Follow us

LIVE

Τελευταία Ενημέρωση
Πρίν 2 χρόνια
27 Ιουν. 2023

Παραδόσεις - παραλαβές στα υπουργεία: Τα πρώτα λόγια των νέων υπουργών και οι άμεσες προτεραιότητές τους [εικόνες-βίντεο]

Άλλαξαν "χέρια" τα υπουργεία μετά την ορκομωσία της νέας κυβέρνησης - Οι πρώτες δηλώσεις τους.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Όλες οι εξελίξεις
  • 19:14 - 27 Ιουν 2023 Μηταράκης: Το έργο της Αστυνομίας είναι κοινωνικό και εθνικό
  • 19:09 - 27 Ιουν 2023 Παπαστεργίου: Ο διάδοχος του Πιερρακάκη στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης
  • 18:43 - 27 Ιουν 2023 Στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας η Ζαχαράκη
  • 18:37 - 27 Ιουν 2023 Βούλτεψη: Η ένταξη των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων πρέπει να προχωρήσει
  • 18:31 - 27 Ιουν 2023 Καιρίδης: Θα επιμείνουμε στη σκληρή αλλά δίκαιη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού
  • 17:08 - 27 Ιουν 2023 Βαρβιτσιώτης: Να διευκολύνουμε όσο περισσότερο μπορούμε την ελληνική ναυτιλία
  • 17:02 - 27 Ιουν 2023 Σταϊκούρας: Περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών και μεταφορών στη χώρα
  • 16:54 - 27 Ιουν 2023 Οι πρώτες δηλώσεις Παπαθανάση - Θεοχάρη - Πετραλιά από το υπ. Οικονομικών
  • 16:51 - 27 Ιουν 2023 Χατζηδάκης: Έξι μεγάλοι στόχοι για τη νέα τετραετία
  • 16:47 - 27 Ιουν 2023 Ράπτη: Να πετύχουμε τουριστική περίοδο 12 μηνών με ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού
  • 16:44 - 27 Ιουν 2023 Κεφαλογιάννη: Ο στόχος είναι ένας και ξεκάθαρος - Ισχυρός, ανταγωνιστικός, βιώσιμος τουρισμός
  • 16:16 - 27 Ιουν 2023 Κεραμέως: Στόχος ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος
  • 16:15 - 27 Ιουν 2023 Αυγενάκης: Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό συστατικό της οικονομίας μας
  • 16:14 - 27 Ιουν 2023 Κίκιλιας: Δεν υπάρχει κάτι πιο ιερό από την προστασία των πολιτών
  • 16:13 - 27 Ιουν 2023 Δένδιας: Συνταγματική υποχρέωση η προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας
  • 16:11 - 27 Ιουν 2023 Φλωρίδης: Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά
  • 16:06 - 27 Ιουν 2023 Σκρέκας: Το καλάθι του νοικοκυριού θα συνεχιστεί
  • 16:01 - 27 Ιουν 2023 Οικονόμου: Ο αθλητισμός είναι δείκτης ποιότητας ζωής και ευημερίας
  • 15:58 - 27 Ιουν 2023 Γεραπετρίτης: Χρέος μας να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία και την εθνική μας υπόσταση
  • 15:55 - 27 Ιουν 2023 Χρυσοχοΐδης: Να επαναθεμελιώσουμε όλοι μαζί το νέο ΕΣΥ
  • 15:52 - 27 Ιουν 2023 Μενδώνη: Υπάρχουν πολλές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν
  • 15:48 - 27 Ιουν 2023 Γεωργιάδης: Θα δώσουμε τη μάχη της καθημερινότητας
  • 15:44 - 27 Ιουν 2023 Πιερρακάκης: Αυτό θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιακό υπουργείο
  • 15:37 - 27 Ιουν 2023 Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ο Κικίλιας
  • 15:24 - 27 Ιουν 2023 Από το Παιδείας στο Εσωτερικών "μετακόμισε" η Κεραμέως
  • 15:19 - 27 Ιουν 2023 Σκυλακάκης: Στις προτεραιότητες το «Εξοικονομώ» και η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας
  • 15:13 - 27 Ιουν 2023 Γυναικεία υπόθεση το υπουργείο Τουρισμού
  • 15:11 - 27 Ιουν 2023 Ταγαράς: Στόχος να κλείσουμε οριστικά τις εκκρεμότητες με το παρελθόν
  • 15:04 - 27 Ιουν 2023 Ο Γιώργος Φλωρίδης υπουργός Δικαιοσύνης
  • 14:54 - 27 Ιουν 2023 Νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αυγενάκης
  • 14:48 - 27 Ιουν 2023 Αλλάζει ηγεσία το υπουργείο Οικονομικών
  • 14:43 - 27 Ιουν 2023 Έφτασαν στο υπ. Άμυνας Χαρδαλιάς και Κεφαλογιάννης
  • 14:35 - 27 Ιουν 2023 Ανέλαβε το υπ. Εξωτερικών ο Γεραπετρίτης

Oρκίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Αμέσως μετά, οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί κατευθύνθηκαν στα υπουργεία που αναλαμβάνουν, για τις τελετές παράδοσης – παραλαβής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το υπουργικό συμβούλιο ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο, πλην του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνου Τσακλόγλου που έδωσε πολιτικό.

19:14
27 Ιουν. 2023

Μηταράκης: Το έργο της Αστυνομίας είναι κοινωνικό και εθνικό

Τους στόχους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την νέα τετραετία ανέπτυξε ο υπουργός Νότης Μηταράκης κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης -παραλαβής από τον υπηρεσιακό υπουργό Χαράλαμπο Λαλούση.

Ο κ. Μηταράκης αρχικά χαρακτήρισε ως κοινωνικό και εθνικό το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ τόνισε ότι προτεραιότητες του υπουργείου είναι η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Παράλληλα ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ιδιαίτερα το πρόβλημα της εφηβικής παραβατικότητας σημειώνοντας ότι είναι ένα ζήτημα που τον απασχολεί ιδιαίτερα το οποίο «πρέπει να δώσουμε, σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία ιδιαίτερη έμφαση και θέλει μια συνολική αντιμετώπιση.

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι πρέπει να «αντιμετωπίσουμε φαινόμενα ρατσιστικής βίας και να προστατεύσουμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.»

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, για το οποίο είχε συνεργαστεί στενά με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το 2020 όταν ήταν υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία μας με τον FRONTEX και να αυξήσουμε τον αριθμό των απελάσεων, τη συμφωνία δηλαδή που υπογράψαμε πρόσφατα, όσων διαμένουν παράνομα στη χώρα μας. Να δώσουμε έμφαση στην προστασία των συνόρων μας και την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευση, με την ολοκλήρωση της επέκτασης του Φράκτη του Έβρου, σύμφωνα με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, σε ολόκληρη τη συνοριογραμμή και την ενίσχυσή του με τεχνολογίες αιχμής.» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε την εφαρμογή μιας αυστηρής αλλά δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής, πάντα με γνώμονα τους Ευρωπαϊκούς κανόνες και το διεθνές δίκαιο. Εξασφαλίζοντας την ορθή λειτουργία του χώρου Σένγκεν, αντιμετωπίζοντας κυκλώματα λαθροδιακινητών. Κυκλώματα που για οικονομικά οφέλη βάζουν κάθε μέρα ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο. Προφανώς αυτό είναι ένα Ευρωπαϊκό ζήτημα που απαιτεί Ευρωπαϊκή λύση.»

«Η ασφάλεια είναι παράγοντας που ενισχύει την ελευθερία και την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Παράλληλα, όμως, ενισχύει και τον στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση για οικονομική ανάκαμψη, ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία. » σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

19:09
27 Ιουν. 2023

Παπαστεργίου: Ο διάδοχος του Πιερρακάκη στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Είναι μάλλον η πιο δημοφιλής τελετή με τόσο κόσμο, βέβαια βοήθησαν λίγο και τα Τρίκαλα» είπε χαριτολογώντας ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Όπως είπε, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου «τα έκανε σχεδόν όλα, ευτυχώς… δεν πρόλαβαν να κάνουν κάποια». «Θα πρέπει πολύ άμεσα να "τρέξουμε", να προχωρήσουμε αυτά που έχουν προωθηθεί και βέβαια να δούμε και καινούργιους τομείς, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, νέες προκλήσεις, όπως η κυβερνοασφάλεια και πώς θα μπορέσουμε να θωρακιστούμε συνολικότερα, οι μεταβιβάσεις ακινήτων, ο φάκελος ασθενή, το gov.gr με τις 1.534 υπηρεσίες να φτάσει τις 5.000. Η μαγική λέξη είναι "εμπιστοσύνη" και πώς θα μπορέσουμε μέσω της ψηφιακής διακυβέρνησης να δώσουμε στους πολίτες να καταλάβουν ότι τελικά υπάρχουν άνθρωποι, δομές, υποδομές οι οποίες σκέφτονται όλο το 24ωρο για εκείνους».

Τελειώνοντας ανέφερε «δεν «ξεχνώ την παντοτινή μου αγάπη, την αυτοδιοίκηση» και σημείωσε: «Τα 90 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και τα 232 εκατ. από το ΕΣΠΑ θα κατευθυνθούν σε έργα που έχουν ανάγκη οι δήμοι».

Τέλος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, μιλώντας για μια πρόταση «που δεν τιμά μόνο εμένα αλλά ολόκληρη την τοπική αυτοδιοίκηση που αυτά τα χρόνια ψηφιοποιηθήκε σε πολύ μεγάλο βαθμό και δείχνει πως μπορεί να σταθεί πολύ πιο αποτελεσματικά στο πλευρό των πολιτών γιατί η Ελλάδα αλλάζει, γίνεται μια σύγχρονη χώρα.

Παπαστεργίου: Ο διάδοχος του Πιερρακάκη στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

18:43
27 Ιουν. 2023

Στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας η Ζαχαράκη

Η Σοφία Ζαχαράκη ανέλαβε τα ηνία στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

"Κάνουμε μια νέα αρχή στο κομμάτι της κοινωνικής πρόνοιας και της οικογενειακής πολιτικής εδώ στο Υπουργείο Εργασίας, το οποίο πλέον σπάει σε δύο. Μαζί με την υφυπουργό την κ. Μαρία Κεφάλα θα δουλέψουμε πάνω στο κομμάτι της ενίσχυσης της οικογένειας και σε όλη αυτή την εναρμόνιση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της επαγγελματικής και της οικογενειακής ζωής, η οποία είναι ζώσα ανάγκη κάθε μέρα. Πάνω στην προστασία των ατόμων με αναπηρία, πολιτικές που πραγματικά θα εξαλείψουν τη διάκριση και θα δώσουν τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας με αναπηρία να είναι παρόντες κάθε μέρα σε όλες τις δραστηριότητες. Πάνω στην προώθηση πολιτικών ίσης μεταχείρισης, ίσων ευκαιριών, καταπολέμησης των διακρίσεων των φύλων, την αναβάθμιση και αναθεώρηση της πολιτικής για τα επιδόματα. Και βέβαια θα δουλέψουμε πάνω στην στήριξη των παιδιών που θα είναι στην καρδιά αυτής της μεγάλης προσπάθειας" δήλωσε κατά την ανάληψη των καθηκόντων της.

"Και βέβαια όλα αυτά θα συνοδευτούν με τις πολιτικές για την ενίσχυση της νεολαίας. Όπως είναι γνωστό έχει ήδη ξεκινήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα για τη στεγαστική πολιτική για τα νέα ζευγάρια και συνεχίζουμε όλα αυτά που έχουν ξεκινήσει ήδη. Και επαναλαμβάνουμε την ανάγκη για την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του ΟΠΕΚΑ. Κάθε άνθρωπος πρέπει να νιώσει το αγκάλιασμα του Υπουργείου αυτού, και θα το νιώσει" επισήμανε.

Στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας η Ζαχαράκη

 

18:37
27 Ιουν. 2023

Βούλτεψη: Η ένταξη των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων πρέπει να προχωρήσει

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό που ανέλαβε σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία.

«Ευχαριστούμε πολύ Δανιήλ, αντιμετώπισες τις κρίσεις αλλά κι εμείς αντιμετωπίσαμε τη δική μας κρίση γιατί είχαμε προεκλογική εκστρατεία και παρακολουθούσαμε τι γινόταν εδώ», είπε χαρακτηριστικά η κ. Βούλτεψη, η οποία ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που της εμπιστεύτηκε ξανά αυτό το πολύ σημαντικό και ευαίσθητο πόστο όπως τόνισε.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρθηκε ειδικά στην ένταξη και στα ασυνόδευτα ανήλικα για το οποίο υπήρξε συνεργασία καθώς είναι ένα ζήτημα οριζόντιας πολιτικής, όπως είπε.

«Το θέμα της ένταξης πρέπει να προχωρήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Θα συνεργαστούμε στενά και με τον υπουργό και με τους γραμματείς και θα τελειώσει αυτό. Όσοι έχουν εμπλοκή σε αυτό το ζήτημα πρέπει να καταλάβουν τώρα που ξεκινάμε ότι είμαστε στην αρχή, έχουμε καινούργιο νόμο, τον οποίο έχουμε να εφαρμόσουμε και οποίος σχετίζεται γιατί θέλω να θυμίσω ότι για πρώτη φορά η χώρα στο θέμα των ανηλίκων συνδέει την εκπαίδευση με την παραμονή στη χώρα, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου. 'Αρα, έχουμε πρώτη φορά ένα νόμο που λέει ότι όποιος εισέρχεται στη χώρα ως ασυνόδευτος ανήλικος, λαμβάνει άδεια δεκαετούς παραμονής στη χώρα εφόσον έχει ολοκληρώσει τρία χρόνια στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση που σημαίνει ότι έχει ανοίξει πλέον ο δρόμος για την ένταξη», κατέληξε η κ. Βούλτεψη.
 

18:31
27 Ιουν. 2023

Καιρίδης: Θα επιμείνουμε στη σκληρή αλλά δίκαιη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Ολοκληρώθηκε η παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κατά την οποία ο υπηρεσιακός υπουργός, Δανιήλ Εσδράς παρέδωσε την σκυτάλη στον νέο υπουργό Δημήτρη Καιρίδη και την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη που συνεχίζει τη θητεία της στο υπουργείο μετά από την θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Ο κ. Καιρίδης αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του μίλησε για βαριά ευθύνη ανάληψης αυτού του κρίσιμου πόστου. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η μετανάστευση διαχρονικά, ακόμα περισσότερο σήμερα είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την ελληνική και συνολικά τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και βρέθηκε και τις τελευταίες εβδομάδες ξανά στην επικαιρότητα», επεσήμανε και ευχαρίστηκε και εκ μέρους του πρωθυπουργού τον απερχόμενο υπουργό για την μεγάλη του προσφορά σε μια περίοδο πολύ πυκνή γεγονότων αλλά και τα στελέχη και την ηγεσία του υπουργείου επειδή απέδειξαν ότι υπάρχει συνέχεια στο κράτος.

Τέλος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή και την εμπιστοσύνη αυτού του κρίσιμου πόστου και είπε ότι αντιλαμβάνεται αυτή τη θέση ως κάτι πολύ σημαντικό.

«Είμαι ένας άνθρωπος φιλελεύθερος, είμαστε ανθρωπιστές αλλά δεν είμαστε αφελείς και νομίζω ότι αυτή την ισορροπία πρέπει να έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας σε μια πολιτική που υπήρξε αποτελεσματική μέχρι σήμερα, αυτή την περασμένη τετραετία» τόνισε ο κ. Καιρίδης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα πρέπει να επιμείνει σε αυτή την πολιτική που όπως είπε είναι σκληρή αλλά δίκαιη και ότι πρέπει να ενισχυθούν οι πολιτικές ένταξης, να εξεταστούν τα ζητήματα της νόμιμης μετανάστευσης, της διεθνούς εικόνας της χώρας και των ευρωπαϊκών λύσεων ξεκινώντας από την τελευταία επιτυχία της Συμφωνίας του Λουξεμβούργου, την οποία χαρακτήρισε ως ένα πρώτο βήμα και όχι τον τελικό προορισμό. Καταλήγοντας ο κ. Καιρίδης είπε ότι η δουλειά ξεκινά αμέσως και ότι δεν υπάρχει καμία περίοδος χάριτος.

Καιρίδης: Θα επιμείνουμε στη σκληρή αλλά δίκαιη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

17:08
27 Ιουν. 2023

Βαρβιτσιώτης: Να διευκολύνουμε όσο περισσότερο μπορούμε την ελληνική ναυτιλία

Τις προτεραιότητες του για το επόμενο διάστημα παρουσίασε το μεσημέρι ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Ναυτιλίας από τον υπηρεσιακό υπουργό Θ. Κλιάρη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων της ελληνικής ναυτιλίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι θα πρέπει πάνω απ΄ όλα να καταστήσουμε την ελληνική ναυτιλία ως έναν από τους πιο παραγωγικούς τομείς της χώρας μας, με αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Όπως έχει γράψει εύστοχα ο Στρατής Μυριβήλης, όλες οι θάλασσες του κόσμου είναι Ελλάδα, όλα τα κύματα ξέρουν τις καρίνες των ελληνικών πλοίων και γι΄ αυτό για μένα είναι ιδιαίτερα συγκίνηση που επιστρέφω εδώ στον Πειραιά, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του διοικητικού φορέα της ελληνικής ναυτιλίας, με στόχο και όραμα να διευκολύνω και να διευκολύνουμε όσο μπορούμε την ελληνική ναυτιλία» δήλωσε ο ίδιος.

Είπε επίσης ότι το υπουργείο Ναυτιλίας παίζει και έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη διασύνδεση της νησιωτικής Ελλάδας και την ανάπτυξή της, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή του που μαζί του, ως υφυπουργός Ναυτιλίας, αναλαμβάνει ένας εκλεκτός εκπρόσωπος της Δωδεκανήσου, ο Γιάννης Παπάς. 

«Διαβεβαιώνω τις τοπικές κοινωνίες των νησιών ότι σε αυτό το υπουργείο θα έχουν το υπουργείο τους. Θα είμαστε δίπλα τους για να αντιμετωπίσουμε όλα τα ζωντανά προβλήματα που έχουν οι νησιώτες», ανέφερε.

Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας είπε θα πρέπει να στηριχθεί ο κλάδος του θαλάσσιου τουρισμού, προσθέτοντας ότι σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι επιλέγουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους και θα πρέπει να αισθάνονται ότι είναι ασφαλείς σε ξηρά και θάλασσα και θέλουμε να λαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Για την ανάπτυξη των λιμανιών είπε ότι πρέπει να αναπτυχθεί μία σύγχρονη νησιωτική πολιτική που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μέλλοντος και θα δείχνει ακριβώς αυτόν τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορούν να παίξουν τα λιμάνια για τη μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας.

Πρόσθεσε επίσης ότι η χώρα μας γίνεται ο ενεργειακός κόμβος της Ευρώπης, καθώς τα ελληνόκτητα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου αποτέλεσαν την απάντηση στους πρόσφατους εκβιασμούς της Ρωσίας προς την Ευρώπη και βέβαια στη μεγάλη πρόκληση που έχουμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στη ΑΟΖ σε Αιγαίο και νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Αναφερόμενος στο Λιμενικό Σώμα, εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του, προσθέτοντας ότι στο πρόσωπο του πρέπει να βλέπουν ένα άνθρωπο που έχει αγκαλιάσει το έργο τους, έχει εμπιστευτεί τις ικανότητές τους και έναν άνθρωπο που θα τους στηρίζει σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα, πέρα από τη διοίκηση του υπουργείου, να σώσουν ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα.

Για μένα η προστασία των θαλάσσιων συνόρων από κάθε λογής επιβουλή είναι σαφέστατα μία προτεραιότητα, παράλληλα με τη διασφάλιση ότι δεν θα βρεθεί ούτε ένας να σηκώσει αρνητικά το δάχτυλο δείχνοντας προς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και ρίχνοντας την οποιαδήποτε μομφή, συμπλήρωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

17:02
27 Ιουν. 2023

Σταϊκούρας: Περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών και μεταφορών στη χώρα

 Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Ιωάννη Γκόλια, στο νέο υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τους υφυπουργούς Χριστίνα Αλεξοπούλου και Νίκο Ταχιάο. 

Ο κ. Σταϊκούρας, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη μεγάλη τιμή και ευθύνη να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο και υπογράμμισε: «Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ έντιμα. Οδηγός στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μου θα είναι το συμφέρον της χώρας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει αρκετά. Θα κρατήσουμε τα πολλά θετικά και θα οικοδομήσουμε πάνω σε αυτά. Είναι, όμως, γεγονός ότι υπάρχουν και ζητήματα ανοιχτά, σημαντικά και μεγάλα. Στρατηγική μας είναι η αξιοκρατική αξιοποίηση του πλούσιου και έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου και η επιδίωξη των μέγιστων δυνατών πολιτικών, κοινωνικών και κοινοβουλευτικών συγκλίσεων και συναινέσεων, ώστε να αντιμετωπίσουμε τόσο τα υφιστάμενα όσο και προκύπτοντα προβλήματα».

Συνεχάρη τον απερχόμενο υπουργό, Ιωάννη Γκόλια και την προηγούμενη πολιτική ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και συγκεκριμένα τους Κώστα Καραμανλή, Γιώργο Καραγιάννη, Μιχάλη Παπαδόπουλο και Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Στόχος της νέας ηγεσίας, όπως είπε ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, είναι ο βέλτιστος σχεδιασμός και η περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών και μεταφορών στη χώρα μας, αξιοποιώντας, αποτελεσματικά, εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Είναι άλλωστε γνωστό πως οι υποδομές και οι μεταφορές συνιστούν βασικούς πυλώνες βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, ενίσχυσης της παραγωγικότητας, αύξησης της ανταγωνιστικότητας, μείωσης των περιφερειακών ανισοτήτων και τόνωσης της οικονομικής μεγέθυνσης, της αειφόρου ανάπτυξης και της ευημερίας της χώρας. «Και όλα αυτά, σε πλαίσιο διαφάνειας, δικαιοσύνης, εντιμότητας και σεβασμού στο κάθε ευρώ των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σταϊκούρας: Περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών και μεταφορών στη χώρα

16:54
27 Ιουν. 2023

Οι πρώτες δηλώσεις Παπαθανάση - Θεοχάρη - Πετραλιά από το υπ. Οικονομικών

Κατα την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης ανέφερε ότι η διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων και η απορρόφησή τους, όπως και του ΕΣΠΑ, αποτελούν σημαντικά αναπτυξιακά εργαλεία. Ειδικά για το ΕΣΠΑ, η απορρόφηση από 27% ανήλθε σε 86% σε τέσσερα χρόνια, ενώ υπάρχουν περισσότερες από 8.300 αιτήσεις από μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους 780 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε, επίσης, στην Αναπτυξιακή Τράπεζα (για τη διεύρυνση της περιμέτρου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό), στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, στις ΣΔΙΤ και στην απολιγνιτοποίηση για νέες συνθήκες και νέες δουλειές.

Ο νέος υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, με αρμοδιότητα τη φορολογική πολιτική, είπε ότι οι τέσσερις άξονες είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η σταθερότητα των εσόδων, η μείωση των φορολογικών συντελεστών και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Τέλος, ο νέος υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, με αρμοδιότητα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ανέφερε ότι κεντρικός στόχος είναι η πλήρης υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, με την παράλληλη διατήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας.

16:51
27 Ιουν. 2023

Χατζηδάκης: Έξι μεγάλοι στόχοι για τη νέα τετραετία

Τους έξι στόχους για την οικονομία την επόμενη τετραετία ανέπτυξε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Πελαγίδη.

Ειδικότερα, οι στόχοι έχουν ως εξής:

1. Να επιτευχθεί μέσος όρος ανόδου του ΑΕΠ 3% την τετραετία, που θα βοηθήσει και στην αύξηση των μισθών κατά 25%. Να συνεχιστούν οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις και η στήριξη της επιχειρηματικότητας. Θα βοηθήσει σημαντικά η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας τους επόμενους μήνες.

2. Οι προσαρμογές στο παραγωγικό μοντέλο και η αντιμετώπιση των αδυναμιών και των δομικών στρεβλώσεων 10 ετών σε εξαγωγές και εισαγωγές. Ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης με την ενίσχυση των καινοτόμων κλάδων και των εξαγωγών και η συνέχιση της μείωσης του δημοσίου χρέους.

3. Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, καθώς η περαιτέρω πρόοδος θα βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση της φορολογίας.

4. Η υγεία του τραπεζικού συστήματος και η ενίσχυση των σχέσεων εμπιστοσύνης με τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Η συνέχιση της μείωσης των «κόκκινων» δανείων.

5. Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και των δημοσίων επενδύσεων.

6. Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας από το Υπερταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς θα υπάρξουν περισσότερα έσοδα και περισσότερες επενδύσεις.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα μετά τις εκλογές. Διαμορφώθηκαν πολιτικές ισορροπίες που δημιουργούν ένα νέο κεφάλαιο για τον τόπο. «Υπάρχει ένα μεγάλο παράθυρο αισιοδοξίας και ευκαιρίας που πρέπει να εκμεταλλευτούμε», είπε. Πρόσθεσε δε, ότι το νέο επιτελείο θα κτίσει πάνω στις επιτυχίες της προηγούμενης τετραετίας, καθώς υπήρξε άριστη δουλειά από τους Χρήστο Σταϊκούρα, Θοδωρή Σκυλακάκη και Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Χατζηδάκης: Έξι μεγάλοι στόχοι για τη νέα τετραετία

16:47
27 Ιουν. 2023

Ράπτη: Να πετύχουμε τουριστική περίοδο 12 μηνών με ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Η νέα υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη σε δηλώσεις της, τόνισε ότι, «στόχος της νέας τετραετίας, είναι να πάει ο ελληνικός τουρισμός, ακόμα πιο ψηλά, αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματα της χώρας.

Επιδίωξη είναι να αμβλύνουμε την εποχικότητα της τουριστικής περιόδου, να επιτύχουμε τουριστική περίοδο 12 μηνών με ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε όλη τη χώρα, με καλύτερη κατανομή του εισοδήματος».

Η κα. Ράπτη, επισήμανε ακόμα ότι στους βραχυπρόθεσμους στόχους είναι η ενίσχυση της ζήτησης των εγχώριου τουρισμού, η καθιέρωση πολιτικών προσβάσιμου τουρισμού και η βελτίωση της ποιότητας.

Κλείνοντας την ομιλία της τόνισε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να συνεργαστώ με την υπουργό και φίλη Όλγα Κεφαλογιάννη για να κερδίσουμε το στοίχημα στον τουρισμό για το 2023 και για τα επόμενα χρόνια που ακολουθούν. Δεσμεύομαι πως θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να υλοποιηθεί το κυβερνητικό μας όραμα για τον τουρισμό.»

Ράπτη: Να πετύχουμε τουριστική περίοδο 12 μηνών με ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού

16:44
27 Ιουν. 2023

Κεφαλογιάννη: Ο στόχος είναι ένας και ξεκάθαρος - Ισχυρός, ανταγωνιστικός, βιώσιμος τουρισμός

Η νέα υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου, τόνισε ότι άμεσος στόχος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού.

Επεσήμανε ακόμα ότι "ο τουρισμός είναι δυναμικός. Θέλει διαρκώς να κρατάς γερά το τιμόνι. Απαιτεί μακρόπνοη στρατηγική αλλά και διαρκή προσαρμογή σε μικρές ή μεγάλες κρίσεις που διαρκώς εμφανίζονται μπροστά μας. Ο στόχος όμως είναι ένας και ξεκάθαρος. Ισχυρός, ανταγωνιστικός, βιώσιμος τουρισμός. Γιατί αυτό σημαίνει ισχυρή και ανταγωνιστική οικονομία. Σημαίνει εισόδημα, θέσεις εργασίας, κοινωνική συνοχή. Όλα αυτά πάντα με το μυαλό στο μέτρο που δεν πρέπει να χαθεί. Στις αναγκαίες ισορροπίες που πρέπει να ακολουθούν όλες τις πολιτικές μας. Στα προβλήματα που είναι πολλά και πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Στις λύσεις που πρέπει να προωθήσουμε".

"Τα επόμενα όμως χρόνια, θα είναι καθοριστικά και για τον ελληνικό τουρισμό. Η Ελλάδα με τις τεράστιες δυνατότητες της, μπορεί και πρέπει να αντιμετωπίσει όλες τις μεγάλες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά της.  Μείωση εποχικότητας, σεβασμός στο περιβάλλον, ρύθμιση της γεωγραφικής συγκέντρωσής, βραχυχρόνιες μισθώσεις, εργασιακά ζητήματα, σεβασμός στις τοπικές κοινωνίες. Σταθερά, τολμηρά, μπροστά ΚΑΙ στον ελληνικό τουρισμό λοιπόν. Με σχέδιο, συνέργειες και συμμαχίες. Τον τρόπο τον ξέρουμε. Το σχέδιο το έχουμε. Τη γνώση τη διαθέτουμε. Ξεκινάμε δουλειά" πρόσθεσε.

Κεφαλογιάννη: Ο στόχος είναι ένας και ξεκάθαρος - Ισχυρός, ανταγωνιστικός, βιώσιμος τουρισμός

16:16
27 Ιουν. 2023

Κεραμέως: Στόχος ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών παρέδωσε στη Νίκη Κεραμέως η κ. Καλλιόπη Σπανού.

Εύχομαι ό,τι καλύτερο στη νέα πολιτική ηγεσία είπε η κα. Σπανού και έδωσε τον λόγο στην κ. Νίκη Κεραμέως.

Η νέα υπ. Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως είπε ότι αισθάνεται τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για τη νέα της θέση. «Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στον Δημόσιο τομέα, δήλωσε και «η ολοκλήρωση των έργων αυτών θα είναι προτεραιότητα». Όπως σημείωσε, «σχεδιάζουμε πολλά για την επόμενη 4ετία» και αναφέρθηκε στην αύξηση μισθών και προσλήψεων, μεταξύ άλλων.

16:15
27 Ιουν. 2023

Αυγενάκης: Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό συστατικό της οικονομίας μας

Τα ηνία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέλαβε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Μια εντολή ευθύνης, μια εντολή τιμής για να υλοποιήσουμε το κυβερνητικό σχέδιο για το οποίο δεσμευτήκαμε για να προχωρήσουμε πιο γρήγορα», είπε μεταξύ άλλων.

16:14
27 Ιουν. 2023

Κίκιλιας: Δεν υπάρχει κάτι πιο ιερό από την προστασία των πολιτών

Παραλαμβάνοντας το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι δεν υπάρχει κάτι πιο ιερό από την προστασία των πολιτών και της ανθρώπινης ζωής.

16:13
27 Ιουν. 2023

Δένδιας: Συνταγματική υποχρέωση η προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Υπουργού Άμυνας ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι δεν συνιστά απλό καθήκον, αλλά συνταγματική υποχρέωση η προάσπισηv της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

16:11
27 Ιουν. 2023

Φλωρίδης: Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης βρέθηκε ο νέος υπουργός Γιώργος Φλωρίδης προκειμένου να παραλάβει το χαρτοφυλάκιό του από τον Φίλιππο Σπυρόπουλο.

Ο κ. Φλωρίδης δήλωσε: Εύχομαι να έχουμε καλή συνεργασία και σε ό,τι με αφορά θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μπορέσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά»

16:06
27 Ιουν. 2023

Σκρέκας: Το καλάθι του νοικοκυριού θα συνεχιστεί

Το καλάθι του νοικοκυριού θα συνεχιστεί, είπε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο οποίος τόνισε ότι βασική προτεραιότητα ήταν και θα παραμείνει η διευκόλυνση του επιχειρείν στην χώρα.

16:01
27 Ιουν. 2023

Οικονόμου: Ο αθλητισμός είναι δείκτης ποιότητας ζωής και ευημερίας

Στη μεγάλη σημασία του αθλητισμού, καθώς απευθύνεται στο σύνολο σχεδόν του πληθυσμού, και τη σύνδεσή του με τομείς όπως η παιδεία, η μόρφωση, η προαγωγή της υγείας, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, στάθηκε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής που έγινε το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας.

«Πιστεύω περισσότερο στις πράξεις από τα λόγια... Ο αθλητισμός είναι δείκτης ποιότητας ζωής και ευημερίας... Πιστεύω βαθιά ότι είμαι υποχρεωμένος να ξεπεράσω και να βελτιώσω τον εαυτό μου, ώστε να προσφέρουμε στους αθλητές και τις αθλήτριές μας τις βέλτιστες συνθήκες, ενόψει μάλιστα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024... Η Ελλάδα, ως το λίκνο του αθλητισμού, έδωσε και έχει ακόμη πολλά να δώσει στον τομέα αυτό διεθνώς και χρειάζεται να κάνουμε το παν ώστε να καταστεί σημείο αναφοράς του παγκόσμιου αθλητικού κινήματος», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου, ο οποίος υπογράμμισε ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού για αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου του αθλητισμού και υπαγωγή του στο Υπουργείο Παιδείας, «είναι δηλωτική στη στόχευσή της».

Οικονόμου: Ο αθλητισμός είναι δείκτης ποιότητας ζωής και ευημερίας

15:58
27 Ιουν. 2023

Γεραπετρίτης: Χρέος μας να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία και την εθνική μας υπόσταση

«Αποτελεί χρέος μας να υπερασπιζόμαστε καθημερινά και αδιαπραγμάτευτα την κυριαρχία και την εθνική μας υπόσταση», υπογράμμισε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του στην τελετή παράδοσης-παραλαβής τού υπουργείου Εξωτερικών. «Σας διαβεβαιώ ότι θα το πράξουμε στο ακέραιο», προσέθεσε.

«Η ελληνική εξωτερική πολιτική ήταν και θα παραμείνει μια πολιτική αρχών, μια πολιτική που στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο, εμπνέεται από τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και στοχεύει στην περιφερειακή συνεργασία και σταθερότητα», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Οι αρχές αυτές που διέπουν την μεταπολεμική αρχιτεκτονική του κόσμου σήμερα βάλλονται πολλαπλώς από τις καταιγιστικές γεωπολιτικές εξελίξεις», σημείωσε και προσέθεσε:

«Θα ήθελα από το βήμα αυτό να μεταφέρω ότι, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και ο πρωθυπουργός, στο πνεύμα ακριβώς της υποστήριξης των εθνικών μας συμφερόντων θα θέσουμε εαυτόν στην υπηρεσία της πατρίδας».

Ο κ. Γεραπετρίτης ευχαρίστησε τον υπηρεσιακό υπουργό Εξωτερικών, πρέσβη Βασίλειο Κασκαρέλη, «για την υποδοχή και κυρίως για το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του».

15:55
27 Ιουν. 2023

Χρυσοχοΐδης: Να επαναθεμελιώσουμε όλοι μαζί το νέο ΕΣΥ

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Υγείας, αναφέρθηκε στους αφοσιωμένους και ικανούς δημόσιους λειτουργούς και τους ανθρώπους του καθήκοντος.

«Με αυτούς θα πορευτώ και τώρα με αξιοκρατία, με συμπαραστάτης των αναγκών τους, μαζί με τους εργαζόμενους, συμπόρευση με τους εργαζόμενους αλλά ταυτόχρονα με τον πήχη και το φρόνημα ψηλά για να επαναθεμελιώσουμε όλοι μαζί το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

15:52
27 Ιουν. 2023

Μενδώνη: Υπάρχουν πολλές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Πολιτισμού, στο "τιμόνι" του οποίου παραμένει η Λίνα Μενδώνη.

Στην ανανέωση της θητείας της στο υπουργείο η κα. Μενδώνη δήλωσε μεταξύ άλλων: "Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση δουλειάς και μεταρρυθμίσεων. Υπάρχουν πολλές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στον πολιτισμό και υπάρχουν μεταρρυθμίσεις οι οποίες έγιναν και δεν έχουν εφαρμοστεί απολύτως. Αυτά πρέπει να γίνουν και να γίνουν με γρήγορους ρυθμούς".

15:48
27 Ιουν. 2023

Γεωργιάδης: Θα δώσουμε τη μάχη της καθημερινότητας

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε μεταξύ άλλων για τον υφυπουργό Εργασίας Πάνο Τσακλόγλου, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο με τον οποίο, όπως είπε, τον συνδέει μία εκτίμηση χρόνων.

«Έχει υπάρξει υπερασπιστής των συμφερόντων του κράτους και του λαού σε πολύ δύσκολες στιγμές και τον ευχαριστώ που είναι μαζί μου. Θα έχουμε μια πολύ γόνιμη συνεργασία και με τον κ. Βασίλειο Σπανάκη, φίλο και συμμαθητή μου χρόνια με τον οποίο πρόκειται να δώσουμε τη μάχη της καθημερινότητας, η οποία και πρέπει να κερδηθεί γιατί εδώ είμαστε για να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη. Και αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε δουλεύοντας σκληρά όσες ώρες και αν χρειαστεί την ημέρα, χωρίς να σκεφτόμαστε καθόλου προσωπικό χρόνο και ξεκούραση».

15:44
27 Ιουν. 2023

Πιερρακάκης: Αυτό θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιακό υπουργείο

Για αβυσσαλέα ταλαιπωρία έκανε λόγο ο νέος υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, τονίζοντας κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ότι "αυτό θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιακό Υπουργείο, με απλούστευση γραφειοκρατικών διαδικασιών, που δεν θα σας ταλαιπωρεί".

"Πρέπει να αναβαθμίσουμε τα πάντα με ταχύτητα. Όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την προσχολική εκπαίδευση έως το Πανεπιστήμιο" πρόσθεσε.

15:37
27 Ιουν. 2023

Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ο Κικίλιας

Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τον υπηρεσιακό υπουργό Ευάγγελο Τουρνά στον νέο υπουργό, Βασίλη Κικίλια.

Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ο Κικίλιας

15:24
27 Ιουν. 2023

Από το Παιδείας στο Εσωτερικών "μετακόμισε" η Κεραμέως

Στο υπουργείο Εσωτερικών, η υπηρεσιακή υπουργός Καλλιόπη Σπανού παρέδωσε στη Νίκη Κεραμέως, μετά από τέσσερα χρόνια στο "τιμόνι" του υπουργείου Παιδείας.

Το επιτελείο στο Εσωτερικών συμπληρώνει ο αναπληρωτής υπουργός Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας - Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης και η υφυπουργός Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Από το Παιδείας στο Εσωτερικών "μετακόμισε" η Κεραμέως

15:19
27 Ιουν. 2023

Σκυλακάκης: Στις προτεραιότητες το «Εξοικονομώ» και η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας

Την ευχή να μην χρειαστεί στο μέλλον η δημοσιονομική πολιτική να συνδράμει την ενεργειακή, όπως συνέβη στο παρελθόν λόγω της ενεργειακής κρίσης, εξέφρασε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, κατά την παραλαβή του υπουργείου από τον υπηρεσιακό υπουργό, καθηγητή Παντελή Κάπρο.

Ο κ. Σκυλακάκης περιέγραψε τις προτεραιότητες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κλιματική κρίση η οποία, όπως είπε, βρίσκεται στην πρώτη της φάση και τις επόμενες δεκαετίες θα χειροτερέψει, και την ανάγκη «να ανταποκριθούμε στις πολλαπλές υποχρεώσεις της χώρας στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος» αλλά και να προχωρήσει η πράσινη μετάβαση σε ασταθές και μεταβαλλόμενο ενεργειακό περιβάλλον».

«Δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια αδράνειας. Έχουμε αυστηρούς στόχους σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, όπου υπάρχουν αυστηρά ορόσημα και χρονοδιαγράμματα τα οποία θα επιμείνω να τηρήσουμε με μεγάλη πιστότητα», τόνισε.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσίασε τους στόχους της πολιτικής του υπουργείου, στους οποίους, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή στο 80%, η ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κατοικιών, η υλοποίηση των προγραμμάτων για εξοικονόμηση ενέργειας και ηλεκτροκίνηση, η προώθηση της έρευνας για κοιτάσματα φυσικού αερίου, οι διεθνείς ενεργειακές διασυνδέσεις, η ολοκλήρωση των υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων, η δασοπροστασία, ο νέος τρόπος λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Η νέα υφυπουργός (τέως γενική γραμματέας Ενέργειας) Αλεξάνδρα Σδούκου ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να συνεχίσω να εργάζομαι για την ενέργεια από την θέση του υφυπουργού. Θα συνεχίσουμε τις πολιτικές και θα ανοίξουμε νέα κεφάλαια, θα εξειδικεύσουμε τα μέτρα το επόμενο διάστημα».

Ο απερχόμενος υπουργός Παντελής Κάπρος παρέδωσε στον κ. Σκυλακάκη το σχέδιο του νέου ενεργειακού σχεδιασμού που θα πρέπει να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στην ΕΕ.

15:13
27 Ιουν. 2023

Γυναικεία υπόθεση το υπουργείο Τουρισμού

Με την Όλγα Κεφαλογιάννη υπουργό και την Έλενα Ράπτη υφυπουργό, το υπουργείο Τουρισμού περνά σε γυναικεία χέρια και πάλι, καθώς υπηρεσιακή υπουργός ήταν η Ιωάννα Δρέττα. 

Γυναικεία υπόθεση το υπουργείο Τουρισμού

15:11
27 Ιουν. 2023

Ταγαράς: Στόχος να κλείσουμε οριστικά τις εκκρεμότητες με το παρελθόν

«Λύθηκαν πολλά προβλήματα αυτή την τετρατετία, ο στόχος είναι να κλείσουμε οριστικά τις εκκρεμότητες με το παρελθόν». Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο ΥΠΕΝ, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη «να αφήσουμε επιτέλους και για πρώτη φορά το παρελθόν πίσω μας» επεσήμανε ο κ. Ταγαράς.

«Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που αναλαμβάνουμε» τόνισε και πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι είναι πολλά και δύσκολα τα ζητήματα αλλά η ευθύνη επιβάλλει να ολοκληρώσουμε τη δουλειά».

Ο κ. Ταγαράς εξέφρασε την τιμή που αισθάνθηκε χάρη στην εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού καθώς επίσης και τη χαρά για τη συνεργασία με τον νέο υπουργό ΠΕΝ Θοδωρή Σκυλακάκη με τον οποίο, όπως είπε, έχει άριστη συνεργασία.

«Είναι μία καλή ομάδα. Πρέπει να κερδίσουμε από κοινού το στοίχημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταγαράς και εξήρε την προσφορά του απερχόμενου υπηρεσιακού υπουργού ΠΕΝ, καθηγητή Παντελή Κάπρου.

15:04
27 Ιουν. 2023

Ο Γιώργος Φλωρίδης υπουργός Δικαιοσύνης

Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης από τον υπηρεσιακό υπουργό Φίλιππο Σπυρόπουλο στον νέο υπουργό Γιώργο Φλωρίδη.

Ο Γιώργος Φλωρίδης υπουργός Δικαιοσύνης

14:54
27 Ιουν. 2023

Νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αυγενάκης

Νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Λευτέρης Αυγενάκης, που παρέλαβε από τον υπηρεσιακό υπουργό Γεώργιο Τσακίρη.

Νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αυγενάκης

Λευτέρης Αυγενάκης

14:48
27 Ιουν. 2023

Αλλάζει ηγεσία το υπουργείο Οικονομικών

Ο υφυπουργός Χάρης Θεοχάρης αναμένει να αναλάβει τα καθήκοντά του στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Θεόδωρος Πελαγίδης θα παραδώσει επίσης στον νέο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση και τον υφυπουργό, Θάνο Πετραλιά. 

Αλλάζει ηγεσία το υπουργείο Οικονομικών

14:43
27 Ιουν. 2023

Έφτασαν στο υπ. Άμυνας Χαρδαλιάς και Κεφαλογιάννης

Στο υπουργείο Άμυνας έφτασαν οι νέοι υφυπουργοί Γιάννης Κεφαλογιάννης και Νίκος Χαρδαλιάς.

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής στον νέο υπουργό, Νίκο Δένδια και τους υφυπουργούς θα γίνει από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή.

Έφτασαν στο υπ. Άμυνας Χαρδαλιάς και Κεφαλογιάννης

14:35
27 Ιουν. 2023

Ανέλαβε το υπ. Εξωτερικών ο Γεραπετρίτης

Οι πρώτες εικόνες από τις τελετές παράδοσης - παραλαβής έρχονται από το υπουργείο Εξωτερικών.

Εκεί ο νέος υπουργός, Γιώργος Γεραπετρίτης παρέλαβε το χαρτοφυλάκιό του από τον υπηρεσιακό υπουργό, Βασίλη Κασκαρέλη.

"Έχετε κληθεί να αναλάβετε το ΥΠΕΞ σε μια κρίσιμη περίοδο, είμαι βέβαιος ότι με τις ικανότητες σας θα προάγετε τα συμφέροντά μας και θα αναβαθμίσετε τον ρόλο της χώρας", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κασκαρέλης.

"Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κασκαρέλη για την υποδοχή, είναι ένας από τους σοφότερους διπλωμάτες που διαθέτει η χώρα", δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Γεραπετρίτης. Ευχαρίστησε και τον Νίκο Δένδια για τις υπηρεσίες του και σημείωσε ότι ο ίδιος αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνει.

Ανέλαβε το υπ. Εξωτερικών ο Γεραπετρίτης

Σύντομα όλοι θα μιλούν για μια Καμηλοπάρδαλη στα Εξάρχεια: Ποιο είναι το νέο cool wine bar της γειτονιάς

Το ολοκαίνουργιο "Ζιράφ", το cool wine bar των Εξαρχείων μιλάει τη γλώσσα της πόλης: street και comfort, αλλά με τεχνογνωσία που κερδίζει με ειλικρινείς και σημερινούς όρους.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 07:32

Βαθιά ανάσα στη ΝΔ για το σχεδόν 30% στις δημοσκοπήσεις - Μητσοτάκης: "Το ΠΑΣΟΚ ο σημαντικότερος αντίπαλος"

Παρά τη δημοσκοπική φθορά φαίνεται ότι μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η ΝΔ κρατά τις δυνάμεις της.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ 17 Σεπ 2025 | 07:12

Τα μηνύματα από την προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ - "Διεύρυνση με στόχο την αυτοδυναμία"

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι η διεύρυνση είναι η απάντηση στο ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από μία αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση.

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 08 Σεπ 2025 | 21:25

Η επόμενη μέρα για την Γαλλία στα χέρια του Μακρόν: Παζάρια με τους Σοσιαλιστές ή εκλογές που ζητούν Λεπέν και Αριστερά

Την Τρίτη ο Μπαϊρού θα υποβάλει την παραίτησή του, αφήνοντας τον Μακρόν να αντιμετωπίσει μια δύσκολη εξίσωση, με τις χρηματοπιστωτικές αγορές να σηματοδοτούν ανησυχία για την πολιτική και δημοσιονομική κρίση της Γαλλίας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΘ 07 Σεπ 2025 | 16:50

Οργή Μητσοτάκη για τα σενάρια διαδοχής του: "Θα αστειεύεστε..." - Εκλογές το 2027 χωρίς αλλαγή του εκλογικού νόμου

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της 89ης ΔΕΘ για εκλογές, παροχές, εξωτερική πολιτική και σκάνδαλα.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ 27 Αυγ 2025 | 22:34

Στα "σχοινιά" Μακρόν και Μπαϊρού: Επτά στους δέκα Γάλλους είναι κατά της κυβέρνησης

Ο Γάλλος πρωθυπουργός σε μία προσπάθεια να μεταπείσει την κοινή γνώμη, έκανε έκκληση στον γαλλικό λαό δίνοντας διορία 13 ημερών ώστε η Γαλλία να αποφύγει το χάος

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 27 Αυγ 2025 | 11:32

Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 - Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι "έχει απαντήσει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός πολλές φορές".

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Σεπ 2025 | 15:25
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 15:11

Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ουρά της Κωνσταντοπούλου και του Βαξεβάνη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Το ένα λάθος μετά το άλλο

"Η απελπισία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής οδηγεί την ηγεσία του από το ένα λάθος στο άλλο", σημειώνουν κυβερνητικές πηγές

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 14:09

Παρέμβαση Βενιζέλου υπέρ της εκταφής στα Τέμπη - Οι αναφορές στον Κρέοντα και την... κάθαρση

"Οποιοι παριστάνουν τον Κρέοντα ως προς την (εκ)ταφή των νεκρών, ας σκεφτούν το ταχύτερο ότι όλα τελούνται στο πλαίσιο μιας τραγωδίας η οποία δεν τελειώνει αν δεν επέλθει κάθαρση" έγραψε.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 13:36

ΠΑΣΟΚ: Ένοχη η σιωπή του Μαξίμου για τον Μυλωνάκη - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατάπιε τη γλώσσα του

"Πέντε ώρες μετά την ανακοίνωση μας και το Μαξίμου συνεχίζει την ένοχη σιωπή" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 26 Σεπ 2025 | 12:48

Μαρινάκης: Κάποιους τους νοιάζει μόνο να κάνουν αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν στην Ελλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σημείωσε πως πρέπει να σταματήσει αυτό που γίνεται στη Γάζα, αλλά συγχρόνως είπε ότι είμαστε σύμμαχοι του Ισραήλ.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ 26 Σεπ 2025 | 12:11

Ο διάλογος Τσιάρτα - Πλεύρη στο Χ για μεταναστευτικό και εγκληματικότητα: "Τι γίνεται; Αυτά θα έχουμε κάθε μέρα;"

Ο Βασίλης Τσιάρτας είπε πως "δεν γίνεται να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια" και ζήτησε να εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις και να μην κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 12:07

Στο Ηρώδειο ο Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη - Η χειραψία με την Μαρίνα Σταυράκη [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο Ηρώδειο μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη, για να παρακολουθήσουν την αρχαία τραγωδία "Ανδρομάχη" του Ευρυπίδη.

ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 26 Σεπ 2025 | 11:20

Νέες αιχμές Βαληνάκη σε Μητσοτάκη: Κατέρρευσαν οι ψευδαισθήσεις των "ήρεμων νερών" στα ελληνοτουρκικά

Ο κ. Βαληνάκης έκανε λόγο για κατάρρευση των ψευδαισθήσεων ότι ο Ερντογάν θα σταματούσε τις διεκδικήσεις του λόγω των "ήρεμων νερών".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 26 Σεπ 2025 | 11:14

Μπλακ χιούμορ Καράογλου της ΝΔ για τους πεθαμένους μάρτυρες της εξεταστικής ΟΠΕΚΕΠΕ: "Μπορεί να πέθαναν από το άγχος τους"

Απίστευτο σχόλιο από τον βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρο Καράογλου για τους νεκρούς μάρτυρες που εκλήθησαν στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 11:09

Επιμένει ο Γερουλάνος: Οι απόψεις και οι αγωνίες δεν συνιστούν αμφισβήτηση - Μικρό το παράθυρο ευκαιρίας

Ο Παύλος Γερουλάνος επέμεινε ότι το κόμμα έχει μικρό χρονικό περιθώριο για να "ξεκολλήσει η βελόνα".

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:39

Αποκάλυψη Τζον Κατσιματίδη: Ο Τραμπ είπε στον Μητσοτάκη ότι κάνει φοβερή δουλειά

Ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης εξήρε την πορεία της χώρας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 26 Σεπ 2025 | 10:17

Φλωρίδης: Η Κωνσταντοπούλου δεν θέλει να ξεκινήσει η δίκη για τα Τέμπη - Ταχύτατη θα είναι η απάντηση στο αίτημα Ρούτσι

Ο κ. Φλωρίδης εξήγησε τι ισχύει με τα αιτήματα εκταφής σορών από συγγενείς θυμάτων και απαντάει σε όσους τον καλούν να παραιτηθεί.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:12

"Ποιος είναι ο Μάκης;": Οι επίμονες ερωτήσεις της Μιλένας Αποστολάκη στον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Κυριάκος Μπαμπασίδης δήλωσε ότι δεν ξέρει ποιος είναι ο "Μάκης" της επίμαχης συνομιλίας.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ 26 Σεπ 2025 | 09:59

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για το "κόμμα Τσίπρα"- Εντάσεις, νεύρα και εγκλήσεις για... αποστασία

Συνυπολογίζεται στο βαρύ κλίμα φυσικά και η συνολική δημοσκοπική επίδοση για το μελλοντικό κόμμα Τσίπρα.

36 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 26 Σεπ 2025 | 09:47

Μητσοτάκης για Παύλο Μπακογιάννη: "Η στάση σου επαναστατική - Η μνήμη σου φάρος ελπίδας για όλους μας"

Ανάρτηση για τα 36 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την "17 Νοέμβρη" έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ S-400 26 Σεπ 2025 | 09:44

Έντι Ζεμενίδης για Τραμπ – Ερντογάν: Η πώληση των F-35 είναι πιο δύσκολη απ' ότι το παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Μεταξύ άλλων ο κ. Ζεμενίδης τόνισε πως "η πώληση των F-35 είναι πιο δύσκολη από ότι το παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ".

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 09:38

ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να αποπέμψει τον Μυλωνάκη - Ο Σαλμάς επιβεβαιώνει τον Μπουκώρο

"Το ότι γνώριζε για τις επισυνδέσεις και ενημέρωνε τους εμπλεκόμενους, θέτει μείζον ζήτημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 26 Σεπ 2025 | 09:29

Και η Νίνα Κασιμάτη κατά Πάρι Ρούπου: Ήρθε να υποδυθεί τον "αντιφασίστα" με ρυπαρολογίες σε βάρος της ελληνικής σημαίας

Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, εμφανίστηκε σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή του κόμματος, το οποίο τάχθηκε στο πλευρό του κωμικού.

ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ 26 Σεπ 2025 | 09:14

Ντόρα Μπακογιάννη: Η συγκινητική ανάρτηση για τα 36 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

Σήμερα συμπληρώνονται 36 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε από τη "17 Νοέμβρη".

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 08:25

Γεωργιάδης για Πάρι Ρούπο: "Οι υποκριτές αριστεροί μισούν καθετί ελληνικό - Από τη μικρασιατική εκστρατεία πάντα ίδιοι..."

Για "υποκρισία των αριστερών" κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την απόλυση του κωμικού Πάρι Ρούπου από την Pizza Fan.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 26 Σεπ 2025 | 07:30

Η εκτίμηση της Αθήνας για τη συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν και η ατάκα του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αγκυρα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τού ζήτησε να σταματήσει να παίρνει πετρέλαιο από την Ρωσία, δίνοντας μία "υποσχετική" για το μέλλον.

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 25 Σεπ 2025 | 23:15

Κυρανάκης προς ΟΣΕ: Μην ασκήσετε αναίρεση για τις αποζημιώσεις οικογένειας θύματος των Τεμπών

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης ζήτησε να παραιτηθεί η εταιρεία από τα ένδικα μέσα κατά της πρόσφατης απόφασης του Εφετείου για αποζημιώσεις 4 μελών της οικογένειας θύματος των Τεμπών.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ 25 Σεπ 2025 | 22:56

Βουλή: Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις για τις φρεγάτες Belharra - Ποιοι καταψήφισαν

Το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε επί της Αρχής από τη ΝΔ. Το καταψήφισαν ΚΚΕ και Νέα Αριστερά ενώ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 25 Σεπ 2025 | 22:30

Νεα Υόρκη: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Exxon Mobil και τον πρόεδρο της Lockheed Martin

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Lockheed Martin, επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία, και η ομαλή πρόοδος τόσο στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F16, όσο και στο πρόγραμμα των F35

ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 25 Σεπ 2025 | 22:24

Γεραπετρίτης στο Reuters: Η Ελλάδα θα εγγυηθεί την ασφαλή πλεύση του στολίσκου για τη Γάζα στα χωρικά της ύδατα

"Υπάρχει ένας μικρός αριθμός πλοίων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νερά της Κρήτης, και θα εγγυηθούμε την ασφαλή πλεύση τους", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στο Reuters, σε συνέντευξή του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 25 Σεπ 2025 | 21:46

Γεωργιάδης κατά Κωνσταντοπούλου: Αν ξεκινήσει η δίκη, δεν θα μπει στη Βουλή - Δεν πρόκειται περί ευαισθησίας, αλλά περί συμφέροντος

"Κάνει χρήση του βουλευτικού αξιώματος για να εκπροσωπεί πελάτες της-Υπηρετεί το σχέδιο της να καθυστερήσει η δίκη για τα Τέμπη γιατί αλλιώς δεν θα μπει ούτε στη Βουλή"

ΣΤΟ STAR 25 Σεπ 2025 | 21:03

Δημοσκόπηση GPO: Αγγίζει το 20% το "κόμμα Τσίπρα" - 1 στους 2 θέλει προσφυγή στις κάλπες και κυβέρνηση συνεργασίας

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,7% με πτώση μιας μονάδας σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα που έγινε τον Ιούνιο - Τι λένε οι πολίτες για ακρίβεια, φορολογικές ρυθμίσεις και χαμολά εισοδήματα

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 25 Σεπ 2025 | 19:01

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Μπαμπασίδης για Τυχεροπούλου - "Ανοίξαμε την ντουλάπα της με αλυσοπρίονο, βρέθηκαν 13 προσφυγές"

"Όταν αποχώρησε, δεν παρέδιδε το ερμάριο με τα έγγραφα των έλεγχων, παρότι της ζητήθηκε" είπε για την Παρασκευή Τυχεροπούλου ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ - "Καμία παράνομη πράξη και καμία πληρωμή που να μην είναι νόμιμη δεν έγινε"

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 18:00

Μητσοτάκης: "Οι επιλογές, σχετικά με την ΤΝ, θα καθορίσουν αν η τεχνολογία θα γίνει δύναμη προόδου ή μοχλός απειλής"

Σε εκδήλωση υψηλού επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που διοργανώθηκε από την κορεατική Προεδρία

ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΕΜΠΛΕΤΟΝ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Βράβευση Οικουμενικού Πατριάρχη στη Ν. Υόρκη - Μητσοτάκης: "Αντιπροσωπεύει μεγάλη κληρονομιά"

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι η διάκριση "δεν ανήκει σε ένα άτομο αλλά σε ένα όραμα που εμπνέει το Οικουμενικό Πατριαρχείο επί τρεις δεκαετίες"

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Συνάντηση Μητσοτάκη με επενδυτές και επιχειρηματίες για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τα σχέδια της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες της Ελλάδας να αποτελέσει σημαντικό επενδυτικό προορισμό στους κλάδους τεχνολογιών υγείας και AI

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ 25 Σεπ 2025 | 15:39

Άδωνις για Νατσιό: Παίζει με τον πόνο των γονιών των θυμάτων στα Τέμπη για τα ψηφαλάκια - Ψεύτης, υποκριτής και συκοφάντης

"'Ένας σύγχρονος ιεροεξεταστής και άσχετος από τα θεολογικά. Ήσασταν ειδωλολάτρης και νεοπαγανιστής", απάντησε ο Δημήτρης Νατσιός στον Άδωνι Γεωργιάδη

"Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ "ΠΙΑΣΤΗΚΕ" ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ" 25 Σεπ 2025 | 15:25

Πηγές ΝΔ για την Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ "ουρά" της Κωνσταντοπούλου - Προσπαθεί να δημιουργήσει αντιδράσεις

Πηγές της ΝΔ χαρακτηρίζουν το ΠΑΣΟΚ ""ουρά" της της Ζ. Κωνσταντοπούλου", καταμαρτυρώντας του παραποίηση γεγονότων στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ 25 Σεπ 2025 | 13:31

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Απορρίφθηκε αίτημα της αντιπολίτευσης για άμεση κλήση του Γιώργου Μυλωνάκη

Για έωλη πρόταση με "fake news" έκανε λόγο εισηγητής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης

ΠΑΣΟΚ 25 Σεπ 2025 | 13:24

"Τα πήρε" ο Ανδρουλάκης: Σε λάθος κατεύθυνση οι δηλώσεις Γερουλάνου, "σεβασμός στους συγγενείς" είπε στην Διαμαντοπούλου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε εκ νέου ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 25 Σεπ 2025 | 13:09

Νέα εμφάνιση Τσίπρα: Καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί δεν έχει αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης

Όπως λέει ο πρώην πρωθυπουργός, η Ελλάδα είναι στη λάθος πλευρά της ιστορίας.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 25 Σεπ 2025 | 12:58
ΕΠΙΣΤΟΛΗ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 25 Σεπ 2025 | 12:41

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητά την κλήση του Γιώργου Μυλωνάκη ως μάρτυρα

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για νέα στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή του Γεωργίου Μυλωνάκη στην υπόθεση του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 25 Σεπ 2025 | 12:19

"Αδειάζει" την Διαμαντοπούλου ο Τσουκαλάς: Η κ. Καρυστιανού είναι σύμβολο, πιστεύω ότι θα επαναδιατυπώσει

"Πιστεύω ότι και η ίδια θα επαναδιατυπώσει αυτό το οποίο είπε, ώστε να έχουμε μία καθαρή εικόνα", είπε ο κ. Τσουκαλάς.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 25 Σεπ 2025 | 10:40

Προαναγγελία Φλωρίδη: Σύντομα η εισαγγελική απόφαση για την εκταφή της σορού του Ρούτσι - Για να γίνει η ταυτοποίηση

"Η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι να γίνει η εκταφή, η ζητούμενη εκταφή έστω και με έμμεσο τρόπο", σημείωσε ο Γιώργος Φλωρίδης.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 25 Σεπ 2025 | 08:42

Ελεονώρα Μελέτη: Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι τροπολογίες της για την προστασία των ανηλίκων στα social media

Με μια ξεκάθαρη νίκη εγκρίθηκε η γνωμοδότηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ελεονώρας Μελέτη, για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 25 Σεπ 2025 | 07:38

Το "C'est la vie" Μητσοτάκη στην Τουρκία και η αποκάλυψη για τη συνομιλία του με τον Τραμπ

Για την Αθήνα, η διατήρηση των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας παραμένει μείζον θέμα, ώστε οι δύο χώρες να συζητούν, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα προβλήματά τους ανοιχτά.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 25 Σεπ 2025 | 07:35

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον μεταβατικό Πρόεδρο της Συρίας Αχμέντ Αλ Σάρα

O Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει την ανοικοδόμηση της Συρίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 25 Σεπ 2025 | 00:32

Ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν για τις έρευνες της Chevron στην Κρήτη: Αν ενοχλεί την Τουρκία, c'est la vie

Η απάντηση της Αθήνας στη δυσφορία που εξέφρασε η Αγκυρα μέσω της ακύρωσης της συνάντησης των δυο ηγετών

ΒΟΥΛΗ 24 Σεπ 2025 | 23:58

Δένδιας για νέα Belhara: "Αποκτάμε το πιο ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό"

Ο κ. Δένδιας, παράλληλα, έκανε γνωστό ότι "την Δευτέρα θα πάω στην Ιταλία και η πρόθεσή μας είναι και ελπίζω να τα καταφέρουμε να υπογράψουμε ένα Μνημόνιο συνεννόηση με την Ιταλική πλευρά για τις Bergamini"

ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ 24 Σεπ 2025 | 21:56

Μητσοτάκης: Η οικονομία μας μεγαλώνει με διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με την ευρωζώνη - Η Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ 24 Σεπ 2025 | 20:58

Γεραπετρίτης από Νέα Υόρκη: "Δεν υπάρχει ζήτημα να σταματήσει ο διάλογος με την Τουρκία"

Όπως ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης "υπήρξε μια προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών - Είναι προφανές ότι υπήρξε αλλαγή προγράμματος, λόγω των επιγενομένων συναντήσεων που ήταν εξαιρετικά σημαντικές.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 24 Σεπ 2025 | 20:07

Κυβέρνηση σε Σαλάτα για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Θα δεχτείς τους Ευρωπαίους Εισαγγελείς για έλεγχο, διαφορετικά θα φύγεις", λένε πηγές της ΝΔ

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, στην κατάθεσή του στην Εξεταστική, ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι υπήρχε στενή σχέση μεταξύ της Παρασκευής Τυχεροπούλου και της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, προκαλώντας ντόμινο ερωτημάτων που ζητούν απαντήσεις

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 24 Σεπ 2025 | 19:40

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Με καρατόμησε το Μαξίμου - Καραμπινάτη κατάχρηση εξουσίας από Ευρωπαϊκή Εισαγγελία" είπε ο Σαλάτας

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Νίκος Σαλάτας, κατέθεσε στην Εξεταστική και εξαπέλυσε επίθεση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου που έδωσε στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την υπόθεση

«ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΙΑΣΙΕΣ» 24 Σεπ 2025 | 18:47

Milliyet για το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν που ακυρώθηκε: "Υποτροπιάζουσα εμμονή" της Ελλάδας με την Τουρκία

Άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Milliyet αναλύει την ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 24 Σεπ 2025 | 18:01

Μητσοτάκης: Σκεφτόμαστε την απαγόρευση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε παιδιά κάτω των 16 ετών

"Σίγουρα δεν είναι η τέλεια λύση, βλέπουμε ότι θα είναι δύσκολο να εφαρμόσουμε αυτή την νομοθεσία, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία", ανέφερε ο πρωθυπουργός

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 24 Σεπ 2025 | 17:10

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα

"Είναι επικίνδυνη η μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική που μας απομονώνει όλο και περισσότερο", αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος

ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 24 Σεπ 2025 | 16:25

Κώστας Κυρανάκης: Σε 11 μήνες διπλή σιδηροδρομική γραμμή από Πειραιά μέχρι Θεσσαλονίκη

Ο Κώστας Κυρανάκης παρουσίασε στο 8ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ITC 2025 τις βελτιωτικές παρεμβάσεις από το υπουργείο Μεταφορών

ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ 24 Σεπ 2025 | 15:48

Ξαφνικά "τρικυμία" στο ΠΑΣΟΚ: Τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις ξαναφούντωσαν την γκρίνια για τον Ανδρουλάκη

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πείσει ότι μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πείθει ως υποψήφιος πρωθυπουργός

BELHARRA STANDARD 2++ 24 Σεπ 2025 | 15:13

Δένδιας: Η 4η Belharra που θα αποκτήσουμε είναι η πιο προηγμένη φρεγάτα στον πλανήτη

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι θα εισηγηθεί την απόκτηση 4ης φρεγάτας Belharra και την αναβάθμιση των 3 προηγούμενων.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ 24 Σεπ 2025 | 14:24

Ηταν η ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν, ένα "μήνυμα" της Αγκυρας προς την Αθήνα; Τι κρύβει

Η ακύρωση του ραντεβού αιφνιδίασε την ελληνική κυβέρνηση που ψάχνει να ερμηνεύσει το γεγονός

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 24 Σεπ 2025 | 14:19

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε γαλάζιο βουλευτή: Επισκέφθηκε τον Ρούτσι ως εντεταλμένος του Μητσοτάκη σε βρόμικη αποστολή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Σταμάτη, κατηγορώντας τον για τους σκοπούς της διπλής επίσκεψής του στον Πάνο Ρούτσι.

ΕΚΤΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 24 Σεπ 2025 | 12:53

BBC για υποκλοπές: Το "Watergate της Ελλάδας", αλλά δεν διώκεται κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρεται στο "σκάνδαλο κατασκοπείας τηλεφωνικών επικοινωνιών" λέγοντας ότι έχει γίνει γνωστό ως "το Watergate της Ελλάδας".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Σεπ 2025 | 12:47

Μαρινάκης σε Ανδρουλάκη για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Να φύγουμε από το αμφιθέατρο, δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε και στις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν.

24 Σεπ 2025 | 12:37

Υποκλοπές: Διεκόπη για τις 22 Οκτωβρίου η δίκη για το Predator - 4 πρόσωπα στο εδώλιο

Για τις 22 Οκτωβρίου διακόπηκε η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων, εκπροσώπων εμπλεκομένων εταιρειών στην υπόθεση των υποκλοπών μέσω Predator.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 24 Σεπ 2025 | 12:36

Γεωργιάδης: Συμφωνώ απολύτως με τον Τραμπ για το μεταναστευτικό - Τεράστιο λάθος η αριστερίστικη λογική της Ευρώπης

Στις πολιτικές εξελίξεις, τις παρεμβάσεις στο χώρο της Υγείας αλλά και τις διεθνείς προκλήσεις αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 Σεπ 2025 | 12:35
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ 24 Σεπ 2025 | 12:09

Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ να μην γίνει ούτε Καρυστιανού ούτε Κωνσταντοπούλου

"Εμείς θέλουμε μια χώρα με πολιτική ηρεμία" είπε η Άννα Διαμαντοπούλου, δίνοντας το πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ 24 Σεπ 2025 | 11:23

Η απάντηση Ανδρουλάκη στις αιχμές Γερουλάνου και Δούκα για "βελόνες" και συνεργασίες

"Ακούω ερωτήματα που δεν χρειάζεται να μπαίνουν στον δημόσιο διάλογο, διότι έχουν απαντηθεί και από μένα και από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΕΝΤΑΣΗ 24 Σεπ 2025 | 11:04

Αρπάχτηκαν one air Βούλτεψη - Μπαλάφας: "Στις φλέβες σας ρέει ψέμα, όχι αίμα" - "Εχετε μια νευρικότητα"

Ανέβηκαν οι τόνοι στην πρωινή εκπομπή του Action 24, ανάμεσα στη Σοφία Βούλτεψη και τον Γιάννη Μπαλάφα, σε συζήτηση για την ακρίβεια.

ΤΕΜΠΗ 24 Σεπ 2025 | 10:15

Φλωρίδης: Η αντιπολίτευση επιχειρεί "ξυλόλιο 2" στα Τέμπη - Έκανε δήλωση και ο Τσίπρας που οργάνωσε την άθλια σύσκεψη στο Μάτι

Όσον αφορά το αίτημα Ρούτσι για εκταφή της σορού του παιδιού του, ο κ. Φλωρίδης είπε ότι "καμία κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα να κάνει το παραμικρό.

ΟΗΕ 24 Σεπ 2025 | 09:55

Γεραπετρίτης για Παλαιστινιακό: Η ανθρωπιστική καταστροφή συνεχίζεται - Μόνη βιώσιμη λύση τα δύο κράτη

Παρά τις δυσκολίες, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως "η λύση των δύο κρατών παραμένει ο μόνος βιώσιμος δρόμος προς τα εμπρός".

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 24 Σεπ 2025 | 09:41

Το παρασκήνιο του ναυαγίου με τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Η αναβολή, η τουρκική διαρροή και η απάντηση

Ανώτερη κυβερνητική πηγή διέψευσε ότι η ελληνική πλευρά ήταν αυτή που παραβίασε τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 24 Σεπ 2025 | 08:59

Παρέμβαση Τσίπρα για απεργία πείνας Πάνου Ρούτσι: Η άρνηση εκταφής των παιδιών είναι απόπειρα ταφής της αλήθειας

"Το αίτημα του Πάνου Ρούτσι είναι δίκαιο και πρέπει να ικανοποιηθεί, πριν βρεθούμε μπροστά σε νέες τραγωδίες" τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 24 Σεπ 2025 | 08:51

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την βράβευσή του από το Ίδρυμα John Templeton.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 24 Σεπ 2025 | 07:48

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ήξερε μετά τα Τέμπη να στείλει επιστολή στον Ντογιάκο, αλλά τώρα δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη

"Όποτε θέλουν παρεμβαίνουν, όποτε δεν θέλουν, δεν παρεμβαίνουν", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

24 Σεπ 2025 | 06:35

Ανώτατη κυβερνητική πηγή από Νέα Υόρκη: Δύσκολο να γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Ακυρώθηκε στο "παρά 1" η προγραμματισμένη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΒΟΥΛΗ 23 Σεπ 2025 | 22:44

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητά την κατάθεση σειράς εγγράφων στην εξεταστική επιτροπή

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχουν σε αυτήν, ζητούν την κατάθεση μιας σειράς κρίσιμων, κατ' αυτούς, εγγράφων

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 23 Σεπ 2025 | 22:14

Νεα Υόρκη: Συναντήσεις Μητσοτάκη με ηγέτες κρατών στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ [εικόνες]

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου συζητήθηκε η στρατηγική σχέση των δύο χωρών και η σημασία της συνεργασίας στον τομέα της Μετανάστευσης.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 23 Σεπ 2025 | 20:46

Μαρινάκης: Επίκειται οριστικοποίηση νέας συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν

Ο Π. Μαρινάκης τόνισε: "Έστω, υποθετικά, ότι η Τουρκία αποφάσισε να ακυρώσει αυτή τη συνάντηση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να απολογηθεί η κυβέρνηση; ότι είναι μια διπλωματική ήττα της κυβέρνησης;"

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 23 Σεπ 2025 | 19:19

Συνάντηση Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη: "Επαναβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις"

Σε σχέση με το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, επανέλαβαν ότι οι δύο κυβερνήσεις παραμένουν απολύτως προσηλωμένες στην υλοποίηση αυτού του έργου στρατηγικής σημασίας

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 23 Σεπ 2025 | 19:00

Ολο το παρασκήνιο της αναβολής της συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν - Πότε μπορεί να γίνει το τετ-α-τετ

Το ραντεβού δεν θα γίνει σήμερα, κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς, λόγω της συμμετοχής του Ερντογάν σε συνάντηση ηγετών αραβικών και μουσουλμανικών χωρών, που διοργανώνει την ίδια ώρα ο Τραμπ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 23 Σεπ 2025 | 17:27

Παύλος Μαρινάκης: Αν είσαι μέχρι 30 ετών, το βίντεο αυτό σε ενδιαφέρει – Πώς επωφελούνται νέοι αυτοαπασχολούμενοι και ένστολοι

Ο Παύλος Μαρινάκης εξηγεί πώς επωφελούνται οι νέοι αυτοαπασχολούμενοι και οι ένστολοι από τη φορολογική μεταρρύθμιση

ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ 23 Σεπ 2025 | 16:34

Μπέος σε κτηνοτρόφους: Οι κοπρίτες βουλευτές να κόψουν λεφτά από τον μισθό τους και να σας τα μοιράσουν [βίντεο]

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος τόνισε πως απαιτεί να δοθεί μια λύση και πρότεινε να διαθέσει τον μισθό του στους κτηνοτρόφους

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 23 Σεπ 2025 | 16:11

Αναβλήθηκε τελευταία στιγμή η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη - Γιατί δεν θα γίνει

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ X 23 Σεπ 2025 | 15:50
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 23 Σεπ 2025 | 13:15

Ο Σακελλαρίδης έριξε άκυρο στον Τσίπρα και μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του: "Μου είπε η Ράνια να πάω στο νοσοκομείο"

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έκλεισε την... πόρτα στον Αλέξη Τσίπρα. "Ένιωσα έναν πόνο, τρόμαξα, ήταν κρίσιμο που μου είπε η Ράνια να πάω στον γιατρό", είπε για την περιπέτεια της υγείας του.

ΠΑΣΟΚ 23 Σεπ 2025 | 12:31

Αιχμές Γερουλάνου για ΠΑΣΟΚ: "Αν δεν κουνήσει η βελόνα τους επόμενους δυο μήνες, θα έχουμε πρόβλημα"

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε πως πρέπει επιτέλους να κουνηθεί η δημοσκοπική βελόνα τους επόμενους μήνες, καθώς ο χρόνος μέχρι τις επόμενες εκλογές όλο και λιγοστεύει.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 23 Σεπ 2025 | 12:31

Τσουκαλάς: Αναφαίρετο και εύλογο το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή του παιδιού του

"Δεν είναι ένα ζήτημα αντιδικίας μεταξύ κομμάτων σε επίπεδο νομικών όρων, είναι ένα ανθρώπινο, ηθικό και κοινωνικό δικαίωμα" τονίζει ο κ. Τσουκαλάς.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 23 Σεπ 2025 | 12:24

"Η παράταξη δεν αντέχει άλλους πασόκους": Η ατάκα Θεοδωρικάκου για την προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεν διευκρίνισε εάν η ΝΔ δεν αντέχει και τη μεταγραφή του Λοβέρδου ή εάν εννοούσε ότι από εδώ και πέρα δεν αντέχει.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 23 Σεπ 2025 | 11:18

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος - Δεν είναι απλά ηθική πράξη, αλλά στρατηγική επιλογή

"Η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα θα είναι μια κίνηση ευθύνης, συνέπειας και πολιτικού θάρρους" τονίζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 23 Σεπ 2025 | 11:03

Οι δημοσκοπικές πτήσεις του υπό σύσταση κόμματος Τσίπρα και τα φίλια "πυρά"

Κοινός δημοσκοπικός τόπος, είναι πως το "κόμμα Τσίπρα" εκκινεί - θεωρητικώς και χωρίς να υπάρχει καν δήλωση πρόθεσης, με δημοσκοπικό "ταβάνι" πέριξ του 20%.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Σεπ 2025 | 10:37

Δημοσκόπηση Interview: 4 στους 10 θα ψηφίσουν για την ανατροπή της κυβέρνησης - Διχασμός στη ΝΔ για Λοβέρδο

Σημάδια ανάκαμψης για τη ΝΔ και οριακή ενίσχυση για το ΠΑΣΟΚ δείχνει η δημοσκόπηση της Interview. Πώς κρίνουν οι ψηφοφόροι την προσχώρηση Λοβέρδου στο κυβερνών κόμμα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 23 Σεπ 2025 | 10:32

Φλωρίδης για Τέμπη: Αν υπάρξει αίτημα εκταφής για ταυτοποίηση, θα εξεταστεί άμεσα - Το θέμα δεν αφορά την κυβέρνηση

Ξεκαθάρισε ότι όσο η ολοκλήρωση της ανάκρισης καθυστερεί και δεν οδηγούμαστε σε δίκη, τόσο θα υπάρχουν οι δυνατότητες για κάποιους που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την τραγωδία.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 23 Σεπ 2025 | 10:30

Η Ακρίτα απαντά στις επικρίσεις για την εξαγορά της Εφ.Συν. από τον Μελισσανίδη: "Εσείς τρέχατε να την αγοράσετε ε;"

Με μια αιχμηρή ανάρτηση σχολιάζει η Ελενα Ακρίτα όλους εκείνους οι οποίοι επέκριναν την πώληση της "Εφημερίδας των Συντακτών" στον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.