταματήσει επιτέλους η σπέκουλα του συγκροτήματος και των υπαλλήλων του», αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος
ΝΔ: Γιατί σιωπά ο Τσίπρας για τις επιλογές του συναρχηγού του
Λίγο μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η εκπρόσωπος της ΝΔ επανήλθε στα ερωτήματα προς τον κ,. Καμμένο αλλά και στον πρωθυπουργό.
«Aπό την πρώτη στιγμή καλέσαμε τον Πάνο Καμμένο να δώσει εξηγήσεις για την σκοτεινή ιστορία της πώλησης αμυντικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, και - κυρίως - να απαντήσει γιατί επέλεξε να υπάρχει μεσάζοντας, ενώ αυτό ρητά απαγορεύεται από το νόμο.Σήμερα ο Άρειος Πάγος διέταξε έρευνα την οποία θα αναλάβει η εισαγγελέας διαφθοράς» ανέφερε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε « Ρωτάμε ευθέως τον κ. Τσίπρα: Γιατί εδώ και 11 μέρες σιωπά για τις επιλογές του συναρχηγού του;»
Προ ημερών ο τομεάρχης δικαιοσύνης της ΝΔ είχε μεταβεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας την παρέμβαση της δικαιοσύνης.
Για το θέμα της σύμβασης πώλησης των βλημάτων στην Σαουδική Αραβία, ύψους 66 εκατομμυρίων ευρώ έχουν κατατεθεί στη Βουλή και σειρά ερωτήσεων από ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη που ζητούν εξηγήσεις από τον υπουργό άμυνας. Αίσθηση έχουν προκαλέσει και έγγραφα που κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος και διαψεύδουν ισχυρισμούς του κ. Καμμένου σχετικά με την διακρατική συμφωνία Ελλάδας- Σ. Αραβίας και το ρόλο συγκεκριμένου προσώπου που εμφανίζεται ως μεσάζοντας.
Η ερώτηση που έχει καταθέσει η ΝΔ θα συζητηθεί στη Βουλή την Πέμπτη το πρωι. Η συζήτηση είχε καταρχήν καθοριστεί για τη Δευτέρα αλλά λόγω των γεγονότων στη Μάνδρα πήρε αναβολή.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr