Follow us

Αυγενάκης: Σε 24 από 7 αυξήθηκαν μετακλητοί & σύμβουλοι του Μουζάλα

Αύξηση και μάλιστα αναδρομικά του αριθμού των μετακλητών και ειδικών συμβούλων στα γραφεία υπουργών καταγγέλλει ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης με ερώτηση.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αυγενάκης: Σε 24 από 7 αυξήθηκαν μετακλητοί & σύμβουλοι του Μουζάλα

Αύξηση και μάλιστα αναδρομικά του αριθμού των μετακλητών και ειδικών συμβούλων στα γραφεία υπουργών καταγγέλλει ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης με ερώτηση του στη Βουλή.

Ο κ. Αυγενάκης επικαλείται συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου αποδεικνύεται σύμφωνα με τον ίδιο η αύξηση τόσο σε θέσεις μετακλητών όσο και ειδικών υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως στο γραφείο Υπουργού κ. Μουζάλα αυξήθηκαν από 7 σε 24 οι υπάλληλοι . Σύμφωνα με τον κ, Αυγενάκη όταν συστάθηκε το εν λόγω Υπουργείο, στις 5 Νοεμβρίου 2016, ορίσθηκε ότι στο Γραφείο του Υπουργού θα απασχολούνται 4 μετακλητοί και 3 ειδικοί σύμβουλοι, ένα μήνα αργότερα, προστίθενται 5 θέσεις ειδικών συμβούλων, θέσεις μετακλητών και 10 θέσεις αποσπασμένων με αναδρομική μάλιστα ισχύ.

Παράλληλα, χορήγησε αύξηση της τάξεως περίπου 50% στη Διευθύντρια Υποδοχής, από 2,604 € σε 3,950 €

Κατόπιν τούτων ρωτά τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης πως συμβαδίζει το συνεχές τσεκούρεμα των συντάξεων με την ταυτόχρονη αύξηση των θέσεων και των μισθών μετακλητών και συνεργατών υπουργών.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.

Προς τους:
Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Όλγα Γεροβασίλη


ΕΡΩΤΗΣΗ
Αθήνα, 09-03-2017

ΘΕΜΑ: Προκλητικοί μισθοί και αυξήσεις σε ημετέρους – Golden Boys του ΣΥΡΙΖΑ!

Την ίδια ώρα καλπάζει η ανεργία και μειώνονται μισθοί και συντάξεις
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, τα οποία παρουσιάζουν αδιάσειστα στοιχεία με Υπουργικές Αποφάσεις δημοσιευμένες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να διορίζει ημετέρους αυξάνοντας τόσο τις θέσεις των μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συμβούλων όσο και τις απολαβές τους.

Ειδικότερα:

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τριπλασίασε, αναδρομικά μάλιστα, τον αριθμό των υπαλλήλων του Γραφείου του Υπουργού κ. Μουζάλα από 7 σε 24 υπαλλήλους, ενώ έχουν ήδη προσληφθεί γύρω στα 700 άτομα στο εν λόγω Υπουργείο. Όταν συστάθηκε το εν λόγω Υπουργείο, στις 5 Νοεμβρίου 2016, ορίσθηκε ότι στο Γραφείο του Υπουργού θα απασχολούνται 4 μετακλητοί και 3 ειδικοί σύμβουλοι με κόστος 36,000 €.

Μόλις ένα μήνα αργότερα, προστίθενται 5 θέσεις ειδικών συμβούλων, θέσεις μετακλητών και 10 θέσεις αποσπασμένων με αναδρομική μάλιστα ισχύ αυξάνοντας το κόστος στις 43,000 € για το 2016 και στις 256,000 € για το 2017.

Παράλληλα, χορήγησε αύξηση της τάξεως περίπου 50% στη Διευθύντρια Υποδοχής, από 2,604 € σε 3,950 €, χωρίς στο ποσό αυτό να υπολογίζεται το ύψος της οικογενειακής παροχής.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με την απόφαση σύστασής του, στις αρχές Νοεμβρίου, στελεχώθηκε με 4 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, 3 θέσεις ειδικών συμβούλων και 10 θέσεις αποσπασμένων με κόστος 29,658 € για το 2016 και 177,948 € για το 2017.

Όμως, και σε αυτήν την περίπτωση, μόλις ένα μήνα μετά, οι θέσεις υπερδιπλασιάσθηκαν, καθώς αυξήθηκαν σε 9 οι θέσεις των μετακλητών υπαλλήλων και σε 8 οι θέσεις των ειδικών συμβούλων εκτινάσσοντας το κόστος σε 43,500 € για το 2016 και σε 295,000 € για το 2017.


Ανάλογη συμπεριφορά ανέπτυξε και το Υπουργείο Τουρισμού, όπου προστέθηκαν 3 επιπλέον θέσεις ειδικών συμβούλων αυξάνοντας το κόστος κατά 13,700 € μόνο για τον τελευταίο μήνα του 2016 και κατά 90,000 € για το 2017.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι «η δαπάνη που προκαλείται από τις διατάξεις της παρούσας είναι πέραν των προβλέψεων του προϋπολογισμού και θα καλυφθεί από πιστώσεις του αποθεματικού του Κρατικού Προϋπολογισμού». Αφού δεν αρκούν οι πιστώσεις του προϋπολογισμού για το βόλεμα ημετέρων, η κυβέρνηση θα «αξιοποιήσει» τα αποθεματικά, τα οποία προβλέπονται για την κάλυψη έκτακτων κι επειγουσών αναγκών.

Προκλητικές είναι και οι αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές των κορυφαίων στελεχών, του Γενικού Διευθυντή και του αν. Γενικού Διευθυντή, του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.). Η Κυβέρνηση εκτόξευσε τις αποδοχές τους, κατά 80% σχεδόν, αυξάνοντας το μηνιαίο μισθό τους σε 8,315 €. Η αύξηση αυτή μάλιστα είναι κατά παρέκκλιση των διατάξεων για το ανώτατο όριο των 4,631 € μηνιαίως, το οποίο ισχύει για τις πάσης φύσεως μηνιαίες αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα. Η ως άνω αύξηση θα προκαλέσει επιπλέον δαπάνη ύψους 88,400 € ετησίως. Και μπορεί η αιτιολογία να βασίζεται στην ανάγκη καθορισμού αποδοχών που είναι αντίστοιχες των αποδοχών στελεχών αντίστοιχων προσόντων στον τραπεζικό – χρηματοοικονομικό τομέα, αλλά οι αυξήσεις αυτές είναι σκανδαλώδεις και προκλητικές για την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.

Επίσης, ιδιαίτερα προκλητική είναι η δήλωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη κατόπιν ερώτησης για την προαγωγή και το εφάπαξ του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΣΦΑ. Ο κ. Σταθάκης δήλωσε, στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή, ότι «η προαγωγή πριν τη συνταξιοδότηση, στην περίπτωση του ΔΕΣΦΑ, … δεν είναι ατόπημα».

Η κυβέρνηση με τις καταστροφικές πολιτικές της οδηγεί εκατοντάδες επιχειρήσεις σε κλείσιμο και άλλες τόσες σε μεταφορά των δραστηριοτήτων τους εκτός χώρας, εναντιώνεται στην ανάπτυξη και χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας αναγκάζοντας χιλιάδες πολίτες μας στην ανεργία και χιλιάδες νέους, ιδίως επιστήμονες, στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Παράλληλα, η Κυβέρνηση ψηφίζει μέτρα μείωσης των μισθών και των συντάξεων οδηγώντας χιλιάδες πολιτών στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση σκανδαλίζει με την προσπάθεια κατάληψης του κράτους, το διορισμό συγγενών και φίλων της εξουσίας σε κρατικές θέσεις, καθώς και την ευνοϊκή μισθολογική τους μεταχείριση. Η ευνοϊκή αυτή μεταχείριση των ημετέρων, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, τους χιλιάδες χαμηλόμισθους και ιδίως τους χιλιάδες νέους επιστήμονες της χώρας που είναι είτε χαμηλόμισθοι είτε άνεργοι. Δυστυχώς, οι πράξεις αυτές ερμηνεύουν την εχθρότητα της κυβέρνησης στην αριστεία, την αξιοκρατία και την αξιολόγηση και αναδεικνύουν μια πρακτική που προσωποποιεί την κοινωνική, πολιτισμική, πνευματική και ηθική κατρακύλα της κυβέρνησης.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

Πως αιτιολογεί η κυβέρνηση την απόφασή της να αυξάνει τις θέσεις και τους μισθούς των μετακλητών υπαλλήλων και των ειδικών συμβούλων, όταν, παράλληλα, μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις και οδηγεί χιλιάδες πολίτες στην ανεργία;


Ο ερωτών Βουλευτής


Λευτέρης Κ. Αυγενάκης
Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Μαϊ 2022 | 14:11

ΝΔ: Αντιπολιτευτική μιζέρια του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ απέτυχε πριν τελειώσει

Για "αντιπολιτευτική μιζέρια" κατηγορεί η ΝΔ τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

ΓΙΑ ΤΟ MANIFESTO 17 Μαϊ 2022 | 14:08

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Δέκα μονάδες μπροστά η ΝΔ - Ο Ανδρουλάκης προηγείται του Τσίπρα σε δημοφιλία

Με δέκα μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll. Κυριαρχία Μητσοτάκη, κινδυνεύει από Ανδρουλάκη ο Τσίπρας.

«ΨΗΦΙΖΕ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠ ΕΞΩ» 16 Μαϊ 2022 | 11:57

Απάντηση της ΟΝΝΕΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των 15χρονων: Όσα ψέματα και να πουν, η αλήθεια θα τους εκθέτει

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα ηλικιακά όρια εγγραφής στις νεολαίες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έδωσε η ΟΝΝΕΔ, κάνοντας λόγο για "φιάσκο των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών" του ΣΥΡΙΖΑ.

16 Μαϊ 2022 | 08:44

Έχω έναν καφενέ που ακούει όλο τα ίδια

Τίποτα λάθος -για να το μεμφθείς ή να το κοροϊδέψεις- δεν βρίσκω εγώ στην κυριακάτικη ανοιχτή ψηφοφορία που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

16 Μαϊ 2022 | 08:38

Τα κόμπλεξ της μεταπολίτευσης

Η ελληνική αριστερά, όταν η ανάλυση πάσχει, ανακαλύπτει προβοκάτορες.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 16 Μαϊ 2022 | 08:06

Πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: "Ο κ.Τσίπρας νίκησε τον κ.Τσίπρα" - "Ο πανικός της ΝΔ δεν κρύβεται"

Σε πόλεμο ανακοινώσεων επιδόθηκαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά το πέρας των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 13 Μαϊ 2022 | 13:16

Διαγραφή Ρωμανού από τη ΝΔ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - Χαρακτήρισε την ομιλία Τσίπρα "εκπροσώπηση των Τούρκων" [βίντεο]

Εντονη αντίιδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα είπε ο Νίκος Ρωμανός της ΝΔ, ο οποίος σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα αναφέρθηκε σε "εκπροσώπηση των Τούρκων".

«Η ΝΔ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ» 13 Μαϊ 2022 | 07:57

Έκκληση Τσίπρα για μαζική συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ: "Να στείλουν οι πολίτες τον λογαριασμό στον Μητσοτάκη"

Μήνυμα στους πολίτες με στόχο την μεγάλη προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ απηύθηνε ο Αλέξης Τσίπρας

ΚΑΡΕ ΑΠΟ ΤΑ CAPITAL CONTROLS 11 Μαϊ 2022 | 17:39

Η ΝΔ απαντά με βίντεο στο "ΣΥΡΙΖΑ θα λένε και θα κλαίνε" του Αλέξη Τσίπρα

"Δεν περίμεναν οι πολίτες τον κ. Τσίπρα να τους πει ότι "ΣΥΡΙΖΑ θα λένε και θα κλαίνε". Το ξέρουν πολύ καλά", η λεζάντα του βίντεο της Νέας Δημοκρατίας.

"ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ" 11 Μαϊ 2022 | 15:19

Τζανακόπουλος για τα επεισόδια στο ΑΠΘ: Δεν είδε αντεξουσιαστές και βανδαλισμούς, μόνο αστυνομοκρατία

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δ. Τζανακόπουλου και της ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο ΑΠΘ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11 Μαϊ 2022 | 09:36

ΝΔ για Τσίπρα: Συνεχίζει την εκστρατεία εξαπάτησης των πολιτών - Καλό ταξίδι και καλή επιστροφή στην πραγματικότητα

Για εκστρατεία εξαπάτησης των πολιτών επικρίνει η Νέα Δημοκρατία τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ 10 Μαϊ 2022 | 19:01

ΝΔ για στάση ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση του ΑΠΘ: Η αξιωματική αντιπολίτευση καλύπτει τους καταστροφείς

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι "καλύπτει τους καταστροφείς"

ΜΙΚΡΟ ΨΑΛΙΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ 10 Μαϊ 2022 | 10:20

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 8% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Πτώση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Με 8 μονάδες διαφορά προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της GPO.