Αττική: Η μητέρα των μαχών για τον ΣΥΡΙΖΑ

Πού ποντάρει και τι «στοιχηματίζει» ο Τσίπρας σε μια νίκη Δούρου. Τι θα σημαίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ μια ήττα. Πού εκτιμά η Κουμουνδούρου ότι θα κριθεί η μάχη.

attiki-i-mitera-twn-maxwn-gia-ton-suriza
SHARE THIS
0
SHARES

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε τη μάχη της Περιφέρειας Αττικής ως «μητέρα των μαχών» πιθανώς να μην συνειδητοποιούσε την ώρα εκείνη, ότι όντως ήταν! Συν τω χρόνω, τα μηνύματα που έρχονταν από τις άλλες Περιφέρειες, ήταν ολωσδιόλου αποθαρρυντικά, ως εκ τούτου η μάχη της Ρένας Δούρου είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ... «όλα τα λεφτά!».

Τα μηνύματα που έρχονταν από τις άλλες Περιφέρειες είναι ολωσδιόλου αποθαρρυντικά, και ως εκ τούτου η μάχη της Ρένας Δούρου είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ... «όλα τα λεφτά!»

Η ιδέα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να μην είναι στο β’ γύρο και στις 13 Περιφέρειες, όπως είναι ο διακηρυγμένος στόχος, αλλά μόνο σε 9 από αυτές... η ιδέα ότι το βράδυ του β’ γύρου στην Κουμουνδούρου μπορεί να πανηγυρίσουν την «κατάκτηση» μόλις 2 με 4 Περιφέρειες... καθιστούν τη μάχη της Αττικής μάχη χωρίς αύριο.

Διαφορά 30 μονάδων!

Σε κάποιες δε, από τις «χαμένες» Περιφέρειες, υπάρχει το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να δει τους συνδυασμούς του να υφίστανται συντριπτική ήττα. Υπάρχει για παράδειγμα δημοσκόπηση -που είναι σε γνώση της Κουμουνδούρου, αλλά και του ΤheTOC.gr -που φέρνει τον υποψήφιο/α του ΣΥΡΙΖΑ 30 -ναι, τριάντα!- μονάδες πίσω από το «γαλάζιο» αντίπαλο και νυν περιφερειάρχη. Με άλλα λόγια, 40% έναντι 9,5% του/της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ. (Η δημοσκόπηση έχει γίνει πάντως για λογαριασμό της ΝΔ).

Η κεντρική αθηναϊκή προεκλογική συγκέντρωση θα βρει μαζί στην εξέδρα τον Αλέξη Τσίπρα, την Ρένα Δούρου και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Μετά από όλα τα παραπάνω, η νίκη της Ρένας Δούρου γίνεται μονόδρομος για το κόμμα της, αλλά και αυτό δεν αρκεί: πρέπει να καταγράψει ένα καλό ποσοστό και στον α’ γύρο, ει δυνατόν και με προβάδισμα έναντι του Γιάννη Σγουρού. Στο επιτελείο της πιστεύουν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανό...

Τσίπρας πριμοδοτεί Δούρου

Ωστόσο, και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύουν να το αφήσουν στην τύχη του: γι’ αυτό και η κεντρική αθηναϊκή προεκλογική συγκέντρωση θα βρει μαζί στην εξέδρα τον Αλέξη Τσίπρα, την Ρένα Δούρου και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Και μετά, την εβδομάδα μεταξύ α’ και β’ γύρου θα επιδιωχθεί (εφόσον επιβεβαιωθούν τα δημοσκοπικά προγνωστικά για δίδυμο Σγουρού –Δούρου) η ταύτιση του νυν περιφερειάρχη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Το αν θα πιάσει ή όχι η κίνηση, δέκα ημέρες υπομονή...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook