Αχτσιόγλου: Αγώνας αντοχής η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά

Με την παραδοχή ότι οι αξιώσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τα εργασιακά δύσκολα γίνονται αποδεκτές προσήλθε σε εκδήλωση στη Βουλή η υπουργός Εργασίας.

axtsioglou-agwnas-antoxis-i-diapragmateusi-gia-ta-ergasiaka
|
SHARE THIS
0
SHARES

Με την παραδοχή ότι οι αξιώσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τα εργασιακά δύσκολα γίνονται αποδεκτές προσήλθε στην εκδήλωση του Γραφείου του Προυπολογισμού του Κράτους στη Βουλή η υπουργός Εργασίας.

«Δεν πρέπει να εκτιμούμε τις μάχες έξω από τον συσχετισμό δυνάμενων» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου της σε σχετική παρατήρηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου. Η Έφη Αχτσιόγλου επιβεβαίωσε ότι οι συσχετισμοί δεν είναι προς όφελος της κυβέρνησης «Είναι μια μάχη που θα συνεχίσουμε να δίνουμε. Νομίζουμε ότι κερδίζουμε έδαφος. Είναι ένας αγώνας αντοχής δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας» τόνισε αφήνοντας εκ νέου να διαφανεί ότι δεν πρόκειται για εύκολη μάχη.

«Εκτιμούμε τι κερδίζουμε και τι δίνουμε. Τίποτα όμως δεν χάνεται. Όλοι στην Ευρώπη συζητούν το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων.  Είναι κοινή πεποίθηση ότι η επαναφορά των αρχών αυτών είναι αναγκαία» δήλωσε η κυρία Αχτσιόγλου επικαλούμενη και το Κεφάλαιο του Κάρλ Μάρξ.

«Δύο βήματα μπροστά, ένα βήμα πίσω. Αυτό μας έχει μάθει η ιστορία και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε» κατέληξε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook