Αυτό είναι το πρόγραμμα μου αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται να ξεκαθαρίσει στη σημερινή ομιλία του στη ΔΕΘ ότι ο ίδιος θα ηγείται της νέας κυβέρνησης με κορμό τη Ν.Δ.

Αυτό είναι το πρόγραμμα μου αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές

Να ενισχύσει το προφίλ του την εικόνα του ως εν δυνάμει πρωθυπουργού θα επιχειρήσει από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος θα ηγείται της νέας κυβέρνησης με κορμό τη Ν.Δ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στους παραγωγικούς φορείς, θα προσπαθήσει να βάλει φρένο στα πολλά σενάρια που κυκλοφορούν ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει ως πρωθυπουργό, τρίτο πρόσωπο, όπως π.χ. τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Νικηφόρο Διαμαντούρο, τον Γιώργο Προβόπουλο, κ.α.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα υποστηρίξει με έμφαση, ότι ο ίδιος στην περίπτωση που το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές, θα λάβει την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης και θα είναι αυτός Πρωθυπουργός, ενώ το βασικό του μήνυμα θα είναι «ναι στη σταθερότητα και όχι στα πειράματα».

Με την ομιλία του ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επιδιώξει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι το κόμμα έχει συγκεκριμένη πρόταση διακυβέρνησης και θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία του επικαιροποιημένου προγράμματος, αλλά και πως ο ίδιος σχεδιάζει να κινηθεί μετά τις εκλογές.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα έχει σαφείς αναφορές στη σημερινή κατάσταση και αναμένεται να επικρίνει με σφοδρότητα τον Αλέξη Τσίπρα για την επτάμηνη διακυβέρνησή του και το γεγονός πως μεγάλωσε ο λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν οι έλληνες πολίτες.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα υπεραμυνθεί της ανάγκης να αποκατασταθεί άμεσα η χαμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών, ελλήνων και ξένων, προς την ελληνική οικονομία και θα υποστηρίξει ότι πρέπει άμεσα μετά τις εκλογές να υπάρξει σταθερή, συμμαχική κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

Η πολιτική σταθερότητα είναι η αναγκαία συνθήκη για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ώστε η χώρα να μπορέσει να ισορροπήσει και να διορθώσει σταδιακά αδικίες και στρεβλώσεις, ακόμα και του τρίτου μνημονίου.

Αυτό είναι το πρόγραμμα μου αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές

Νέα Συμφωνία Αναγέννησης και Αναδημιουργίας

Γι’ αυτό και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα μιλήσει για μια νέα Συμφωνία Αναγέννησης και Αναδημιουργίας, παρουσιάζοντας ένα σαφές σχέδιο για την επόμενη μέρα, χωρίς όμως να προχωρήσει, όπως λένε συνεργάτες του, σε πλειοδοσία υποσχέσεων. «Θα πούμε αυτά που μπορούν να γίνουν άμεσα και δεν θα τάξουμε» λένε κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. που δίνουν μεγάλη έμφαση στην παρουσία του Βαγγ. Μεϊμαράκη στη ΔΕΘ.

Η φετινή ΔΕΘ αποτελεί, σύμφωνα με τη Συγγρού, σταθμό για τον πρόεδρο της Ν.Δ. καθώς το πρόγραμμα του κόμματος θα αντιπαρατεθεί με το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, μια σύγκριση που θα ωφελήσει, όπως αναφέρουν τα ίδια στελέχη, τον Βαγγ. Μεϊμαράκη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μιλήσει για την ανάγκη να σταθεροποιηθούν τα δημοσιονομικά της χώρας και θα αναφερθεί και στο ζήτημα της ρύθμισης του χρέους, που αποτελεί και κεντρική προτεραιότητα για την επόμενη περίοδο.

Το μείζον όμως για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι να πείσει με τις προτάσεις που θα παρουσιάσει ότι η Ν.Δ. έχει σχέδιο για να επανεκκίνηση της οικονομίας και τη διαμόρφωση ενός νέου επενδυτικού περιβάλλοντος, ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, ενώ θα αναφερθεί και στους τομείς όπου η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως τουρισμός, γεωργία, ναυτιλία, κ.α.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα απαντήσει και στο κρίσιμο ερώτημα τι διαφορετικό προτείνει το κόμμα του σε μια περίοδο, όπου κυρίαρχη είναι η άποψη πως το τρίτο μνημόνιο είναι δεσμευτικό και άρα δεν υπάρχουν περιθώρια διορθωτικών κινήσεων.

Κατά τη Ν.Δ. δύναται να αμβλυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες με τη μείωση της ανεργίας μέσω στοχευμένων κινήσεων, αλλά και με μέτρα, όπως π.χ. η επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Επίσης, θα μιλήσει για το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού, εμμένοντας στην διεθνοποίηση του προβλήματος και στην ανάγκη να υπάρξουν άμεσα λύσεις, όπως αυτές που προώθησε η υπηρεσιακή κυβέρνηση σε σύντομο χρόνο εν αντιθέσει με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη μέχρι στιγμής, κατά το επιτελείο του, εξελίσσεται ικανοποιητικά και αυτό, διότι πέρα από τη συμβολική επίσκεψη στην Πρώτη Σερρών και στο πατρικό σπίτι του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ιδρυτή της ΝΔ, έλαβε τη δημόσια στήριξη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα που ήταν σε κόντρα με τον Αντώνη Σαμαρά και άκουσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να του λέει ότι η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα.

Έχω έρωτα με τη χώρα

«Έχω έρωτα με τη χώρα, απαιτείται η Ελλάδα να πάει μπροστά. Αν δεν πάει μπροστά θα μείνει πολύ πίσω» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απαντώντας στο γιατί ζητά τη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Με ενδιαφέρει πώς θα πάει η Ελλάδα και γι' αυτό δεν βάζω όρους» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξη του σήμερα στον Σκάι.

Έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη για τη διακυβέρνηση «προκειμένου να πάει η χώρα μπροστά» εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εγγυόμενος τη σταθερότητα για τη χώρα.

«Έχουμε την υποχρεώση να συνεννοηθούμε. Αυτός το υπέγραψε, οφείλει να μετέχει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Τον θέλω συνομιλητή και να συμμετέχει» συμπλήρωσε και προειδοποίησε ότι «εάν η χώρα δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει θα ξαναμπούμε σε μια συζήτηση για Grexit».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα «γιατί δεν θέλει να συμφωνήσει στο πρόγραμμα» και υπογράμμισε ότι «Πρέπει να απαντήσει με ποιον θα κάνει συγκυβέρνηση».

«Η χώρα το 2017 δεν θα έχει καμία σχέση με το Σεπτέμβριο του 2015 όπως είναι πολύ χειρότερη σε σχέση με τον Ιανουαρίο που παραδώσαμε τη διακυβέρνηση» είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ 16 Ιαν 2021 | 18:04

Στο πλευρό της Μπεκατώρου όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί: Τι δήλωσαν Τσίπρας, Γεννηματά, Κουτσούμπας, Βαρουφάκης

Στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου, μετά τις αποκαλύψεις για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από μέλος του χώρου της ιστιοπλοΐας το 1998, τάσσονται οι πολιτικοί αρχηγοί.

ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ 16 Ιαν 2021 | 17:49

ΝΔ: Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα του Αριστείδη Αδαμόπουλου μετά τις καταγγελίες Μπεκατώρου

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, εκλέχτηκε το 2018 Α' αντιπρόεδρος και υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Ραφήνας- Πικερμίου.

16 Ιαν 2021 | 17:01

Δένδιας: Μόνο με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας μπορεί να επιλυθεί η διαφορά με την Τουρκία

Ο κ. Δένδιας παρατήρησε πως με την Τουρκία υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, δεν αποδέχεται το νομικό πλαίσιο αναφοράς, το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ 16 Ιαν 2021 | 14:51

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τις κρεμάλες στο Καπιτώλιο και τις κρεμάλες στο Σύνταγμα

Αρθρο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στα Νέα για τις κρεμάλες εκεί...και εδώ

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 16 Ιαν 2021 | 14:49

Κακοποίηση Μπεκατώρου: Ηχηρή παρέμβαση Μητσοτάκη - "Είναι καιρός να ξεριζώσουμε τη βία"

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την την Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, η οποία κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από αθλητικό παράγοντα.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΧΡΗΣΤΙΔΗ 16 Ιαν 2021 | 13:59

Γεννηματά για κακοποίηση Μπεκατώρου: Σοφία, σε ευχαριστούμε για το θάρρος σου - Δείχνεις πως αξίζει να μιλάμε

Με ανάρτηση στο Facebook η προεδρος του Κινήματος Αλλαγης, Φώφη Γεννηματά τοποθετήθηκε για τον βιασμό της Σοφίας Μπεκατώρου από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 16 Ιαν 2021 | 13:51

Στο νοσοκομείο Ελπίς ο Κικίλιας μαζί με τον κ. Τάσο και τον κ. Νίκο που εμβολιάστηκαν

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο νοσοκομείο όπου εμβολιάζονται από το πρωί για τον κορονοϊό άνθρωποι άνω των 85 ετών.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 16 Ιαν 2021 | 11:31

Σάλος με την κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου: Στο πλευρό της Μαρέβα Μητσοτάκη, Φώφη Γεννηματά και Λίνα Μενδώνη

"Η γενναία στάση της Σ. Μπεκατώρου αποτελεί παράδειγμα για όσες γυναίκες έχουν υποστεί κακοποίηση", λέει η υπουργός Πολιτισμού.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 16 Ιαν 2021 | 09:11

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στην αντιπολιτευτική ρητορική του 3% - Ομιλία Τσίπρα με ανακρίβειες στη Βουλή

Για επιχείρηση εκμετάλλευσης της υγειονομικής κρίσης με ανακρίβειες και ψευδή στοιχεία από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ.

ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΙ 15 Ιαν 2021 | 22:05

Σε νέο επίπεδο η προκλητικότητα της Τουρκίας: Δεσμεύουν με NAVTEX το Αιγαίο όλο το 2021 - Για ασκήσεις με πυρά

Με τρεις Navtex ξεκινά τις... διερευνητικές η Τουρκία - Δεσμεύει περιοχές του Αιγαίου για ασκήσεις με πυρά μέχρι σχεδόν το τέλος του έτους.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ 15 Ιαν 2021 | 20:44

Κυβερνητικές πηγές για δηλώσεις Ερντογάν: Δημιουργείται θετικό κλίμα, εφόσον διατηρηθεί, μια τέτοια συνάντηση είναι χρήσιμη

Ανοιχτός σε μία συνάντηση τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 15 Ιαν 2021 | 16:52

Βαρουφάκης: Ο ελληνικός λαός δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ικανοποιήσει καμία από τις υποχρεώσεις που είχε για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 15 Ιαν 2021 | 16:09

Κορονοϊός: Η Φον Ντερ Λάιεν στηρίζει την πρωτοβουλία Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τάσσεται υπέρ της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό