Για συλλήψεις που έγιναν πολύ γρήγορα, στη φρικτή υπόθεση της κακοποίησης της 18χρονης από τον πατέρα της και έναν αστυνομικό, κάνει λόγο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας συγχρόνως στις καταγγελίες του Χρήστου Σπίρτζη.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου:
Παρά τις ταχύτατες συλλήψεις και τις συντριπτικές απαντήσεις που δόθηκαν για τον τρόπο που κινήθηκε η Ελληνική Αστυνομία στην υπόθεση κακοποίησης της 18χρονης, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να επιμένει στο ψέμα και στην υποκρισία.
Ενημερώνουμε ότι:
1. Ο συλληφθείς αστυνομικός έχει τεθεί σε αργία με απόλυση από τις 19 Ιουνίου 2021 με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για εξύβριση και απειλή σε βάρος άλλου αστυνομικού.
2. Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή αίτημα για δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του και των στοιχείων του, το οποίο ωστόσο προϋποθέτει την έκδοση σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα.
3. Στον συγκεκριμένο αστυνομικό την 26 Μαρτίου 2021 χορηγήθηκε φύλλο πορείας στο πλαίσιο ενίσχυσης της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών με συνολικά 103 αστυνομικούς.
4. Η ανεύρεση και σύλληψη τυχόν άλλων εμπλεκομένων είναι θέμα τιμής για την αστυνομία. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη.
Σπίρτζης: Σπίρτζη: Είναι αλήθεια ότι ο αστυνομικός είναι μέλος της ΝΔ;
"Είναι μέλος της ΝΔ ο αστυνομικός που κακοποιούσε και εξέδιδε την 18χρονη στην Ηλιουπολη; Ποιο είναι το όνομά του; Πότε ακριβώς τέθηκε σε διαθεσιμότητα;". Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει ο Tομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σπίρτζης αναφέρει:
Θέτουμε δημόσια στην κυβέρνηση της ΝΔ δύο πολύ σαφή ερωτήματα σε σχέση με τον αστυνομικό, ο οποίος κακοποιούσε και εξέδιδε την 18χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη.
1) Πότε ο συγκεκριμένος αστυνομικός, του οποίου το όνομα και τη φωτογραφία περιμένουμε ακόμη να δοθεί στη δημοσιότητα για να αναγνωριστεί και από άλλα θύματα σωματεμπορίας, τέθηκε σε αργία; Έγινε αίτημα από την ΕΛΑΣ στον αρμόδιο εισαγγελέα να δοθεί το όνομα και η φωτογραφία του στη δημοσιότητα και πότε; Υπάρχει, φύλλο πορείας που μετακινεί τον εν λόγω αστυνομικό σε άλλη υπηρεσία με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2021!
2) Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο αστυνομικός είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας;
Οι ερωτήσεις είναι απολύτως σαφείς και περιμένουμε άμεσα εξίσου σαφείς απαντήσεις. Η όποια προσπάθεια συγκάλυψης αυτής της φρικτής υπόθεσης θα πέσει στο κενό. Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ και η ΝΔ οφείλουν να πάρουν άμεσα θέση.
Στον ανακριτή ο κατηγορούμενος αστυνομικός
Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε ο υπό απόλυση αστυνομικός, όπως και ο πατέρας της κοπέλας που φέρεται να τη βίαζε από την ηλικία των 11 ετών. Οι δύο κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι, μεταξύ άλλων, με κατηγορίες που ανά περίσταση αφορούν: Εμπορία ανθρώπου κατ’ επάγγελμα, εμπορία ανθρώπου στρεφόμενη κατά ανηλίκου, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση σε ασέλγεια, γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών με ανηλίκους, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Αμφότεροι αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ ο πατέρας της 19χρονης φέρεται να αποδίδει ευθύνες στη μητέρα της 19χρονης.
Σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, όμως, ο 39χρονος αστυνομικός την εξέδιδε συστηματικά, απειλώντας ακόμη και με όπλο. "Πήγαινα σε τρία ή σε τέσσερα ραντεβού σχεδόν καθημερινά", αναφέρει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην κατάθεσή της.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr