
Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού έκλεψε την παράσταση στην συγκέντρωση του Γιώργου Παπανδρέου στο Θησείο την Τετάρτη το βράδυ, αφού έδωσε το παρών κρατώντας μία σημαία του ΠΑΣΟΚ με τον πράσινο ήλιο δίπλα στον Μιχάλη Καρχιμάκη και τον Γιώργο Καμίνη.
Όσοι την είδαν ενδεχομένως να ξαφνιάστηκαν, αφού η κ. Λινού το τελευταίο διάστημα είχε τακτικές επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ από τον πρώην πρωθυπουργό είχε προταθεί και ως υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής. Μάλιστα κάποιοι τότε είχαν πει ότι είναι πιθανό ο κ. Τσίπρας να την συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές και ίσως να της δώσει και μία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας
Όμως φαίνεται πως η κ. Λινού δεν ξεχνά την παλιά της συμπάθεια που ακούει στο όνομα Γιώργος Παπανδρέου. Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να την πρότεινε για υπουργό κοινής αποδοχής όμως ο Γιώργος Παπανδρέου την είχε τοποθετήσει ως υποψήφια βουλευτή στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009 στην Β Αθηνών. Μάλιστα τότε η κυρία Λινού δέχτηκε να είναι υποψήφια χωρίς να είναι μέλος του κόμματος λόγω της συμπάθειας που είχε στον Γιώργο Παπανδρέου.

Οπως ανέφερε στο προεκλογικό της σποτάκι τότε, ήταν η πρώτη φορά που ασχολούνταν με την πολιτική και ήθελε να προσφέρει στον τομέα της υγείας, της εργασίας και της προληπτικής ιατρικής. Καλούσε δε τους πολίτες να ψηφίσουν τον Γιώργο Παπανδρέου για την ειλικρίνειά και την καθαρότητα του
Για αυτή την συμπάθεια βρέθηκε και στην συγκέντρωσή του στο Θησείο και σε δηλώσεις της ανέφερε πως δεν είναι γενικώς ΠΑΣΟΚ αλλά είναι... Γιώργος. Μιλώντας στο Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου, η κ. Λινού δεν έκρυψε το θαυμασμό της για τον πρώην πρωθυπουργό λέγοντας πως αυτή την ώρα η χώρα τον χρειάζεται.

"Εγώ είμαι Γιώργος δεν είμαι γενικώς ΠΑΣΟΚ είμαι πάντα φίλη του Γιώργου, τον εκτιμώ βαθειά, τον ξέρω πολλά χρόνια και νομίζω ότι σε αυτή την εποχή τον χρειαζόμαστε και για τις κοινωνικές του απόψεις, γιατί έχει σπουδάσει κοινωνιολογία αλλά και για την βαθειά δημοκρατία όπου εκφράζει”.
Βλέποντας την κ. Λινού στην συγκέντρωση του Γιώργου Παπανδρέου πολλοί σκέφτηκαν ότι ίσως θα μπορούσε να λειτουργήσει ως γέφυρα στην περίφημη προοδευτική διακυβέρνηση ή σε μια πιθανή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής εφόσον ο κύριος Παπανδρέου κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές.
Όμως από τις δηλώσεις που έκανε μετά φαίνεται πως η κ. Λινού είναι ορκισμένη Παπανδρεϊκή και στο δίλημμα Παπανδρέου ή Τσίπρας η ίδια ψηφίζει και με τα δύο χέρια Γιώργο Παπανδρέου.
Άλλωστε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι και την εκπομπή "Τα Παιδιά της Αλλαγής” ανέφερε ότι κλείνει την πόρτα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως είναι σήμερα και μπορεί να ξανά συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάξει ριζικά.
Ίσως λοιπόν οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου που έλεγαν ότι μια πιθανή εκλογή Παπανδρέου θα ξαναφέρει στο ΠΑΣΟΚ ψηφοφόρους και στελέχη που έφυγαν μετά το 2015 για να πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούν τώρα να ισχυριστούν επικαλούμενοι την παρουσία Λινού στην συγκέντρωση του ότι ήδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των "παραπλανημένων” στην πατρική κατοικία .
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr