Σε δύο στρατόπεδα έχει χωριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις διαγραφές στελεχών στις οποίες προχώρησε χτες το βράδυ ο Στέφανος Κασσελάκης.
H Έλενα Αυλωνίτου, με ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter) τάχθηκε υπέρ της κίνησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως δεν θα φέρουν την διάλυση του κόμματος οι διαγραφές Φίλη, Βίτσα και Σκουρλέτη αλλά πρόκειται για... ανακαίνιση.
Προσομοίασε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ της προ Κασσελάκη εποχής με το τσίρκο Medrano, ενώ τώρα το κόμμα που "μεταμορφώνεται σ’ ένα κόμμα ανοικτό στη κοινωνία και δημοκρατικό".
"Μιλάνε για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οχι κύριοι, για ανακαίνιση πρόκειται. Το κόμμα απο τσίρκο Medrano, μεταμορφώνεται σ’ ένα κόμμα ανοικτό στη κοινωνία και δημοκρατικό, που σέβεται τις αποφάσεις των μελών του!" γράφει χαρακτηριστικά.
Η ανάρτηση της κ. Αυλωνίτου έφερε την αντίδραση του Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος απάντησε λίγο αργότερα λέγοντας πως "στον Τσίπρα δεν θυμάμαι να έλεγε τέτοιες μαγκιές βέβαια".