Αυγενάκης: Σε 24 από 7 αυξήθηκαν μετακλητοί & σύμβουλοι του Μουζάλα

Αύξηση και μάλιστα αναδρομικά του αριθμού των μετακλητών και ειδικών συμβούλων στα γραφεία υπουργών καταγγέλλει ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης με ερώτηση.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αυγενάκης: Σε 24 από 7 αυξήθηκαν μετακλητοί & σύμβουλοι του Μουζάλα

Αύξηση και μάλιστα αναδρομικά του αριθμού των μετακλητών και ειδικών συμβούλων στα γραφεία υπουργών καταγγέλλει ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης με ερώτηση του στη Βουλή.

Ο κ. Αυγενάκης επικαλείται συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου αποδεικνύεται σύμφωνα με τον ίδιο η αύξηση τόσο σε θέσεις μετακλητών όσο και ειδικών υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως στο γραφείο Υπουργού κ. Μουζάλα αυξήθηκαν από 7 σε 24 οι υπάλληλοι . Σύμφωνα με τον κ, Αυγενάκη όταν συστάθηκε το εν λόγω Υπουργείο, στις 5 Νοεμβρίου 2016, ορίσθηκε ότι στο Γραφείο του Υπουργού θα απασχολούνται 4 μετακλητοί και 3 ειδικοί σύμβουλοι, ένα μήνα αργότερα, προστίθενται 5 θέσεις ειδικών συμβούλων, θέσεις μετακλητών και 10 θέσεις αποσπασμένων με αναδρομική μάλιστα ισχύ.

Παράλληλα, χορήγησε αύξηση της τάξεως περίπου 50% στη Διευθύντρια Υποδοχής, από 2,604 € σε 3,950 €

Κατόπιν τούτων ρωτά τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης πως συμβαδίζει το συνεχές τσεκούρεμα των συντάξεων με την ταυτόχρονη αύξηση των θέσεων και των μισθών μετακλητών και συνεργατών υπουργών.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.

Προς τους:
Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Όλγα Γεροβασίλη


ΕΡΩΤΗΣΗ
Αθήνα, 09-03-2017

ΘΕΜΑ: Προκλητικοί μισθοί και αυξήσεις σε ημετέρους – Golden Boys του ΣΥΡΙΖΑ!

Την ίδια ώρα καλπάζει η ανεργία και μειώνονται μισθοί και συντάξεις
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, τα οποία παρουσιάζουν αδιάσειστα στοιχεία με Υπουργικές Αποφάσεις δημοσιευμένες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να διορίζει ημετέρους αυξάνοντας τόσο τις θέσεις των μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συμβούλων όσο και τις απολαβές τους.

Ειδικότερα:

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τριπλασίασε, αναδρομικά μάλιστα, τον αριθμό των υπαλλήλων του Γραφείου του Υπουργού κ. Μουζάλα από 7 σε 24 υπαλλήλους, ενώ έχουν ήδη προσληφθεί γύρω στα 700 άτομα στο εν λόγω Υπουργείο. Όταν συστάθηκε το εν λόγω Υπουργείο, στις 5 Νοεμβρίου 2016, ορίσθηκε ότι στο Γραφείο του Υπουργού θα απασχολούνται 4 μετακλητοί και 3 ειδικοί σύμβουλοι με κόστος 36,000 €.

Μόλις ένα μήνα αργότερα, προστίθενται 5 θέσεις ειδικών συμβούλων, θέσεις μετακλητών και 10 θέσεις αποσπασμένων με αναδρομική μάλιστα ισχύ αυξάνοντας το κόστος στις 43,000 € για το 2016 και στις 256,000 € για το 2017.

Παράλληλα, χορήγησε αύξηση της τάξεως περίπου 50% στη Διευθύντρια Υποδοχής, από 2,604 € σε 3,950 €, χωρίς στο ποσό αυτό να υπολογίζεται το ύψος της οικογενειακής παροχής.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με την απόφαση σύστασής του, στις αρχές Νοεμβρίου, στελεχώθηκε με 4 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, 3 θέσεις ειδικών συμβούλων και 10 θέσεις αποσπασμένων με κόστος 29,658 € για το 2016 και 177,948 € για το 2017.

Όμως, και σε αυτήν την περίπτωση, μόλις ένα μήνα μετά, οι θέσεις υπερδιπλασιάσθηκαν, καθώς αυξήθηκαν σε 9 οι θέσεις των μετακλητών υπαλλήλων και σε 8 οι θέσεις των ειδικών συμβούλων εκτινάσσοντας το κόστος σε 43,500 € για το 2016 και σε 295,000 € για το 2017.


Ανάλογη συμπεριφορά ανέπτυξε και το Υπουργείο Τουρισμού, όπου προστέθηκαν 3 επιπλέον θέσεις ειδικών συμβούλων αυξάνοντας το κόστος κατά 13,700 € μόνο για τον τελευταίο μήνα του 2016 και κατά 90,000 € για το 2017.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι «η δαπάνη που προκαλείται από τις διατάξεις της παρούσας είναι πέραν των προβλέψεων του προϋπολογισμού και θα καλυφθεί από πιστώσεις του αποθεματικού του Κρατικού Προϋπολογισμού». Αφού δεν αρκούν οι πιστώσεις του προϋπολογισμού για το βόλεμα ημετέρων, η κυβέρνηση θα «αξιοποιήσει» τα αποθεματικά, τα οποία προβλέπονται για την κάλυψη έκτακτων κι επειγουσών αναγκών.

Προκλητικές είναι και οι αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές των κορυφαίων στελεχών, του Γενικού Διευθυντή και του αν. Γενικού Διευθυντή, του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.). Η Κυβέρνηση εκτόξευσε τις αποδοχές τους, κατά 80% σχεδόν, αυξάνοντας το μηνιαίο μισθό τους σε 8,315 €. Η αύξηση αυτή μάλιστα είναι κατά παρέκκλιση των διατάξεων για το ανώτατο όριο των 4,631 € μηνιαίως, το οποίο ισχύει για τις πάσης φύσεως μηνιαίες αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα. Η ως άνω αύξηση θα προκαλέσει επιπλέον δαπάνη ύψους 88,400 € ετησίως. Και μπορεί η αιτιολογία να βασίζεται στην ανάγκη καθορισμού αποδοχών που είναι αντίστοιχες των αποδοχών στελεχών αντίστοιχων προσόντων στον τραπεζικό – χρηματοοικονομικό τομέα, αλλά οι αυξήσεις αυτές είναι σκανδαλώδεις και προκλητικές για την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.

Επίσης, ιδιαίτερα προκλητική είναι η δήλωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη κατόπιν ερώτησης για την προαγωγή και το εφάπαξ του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΣΦΑ. Ο κ. Σταθάκης δήλωσε, στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή, ότι «η προαγωγή πριν τη συνταξιοδότηση, στην περίπτωση του ΔΕΣΦΑ, … δεν είναι ατόπημα».

Η κυβέρνηση με τις καταστροφικές πολιτικές της οδηγεί εκατοντάδες επιχειρήσεις σε κλείσιμο και άλλες τόσες σε μεταφορά των δραστηριοτήτων τους εκτός χώρας, εναντιώνεται στην ανάπτυξη και χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας αναγκάζοντας χιλιάδες πολίτες μας στην ανεργία και χιλιάδες νέους, ιδίως επιστήμονες, στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Παράλληλα, η Κυβέρνηση ψηφίζει μέτρα μείωσης των μισθών και των συντάξεων οδηγώντας χιλιάδες πολιτών στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση σκανδαλίζει με την προσπάθεια κατάληψης του κράτους, το διορισμό συγγενών και φίλων της εξουσίας σε κρατικές θέσεις, καθώς και την ευνοϊκή μισθολογική τους μεταχείριση. Η ευνοϊκή αυτή μεταχείριση των ημετέρων, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, τους χιλιάδες χαμηλόμισθους και ιδίως τους χιλιάδες νέους επιστήμονες της χώρας που είναι είτε χαμηλόμισθοι είτε άνεργοι. Δυστυχώς, οι πράξεις αυτές ερμηνεύουν την εχθρότητα της κυβέρνησης στην αριστεία, την αξιοκρατία και την αξιολόγηση και αναδεικνύουν μια πρακτική που προσωποποιεί την κοινωνική, πολιτισμική, πνευματική και ηθική κατρακύλα της κυβέρνησης.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

Πως αιτιολογεί η κυβέρνηση την απόφασή της να αυξάνει τις θέσεις και τους μισθούς των μετακλητών υπαλλήλων και των ειδικών συμβούλων, όταν, παράλληλα, μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις και οδηγεί χιλιάδες πολίτες στην ανεργία;


Ο ερωτών Βουλευτής


Λευτέρης Κ. Αυγενάκης
Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 31 Ιουλ 2020 | 11:51

Κορονοϊός: Η ΝΔ αναστέλλει όλες τις εκδηλώσεις της σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους

Στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό, η ΝΔ αποφάσισε την αναστολή των εκδηλώσεών της σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 23 Ιουλ 2020 | 09:55

Στο δρόμο για το Ειδικό Δικαστήριο ο Παπαγγελόπουλος - Tον εγκατέλειψε ο Τσίπρας, λέει η ΝΔ

Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται πλέον σε ειδικό δικαστήριο. Ωστόσο, χθες στη Βουλή φάνηκε πως δεν ήθελαν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ να τον στηρίξουν.

ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ 22 Ιουλ 2020 | 15:52

Παπαγγελόπουλος στη Βουλή: Επιχειρείται δολοφονία χαρακτήρα εις βάρος μου- Στόχος είναι ο Αλ. Τσίπρας

Βουλή- Παπαγγελόπουλος: "Ο πόλεμος της λάσπης και της κασέτας έχει φτάσει στο αποκορύφωμα" δήλωσε ο πρώην υπουργός

ΑΠΟΨΕ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 22 Ιουλ 2020 | 07:43

Ωρα Παπαγγελόπουλου στη Βουλή: Η Ολομέλεια αποφασίζει την άσκηση δίωξης [live]

Με κενά τα κυβερνητικά έδρανα η έναρξη της συζήτησης για τη δίωξη κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου. Αποχώρησε το ΜέΡΑ25. Δεν θα ψηφίσει το ΚΚΕ.

17 Ιουλ 2020 | 12:56

Πρόβλεψη Μαραντζίδη: Πολύ πιθανό η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχει και δεύτερη τετραετία

"Και το ΠΑΣΟΚ του 2004- 2007 παρουσίαζε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα που παρουσιάζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ", δήλωσε.

ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 15 Ιουλ 2020 | 21:02

Κόντρα για τον κορονοϊό: Είστε σε σύγχυση απαντά η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε ανακοίνωση για μέτρα που δεν... ελήφθησαν

"Πόλεμος" δηλώσεων κυβερνώντος κόμματος και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την "υποχρεωτική χρήση της μάσκας" που δεν είναι... υποχρεωτική

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 15 Ιουλ 2020 | 19:36
«ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ Τ ΝΔ ΚΑΙ ΚΙΝΑΛ Ξ ΕΠΙΤΡΟΠΗ» 15 Ιουλ 2020 | 15:35

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Παπαγγελόπουλο: "Κατασκευασμένο κατηγορητήριο και προειλημμένες αποφάσεις"

Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ξεκίνησε ως παρωδία και κατέληξε σε φάρσα, τονίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 14 Ιουλ 2020 | 09:23

"Γαλάζιοι πιστολέρο" στα Χανιά: Αυγενάκης, Διγαλάκης και Βολουδάκης πυροβολούν στο σκοπευτήριο [εικόνες - βίντεο]

Τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, συνόδευσαν στην σημερινή περιοδεία του στα Χανιά ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, με τον βουλευτή Χανίων, Μανούσο Βολουδάκη.

ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ 13 Ιουλ 2020 | 12:31

"Ετοιμοπόλεμος" ο Ζήσης Τζηκαλάγιας (ΝΔ) για την Αγιά Σοφιά: Αν χρειαστεί παίρνουμε και το ντουφέκι

O βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, αφού πρωτίστως κάνει λόγο για "βαρβαρότητα της Τουρκίας", στη συνέχεια δηλώνει πως "αν κινδυνέψουν τα ιερά και τα όσια μας…πιάνουμε και το ντουφέκι".

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ 12 Ιουλ 2020 | 19:03

ΝΔ για Παππά: Δεν απάντησε για το τι δουλειά είχε στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου

"Χρειάστηκαν 376 λέξεις για να μην απαντήσει ο κ. Παππάς τι δουλειά είχε στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου", αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ 10 Ιουλ 2020 | 16:07

Μήνυμα Γεννηματά σε Παπανδρέου - Καστανίδη: Διαγραφή σε όποιον δεν σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων

Η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής με δήλωσή της προειδοποιεί ότι όποιος βουλευτής δεν ακολουθεί τις αποφάσεις των οργάνων θα τίθεται με δική του ευθύνη εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΡΑΤΩΝ 09 Αυγ 2020 | 22:25

Τηλεδιάσκεψη για Βηρυτό - Μητσοτάκης: Η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες του Λίβανου να οδηγήσει τον λαό του στην ευημερία

Η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες του Λίβανου να οδηγήσει τον λαό του στην ευημερία δήλωσε ο πρωθυπουργός στην τηλεδιάσκεψη για τη Βηρυτό