"Ατάκες" Τσακαλώτου για Βορίδη, Άδωνι και Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ

Πιο εύκολα πιστεύω ότι Βορίδης και Άδωνις είναι υπέρ του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, παρά ότι Λοβέρδος και Βενιζέλος είναι αριστεροί σοσιαλδημοκράτες, είπε ο Τσακαλώτος

atakes-tsakalwtou-gia-boridi-adwni-kai-martin-louther-kingk
SHARE THIS
0
SHARES

Με προσωπικό στίγμα θέλησε να ολοκληρώσει την κεντρική του ομιλία στο τελευταίο προυπολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ πριν τις εκλογές ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σχολιάζοντας τις αιχμές του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μακροβιότερος μνημονιακός Πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών είπε: “Είμαι ο μακροβιότερος Υπουργός Οικονομικών. Δυσκολεύτηκα, τσαλακώθηκα αλλά δεν με ενοχλεί.

Θα με ενοχλούσε αν μαζί με τον Χουλιαράλκη, τον Αλεξιάδη και την Παπανάτσιου, τη διαπραγματευτική ομάδα δεν είχαμε πάντα στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού μας τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων. Αυτό θα με ενοχλούσε. Αν τους πρώτους μήνες αποφασίζαμε ότι η πολιτική  δεν μπορούσε να δώσει λύση και ψάχναμε έναν τεχνοκράτη. Θα με ενοχλούσε αν μετά από δύο χρόνια ζητούσα από τον Αλέξη να μου δώσει μια δουλειά σιγουράντζα. Τυχαίο το παράδειγμα, θα μπορούσα να του ζητήσω να είμαι διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας” είπε και συνέχισε “Θα με ενοχλούσε να δεν είχαμε βγάλει όλοι και οι ΑΝ.ΕΛ  τη χώρα από το Μνημόνιο.

Αλλά τη βγάλαμε. Είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς τις δυσκολίες που είχαμε. Το πόσο δύσκολο είναι να ξέρεις ότι είσαι σε μια διαπραγμάτευση και δεν παίζεις το δικό σου μέλλον αλλά παίζεις  το μέλλον της κοινωνίας, όταν κάνεις συμβιβασμούς όπως κάναμε για τις συντάξεις. Πόση δουλειά χρειάστηκε για να αναστρέψουμε  αυτό το πράγμα. Ο λαός δεν θα μας παινέψει για αυτό. Ο λαός ξεχνάει και κοιτάει μπροστά. Δικαιολογείται  να μην τον ενδιαφέρει το παρελθόν αλλά το μέλλον. Είναι υποχρέωση όλων μας σταδιακά με λάθη αλλά με στοχοπροσήλωση να απαντήσουμε στο ερώτημα που θέτει η ιστορία. Τώρα και πριν από τις εκλογές”. 

Νωρίτερα πάντως στο γνωστό του ύφος χαριτολόγησε χρεώνοντας τους Βορίδη και τον Γεωργιάδη στους οπαδούς του Μάρτιν Λούθερ και στο Γκάντι. «Οι μεσαίες τάξεις όμως χτυπιούνται παντού! Είναι είναι στην Αμερική είτε στην Ευρώπη. Και υπάρχουν από την Αριστερά 2 απαντήσεις είτε μια μερική υποχώρηση στο έθνος κράτος! Ή μια εμβάθυνση πολιτική της παγκοσμιοποίησης με δημοκρατία και έλεγχο. Και επειδή στην Ευρώπη σοσιαλδημοκράτες μεας πλησιάζουν γιατί έοχυν την ίδια ανησυχία.

Ότι το αφήγημα Σημίτη, Μπλερ και Κλίντον δεν μας πάει μπροστά. Μερικοί μας είπαν ότι μας πλησιάζουν ο Μοσκοβισί ο Σάντσες και ο Κόστα γιατί οι ίδιοι είναι δεξιοί σοσιαλδημοκράτες. Από το να πιστέψω ότι ο κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος είναι αριστεροί σοσιαλδημοκράτες είμαι πιο έτοιμος να πιστέψω ότι οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης είναι υπέρ του Μάρτιν Λούθερ και του Γκάντι».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook