Follow us

Αυτό είναι το πρόγραμμα μου αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται να ξεκαθαρίσει στη σημερινή ομιλία του στη ΔΕΘ ότι ο ίδιος θα ηγείται της νέας κυβέρνησης με κορμό τη Ν.Δ.

Αυτό είναι το πρόγραμμα μου αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές

Να ενισχύσει το προφίλ του την εικόνα του ως εν δυνάμει πρωθυπουργού θα επιχειρήσει από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος θα ηγείται της νέας κυβέρνησης με κορμό τη Ν.Δ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στους παραγωγικούς φορείς, θα προσπαθήσει να βάλει φρένο στα πολλά σενάρια που κυκλοφορούν ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει ως πρωθυπουργό, τρίτο πρόσωπο, όπως π.χ. τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Νικηφόρο Διαμαντούρο, τον Γιώργο Προβόπουλο, κ.α.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα υποστηρίξει με έμφαση, ότι ο ίδιος στην περίπτωση που το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές, θα λάβει την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης και θα είναι αυτός Πρωθυπουργός, ενώ το βασικό του μήνυμα θα είναι «ναι στη σταθερότητα και όχι στα πειράματα».

Με την ομιλία του ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επιδιώξει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι το κόμμα έχει συγκεκριμένη πρόταση διακυβέρνησης και θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία του επικαιροποιημένου προγράμματος, αλλά και πως ο ίδιος σχεδιάζει να κινηθεί μετά τις εκλογές.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα έχει σαφείς αναφορές στη σημερινή κατάσταση και αναμένεται να επικρίνει με σφοδρότητα τον Αλέξη Τσίπρα για την επτάμηνη διακυβέρνησή του και το γεγονός πως μεγάλωσε ο λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν οι έλληνες πολίτες.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα υπεραμυνθεί της ανάγκης να αποκατασταθεί άμεσα η χαμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών, ελλήνων και ξένων, προς την ελληνική οικονομία και θα υποστηρίξει ότι πρέπει άμεσα μετά τις εκλογές να υπάρξει σταθερή, συμμαχική κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

Η πολιτική σταθερότητα είναι η αναγκαία συνθήκη για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ώστε η χώρα να μπορέσει να ισορροπήσει και να διορθώσει σταδιακά αδικίες και στρεβλώσεις, ακόμα και του τρίτου μνημονίου.

Αυτό είναι το πρόγραμμα μου αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές

Νέα Συμφωνία Αναγέννησης και Αναδημιουργίας

Γι’ αυτό και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα μιλήσει για μια νέα Συμφωνία Αναγέννησης και Αναδημιουργίας, παρουσιάζοντας ένα σαφές σχέδιο για την επόμενη μέρα, χωρίς όμως να προχωρήσει, όπως λένε συνεργάτες του, σε πλειοδοσία υποσχέσεων. «Θα πούμε αυτά που μπορούν να γίνουν άμεσα και δεν θα τάξουμε» λένε κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. που δίνουν μεγάλη έμφαση στην παρουσία του Βαγγ. Μεϊμαράκη στη ΔΕΘ.

Η φετινή ΔΕΘ αποτελεί, σύμφωνα με τη Συγγρού, σταθμό για τον πρόεδρο της Ν.Δ. καθώς το πρόγραμμα του κόμματος θα αντιπαρατεθεί με το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, μια σύγκριση που θα ωφελήσει, όπως αναφέρουν τα ίδια στελέχη, τον Βαγγ. Μεϊμαράκη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μιλήσει για την ανάγκη να σταθεροποιηθούν τα δημοσιονομικά της χώρας και θα αναφερθεί και στο ζήτημα της ρύθμισης του χρέους, που αποτελεί και κεντρική προτεραιότητα για την επόμενη περίοδο.

Το μείζον όμως για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι να πείσει με τις προτάσεις που θα παρουσιάσει ότι η Ν.Δ. έχει σχέδιο για να επανεκκίνηση της οικονομίας και τη διαμόρφωση ενός νέου επενδυτικού περιβάλλοντος, ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, ενώ θα αναφερθεί και στους τομείς όπου η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως τουρισμός, γεωργία, ναυτιλία, κ.α.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα απαντήσει και στο κρίσιμο ερώτημα τι διαφορετικό προτείνει το κόμμα του σε μια περίοδο, όπου κυρίαρχη είναι η άποψη πως το τρίτο μνημόνιο είναι δεσμευτικό και άρα δεν υπάρχουν περιθώρια διορθωτικών κινήσεων.

Κατά τη Ν.Δ. δύναται να αμβλυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες με τη μείωση της ανεργίας μέσω στοχευμένων κινήσεων, αλλά και με μέτρα, όπως π.χ. η επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Επίσης, θα μιλήσει για το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού, εμμένοντας στην διεθνοποίηση του προβλήματος και στην ανάγκη να υπάρξουν άμεσα λύσεις, όπως αυτές που προώθησε η υπηρεσιακή κυβέρνηση σε σύντομο χρόνο εν αντιθέσει με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη μέχρι στιγμής, κατά το επιτελείο του, εξελίσσεται ικανοποιητικά και αυτό, διότι πέρα από τη συμβολική επίσκεψη στην Πρώτη Σερρών και στο πατρικό σπίτι του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ιδρυτή της ΝΔ, έλαβε τη δημόσια στήριξη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα που ήταν σε κόντρα με τον Αντώνη Σαμαρά και άκουσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να του λέει ότι η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα.

Έχω έρωτα με τη χώρα

«Έχω έρωτα με τη χώρα, απαιτείται η Ελλάδα να πάει μπροστά. Αν δεν πάει μπροστά θα μείνει πολύ πίσω» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απαντώντας στο γιατί ζητά τη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Με ενδιαφέρει πώς θα πάει η Ελλάδα και γι' αυτό δεν βάζω όρους» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξη του σήμερα στον Σκάι.

Έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη για τη διακυβέρνηση «προκειμένου να πάει η χώρα μπροστά» εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εγγυόμενος τη σταθερότητα για τη χώρα.

«Έχουμε την υποχρεώση να συνεννοηθούμε. Αυτός το υπέγραψε, οφείλει να μετέχει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Τον θέλω συνομιλητή και να συμμετέχει» συμπλήρωσε και προειδοποίησε ότι «εάν η χώρα δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει θα ξαναμπούμε σε μια συζήτηση για Grexit».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα «γιατί δεν θέλει να συμφωνήσει στο πρόγραμμα» και υπογράμμισε ότι «Πρέπει να απαντήσει με ποιον θα κάνει συγκυβέρνηση».

«Η χώρα το 2017 δεν θα έχει καμία σχέση με το Σεπτέμβριο του 2015 όπως είναι πολύ χειρότερη σε σχέση με τον Ιανουαρίο που παραδώσαμε τη διακυβέρνηση» είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ 18 Μαϊ 2022 | 07:20

Ιστορική ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο: Τα ηχηρά μηνύματα για Τουρκία και F-16 - Εκνευρισμός στην Άγκυρα

Τα εύσημα και τα χειροκρoτήματα που απέσπασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη ομιλία Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 17 Μαϊ 2022 | 23:46

Συνάντηση Δένδια - Μπλίνκεν: "Οι ΗΠΑ κατάλαβαν ότι η Ελλάδα είναι αξιόπιστος σύμμαχος και η Τουρκία ιδιόρρυθμος εταίρος"

Πώς λειτουργούν οι τουρκικές προκλήσεις και οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, εξήγησε στον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΗΣ 17 Μαϊ 2022 | 23:00

Ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο: Συγκινημένη η Νάνσι Πελόζι - "Μοναδικής έμπνευσης, τόσο αξιόλογη και επίκαιρη"

"Δεν ήταν υπέροχη η ομιλία; Εφάμιλλη με αυτή του Václav Havel με θέμα τη δημοκρατία, πριν από 30 χρόνια" είπε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 17 Μαϊ 2022 | 22:32

Η αποτίμηση της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ - "Απόλυτα επιτυχημένη" σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

"Η Ελλάδα επέστρεψε δυναμικά στο παγκόσμιο και περιφερειακό γίγνεσθαι", σχολιάζουν στο Μαξίμου, σχετικά με τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν και την ιστορική ομιλία στο Κογκρέσο

ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ 17 Μαϊ 2022 | 20:26

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Τα "καρφιά" για την Τουρκία, χωρίς να την κατονομάσει - Η αντίδραση των Αμερικανών

Χωρίς να την κατονομάσει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην Τουρκία, στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα, κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ 17 Μαϊ 2022 | 20:00

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Τον καταχειροκρότησαν όρθιοι πολλές φορές - Η αναφορά στους Ελληνες που διαπρέπουν στις ΗΠΑ

Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός απευθύνθηκε στα δύο αμερικανικά σώματα.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 17 Μαϊ 2022 | 19:55

Μπακογιάννης: Προσδοκώ ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού να γίνει στο δημαρχείο της Αθήνας

Η τοποθέτηση του Κώστα Μπακογιάννη με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της ομοφοβίας.

5ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟ STEALTH 17 Μαϊ 2022 | 19:27

F-35: Οι νέοι ιπτάμενοι φύλακες της Ελλάδος - Γατί ανησυχούν την Τουρκία - Τα μεγάλα τους πλεονεκτήματα

Τα F-35 δεν είναι απλώς μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς, αλλά ένα προηγμένο οπλοσύστημα ικανό να πλήξει τον εχθρό σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ 17 Μαϊ 2022 | 18:27
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΣΤΟ TWITTER 17 Μαϊ 2022 | 18:21

Κεραμέως: Παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εκπαιδευτικών – Κανονικά οι εξετάσεις για την ελληνική Pisa

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η στάση εργασίας των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με ανάρτηση της υπουργού Παιδείας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 17 Μαϊ 2022 | 18:00

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: "Δεν θα δεχθούμε καμία παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας - Να σταματήσουν άμεσα οι υπερπτήσεις"

"Σας ζητώ να μην ξεχάσουμε μία ανοιχτή πληγή: την εισβολή και τη διχοτόμηση της Κύπρου - Δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα για την Ουκρανία, ο ιστορικός αναθεωρητισμός δεν θα γίνει ανεκτός"

ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 17 Μαϊ 2022 | 17:48

Σπανακόπιτα και ντάκος στον Λευκό Οίκο: Ελληνική μουσική και παραδοσιακά πιάτα προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη

Είσοδος μετά μουσικής, σπανακόπιτα και ντάκος στον Λευκό Οίκο κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη.

«ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΜΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ» 17 Μαϊ 2022 | 16:52

Μητσοτάκης: "Μεγάλο προνόμιο να μιλήσω στο Κογκρέσο" - "Είμαστε μαζί σαν δημοκρατικά έθνη", απάντησε η Πελόζι

Στο Κογκρέσο επισκέπτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης - "Σήμερα είναι γιορτή της Δημοκρατίας", δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων