Αχτσιόγλου - Χατζηδάκης: Κριτική και προβληματισμός με ορίζοντα την κάλπη

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και την Ελλη Στάη βρέθηκαν η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

SHARE THIS
0
SHARES

Για μια σειρά θεμάτων μετά την ήττα της κυβέρνησης στις ευρωεκλογές ενόψει των εθνικών εκλογών τον Ιούλιο και τα θέματα που προέκυψαν στη συνέχεια της απόφασης για προσφυγή στις κάλπες κλήθηκαν να μιλήσουν δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και την Ελλη Στάη βρέθηκαν η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

 

Στο άνοιγμα της συζήτησης τέθηκαν οι πληροφορίες για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που θέλουν την υπουργό Εργασίας να αναλαμβάνει τη θέση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ «καταλαμβάνοντας και μια θέση στο Επικρατείας». Η Εφη Αχτσόγλου στην προσπάθειά της να μην απαντήσει αρχικά, δέχθηκε το σχόλιο του αντπροέδρου της ΝΔ  πως «αυτή είναι απάντηση κυβερνητικής εκπροσώπου» παίρνοντας θέση τελικά πως «είναι μέσα στα ανοικτά ενδεχόμενα να είναι η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος»

Για το πότε θα πάει ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει την προκήρυξη των εκλογών και τις συνεχείς «μικροκαθυστερήσεις» που καταγράφονται απάντησε κάνοντας διαφορετική ανάγνωση της χρονικής μετάθεσης μιλώντας για «μικρή αναβολή» μεταθέτοντας ωστόσο και η ίδια την τελική ημερομηνία από τις 13 στις 14 Ιουνίου. 

Προχωρούμε με το προεδρικό διάταγμα, συνεχίζουμε με την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα, συνέχισε η κα Αχτσιόγλου κάνοντας λόγο για «κανονική λειτουργία της βουλής μέχρι να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα»

Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε αναλυτικά στο διαδικαστικό ενώ αναφερόμενη στο τι θα ψηφιστεί αυτή την εβδομάδα στη Βουλή είπε πως πέραν των ποινικών κωδίκων πρόκειται για ένα «νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και  περιορισμένος αριθμός τροπολογιών» 

Κληθείς να τοποθετηθεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης όσον αφορά την αντίδραση της ΝΔ για την προκήρυξη ακαι τον χρόνο των εκλογών ανέφερε:  «θυμάστε το ολίγον έγκυος... τώρα έχουμε ολίγον εκλογές... και στη συνέχεια πάμε στις... παρατάσεις... Εγω δεν το χω ξαναδεί αυτό» 

«Αν ήταν μόνο οι ποινικοί κώδικες, αλλά μόνοι τους λένε ότι δεν θα είναι μόνο αυτό. Προφανώς θα έρθουν τροπολογίες φωτογραφικού χαρακτήρα... ξέρω εγώ τι κάνουν. Προφανώς δεν τους τιμά. Εμάς κομματικά μας ευνοεί .... Aν είχατε καταλάβει το μήνυμα θα είχατε πάει καθαρά και ήρεμα σε εκλογές», σχολίασε απευθυνόμενος στην κα Αχτσιόγλου 

Για την οικονομία

Σχετικά με την έκθεση της Κομισιον η κα Αχτσιόγλου είπε ότι «τα μέτρα είναι απολύτως κοστολογημένα και απολύτως εντός του δημοσιονομικού χώρου. Είναι πολύ συνηθισμένο η ΕΕ να υποτιμά το δημοσιονομικό χώρο που έχει η Ελάδα Είμαστε κάτι παραπάνω από ασφαλής για την επίτευξη του στόχου» 

Είπε δε πως  ζήτημα για τις προσλήψεις δεν ετέθη ποτέ,  «μου κάνει εντύπωση που η κομισιόν θέτει θέμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή»

Από την πλευρά του ο Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα τόνισε ότι «μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν, εμείς πάμε να εφαρμόσουμε λιγότερους φόρους, στήριξη της επιχειρηατικότητας. 

Ντιμπέιτ Τσίπρα - Μητσοτάκη

Θα γίνει ντιμπείτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ξεκαθάρισε ο Κ. Χατζηδάκης προσθέτντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να κάνει την πολιτική ζωή του τόπου ροντέο, για αυτό ζητά τηλεμαχία των δυο

Εμείς επιμένουμε στην προγραμματική αντιπαράθεση απάντησε η κα Αχτσιόγλου. «Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει την αντιπαράθεση  των δυο. 

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook