Aυτοί είναι οι 17 βουλευτές του Ποταμιού

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά από 19 μήνες ζωής του νέου κόμματος, θα καθίσει για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά έδρανα μαζί με 17 βουλευτές του Ποταμιού.

Στην κάλπη της 25ης Ιανουαρίου το Ποτάμι κατάφερε να ξεπεράσει το 6% και αποτελεί το μόνο νέο κόμμα που κατάφερε να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση με 17 βουλευτές. Ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά από 19 μήνες ζωής του νέου κόμματος, θα καθίσει για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά έδρανα μαζί με 14 νέους βουλευτές του Ποταμιού και τρεις που διαθέτουν προηγούμενη κοινοβουλευτική εμπειρία. Ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε την έδρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του στα Χανιά αφήνοντας την έδρα στην Β Πειραιά, όπου εκλέγεται ο ηθοποιός Ν. Ορφανός.

Π. Καρκατσούλης Επικρατείας

Aυτοί είναι οι 17 βουλευτές του Ποταμιού

Ο Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην Κοινωνιολογία του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Bielefeld της Γερμανίας. Στη συνέχεια δίδαξε Δημόσια Πολιτική και Ρυθμιστική Διακυβέρνηση στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για περισσότερα από 20 χρόνια, ενώ παράλληλα εργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας στο Υπουργείο Προεδρίας Κυβερνήσεως. Έχει βραβευτεί το 2012 ως ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος στον κόσμο.

Σπ. Λυκούδης, Α Αθήνας

Ο επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών που συνεργάστηκαν με το Ποτάμι, είναι επί χρόνια στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς και διετέλεσε γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, ενώ είχε εκλεγεί στην προηγούμενη βουλή ως επικεφαλής του επικρατείας του κόμματος. Στη μεταπολίτευση ακολούθησε, στην πρώτη γραμμή, την περιπέτεια της Ανανεωτικής Αριστεράς: από το ΚΚΕ Εσωτερικού, στην ΕΑΡ και, έπειτα, στον Συνασπισμό. Την ίδια περίοδο, η πολιτική και προσωπική του σχέση με τον Λεωνίδα Κύρκο εξελίχθηκε στη στενή φιλία που τους συνέδεσε διά βίου. Διαφώνησε με τη δημιουργία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και υπήρξε πρωτεργάτης της Ανανεωτικής Πτέρυγας του Συνασπισμού και ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) το 2010. Ο Σπ. Λυκούδης ηγείται της πολιτικής κίνηση των Μεταρρυθμιστών που αποτελεί συνέχεια του ρεύματος της ανανεωτικής αριστεράς και εκπροσωπείται πλέον από τις τάξεις του Ποταμιού.

Γρηγόρης Ψαριανός, Β Αθήνας

Υπήρξε στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς από τα μαθητικά του χρόνια, όπου εντάχθηκε στον Ρήγα Φεραίο και έκτοτε υπήρξε μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού, ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ, του ενιαίου Συνασπισμού το ’­90 και της Δημοκρατικής Αριστεράς το 2010. Το 2007, εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας. Επανεκλέχθηκε στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Τον Μάιο του 2010, ανεξαρτητοποιήθηκε και μαζί με άλλους βουλευτές και στελέχη υπήρξε συνιδρυτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, με το ψηφοδέλτιο της οποίας επανεκλέχθηκε βουλευτής Β Αθήνας στις εκλογές Μαΐου­- Ιουνίου 2012. Διετέλεσε μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ μέχρι το 2013. Από τον Ιούλιο 2014, ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Δημοκρατική Αριστερά και στη συνέχεια έγινε μέλος της Επιτροπής Διαλόγου στο Ποτάμι.

Χάρης Θεοχάρης, Β Αθήνας

Είχε διατελέσει γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων από τις αρχές του 2013 ως και τον Ιούνιο του 2014, οπότε και ζητήθηκε η παραίτησή του. Ήταν ο πρώτος γενικός γραμματέας εσόδων, ο οποίος είχε υπογράψει συμβόλαιο με το ελληνικό κράτος για πέντε χρόνια. Αντικαταστάθηκε από την Αικατερίνη Σαββαΐδου. Διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά δούλεψε και σε νεοσύστατες εταιρίες καινοτομίας (start­up). Είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering (Hon) ­ 1993) από το Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου. Έχει εκτεταμένη εμπειρία στον σχεδιασμό, ανάλυση και προγραμματισμό. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Lehman Brothers, ηγούμενος της Ευρωπαϊκής ομάδας πληροφορικής μετοχικών παραγώγων της εταιρίας. Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω facebook, όπου αποδέχτηκε πρόσκληση του Ποταμιού και του Σταύρου Θεοδωράκη για την υποψηφιότητά του στη Β' Αθηνών.

Γιώργος Αμυράς Β Αθήνας

Δημοσιογράφος που έγινε γνωστός από την παρουσίαση της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» που προβάλλεται από την κρατική τηλεόραση. Έχει θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο της Αθήνας, ενώ στις ευρωεκλογές του Μάη 2014 είχε πάρει 120.000 σταυρούς, ως συνεργαζόμενος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Αντιγόνη Λυμπεράκη Β Αθήνας

Οικονομολόγος, καθηγήτρια στο Πάντειο, με σπουδές στην Ελλάδα και την Αγγλία. Το 2012, δραστηριοποιήθηκε στο φιλελεύθερο μεταρρυθμιστικό Κέντρο. Από τον Ιούνιο 2014 συμμετέχει στο Ποτάμι.

Αντωνάκου Σταυρούλα, Α Πειραιά

Γέννημα θρέμμα Πειραιώτισσα. Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, 2 φορές ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης, υπήρξε Αρχηγός του Ολυμπιακού Πειραιώς και Αρχηγός του Εθνικού Πειραιώς. Είναι Δημοτική Σύμβουλος με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Νίκος Ορφανός, Β Πειραιά

Ο Νίκος Ορφανός γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στον Άη Γιάννη το Ρέντη. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης και της Φιλοσοφικής Αθηνών ­τομέας Ψυχολογίας. Εργάζεται ως ηθοποιός πάνω από είκοσι χρόνια και εσχάτως σκηνοθετεί τις παραστάσεις του. Έχει εμφανιστεί σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, με πιο ξεχωριστή «το Νησί», σε διαφημίσεις, έχει διδάξει σε Δραματική Σχολή, σε σεμινάρια, έχει ανεβάσει παραστάσεις σε Γυμνάσια, και έχει υπάρξει υπεύθυνος επί διετία στη θεατρική ομάδα του Κε.Θε.Α. Νόστος στη Σαλαμίνα.

Γιώργος Μαυρωτάς, Αττικής

Ο Γιώργος Μαυρωτάς γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Ήταν αρχηγός στην ομάδα πόλο του Ν.Ο. Βουλιαγμένης και στην Εθνική Πόλο για πολλά χρόνια. Εχει λάβει μέρος με την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης σε 5 Ολυμπιακούς Αγώνες (1984-­2000) κι έχει το ρεκόρ συμμετοχών στην εθνική ομάδα σε όλα τα ομαδικά αθλήματα με 511 εμφανίσεις με το εθνόσημο. Το 1999 έπαιξε στη μικτή κόσμου, ενώ το 2001 βραβεύθηκε από τον ΠΣΑΤ για το ήθος και την προσφορά του στον αθλητισμό. Από το 2003 ως το 2010 διετέλεσε ενεργό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.). Από το 2011 ως το 2014 ήταν Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης. Είναι μέλος της 11­μελούς συντονιστικής επιτροπής στο Ποτάμι και υπεύθυνος για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι στην Περιφέρεια Αττικής.

Χριστίνα Ταχιάου, Α Θεσσαλονίκης

Η γνωστή δημοσιογράφος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Την περίοδο 2004-­2012 εργαζόταν στο δημοσιογραφικό συγκρότημα «Μακεδονία» και την επταετία 2003 – 2010 στην ΕΡΤ3, διατηρώντας εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό 102.

Κατερίνα Μάρκου, Β Θεσσαλονίκης

Η Κατερίνα Μάρκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιβολάκι Λαγκαδά. Είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με ειδίκευση την Ευρωπαϊκή Ιστορία και τον Πολιτισμό. Είχε εκλεγεί βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του 2012. Αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ το 2014, καθώς διαφώνησε με τις επιλογές της ηγεσίας και έκτοτε εντάχθηκε στο Ποτάμι.

Ιάσων Φωτήλας, νομός Αχαΐας

Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι δικηγόρος. Έγινε ευρύτερα γνωστός για το βιντεάκι της καμπάνιας του που είχε πάνω από 110.000 προβολές (σε 48 ώρες). Είναι γιος του Ασημάκη Φωτήλα, ο οποίος ήταν μέλος των πρώτων κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και είχε απομακρυνθεί από τη θέση του από τον τότε πρωθυπουργό, ενώ ταξίδευε με αεροπολάνο.

Κυριάκος Χαρακίδης, νομός Δράμας

Έχει διατελέσει Δήμαρχος Δράμας από το 2010 έως και το 2014. Σπούδασε οικονομικά στη Γερμανία με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Μέχρι το 1987 εργάστηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος σε διάφορες επιχειρήσεις. Από το 1998 ίδρυσε δικές του επιχειρήσεις στη Δράμα και το εξωτερικό στους κλάδους της ένδυσης και της επεξεργασίας και εμπορίας ξύλου.

Σπύρος Δανέλης, νομός Ηρακλείου

Έχει διατελέσει Βουλευτής Ηρακλείου του «Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου»(1996-­2000). Μέλος των επιτροπών Εξωτερικών & Άμυνας και Παραγωγής & Εμπορίου. Μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη Διεθνή Κοινοβουλευτική Ένωση (I.P.U.).

Από το 2009 έως και το 2014 ήταν Ευρωβουλευτής του Πα.Σο.Κ., μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου και της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου. Διετέλεσε, επίσης, ιδρυτικό μέλος και μέλος των Κεντρικών Επιτροπών των κομμάτων «Σοσιαλιστική Πορεία» (1976-­1978), «Ελληνική Αριστερά» (Ε.ΑΡ. 1978­-1988) υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ενιαίου «Συνασπισμού της Αριστεράς» (1989) μέλος (1992-­2000) της Κ.Ε. του «Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου». Ήταν δήμαρχος Χερσονήσου την περίοδο 2003­- 2009.

Χατζηδημητρίου Αλέξανδρος, νομός Σερρών

Ο Αλ. Χατζηδημητρίου είναι δικηγόρος στις Σέρρες και έχει διατελέσει πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών, θέση από την οποία παραιτήθηκε, για να θέσει υποψηφιότητα με το Ποτάμι.

Μπαργιώτας Κωνσταντίνος, νομός Λάρισας

Ο γιατρός Κ. Μπαργιώτας είναι ο πρώτος βουλευτής του Ποταμιού στον νομό Λάρισας. Γεννήθηκε το 1965 στην Συκιά Ελασσόνας. Ολοκλήρωσε τη μέση εκπαίδευση στον Τύρναβο. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1989. Υπήρξε μέλος του Δ. Σ. του φοιτητικού Συλλόγου και της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος Ιατρικής. Γρήγορα απομακρύνθηκε από τις πολιτικές νεολαίες και τα κόμματα. Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική σε νοσοκομεία της Αγγλίας (Bristol Royal Infirmary, Bedford General) και την Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο ΚΑΤ). Μετά την Ολοκλήρωση της ειδικότητας ακολούθησε εξειδίκευση στο Bristol. Από το 2000 εργάζεται στην Ορθοπαιδική Kλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας με το βαθμό του Επιμελητή Α ΕΣΥ. Το 2005 εργάστηκε σαν Adult Reconstruction Fellow στο Allegheny General Hospital, Pittsburgh PA των ΗΠΑ. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει πλούσιο κλινικό και επιστημονικό έργο με διεθνή αναγνώριση. Εκλέχθηκε για δυο θητείες Πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας στον ΠΙΣ. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

28 Φεβ 2020 | 14:07

Σε εφαρμογή το σχέδιο θωράκισης της Βουλής για κοροναϊό - Αναλυτικά τι προβλέπει

Σε εφαρμογή μπαίνει από σήμερα το σχέδιο για τη θωράκιση της Βουλής από τον κοροναϊό

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ 27 Φεβ 2020 | 19:43

Συναγερμός και στη Βουλή για ύποπτα κρούσματα κοροναϊού

Υπάλληλοι είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό και θα υποβληθούν σε εξετάσεις.

ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΡΡΟΗ 27 Φεβ 2020 | 19:07

Novartis: Νέα άρνηση Τουλουπάκη να αποστείλει στη Βουλή τα απόρρητα έγγραφα του FBI

Η απάντηση Τουλουπάκη έρχεται μετά από χθεσινό έγγραφο της επιτροπής προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς, η οποία ζητά την διαβίβαση έξι συγκεκριμένων εγγράφων της Ομοσπονδιακής Αρχής των ΗΠΑ

«ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΘΑ ΦΕΡΝΑΤΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ» 27 Φεβ 2020 | 14:25

Τσίπρας σε κυβέρνηση: Έχετε οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα του χάους

Ευθύνες για καταστάσεις "χάους" και "ανασφάλειας" επέρριψε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΑΣΟΥΛΑ 27 Φεβ 2020 | 13:28

Κοροναϊός: Θωρακίζεται και η Βουλή - Σε ειδικό χώρο ο έλεγχος πιθανών κρουσμάτων

Διαμόρφωση ενός  ειδικού χώρου που θα υποδέχεται και θα ελέγχονται από ειδικούς όσοι εμφανίζουν συμπτώματα.

ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΣΤΟΥΣ "ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" 27 Φεβ 2020 | 11:43

Το ξεχωριστό "αντίο" του Σταύρου Θεοδωράκη στον Κώστα Βουτσά [video]

Η ανάρτηση του γνωστού δημοσιογράφου και πρώην επικεφαλής του Ποταμιού στο Facebook.

25 Φεβ 2020 | 14:08

Κόντρα στη Βουλή για τα επεισόδια με τα ΜΑΤ στη Λέσβο

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε η ένταση από τα νησιά λόγω της έναρξης κατασκευής των κλειστών κέντρων.

NOVARTIS 25 Φεβ 2020 | 12:16

Νέα ένταση στην προανακριτική: Η Τουλουπάκη κρύβει έγγραφα από τους βουλευτές

H κ. Τουλουπάκη αρνήθηκε να αποστείλει συγκεκριμένα σημαντικότατα έγγραφα που σχετίζονταν με την αλληλογραφία που είχε με το FBI.

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 24 Φεβ 2020 | 19:46

Βουλή: Πέρασε το νομοσχέδιο για την πρόσβαση των εντυποαναπήρων σε πνευματικά έργα

Επί της αρχής και επί του συνόλου του νομοσχεδίου, "Ναι" ψήφισαν όλα τα κόμματά, πλην του ΚΚΕ, που δήλωσε "παρών"

23 Φεβ 2020 | 08:30

Ποιοι βουλευτές πήραν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τι μάρκα - Όλη η λίστα

Οι βουλευτές μπορούσαν να επιλέξουν μεταξύ τριών αυτοκινητοβιομηχανιών BMW (i3), Volkswagen (Golf), Peugeot (E-208), Nissan (Leaf N).

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ 21 Φεβ 2020 | 18:28

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιστρέφει στη δημοσιογραφία - Το νέο ανατρεπτικό project

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά την απόφαση αναστολής λειτουργίας του κινήματος "Ποτάμι", φαίνεται πως είναι έτοιμος να επιστρέψει στον χώρο που αναδείχθηκε, τη δημοσιογραφία.