Άρθρο Κασιδιάρη για σχέδιο δολοφονίας του Α. Παπανδρέου από τη Χούντα

Ο προφυλακισμένος χρυσαυγίτης αρθρογραφούσε για το ενδεχόμενο δολοφονίας του Α. Παπανδρέου από τη χούντα. «Η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική», γράφει.

arthro-kasidiari-gia-sxedio-dolofonias-tou-a-papandreou-apo-ti-xounta
SHARE THIS
0
SHARES

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες των προφυλακισμένων χρυσαυγιτών

Προφανώς η νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας θα ήταν διαφορετική εάν είχε εισακουστεί ο Λαδάς.

Αυτή τη φορά η εφημερίδα των Συντακτών αποκαλύπτει άρθρο του Ηλία Κασσιδιάρη στις 27/04/2011 στην εφημερίδα Χρυσή Αυγή στο οποίο ο προφυλακισμένος πρώτην υπεύθυνος Τύπου της οργάνωσης σημειώνει ότι αν τις πρώτες ημέρες της δικτατορίας ο Γεώργιος Παπαδόπουλος δεν είχε φέρει αντίρρηση σε προτάσεις για την δολοφονία του Ανδρέα Παπανδρέου «θα είχε αλλάξει η ιστορία της Ελλάδας».

Συγκεκριμένα γράφει: «Ενας από τους κύριους στόχους εκείνης της νύχτας (σ.σ. του πραξικοπήματος) ήταν φυσικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, για τον οποίο μάλιστα είχε γίνει ολόκληρη συζήτηση σε ένα από τα “προεπαναστατικά” συμβούλια της ιθύνουσας ομάδας.

»Πιο συγκεκριμένα, είχε προταθεί ακόμη και η δολοφονία του, καθώς και η μετέπειτα απόδοσή της σε ανεύθυνους. Την άποψη αυτή υποστήριξε ο συνταγματάρχης Ιωάννης Λαδάς, λέγοντας ότι αν ο Ανδρέας παρέμενε ζωντανός, οι Αμερικανοί θα πίεζαν άμεσα για την απελευθέρωσή του. Διαφώνησε όμως ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε εκλεγεί παμψηφεί Αρχηγός του Επαναστατικού συμβουλίου και τελικώς επέβαλε την άποψή του. Προφανώς η νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας θα ήταν διαφορετική εάν είχε εισακουστεί ο Λαδάς. Το βέβαιο είναι πως είχε απόλυτο δίκιο ως προς το τεράστιο ενδιαφέρον των Αμερικανών για τον "αντιαμερικανό" Ανδρέα Παπανδρέου».

Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook