Follow us

Είναι οριστικό: Ανακοινώθηκε η συμφωνία για την Ελλάδα

Λευκός καπνός βγήκε στις Βρυξέλλες μετά από 17 ώρες μιας δραματικής συνεδρίασης που τελικά κατέληξε σε συμφωνία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Είναι οριστικό: Ανακοινώθηκε η συμφωνία για την Ελλάδα

Λευκός καπνός βγήκε στις Βρυξέλλες μετά από 17 ώρες μιας δραματικής συνεδρίασης που τελικά κατέληξε σε συμφωνία.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός ανάρτησε στο Twitter τη λέξη Agreement.

Ήδη, πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι μεταδίδουν ότι το θρίλερ τελείωσε.

Ανάλογο μήνυμα έστειλε και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Xavier Bettel αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ: "Η Σύνοδος ομόφωνα κατέληξε σε συμφωνία. Όλα είναι έτοιμα για ένα πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα με σοβαρές μεταρρυθμίσεις και οικονομική υποστήριξη".

"Φαίνεται ότι έχουμε συμφωνία", έγραψε στο Twitter και ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Νίκος Χριστουδουλίδης.

Λεπτό προς λεπτό

Μέχρι τα ξημερώματα δύο ήταν τα σημεία διαφωνίας: ο ρόλος του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα μετά το 2016, αλλά και το είδος του Ταμείου δημόσιας περιουσίας που ζητούν οι δανειστές.

Ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να υποχώρησε στο θέμα του ΔΝΤ και μένει ανοιχτό μόνο το ζήτημα του Ταμείου. Αποχωρώντας ο Σλοβένος πρωθυπουργός με tweet του επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένα θέμα πλέον ανοιχτό στο τραπέζι, ενώ και η Λιθουανή πρόεδρος φεύγοντας, είπε πως η Σύνοδος έχει σχεδόν τελειώσει.

Νωρίτερα ο δημοσιογράφος του POLITICO, Ράιαν Χιθ, είχε μεταδώσει ότι υπήρξε εμπλοκή καθώς ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στη μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Όμως, σύμφωνα με τον Olaf Gersemannf της Die Welt και της Welt am Sonntag που επικαλείται πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας απέτυχε σε αυτή την προσπάθεια.

Είναι οριστικό: Ανακοινώθηκε η συμφωνία για την Ελλάδα

Στις 7 το πρωί υπήρξε νέα διακοπή και σύμφωνα με τους ξένους ανταποκριτές είναι σε εξέλιξη νέα τετραμερής Tσίπρα με Ολάντ, Μέρκελ και Τουσκ. Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η Άνγκελα Μέρκελ επιμένει στο ζήτημα του Ταμείου με τα 50 δισ. δημόσιας περιουσίας στο Λουξεμβούργο, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ προσπαθεί να οδηγήσει την συζήτηση σε συμβιβασμό προτείνοντας το ποσό αυτό να ανέλθει σε 25 δισ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Guardian Iαν Τρέινορ, η Γερμανία επιμένει στα 50 δισ ενώ το ΔΝΤ κάνει λόγο για 7 δισ και η Αθήνα για 17 δισ.

Τι προηγήθηκε

H νέα διακοπή είχε ανακοινωθεί μέσω Twitter από τον Μαλτέζο πρωθυπουργό, Γιόζεφ Μουσκάτ.

Είχαν προηγηθεί κι άλλες διακοπές, η προ-τελευταία διήρκεσε τέσσερις ώρες για να ξεκινήσει και πάλι η Σύνοδος στις 5 το πρωί. Ο Preben Aamann, εκπρόσωπος του προέδρου Ντόναλντ Τουσκ, σε Tweet κάνει λόγο για συζήτηση επί μιας πρότασης συμβιβασμού για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νικος Χριστουδουλίδης ανέφερε στο Twitter ότι παραμένουν ανοικτά δύο σοβαρά ζητήματα.

Πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η Ελληνική πλευρά αντιδρά στο ζήτημα του Ταμείου με τα 50 δισ. δημόσιας περιουσίας στο Λουξεμβούργο και στην διατήρηση του ρόλου του ΔΝΤ μετά τον Μάρτιο του 2016.

Στη 01:26 η Σύνοδος διακόπηκε για να πραγματοποιηθεί δεύτερη φορά τετραμερής διάσκεψη ανάμεσα στους κυρίους Τσίπρα, Ολάντ, Τουσκ και την κυρία Μέρκελ.

Στις 00:45 ο πρόεδρος του Συμβουλίου είχε ανακοινώσει το δεύτερο διάλλειμα στις συνομιλίες. Δημοσιογράφοι από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για διακοπή μιας ώρας προκειμένου να διεξαχθεί νέος γύρος κατ' ιδίαν διαβουλεύσεων.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας έγραψε στο Twitter: «Δεύτερο διάλλειμμα για διαβουλεύσεις. Κάποια πρόοδος στην σύνοδο, αλλά ακόμη είμαστε μακριά».

Οι Λεττονοί αξιωματούχοι προσπαθούν να διαπιστώσουν πότε θα λήξει η σύνοδος με μια αμφίβολη μέθοδο. Κάνουν εσωτερική «δημοσκόπηση» με ερώτημα αν το τέλος θα σημάνει στις τρεις ή στις 5 το πρωι.

Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στο κτίριο του Συμβουλίου είναι η περιγραφή που κάνουν ξένοι δημοσιογράφοι για την τετραμερή συνάντηση που έγινε νωρίτερα ανάμεσα στους Μέρκελ, Ολάντ, Τουσκ και Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για νοητικό βασανιστήριο στο οποίο υποβλήθηκε ο ελληνας πρωθυπουργός. Οι τρεις του είπαν: ή θα δεχθείς να εφαρμόσεις άμεσα τις μεταρρυθμίσεις από αυτή την εβδομάδα, ή θα πας σε Grexit και θα δεις τις τράπεζες να καταρρέουν.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας Καθημερινή" Ελένη Βαρβιτσιώτη, αναζητείται φόρμουλα για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας, ένα πρόγραμμα - γέφυρα, με πρόβλεψη για χορήγηση 7 δισ. ευρώ έως τις 20 Ιουλίου και επιπλέον 5 δισ. έως τα μέσα Αυγούστου. Η βασική γραμμή του κ. Τσίπρα ήταν ότι εφόσον οι εταίροι ζητούν εμπροσθοβαρείς μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν και εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση, ώστε να καλυφθεί αυτό το δύσκολο διάστημα, καθώς διαφορετικά, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

Τα σημεία της διαφωνίας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κύρια σημεία διαφωνίας είναι:

  1. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιμένουν στην απόσυρση των νόμων που πέρασαν μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, καθώς τα θεωρούν εκτός προγράμματος (πχ οι προσλήψεις)
  2. Οι ίδιοι δεν δίνουν καμία εγγύηση για αύξηση της ρευστότητας από την ΕΚΤ
  3. Δεν κάνουν καμία αναφορά στην μείωση του χρέους και
  4. Επιμένουν στις ιδιωτικοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ανταποκριτής του Economist, ο Αλέξης Τσίπρας αντιδρά:

  • στο ζήτημα του ταμείου με τα 50 δισ. δημόσιας περιουσίας στο Λουξεμβούργο το χρέος

Και παράλληλα ζητά

  • την αποσαφήνιση του ρόλου του ΔΝΤ
  • την άμεση ενίσχυση, μέσω του ELA, της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών
  • Αναφορά στην απομείωση του ελληνικού χρέους
Είναι οριστικό: Ανακοινώθηκε η συμφωνία για την Ελλάδα - εικόνα 2

Παράλληλα ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχε συνομιλίες με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μισέλ Σαπέν.

Καυγάς Ρούτε - Ρέντσι στους διαδρόμους

Χαρακτηριστικός της μεγάλης έντασης που επικρατεί στις Βρυξέλλες είναι ο άγριος καυγάς ξέσπασε σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα Volkskrant ανάμεσα στους πρωθυπουργούς της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε και της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι. Η εφημερίδα που επικαλείται διπλωμάτες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο επεισόδιο, αναφέρει ότι οι δύο πρωθυπουργοί βρίσκονταν στο διάδρομο μπροστά από την είσοδο της αίθουσας του συμβουλίου, στο δεύτερο διάλειμμα της συνόδου. Η αιτία του ξεσπάσματος δεν έγινε γνωστή. Πάντως η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο ολλανδός πρωθυπουργός έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ της σκληρής στάσης απέναντι στην Ελλάδα, ενώ ο ιταλός ομόλογός του θεωρείται υποστηρικτής των ελληνικών απόψεων.

Απορρίφθηκε το σχέδιο για ταμείο 50 δισ. στο Λουξεμβούργο

Σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των ξένων ανταποκριτών στις Βρυξέλλες πολλά από τα σημεία του προσχεδίου στο Eurogroup απηχούν τις απόψεις του Σόιμπλε και οδηγούν σε αδιέξοδο, με την Άνγκελα Μέρκελ να φέρεται να κάνει πολύ σκληρή διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι ηγέτες της Ευρωζώνης που επεξεργάζονται το 4σέλιδο κείμενο του Eurogroup και σε ό,τι αφορά την πρόταση για μεταφορά περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου αξίας 50 δισ. ευρώ σε ένα fund στο Λουξεμβούργο, δεν φαίνεται πλέον να συζητείται. Μάλιστα κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε αμέσως την πρόταση λέγοντας ότι προέρχεται «από άλλο πλανήτη».

Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να υπάρξει μια κατ' αρχήν συμφωνία ή να δωθεί κάποιιο φως από τη Σύνοδο με στόχο να υπάρξει χορήγηση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, την στιγμή που θα διεξάγονται οι ουσιαστικές διαπραγματέυσεις για ένα νέο δανειακό πρόγραμμα. Οι Ευρωπαίοι ζητούν να ψηφίσει η Βουλή πρώτα κάποιους νόμους και μετά να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα, κάτι που θα αποκαταστήσει τον ELA.

Τι δήλωσαν οι ηγέτες προσερχόμενοι στη Σύνοδο

Νωρίτερα, στίγμα προθέσεων και μια πρώτη γεύση γι' αυτό που θ' ακολουθήσει στην πιο κρίσιμη Σύνοδο στην ιστορία της Ευρωζώνης για την συνοχή της Ευρώπης και πρωτίστως για το μέλλον της Ελλάδας, έδωσαν προσερχόμενοι οι ηγέτες των «18».

Μια Σύνοδος που θα κρίνει μεταξύ άλλων και τις ισορροπίες στις σχέσεις του Βερολίνου με το Παρίσι με δεδομένο ότι Μέρκελ και Ολάντ αν και συζητούν και οι δύο για Grexit, όπως και οι υπόλοιποι ηγέτες, έχουν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Είναι ενδεικτικό ότι, όπως μετέδωσε και το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, θα υπάρξει διμερής συνάντηση των δύο ηγετών πριν από την έναρξη της Συνόδου καθώς οι Γάλλοι Σοσιαλιστές είναι έξαλλοι με την πρόταση Σόιμπλε για προσωρινό Grexit.

To Εurogroup ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα χωρίς ανακοίνωση, ωστόσο ο Φιλανδός υπουργός Οικονομικών δήλωσε μέσω twitter ότι οι αποφάσεις δόθηκαν στη σύνοδο κορυφής, και σημειώθηκε πρόοδος.

#Eurogroup over and out. Handover to #Eurosummit. Progress made.

— Alexander Stubb (@alexstubb) July 12, 2015

Προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι σήμερα δεν θα υπάρξει συμφωνία αλλά θα συζητηθεί η συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Η ίδια δήλωσε ότι έχει χαθεί το πιο σημαντικό νόμισμα που είναι η εμπιστοσύνη». Η Μέρκελ δέχεται πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματός της για την διάσωση της Ελλάδας ενώ σε διαφορετική περίπτωση, αν επιτρέψει δηλαδή ένα Grexit, θα οδηγήσει σε μια ιστορική σύγκρουση τη Γερμανία με τη Γαλλία.

Είμαι εδώ για έναν έντιμο συμβιβασμό, δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχουν ανοικτά ζητήματα, η απόφαση στους ηγέτες της Ευρωζώνης

«Θα ενημερώσουμε τους ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης για τα αποτελέσματα των συζητήσεων στο Eurogroup. Κάποια ζητήματα παραμένουν ανοικτά, οπότε η απόφαση θα ληφθεί από εκείνους», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Ολάντ: Δεν δέχομαι Grexit υπό αίρεση

Το διακύβευμα είναι αν η Ελλάδα αύριο θα είναι στην Ευρωζώνη ή όχι, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στη Σύνοδο. Σημασία είναι να δούμε ποια είναι η αντίληψή μας για την Ευρώπη, τόνισε και ανέφερε ότι η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να υπάρξει σήμερα συμφωνία και να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, εφόσον το θέλει και η ίδια. Αυτό θα επιτρέψει στην Ευρώπη να προχωρήσει, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχει προσωρινό Grexit, υπάρχει ή Grexit ή παραμονή στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε και επισήμανε ότι η Ελλάδα ή θα παραμείνει στην Ευρωζώνη ή δεν θα είναι μέλος της Ευρωζώνης, και σε αυτήν την περίπτωση η Ευρώπη οπισθοχωρεί και αυτό η Γαλλία δεν το θέλει. Η Ελλάδα, σημείωσε, πρέπει να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να αποδείξει τάχιστα τη δέσμευσή της και τότε η Ευρώπη θα την υποστηρίξει.

Ρέντσι: Είμαστε κοντά σε συμφωνία

Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι μπαίνοντας τη Σύνοδο Κορυφής. Η Ιταλία τείνει χείρα βοηθείας στην Ελλάδα και θα κάνει τα πάντα για να υπάρξει συμφωνία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης. Τα σημεία εκκίνησης για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία δεν απέχουν μεταξύ τους, η απόσταση μεταξύ μας έχει συρρικνωθεί, εξήγησε ο Μ. Ρέντσι.

Είμαστε όλοι προσηλωμένοι στην εξεύρεση μιας συμφωνίας για την Ελλάδα, όμως η κατάσταση στον κόσμο είναι σύνθετη και γι’ αυτό η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει και να κάνει αυτό που οφείλει, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Κένι: Να έχουμε στο μυαλό μας τη μεγαλύτερη εικόνα

Η ελληνική κυβέρνηση δίνει ισχυρότερες δεσμεύσεις για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη που είναι θεμελιώδους σημασίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Έντα Κένι, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τη μεγαλύτερη εικόνα της Ευρώπης, είπε ο Εντα Κένι. Σε ό,τι αφορά την Ιρλανδία, θέλω να πω ότι έχουμε τη βούληση να προχωρήσουμε και να φτάσουμε σήμερα σε αποτέλεσμα, ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας και η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, συμπλήρωσε. Οι Έλληνες πρέπει από αύριο να δείξουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο ότι έχουν τη διάθεση και τη σοβαρότητα να νομοθετήσουν και να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να λειτουργήσει σωστά, ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας.

Γιούνκερ: Θα προσπαθήσω μέχρι το τέλος

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε προσερχόμενος: θα προσπαθήσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να βρεθεί μια λύση. Ελπίζω να καταλήξουμε. Υπάρχει πρόθεση για συμφωνία. Θα προσπαθήσουμε για λύση ακόμα κι αν χρειαστεί αγώνας.

Σουλτς: Κρίνεται η συνοχή της Ευρώπης

Δεν πρόκειται απλά για μια συμφωνία, αλλά για τη συνοχή της Ευρώπης. Θα καλέσω τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, εδώ θα αποφασίσουμε για το μέλλον της Ευρώπης κρίνεται η ικανότητα όλων μας δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ρούτε: Ο δρόμος ανοικτός μόνο με μέτρα

Ο Ολλανδός Μάρκ Ρούτε επανέλαβε την πάγια σκληρή θέση των Ολλανδών, ότι ο δρόμος προς την βοήθεια είναι ανοικτός μόνο εάν οι Ελληνες είναι πρόθυμοι να λάβουν μέτρα.

Η Σλοβενία επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μίρορ Σέραρ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναμένει να δει την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόζει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε. Σημείωσε ότι η εμπιστοσύνη έχει χαθεί μετά τα τελευταία γεγονότα και εξέφρασε την ελπίδα ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανακτηθεί.

Ανέφερε, τέλος, ότι αναμένει τα συμπεράσματα της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ δήλωσε ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα συζητήσουν όλα τα ενδεχόμενα, όχι απλά το Grexit. Η πρώτη επιλογή είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη αλλά όχι με κάθε κόστος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 20 Δεκ 2025 | 11:42

Γιορτή της ΕφΣυν στο Ζάππειο για την εποχή Μελισσανίδη: Παρόντες Τσίπρας, Δένδιας, Δούκας [εικόνες - βίντεο]

Με πλήθος κόσμου από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο η εκδήλωση της ΕφΣυν στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της εφημερίδας.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ 19 Δεκ 2025 | 12:13

Ανάλυση Politico: Τι σημαίνει για την ΕΕ το δάνειο των 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία - Πώς "κέρδισαν" οι Βέλγοι

Το παρασκήνιο της Συνόδου που κράτησε 16 ώρες και κατέληξε σε συμβιβασμό - Τι σηματοδοτεί για το μέλλον της ΕΕ.

ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2026-2027 19 Δεκ 2025 | 06:16

EE: Συμφωνία για δάνειο 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία - Δεν τα βρήκαν για τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

"Έχουμε συμφωνία. Η απόφαση για την παροχή στήριξης 90 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία για τη διετία 2026-2027 εγκρίθηκε", ανέφερε ο Κόστα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

"ΠΑΓΩΣΑΝ" ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 18 Δεκ 2025 | 22:45

Πίσω ολοταχώς από την ΕΕ μετά τις διαμαρτυρίες των αγροτών: Αναβάλει την υπογραφή της συμφωνίας με τη Mercosur

Η ΕΕ ψάχνει τρόπους να καθησυχάσει τους αγρότες, μετά τις γεμάτες ένταση κινητοποιήσεις της Πέμπτης 18/12 στις Βρυξέλλες

ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ 18 Δεκ 2025 | 17:24

Μάχη στη Σύνοδο Κορυφής για τα παγωμένα assets της Ρωσίας και το δάνειο στην Ουκρανία: Παρασκήνια και στρατόπεδα

Κρίσιμη Σύνοδος στις Βρυξέλλες - Γιατί το Βέλγιο αντιστέκεται στη λύση με τα "παγωμένα" ρωσικά assets για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ 18 Δεκ 2025 | 16:24

Αγωνιώδης έκκληση Ζελένσκι από τις Βρυξέλλες: Χρειαζόμαστε λύση φέτος

Την επείγουσα ανάγκη χρηματοδότησης για την Ουκρανία είπε στις Βρυξέλλες ο Ζελένσκι - Δίκαιο και νόμιμο να χρησιμοποιηθούν τα δεσμευμένα ρωσικά κεφάλαια

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 18 Δεκ 2025 | 12:26

Καρφιά Σακελλαρίδη σε Τσίπρα για τον "νταή" Νίκο Παππά: Τον ήθελε και υποψήφιο για Δήμαρχο της Αθήνας...

"Αυτή η "μεμονωμένη" ψηφίδα αποτελεί ένα κομμάτι της συνολικότερης εικόνας του προβλήματος της απαξίωσης της Αριστεράς, που σήμερα δεν πείθει και δεν εμπνέει, παρά τα φτιασιδώματα και τις επιστροφές".

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 18 Δεκ 2025 | 12:16

"Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο": Η προειδοποίηση Τουσκ για την απειλή που αντιμετωπίζει η Ευρώπη από τη Ρωσία

"Όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει επιτέλους να σταθούν ύψος των προκλήσεων", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ 17 Δεκ 2025 | 22:42

Δημοσκόπηση Pulse: Μικρές απώλειες για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και... κόμμα Τσίπρα - Στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλα τα βλέμματα

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση συμφωνεί με τα αιτήματα των αγροτών, αλλά και με τα μπλόκα

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 17 Δεκ 2025 | 10:14
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ "ΙΘΑΚΗΣ" 16 Δεκ 2025 | 23:14

Τσίπρας: Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγή - Απαιτείται πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

"Σήμερα υπάρχει επείγουσα ανάγκη επανίδρυσης της δημοκρατικής - προοδευτικής παράταξης", τόνισε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 16 Δεκ 2025 | 19:23

Βιβλίο του... Ολυμπιακού στα χέρια του "πράσινου" Τσίπρα πριν από την παρουσίαση της "Ιθάκης" στην Πάτρα

Ο πρώην πρωθυπουργός περπάτησε στην Πάτρα συνομίλησε με κόσμο σε χαλαρό κλίμα και αντάλλαξε απόψεις

ΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ 16 Δεκ 2025 | 12:03

Δημοσκόπηση GPO: Πρόωρες εκλογές ζητά το 52,2% - Στο 26% οι θετικές γνώμες για τον Τσίπρα

Στο β' μέρος της έρευνας της GPO, καταγράφεται η θετική απάντηση για πρόωρες κάλπες και από ψηφοφόρους της ΝΔ.

ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ 16 Δεκ 2025 | 10:43

"Το φάντασμα της Ιθάκης πάνω από το καθεστώς τους": Νέο μανιφέστο Τσίπρα από την Πάτρα, πριν την ομιλία Μητσοτάκη

Ανεβάζει τα αντικυβερνητικά ντεσιμπέλ από την Πάτρα ο Αλ. Τσίπρας την ώρα που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός.

ΓΙΑ ΤΟΝ ALPHA 15 Δεκ 2025 | 21:01

Δημοσκόπηση Alco: Στο πλευρό των αγροτών το 78% των πολιτών - Στο 20,9% εκτοξεύτηκαν οι αναποφάσιστοι

Το 61% δηλώνει ότι δεν έχει βοηθηθεί καθόλου από τις παροχές της κυβέρνησης - Τα ίδια επαναλαμβάνει ο Τσίπρας, σύμφωνα με το 68%

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Δεκ 2025 | 17:57

Παύλος Μαρινάκης: Αμετανόητοι οι σύμβουλοι του Τσίπρα και το Ινστιτούτο του

"Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτά για να ελαφρύνει και λίγο το κλίμα και να γελάμε και λίγο", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 15 Δεκ 2025 | 12:36

Βενιζέλος: Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι συνεργασίας - Το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτη δύναμη στην κεντροαριστερά

Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη γιατί δεν υπάρχει το κοινωνικό συμβόλαιο, δεν υπάρχουν συναινέσεις,

ΑΝΑΛΥΣΗ 15 Δεκ 2025 | 11:15

Έρευνα Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα: "Καταρρίπτεται το κυβερνητικό success story για την ελληνική οικονομία"

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας δεν επιβεβαιώνουν το αφήγημα ενός κυβερνητικού success story κατά την τελευταία πενταετία.

ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 14 Δεκ 2025 | 10:50

Γ. Βαρουφάκης: Το μεγαλύτερο ατού του Μητσοτάκη είναι ο Τσίπρας - Δειλός, καθαρά εκμεταλλευτικός ο προϋπολογισμός

Εξαπέλυσε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι είναι "το μεγαλύτερο ατού του Μητσοτάκη"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 11 Δεκ 2025 | 19:17

Τσίπρας: "Εγκληματίες είναι όσοι ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όχι οι αγρότες"

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι εγκληματίες δεν είναι όσοι έχουν υποστεί αδικίες, αλλά εκείνοι που ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΧΕΙΑ 11 Δεκ 2025 | 11:19

Δημοσκόπηση RealPolls: Μικρή πτώση για την (πρώτη) ΝΔ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στο 17% με άλλο πρόεδρο εκτός Ανδρουλάκη

Τι απαντούν οι ερωτηθέντες για ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ είτε με το ενδεχόμενο κόμμα Τσίπρα.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 10 Δεκ 2025 | 22:47

Αγωνία για την Ουκρανία: Αναθεωρημένο ειρηνευτικό σχέδιο έστειλε το Κίεβο - Γιατί δεν μπορεί να κάνει εκλογές ο Ζελένσκι

Ανησυχία επικρατεί στην Ουκρανία για τις επιπτώσεις που προκαλεί το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο - "Κάρφωσε" ξανά τον Ζελένσκι ο Τραμπ

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ 10 Δεκ 2025 | 10:49

"Ιθάκη": Στην Πάτρα η επόμενη παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα - Οι λόγοι που επέλεξε την πόλη

Ο πρώην πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το βιβλίο του στην Πάτρα την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - Πού θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση της "Ιθάκης" το 2026.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ INTERVIEW 09 Δεκ 2025 | 10:42

Δημοσκόπηση Interview: Στο 30,8% η ΝΔ, ο διχασμός για τα αγροτικά μπλόκα και η απάντηση στο "Τσίπρας ή Καρυστιανού"

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview, στο ερώτημα ποιον "εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας", προηγείται ο κανένας με 33,4%.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 18:07

Φάμελλος: Το μείζον είναι η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου και η ενότητα

"Ο κ. Μητσοτάκης εξαπατά τους αγρότες", τόνισε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Φάμελλος

ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 09:45

Νέος εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Τσίπρα: Το παρασκήνιο της παραίτησης του διευθυντή της "Αυγής"

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου αναζήτησε εκτόνωση στην απομάκρυνση του Σπ. Σουρμελίδη και τη διαρροή πως δεν απηχεί το πρωτοσέλιδο τη γραμμή του κόμματος.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΕ ΠΑΣΟΚ 08 Δεκ 2025 | 09:23

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Δεν καλούμε κανέναν Τσίπρα - Η στρατηγική του απέτυχε παταγωδώς

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σπυρόπουλος "δεν καλούμε κανέναν Αλέξη Τσίπρα. Δεν αφορά τη συζήτηση του ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός".

ΣΦΟΔΡΑ ΠΥΡΑ 08 Δεκ 2025 | 08:32

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας δεν έχει καμία αξιοπιστία - Στο Παλλάς έκανε τον επικήδειο του ΣΥΡΙΖΑ

"Μόνο που θα σταθώ δίπλα στον Τσίπρα, θα πάθει συγκοπή. Γιατί ξέρει ότι είναι ένοχος", είπε ο Παναγιωτης Λαφαζάνης.

08 Δεκ 2025 | 07:47

Μήπως αδικούμε τον Αλέξη Τσίπρα;

Από όλες τις κριτικές που διάβασα για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, δυο βρήκα τις πιο ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 07 Δεκ 2025 | 16:51

Πηγές Τσίπρα: Η "Ιθάκη" έβαλε τέλος στη στασιμότητα - Ανοίγει η συζήτηση για μια νέα μεταπολίτευση

Όπως λένε, η "πέτρα" που έριξε ο Τσίπρας έβαλε τέλος στη στασιμότητα του πολιτικού βάλτου

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 16:33

Π. Καμμένος: Δεν μετάνιωσα από τη συγκυβέρνηση με Τσίπρα - Αν ο χώρος δεν καλύπτεται, θα επιστρέψω στην πολιτική

"Η Ελλάδα μετατρέπεται σε Κατάρ - Τύχη για την Ελλάδα η άφιξη της Γκίλφοϊλ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 12:26

Νίκος Μουρατίδης: "Η Ζωή συμπεριφέρεται κυκλοθυμικά και παλαβά, έχει εμμονές"

"Θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η Κωνσταντοπούλου αλλά συμπεριφέρεται τόσο κυκλοθυμικά και παλαβά. Έχει εμμονές""

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 07 Δεκ 2025 | 08:32

Αιμίλιος Χειλάκης στο TheTOC: "Στην Ιθάκη ο Τσίπρας αναλαμβάνει την ευθύνη και ζητά συγγνώμη πεντακάθαρα"

Ο Αιμίλιος Χειλάκης μιλά για το βιβλίο του Τσίπρα, τη φιλία τους και την αφήγηση - "Θα ήθελα πάρα πολύ να δω κάποια στιγμή ένα βιβλίο του κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα Τέμπη"

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 06 Δεκ 2025 | 13:04

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: "Θα έπρεπε να είναι στη φυλακή για το Μάτι, τον κάλυψε ο Μητσοτάκης"

"Όσο περνά από το χέρι μου, δεν θα μείνει κανένας υπεύθυνος ατιμώρητος" σχολίασε για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι είπε για Καραναστάση

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΤΙΚΤΟΚ 06 Δεκ 2025 | 12:09

Ο Κοντογιαννίδης τα χώνει στον Τσίπρα: "Η ντροπή ντροπή δεν έχει - Η "λαϊκίστικη παπ...ά" που είπε στην παρουσίαση

"Δεν έχεις το δικαίωμα στην παρουσίαση να παρουσιάζεις μόνο εσύ" λέει για τον Αλέξη Τσίπρα ο Παύλος Κοντογιαννίδης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 05 Δεκ 2025 | 16:03

"Καρφιά" Χαρίτση για Τσίπρα: Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στη μεταπολίτευση, στον εξώστη ήταν όσοι ασκούσαν αυστηρή κριτική

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης ασκεί σαφή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 05 Δεκ 2025 | 13:13

Το ειρωνικό σχόλιο Πολάκη για την παρουσίαση του Τσίπρα: Δεν πήγα λόγω υψοφοβίας σε εξέδρες και θεωρεία

"Εγώ θα μείνω ΣΥΡΙΖΑ", απάντησε σε ενδεχόμενο συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα - Τι είπε για Μητσοτάκη

ΑΙΧΜΗΡΟΣ 05 Δεκ 2025 | 09:57

Νέες βολές Αλαβάνου κατά Τσίπρα: "Να γονατίσει και να πει συγγνώμη, είναι ντροπή για την Αριστερά"

Νέες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.

05 Δεκ 2025 | 06:26

Ανασύνταξη στο Μαξίμου ενόψει του νέου κόμματος Τσίπρα - Δεν είναι όλα "μαύρα", μίζερη η αντιπολίτευση

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ για την υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης

Η ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Δεκ 2025 | 21:00

Πυρά Βαξεβάνη για τη "χωροταξική απομόνωση" των πρώην συντρόφων του Τσίπρα στο Παλλάς: Η "κυβέρνηση του θεωρείου"

Αιχμηρός ο Κώστας Βαξεβάνης για τους πρώην συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Αντί να πει ότι το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, κατηγόρησε την αντιπολίτευση

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι του έκανε αρνητική εντύπωση "το ότι ο πρώην πρωθυπουργός αγκάλιασε και ταυτίστηκε με τη γραμμή της ΝΔ

ΔΙΠΛΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ 04 Δεκ 2025 | 14:08

Τσίπρας και Κωνσταντοπούλου πήγαν στο ίδιο wine bar μετά την παρουσίαση, δεν αντάλλαξαν ούτε λέξη

Η αποκάλυψη για την τυχαία συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Ζωής Κωνσταντοπούλου σε wine bar

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 12:50

Μαραντζίδης για Τσίπρα: "Θα ηττηθεί όσες φορές χρειάζεται, μέχρι να κερδίσει, γιατί είναι η προοπτική και η ελπίδα"

Όπως ανέφερε, σε μια περίοδο πολιτικής "ξηρασίας" ιδεών και εναλλακτικών προτάσεων στην κεντροαριστερά, ο Τσίπρας εμφανίζεται για ένα μέρος της κοινωνίας ως "βροχή".

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 11:36

Σκέρτσος για Τσίπρα: "Μας είπε ότι είναι περήφανος για όσα έκανε - Θα ήταν λάθος να μην τον πιστέψουμε"

Το σχόλιο του Σκέρτσου καταλήγει με μια ρητορική ερώτηση: "Πόσες ευκαιρίες ακριβώς χρειάζεται ο Αλέξης Τσίπρας για να μας αποδείξει ότι δεν μπορεί να αλλάξει;",

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 04 Δεκ 2025 | 11:36

Πόπη Τσαπανίδου: Με ανδρόγυνο look στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα

Η Πόπη Τσαπανίδου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πόζαρε χαμογελαστή στον φωτογραφικό φακό.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 11:18

Γεωργιάδης: Πήγε ο μέγας ηγέτης Σαντάμ Τσίπρας, τους είπε "είστε μηδέν" και αυτοί χαμογελούσαν από τον εξώστη

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε ακόμη περισσότερο, εκτιμώντας ότι στις επόμενες εκλογές "ο μόνος που θα κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πολάκης.

ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ «ΙΘΑΚΗΣ» 04 Δεκ 2025 | 11:17

Μπέττυ Μπαζιάνα: Με one shoulder βελούδινη δημιουργία στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα

Η κομψή εμφάνιση της Μπέττυς Μπαζιάνα στην παρουσίαση του βιβλίου του συζύγου της, Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα της Τετάρτης στο θέατρο Παλλάς.

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 10:04

Αντίστροφη μέτρηση για το κόμμα Τσίπρα: Εστειλε Φάμελλο και Χαρίτση στον εξώστη - "Ρεζερβέ α' θέση για κανέναν"

Η επανίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης που οραματίζεται, προφανέστατα δεν ξεκίνησε χθες από το Παλλάς.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Δεκ 2025 | 09:20

Γεωργιάδης για παρουσίαση βιβλίου Τσίπρα: Ο μόνος που έλειπε ήταν ο Πολάκης

"Χρειάζονταν τόση φασαρία για να απαλλαγούν από τον Παύλο;", έγραψε σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 09:03

Βαρουφάκης για την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα: "Εκανε οντισιόν στην ολιγαρχία με τον θίασο που διέλυσε"

"Ήταν μια θεατρική σκηνή με το ίδιο συνάφι από κάτω. Έμαθα ότι ήταν όλος ο θίασος που διέλυσε ο Τσίπρας.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 08:35

Επεισόδιο με την Ελένη Λουκά στην ομιλία Τσίπρα στο Παλλάς: Φώναζε "προδότη", τη "μάζεψε" η Αστυνομία

Αστυνομικοί επενέβησαν και απομάκρυναν την Ελένη Λουκά, ενώ η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά χωρίς περαιτέρω προβλήματα

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 04 Δεκ 2025 | 07:33

O Τσίπρας ζητά "σοκ δημοκρατίας" και ο Μητσοτάκης παίζει το χαρτί της σταθερότητας - "Μας γυρίζει στο 2015"

Πώς θα αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία το rebranding του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ 04 Δεκ 2025 | 07:30

Καρφιά ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα: "Επιστρέφει αγκαλιά με τα συμφέροντα παίζοντας το παιχνίδι του κ.Μητσοτάκη"

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οι επιλογές Τσίπρα συνέβαλαν ουσιαστικά στη διαδοχική επικράτηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις τελευταίες εκλογές.

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 03 Δεκ 2025 | 21:43

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Αμετροεπής, αμετανόητος, αλαζόνας"

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, "αντί να μπει σε όλο αυτόν τον κόπο, θα μπορούσε κάλλιστα να συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των διασπάσεών του"

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ 03 Δεκ 2025 | 20:27

Αλέξης Τσίπρας: Υπέγραψε την "Ιθάκη" στον πρώτο αναγνώστη που την αγόρασε - Η αφιέρωση στο βιβλίο [βίντεο]

"Πιστεύω ο Αλέξης ήθελε να μας πει για την επιστροφή του. Πανηγυρίζουμε...", ανέφερε ο άνθρωπος που αγόρασε πρώτος το βιβλίο Τσίπρα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 03 Δεκ 2025 | 19:00

Τσίπρας: "Δεν έχουμε κυβέρνηση που κάνει λάθος, έχουμε λάθος κυβέρνηση - Απογοητευτική η εικόνα της Αριστεράς"

Γέμισε το "Παλλάς" από κόσμο και τους παλιούς συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα για την παρουσίαση του βιβλίου του - Τα μηνύματα που έστειλε

ΧΑΜΟΣ 03 Δεκ 2025 | 17:53

Αλέξης Τσίπρας: Ουρές από τις 16:30 έξω από το θέατρο "Παλλάς" για την "Ιθάκη" [βίντεο]

Έξω από το θέατρο "Παλλάς" σχηματίστηκαν ουρές από δεκάδες πολίτες, 2,5 ώρες πριν από την ώρα έναρξης της παρουσίασης

03 Δεκ 2025 | 12:09

Ο Τσίπρας και τα "σκληρά παιδιά"

Μένω έκπληκτος διαβάζοντας (παρά τα νεύρα μου) το βιβλίο του πρώην, και διαπιστώνοντας πόσο δεν έμαθε τίποτα απολύτως από την κρίση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 03 Δεκ 2025 | 10:49

Κωνσταντοπούλου: Πήρα το βιβλίο του Τσίπρα να δω τι γράφει για το Μάτι - Πολιτικός απατεώνας που μαζεύει χρήματα

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε "πολιτικό απατεώνα", άσκησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 03 Δεκ 2025 | 08:31

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει την "Ιθάκη" του με σφορδή επίθεση κατά της κυβέρνησης - Τι θα πει στην ομιλία του

Σήμερα το απόγευμα στις 19.00 στο θέατρο Παλλάς η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ 03 Δεκ 2025 | 07:10

Δεν τα βρήκαν Ρωσία και ΗΠΑ για την Ουκρανία - Χωρίς συμφωνία για τις εδαφικές διαφορές

"Ουδείς συμβιβασμός" υπήρξε χθες όσον αφορά το ακανθώδες ζήτημα των τομέων της επικράτειας της Ουκρανίας τους οποίους έχει καταλάβει ο στρατός της Ρωσίας.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 02 Δεκ 2025 | 16:55

Συγγενείς θυμάτων στο Μάτι κατά Τσίπρα: Δεν ανεχόμαστε τη χρήση της τραγωδίας για προσωπική αποκατάσταση

"Δεν ανεχόμαστε τη χρήση της τραγωδίας μας ως εργαλείο προσωπικής αποκατάστασης", αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 02 Δεκ 2025 | 10:57

Χάρης Δούκας: "Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο και είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης" - Τι είπε για συνεργασία με Τσίπρα

Στο ερώτημα για το ποιος θα ηγηθεί ενός τέτοιου εγχειρήματος, ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη επικεφαλής.

ΣΤΗΝ ΕΡΤ3 02 Δεκ 2025 | 10:31

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας υπονόμευσε τον ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθει ως κεντρώος

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, επί προεδρίας του, εξαπολύοντας "βολές" κατά του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Δεκ 2025 | 08:11

Λαφαζάνης: "Δεν είναι δίλημμα το Μητσοτάκης ή Τσίπρας - Είμαι καταζητούμενος στην Ουκρανία"

Ο κ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για "πολιτική αλητεία"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 01 Δεκ 2025 | 16:30
ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 01 Δεκ 2025 | 09:46

Τσακαλώτος: Δεν θα πάω στην παρουσίαση του βιβλίου του Τσίπρα - Προσωπικά δεν θεωρώ ότι με αδικεί

"Προσωπικά δεν θεωρώ ότι με αδικεί το βιβλίο, δεν είμαι εκνευρισμένος ή θυμωμένος με όσα αναφέρει για μένα", λέει χαρακτηριστικά.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ 01 Δεκ 2025 | 08:10

Ποια είναι τα έσοδα του Αλέξη Τσίπρα από το βιβλίο "Ιθάκη" - Η αμοιβή του πρώην πρωθυπουργού

Τα ποσό που εκτιμάται ότι θα αποκομίσει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την πώληση του βιβλίου "Ιθάκη".

01 Δεκ 2025 | 07:17

Ο κανακάρης

Το γεγονός ότι ο Τσίπρας έγινε στα 40 του πρωθυπουργός και στα 51 του επιδιώκει, με αξιώσεις, την ολική επαναφορά του, θα έπρεπε να μας προβληματίσει όχι για τον ίδιο. Μα για την κοινωνία μας.

ΤΑ ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 30 Νοε 2025 | 14:06
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ 30 Νοε 2025 | 13:16

Θανάσης Λάλας: "Προσωπικό ξεκαθάρισμα το βιβλίο του Τσίπρα - Σε σύγκρουση το θυμικό του και η εξουσία"

"Αυτό που συνέβη με τον Τσίπρα και τους συνεργάτες του ήταν ότι ήταν από διαφορετικούς χώρους..."

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 30 Νοε 2025 | 08:46

Τσακαλώτος στο TheTOC: Δεν έπρεπε να συμβάλουμε στο να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά λόγω Προέδρου Δημοκρατίας

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλάει για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για το αν θα πήγαινε σε ένα νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 29 Νοε 2025 | 11:43

Ντόρα Μπακογιάννη: "Ο κόσμος είναι κουρασμένος, από τα μεγαλύτερα λάθη μας η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ"

Το βιβλίο της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως αποκάλυψε η ίδια, αναμένεται το Πάσχα.

29 Νοε 2025 | 09:43

Η Μποφίλιου, ο Χατζιδάκης και το "ηθικό πλεονέκτημα" Τσίπρα

Έτσι είναι άμα είσαι με τον Άνθρωπο (το διόρθωσα σε Α κεφαλαίο για να ταιριάζει με το ύφος της Μποφίλιου) και παλεύεις για τα ιδανικά της αριστεράς.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ 28 Νοε 2025 | 20:12

Αλέξης Τσίπρας: Αυτοί θα είναι οι ομιλητές στην παρουσίαση της "Ιθάκης" - Ποιοι δημοσιογράφοι θα συντονίσουν

Ο Αλέξης Τσίπρας θα εκφωνήσει τη δική του ομιλία κατά το δεύτερο μέρος της παρουσίασης του βιβλίου "Ιθάκη"

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΠΟΤ 28 Νοε 2025 | 14:51

Τα Jumbo τρολάρουν τον Τσίπρα στη νέα διαφήμιση: "Η Ιθάκη των Χριστουγέννων, αδειάστε τα όλα χωρίς τσίπα"

Τα Jumbo "καρφώνουν" τον Αλέξη Τσίπρα και το βιβλίο του "Ιθάκη", στο νέο διαφημιστικό σποτ τους για το ραδιόφωνο ενόψει Χριστουγέννων

ΣΥΡΙΖΑ 28 Νοε 2025 | 08:09

Η Αχτσιόγλου επιβεβαίωσε την πρόταση Τσίπρα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν συμφώνησα με την παραίτησή του"

Η πρώην υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι δεν αποδέχθηκε την πρόταση, καθώς θεωρούσε πως ο Τσίπρας δεν έπρεπε να παραιτηθεί εκείνη τη χρονική στιγμή.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 27 Νοε 2025 | 15:13

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας μου είπε "γιατί δεν κλείνεις την Αυγή και το Κόκκινο;" – Βρήκα άδεια ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ

"Δεν ισχύει ότι πίστευα ότι θα γίνω πρωθυπουργός. Δεν περίμενα καν ότι θα κέρδιζα στον ΣΥΡΙΖΑ", είπε ο Στέφανος Κασσελάκης

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 27 Νοε 2025 | 13:26

Μεταναστευτικό: Συμφωνία Σουηδίας και Συρίας για να αυξηθούν οι απελάσεις - Ορος για να συνεχιστεί η βοήθεια

Η απέλαση αφορά άτομα συριακής υπηκοότητας που βρίσκονται στη Σουηδία και που έχουν διαπράξει αδικήματα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Νοε 2025 | 12:48

Ανδρουλάκης: Εάν είχα κάνει στη χώρα τη ζημιά που έχουν κάνει Μητσοτάκης - Τσίπρας, δεν θα μπορούσα να πιω καφέ στο Σύνταγμα

"Δεν είναι όλοι το ίδιο. Δεν έχουμε όλοι την ίδια πορεία. Δεν κάναμε όλοι ρουσφέτια. Δεν έχουμε όλοι σχέση με διαπλοκή και διαφθορά", λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ "ΙΘΑΚΗ" 27 Νοε 2025 | 12:19

Ο Ανδρέας Ψυχάρης για τη συνάντηση του πατέρα του με τον Τσίπρα: "Ηταν τέσσερις, όχι μία και εκείνος ζητούσε διάφορα"

Σην περίφημη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πατέρα του, Σταύρο Ψυχάρη, και όσα γράφει για αυτή ο πρώην πρωθυπουργός στο βιβλίο του, μίλησε ο γιος του εκδότη, Ανδρέας Ψυχάρης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΑΙΛΕΡ ΜΑΚΜΠΕΘ 27 Νοε 2025 | 11:57

Τάιλερ Μάκμπεθ για το βιβλίο Τσίπρα: "Κόκκινη γραμμή η αναφορά σε μένα - Δεν ενδιαφέρει το κοινό τι είπα με την Μπέττυ"

"Δεν είμαι βέβαιος ότι εξυπηρετεί σε κάτι το ευρύ κοινό το να έχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με αυτή τη συζήτηση", τόνισε ο Τάιλερ Μακμπέθ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 27 Νοε 2025 | 09:25

Ο Τσίπρας αυτοτρολάρεται με Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκη: "Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης" [βίντεο]

"Εγώ θα μιλήσω την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Παλλάς. Είσοδος ελεύθερη. Σας περιμένω όλους", αναφέρει στο βίντεο ο Αλέξης Τσίπρας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27 Νοε 2025 | 08:35

Τρολάρισμα των Εκδόσεων Ψυχογιός για το βιβλίο Τσίπρα με Χάρι Πότερ: "Αρα με 1,5 εκατ. αντίτυπα ρίχνεις κυβέρνηση"

Μία χιουμοριστική απάντηση, με αρκετή δόση... τρολ, έκαναν οι Εκδόσεις Ψυχογιός, για τις πωλήσεις του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα "Ιθάκη", των Εκδόσεων Gutenberg.

ΣΤΟ OPEN 26 Νοε 2025 | 19:14

Τραγωδία στο Μάτι: "Γράφει για θυελλώδεις ανέμους, ενώ εμείς είχαμε άπνοια" λέει εγκαυματίας για τον Τσίπρα

Η Κάλλι Αναγνώστου χαρακτήρισε "ψεύδη και ασάφειες" τα όσα γράφει στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας για τη φωτιά στο Μάτι

ΙΘΑΚΗ 26 Νοε 2025 | 14:59

Νίκος Μαραντζίδης: Στην περίπτωση της κυρίας Αχτσιόγλου ήμουν παρών και έγιναν ακριβώς όπως περιγράφονται

Όπως τόνισε ο καθηγητής Μαραντζίδης ο Αλέξης Τσίπρας κλείνει τους λογαριασμούς του με το παρελθόν και ανοίγει την πόρτα για την ίδρυση νέου κόμματος

ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΣΙΠΡΑ 26 Νοε 2025 | 14:16

Καρανίκας: Ανερμάτιστος τιτλολάτρης ο Τσίπρας - Γελοίοι, αναχρονιστικοί και άχρηστοι οι συνεργάτες του

Ο Νίκος Καρανίκας δήλωσε πως οι ζουρνάδες και τα νταούλια ήταν μια επικοινωνιακή φούσκα.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ 26 Νοε 2025 | 13:36

Οριστική συμφωνία Κύπρου - Λιβάνου για την ΑΟΖ μετά από 18 χρόνια εκκρεμότητας - Τα 10 βασικά σημεία

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θεωρείται σημαντικό πλήγμα για την Άγκυρα και το δόγμα της "Γαλάζιας Πατρίδας", καθώς η Τουρκία ασκούσε παρασκηνιακές πιέσεις για χρόνια

"ΜΕ ΛΥΠΕΙ Ο ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ" 26 Νοε 2025 | 11:01

Κασσελάκης: Στο Σούνιο ο Τσίπρας μου είπε ότι θα επέστρεφε στην πολιτική για μεγαλύτερη θέση από αυτή που έφυγε

"Κάθε ημέρα δείχνει πόσο ανήκει στο παρελθόν", είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα.

"ΙΘΑΚΗ" 26 Νοε 2025 | 09:55

Ο Λαφαζάνης κατακεραυνώνει Τσίπρα για το βιβλίο: "Είναι πολιτικά ανώμαλος, κυνικός και αδίστακτος" [βίντεο]

Όπως κατήγγειλε ο κ. Λαφαζάνης, η κατάργηση του Μνημονίου ήταν επικοινωνιακή φούσκα. Το μόνο που ενδιάφερε τον Τσίπρα ήταν η πρωθυπουργική καρέκλα.

«ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ» 26 Νοε 2025 | 08:14

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: "Είναι ειδικός στο ξεπούλημα - Θα έπρεπε να είναι φυλακή για το Μάτι"

Οι απαντήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε όσα της καταλογίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του "Ιθάκη"

26 Νοε 2025 | 07:19

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και το παράδειγμα Πατέλη

Λέει πιθανώς και πολλά ψέματα στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας, οι διαψεύσεις πέφτουν άλλωστε σαν τη βροχή, αλλά αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, λέει και πολλές αλήθειες.

ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΙΑ 25 Νοε 2025 | 22:39

Πώς ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τη θέση του Αλέκου Αλαβάνου- Η κόντρα τους και το debate των αρχηγών που τον εκτόξευσε

Ο Αλέκος Αλαβάνος τον ήθελε κομπάρσο, αλλά το debate των πολιτικών αρχηγών εκτόξευσε τον Αλέξη Τσίπρα στην κορυφή

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 25 Νοε 2025 | 19:54

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας πουλούσε τον "Οδηγητή" και εισιτήρια για το φεστιβάλ της ΚΝΕ: "Ήταν ένα είδος βίαιου coming out"

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται σε "βίαιο coming out", όταν στήθηκε έξω από το σχολείο του για να πουλήσει Οδηγητή και εισιτήρια για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ 25 Νοε 2025 | 19:51

Ανδρέας Τσούνης: "Ο Αλέξης Τσίπρας είναι καθ' έξιν ψεύτης" - Η αντίδραση του συζύγου της Φώφης Γεννηματά για το βιβλίο

Η αντίδραση του συζύγου της Φώφης Γεννηματά σε όσα αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην "Ιθάκη"

ΟΧΙ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΕΣ 25 Νοε 2025 | 18:06

Λευκός Οίκος: Τεράστια πρόοδος για μια συμφωνία στο Ουκρανικό - Απομένουν "ευαίσθητες" λεπτομέρειες

"Την τελευταία εβδομάδα οι ΗΠΑ έχουν κάνει τεράστια πρόοδο προς μία ειρηνευτική συμφωνία"

ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 25 Νοε 2025 | 17:34

Αντώνης Κανάκης για "Ιθάκη": "Συντροφικό ξεκατίνιασμα χωρίς προηγούμενο - Η προδοσία ήταν τεραστίων διαστάσεων"

"Στην περίπτωση του Τσίπρα ο ελληνικός λαός πίστεψε ότι μπορεί να υπάρξει μια αλλαγή και η προδοσία ήταν τεραστίων διαστάσεων"

ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ... 25 Νοε 2025 | 17:34

Πόσα χρήματα μπορεί να "βγάλει" ο Αλέξης Τσίπρας από την έκδοση του βιβλίου του- Τα πρώτα 33 χιλιάδες αντίτυπα εξαντλήθηκαν

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο τα πρώτα αντίτυπα εξαντλήθηκαν και ετοιμάζονται νέες εκδόσεις