
Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, μετά τη βαριά ήττα του πρώτου και την αντοχή που έδειξε η Χαριλάου Τρικούπη, ανεβάζοντας επιπλέον τα ποσοστά της σε σύγκριση με τις εκλογές του 2019.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης υποδέχθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα με πλατύ χαμόγελο, γνωρίζοντας ότι ο "εχθρός" καραδοκεί, αφού στόχος είναι η αποσυσπείρωση του ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο των εκλογών, που όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου.
Το διψήφιο που κατέκτησε το ΠΑΣΟΚ, φθάνοντας το 11,5% είναι μία καλή βάση, όπως εκτιμούν στην Χαριλάου Τρικούπη για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, που έχει ως μοναδικό σκοπό να φέρει το κόμμα στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ ανέκαμψε και είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό, είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, χρησιμοποιώντας ένα παλαιότερο σύνθημα του κόμματος, που ακούγεται ως... απειλή στα αυτιά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μετά τη βουτιά στο 20% βρίσκεται στη φάση της αναζήτησης των αιτίων και του επανακαθορισμού της στρατηγικής του. Βέβαια το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να φθάσει τα εκλογικά ποσοστά της Κουμουνδούρου από τη μία εκλογική μάχη στην αλλη, μέσα σε 30 ημέρες, όμως οι βάσεις έχουν μπει, όπως εκτιμούν στην Χαριλάου Τρικούπη και ο τρίτος πόλος μπορεί να πάρει τη θέση του δεύτερου.
Η πόλωση ανάμεσα στις δυνάμεις της κεντροαριστεράς είναι τόσο έντονη, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη να ανταλλάσσουν σκληρά πολιτικά πυρά και κατηγορίες εκατέρωθεν.
Αφορμή η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, ο οποίος υποστήριξε πως το κόμμα δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη, αποδίδοντας παράλληλα την ήττα της απλής αναλογικής και της προοδευτικής διακυβέρνησης, στο ΠΑΣΟΚ.
"Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα και εκείνοι το χωράφι τους"
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τις προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες είχε τείνει χείρα συνεργασίας, ότι είχαν φτιάξει αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, λέγοντας όχι στον κοινό αγώνα σε βάρος της ΝΔ.
"Την ώρα μίας ιστορικής νίκης της δεξιάς, αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο από τους Νεοδημοκράτες για την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα, αυτοί το δικό τους χωράφι", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας μερίδιο ευθύνης για την ήττα των προοδευτικών δυνάμων απέναντι στη δεξιά, στον Νίκο Ανδρουλάκη.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν άργησε να σηκώσει το γάντι και έχοντας ως όπλο τις επιπλέον 200.000 ψήφους που απέσπασε, απάντησε μέσω στελεχών ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που έδωσε το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση Μητσοτακη.
Κατηγόρησε δε τον Αλέξη Τσίπρα ότι τα έβαζε με τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες όμως, "όπως αποδείχθηκε περίτρανα τους ευνοούσαν σκανδαλωδώς εις βάρος του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας ποιο είναι το βολικό κόμμα για να πετύχει τους στόχους του ο κ. Μητσοτάκης".
Δεν σταμάτησε όμως εκεί, αφού στη συνέχεια, άρχισε να πυροβολεί πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα για τις θέσεις και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε μία σειρά θεμάτων που είχαν απασχολήσει την πολιτική ατζέντα, δηλώνοντας με αυτόν τον τροπο τη διαφωνία του με τη διαχείριση τους από την αξιωματική αντιπολίτευση:
"Καλύτερα οι κ.κ. του ΣΥΡΙΖΑ να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να αναρωτηθούν για τις επικίνδυνες θέσεις τους στα εθνικά θέματα όπως ήταν οι "Πρέσπες του Αιγαίου" και "η θάλασσα δίχως σύνορα", για τα "τοπικά νομίσματα" και την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Κύριε Τσίπρα, ο πολιτικός σας κατήφορος είναι ανάλογος με τον εκλογικό σας κατήφορο. Ξύσατε τον πάτο του βαρελιού πάνω στην αγωνία της πολιτικής σας επιβίωσης, φτάνοντας στο σημείο να αγκαλιάσετε τα στελέχη του Πάνου Καμμένου, να ξεπλύνετε την κυβέρνηση της χρεοκοπίας του Κώστα Καραμανλή εντάσσοντας στα ψηφοδέλτιά τον Ευάγγελο Αντώναρο και απευθύνοντας προσκλητήριο μέχρι και στους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη και των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, αποκαλύπτοντας γιατί δεν ψηφίσατε την τροπολογία, που απαγόρευε σε μια νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση να συμμετέχει στο δημοκρατικό μας πολίτευμα".
Η μάχη στην κεντροαριστερά είναι σε πλήρη εξέλιξη...
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr