Αρειος Πάγος: Στο αυτόφωρο όποιος ανεβάζει βίντεο της Χρυσής Αυγής

Εισαγγελικό μπλόκο σε τυχόν βίντεο της Χρυσής Αυγής- Με αυτόφωρο απειλούνται όσοι δημοσιοποιήσουν «παρανόμως κτηθέν» υλικό, ακόμη και βουλευτές - Είχε προηγηθεί αναφορά Δένδια σε Κουτζαμάνη

areios-pagos-sto-autofwro-opoios-anebazei-binteo-tis-xrusis-augis
|
SHARE THIS
0
SHARES

Με χειροπέδες απειλείται όποιος επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει ανάλογο υλικό με αυτό που αποκάλυψε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης δημοσιοποιώντας τη συνομιλία του με τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο. Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μπαίνουν και τα βίντεο ανάλογου περιεχομένου που φέρεται, από δημοσιεύματα, να έχει στην κατοχή της η Χρυσή Αυγή.

Κουτζαμάνη:Εάν στο μέλλον επαναληφθεί απο οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία


 Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διαβίβασε στην προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Παναγιώτα Φάκου αναφορά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, στην οποία περιλαμβάνονται και τα δημοσιεύματα που φέρουν τη Χρυσή Αυγή να έχει κι άλλα βίντεο τύπου Μπαλτάκου προκειμένου να ερευνηθεί αν το κόμμα ή μέλη του έχουν στην κατοχή τους παράνομο οπτικοακουστικό υλικό.

Η συγκεκριμένη αναφορά αναμένεται να συσχετιστεί με την ήδη ανοιχτή έρευνα σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ελέγχεται από την εισαγγελία αν διέπραξε το αδίκημα της κακουργηματικής παραβίασης του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, καταγράφοντας τη συνομιλία του με τον Τάκη Μπαλτάκο, χωρίς να το γνωρίζει ο συνομιλιτής του, ο οποίος αυτή την ώρα καταθέτει για την υπόθεση στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα. Επίσης ερευνάται αν έχει τελεστεί το αδίκημα του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα (βία ή απειλή βίας κατά βουλευτών ή αρχηγού κόμματος) ή άλλη αξιόποινη πράξη.

Η προκαταρκτική εξέταση ζητείται να ολοκληρωθεί ταχύτατα ενώ η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παραγγέλλει να συλλαμβάνονται άμεσα με αυτόφωρη διαδικασία ακόμα και βουλευτές που καλύπτονται από ασυλία αν στο μέλλον επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν οπτικοακουστικό υλικό που έχει κτηθεί με παράνομα μέσα.

Αυτόφωρο
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία της ζητά κατηγορηματικά "εάν στο μέλλον επαναληφθεί απο οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία έστω κι αν ο υπαιτιος ειναι βουλευτής εν ενεργεία. Τα παραγγελθέντα ισχύουν και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακουργημα".  

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στο έγγραφο που απέστειλε στην κ Κουτζαμάνη αναφέρει: "Κυρία Εισαγγελεύ! Με την παρούσα αναφορά μου θα ήθελα να σας κοινοποιήσω - ενδεικτικά προσκομιζόμενα - δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή από μέλη της «Χρυσής Αυγής» (παρανόμως κτηθέντος) οπτικοακουστικού υλικού, με την παράκληση για τις δέουσες εκ μέρους σας ενέργειες, για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημοσίου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook