Αχέντ Ταμίμι: 6.500 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι

Με την ενότητα του Παλαιστινιακού λαού, με την καθημερινή πάλη θα πραγματοποιηθεί η νίκη κι η ελευθερία του παλαιστινιακού λαού, είπε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αχέντ Ταμίμι: 6.500 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι

«Με την ενότητα του Παλαιστινιακού λαού, με την καθημερινή πάλη εναντίον της κατοχής, σίγουρα τότε θα πραγματοποιηθεί η νίκη κι η ελευθερία του παλαιστινιακού λαού μετά απ’ αυτά» επισήμανε, μεταξύ άλλων, η 17χρονη ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ. Και πρόσθεσε: «Σίγουρα η παγκόσμια στήριξη μάς βοηθά να πιέζουμε ειδικά το Ισραήλ, αυτό σημαίνει πολλά για τον παλαιστινιακό λαό και του ανεβάζει το ηθικό για να συνεχίσει».

Ερωτηθείσα για τον αριθμό των πολιτικών κρατουμένων που παραμένουν κλεισμένοι στις φυλακές, η Αχέντ Ταμίμι ανέφερε: «Υπάρχουν 6.500 πολιτικοί κρατούμενοι που δίνουν τον δικό τους αγώνα στις φυλακές, ανάμεσά τους 350 μικρής ηλικίας. Παρόλο που είναι μέσα στις φυλακές προσπαθούν να μετατρέψουν τη φυλακή σε σχολείο. Προσπαθούν να ασχολούνται με το διάβασμα και την "αυτοεκπαίδευση'' τους και συνεχίζουν τον αγώνα τους μέσα στις φυλακές».

Αχέντ Ταμίμι: 6.500 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι

Παράλληλα η Αχέντ Ταμίμι αφού ευχαρίστησε όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα της, ανέφερε: «Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η υποστήριξη μέχρι να ελευθερωθούν όλοι οι υπόλοιποι κρατούμενοι μέχρι την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Κι ελπίζω να μην θεωρούν τον εαυτό τους μόνο υποστηρικτές προς εμάς, αλλά ελπίζω να θεωρούν τον εαυτό τους συνέταιρους προς εμάς μέχρι την απελευθέρωση».

Σε ερώτηση αν η συγκίνηση των υπόλοιπων λαών αρκεί για τον αγώνα που δίνουν και τι προσδοκά από τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της Ευρώπης, σημείωσε: «Σίγουρα η συγκίνηση δεν αρκεί. Θέλουμε πράγματα που να πραγματοποιούνται. Να ενημερώνουν τους νέους γι' αυτά που γίνονται στην Παλαιστίνη. Να μοιράζονται μαζί μας όλα αυτά που συμβαίνουν στην Παλαιστίνη μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να φτάσουν την αλήθεια σε όλο τον κόσμο. Αυτό παρέχει μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη προς τον παλαιστινιακό λαό».

«Eίναι πολύ μεγάλη ευθύνη να αντιπροσωπεύεις ένα λαό που ζει κάτω από κατοχή, αλλά παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε τον αγώνα», συμπλήρωσε η 17χρονη ακτιβίστρια. «Ήμουν 8 χρονών όταν συμμετείχα πρώτη φορά σε πορείες και διαδηλώσεις. Για να ξεκινήσεις να συμμετέχεις από τόσο μικρή ηλικία σε πορείες και διαδηλώσεις είναι εξαιτίας της πίεσης της κατοχής. Για να απελευθερωθούμε από την κατοχή για να μην ζήσει η επόμενη γενιά αυτή την ταλαιπωρία, για να μπορούν να πηγαίνουν σχολείο χωρίς φόβο», ανέφερε.

Αχέντ Ταμίμι: 6.500 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι - εικόνα 2

Κληθείσα να περιγράψει τις συνθήκες φυλάκισής της υπογράμμισε: «Είναι πολύ δύσκολη η μέρα μέσα στις φυλακές. Συνεχώς σκέφτεσαι την οικογένεια σου, αν είναι όλοι καλά. Τον περισσότερο χρόνο μου διάβαζα. Δεν μπορώ να φτάσω την εικόνα όσο κι αν περιγράψω τι συνέβαινε μέσα στις φυλακές, γιατί είσαι κλεισμένος μέσα σε έναν μικρό χώρο κι υπάρχουν κι άλλες τιμωρίες. Πάντα οι υπόλοιπες φυλακισμένες με εμψύχωναν. Προσπαθούσα να μην το σκέφτομαι πολύ. Όταν καθόμουν μόνη μου προσπαθούσα να μιλάω με τις άλλες κοπέλες για να μην σκέφτομαι τι υπάρχει έξω από τη φυλακή, την ελευθερία. Κι έτσι προσπάθησα να αντιμετωπίσω τη φυλάκιση μου».

Επιπλέον, ερωτηθείσα ποιες είναι οι σκέψεις της για το μέλλον, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ελπίζω να συνεχίσω τις σπουδές μου για να υπερασπιστώ την υπόθεση μου σε διεθνές επίπεδο. Πρέπει κάποιος από εμάς να θυσιαστεί για να μην υποφέρει η επόμενη γενιά».

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσε κι ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι, ο οποίος σημείωσε: «Δεν θα σταματήσουμε να συμμετάσχουμε στις παραστάσεις αλληλεγγύης για την απελευθέρωση των 6.500 Παλαιστινίων κρατουμένων και προς την Αχέντ. Ο δρόμος για την αλληλεγγύη για τον παλαιστινιακό λαό είναι ακόμα πολύ μακρύς και χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερη αλληλεγγύη γιατί η καθεμία πραγματοποιεί μια νίκη, όπως πέτυχε για την απελευθέρωση της Αχέντ. Κάθε πίεση προς την κατοχική κυβέρνηση φέρνει αποτέλεσμα».

Αχέντ Ταμίμι: 6.500 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι - εικόνα 3

«Θα συνεχίσουμε την πορεία της πάλης μας σε ο,τι αντιπροσώπευσε η Άχεντ Ταμίμι, την ειρήνη για όλους τους λαούς. Ο δρόμος προς αυτό τον στόχο είναι ξεκάθαρος. Τον τερματισμό αυτής της κατοχής, την ίδρυση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, γιατί δεν θα υπάρχει στην περιοχή ούτε ασφάλεια ούτε σταθερότητα αν δεν πραγματοποιηθεί αυτό. Θέλουμε από εσάς να συνεχίσετε τον αγώνα σας, για μια Ελλάδα σταθερή. Ακόμα υπάρχει κατοχή και 6.500 πολιτικοί κρατούμενοι, υπάρχει ρατσισμός, εποικισμός, καθημερινή καταστροφή και σκοτωμοί από μια εγκληματική κυβέρνηση, ενώ ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την στήριξη στην Αχέντ Ταμίμι και στον Παλαιστινιακό λαό. Συνεχίζουμε τον δρόμο μαζί για την ανεξαρτησία των χωρών και την ελευθερία τους», κατέληξε ο κ. Τουμπάσι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτό: ΑΠΕ / Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΙΑ 17 Ιαν 2022 | 14:03

Διεθνή ΜΜΕ: Εγκώμια στην Ελλάδα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό- Έφερε αποτελέσματα, άνοιξε το δρόμο και για άλλες χώρες

Θετικές αναφορές στον διεθνή Τύπο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω των 60 στη χώρα μας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 17 Ιαν 2022 | 13:55

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει τίποτα πιο εγκληματικό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

"Η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει τουλάχιστον 5 φορές το τέλος της πανδημίας, εκπέμποντας μηνύματα που οδηγούν σε χαλάρωση και εφησυχασμό", τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 17 Ιαν 2022 | 13:49

Σκέρτσος: Αποδίδει η πολιτική του υποχρεωτικού εμβολιασμού - Σε 45 ημέρες εμβολιάστηκαν 220.000 άνω των 60 ετών

"Τις τελευταίες 45 ημέρες 220.000 πολίτες άνω των 60 ετών, ακριβώς λόγω της πολιτικής μας για υποχρεωτικό εμβολιασμό, έκαναν την πρώτη δόση ή ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό".

ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ 17 Ιαν 2022 | 13:47

Το καταπληκτικό σχόλιο του σκιτσογράφου Χαντζόπουλου για την Αυγή- Τα λέει όλα…σε στιλ Μπόστ για τα νταούλια

Πώς σχολίασε ο σκιτσογράφος της Καθημερινής Δημήτρης Χαντζόπουλος, τα προβλήματα της Αυγής και την τοξικότητα της αρθρογραφίας της

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ 17 Ιαν 2022 | 12:34

Ανοιχτή δυσαρέσκεια Μαξίμου για Κύρτσο: Ολοι καταλαβαίνουμε ποιες ειναι οι επιδιώξεις του...

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Τι είπε για Γ. Κύρτσο, πανδημία και Π. Πολάκη.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ 17 Ιαν 2022 | 12:12

Δημοσκόπηση: Το ΠΑΣΟΚ "απειλεί" τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη- Σε απόσταση αναπνοής στους 3 από τους 4 νομούς

Η δημοσκόπηση της GPO για τις περιφέρειες της Κρήτης δείχνει ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ κυρίως σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 17 Ιαν 2022 | 12:10

Ανδρουλάκης για θάνατο Αλέκου Φασιανού: Η ζωή του έγινε απόδειξη ότι η τέχνη θα αντηχεί σε όλο τον κόσμο

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρει για τον Αλέκο Φασιανό πως ήταν ένας Έλληνας παγκόσμιας ακτινοβολίας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 17 Ιαν 2022 | 11:28

Πλεύρης: Οι υγειονομικοί που δεν θα εμβολιαστούν έως το τέλος Μαρτίου απολύονται από το ΕΣΥ

Ο κ. Πλεύρης άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο επίταξης υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών στο λεκανοπέδιο, ενώ είπε πως ήδη αυτό γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 17 Ιαν 2022 | 08:28

Βράβευση Παπανδρέου στην Αγκυρα με τον Ζουλφού Λιβανελί - Το μήνυμα για τα ελληνοτουρκικά

Ο Γ. Παπανδρέου βραβεύτηκε με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Çankaya, μαζί με τον συνθέτη και συγγραφέα Zulfu Livaneli,για την προσφορά τους στους αγώνες για την ειρήνη και τη δημοκρατία.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 17 Ιαν 2022 | 07:24

Στις Βρυξέλλες ο Σταϊκούρας για τις συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ 17 Ιαν 2022 | 07:24

Πρεμιέρα για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 – Στο τραπέζι η χαλάρωση των μέτρων την άλλη εβδομάδα

Οι τρεις λόγοι που χαρακτηρίζεται κομβική η εβδομάδα. Μερική χαλάρωση μέτρων, ανησυχία για ενδοσχολική μετάδοση και η επιβολή των προστίμων.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 17 Ιαν 2022 | 07:15

Τσίπρας για Αλέκο Φασιανό: Βαθιά ευγνωμοσύνη για την πολιτιστική κληρονομιά που μας αφήνει

Τη βαθιά ευγνωμοσύνη για την πολιτιστική κληρονομιά που αφήνει ο Αλέκος Φασιανός και τα συλλυπητήρια στους οικείους, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΕΦΥΓΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ 17 Ιαν 2022 | 06:46

Μητσοτάκης: Ο Αλέκος Φασιανός σφράγισε για δεκαετίες μία αισθητική που γεννούσε γνήσιο και πλούσιο συναίσθημα

"Η Ελλάδα δεν έχει πια μαζί της έναν μεγάλο καλλιτέχνη που χάρισε απλόχερα χρώμα στην καθημερινότητά της. Έναν ζωγράφο, αληθινό ποιητή", αναφέρει ο πρωθυπουργός.